Synology Surveillance Station 8.1: nézz még élesebb szemmel!



|

Megérkezett a távoli felügyeleti megoldás legújabb verziója, amelyben több újdonság is növeli a biztonságot.

Hirdetés

Nemrég már összefoglaltuk, mi mindenre jó akár otthon, akár egy vállalkozás számára a Synology Surveillance Station, és említettük, hogy elérhető a 8.1-es verzió bétája. Azóta hivatalosan is elérhetővé vált a frissítés, ezért átnézzük, mivel bővült az eddig is sokrétű szolgáltatáscsomag.

Figyelem, fizetés!

Egy felügyeleti megoldás akkor igazán jó, ha kiterjed mindenre, még akár olyan területekre is, amelyeket az eddigi szolgáltatások nem igazán fedtek le. Ilyen például a POS-terminálok figyelése, amivel leginkább a kiskereskedelmi üzletek kaphatnak eggyel nagyobb védelmet. A felhasználók együtt kezelhetik a tranzakciókat és a kapcsolódó videókat, és a rendszer értesíti őket, ha rendellenes tranzakciót észlel.

Az egyes trazakciók részleteit később is megnézhetjük, ha párosítjuk a tranzakciós eszközöket és a kamerákat a valós idejű üzemmódban. A felhasználói felület segít, hogy könnyen és gyorsan megtaláljuk a minket érdeklő rekrdokat, amelyeket a videóval együtt nézhetünk vissza. A tökéletes biztonságot pedig az garantálja, hogy előre beállíthatunk olyan kulcsszavakat és eseményeket, amelyek előfordulásakor azonnal értesítést kapunk, így egy rendellenes tranzakciót már a megtörténtekor orvosolhatunk.

Mentés másként

A későbbi visszakereshetőséget segíti az Archívumtár is, amely kifejezetten a Surveillance Station szolgáltatás felvételeihez tervezett biztonsági mentési megoldás. A funkció segítségével egyéni beállítások alapján készíthet biztonsági mentést a felvételekről a távoli Surveillance Station szerverekre.

A funkciót teljesen személyre szabhatjuk, például megadhatjuk, hány napig tárolja a rendszer az archivált felvételeket, vagy azt, hogy pontosan melyik kamerákon, mikor és milyen üzemmódokban fusson le az automatikus mentés. A sávszélesség-szabályozás abban segít, hogy az archiválás olyan időszakban induljon el, amikor az a legkevésbé terheli a hálózatot és így nem hátráltatja a munkát.

Az archivált felvételeket ráadásul egy olyan felületen kereshetjük meg, ami a legjobban a mai közösségi oldalak megjelenítéséhez hasonlít, ezért mindenki számára ismerős. Az idővonalon könnyen megtaláljuk az általunk keresett elemeket.

Újra otthon

A Surveillance Station új Otthon üzemmódja tulajdonképpen egy gyors kapcsoló, amellyel egy pillanat alatt átválthatunk más rendszerbeállításokra és módosíthatjuk a biztonsági szitet az alapján, hogy otthon, vagy épp házon kívül tartózkodunk. Mindkét esetre egyéni felvételkészítési ütemezést, értesítéseket, streamelési profilt és műveleti szabályokat adhatunk meg.

Az Otthon üzemmódot manuálisan is aktiválhatjuk, de beállíthatjuk, de a DS cam alkalmazásban elérhető geofence funkcióval azt is beállíthatjuk, hogy a rendszer automatikusan üzemmódot váltson, ha a felhasználó belép egy adott területről, és kilép onnan.

Mindenevő felügyelet

A 8.1-es kiadással a Surveillance Station még több távbeszélős kamerával és I/O-modullal képes együttműködni. A távbeszélős kamerákat használók azonnali értesítést kérhetnek, ha megszólal a csengő, a kétirányú hangfunkcióknak, illetve az ajtó manuális vezérlésének köszönhetően pedig valós időben fogadhatják látogatójukat. A látogatói naplókat, valamint a látogatókról készült felvételeket később is megtekinthetik.

Az I/O-modulok minden portjához különálló kamerákat társíthatunk. Az egyes portokról érkező riasztásokat külön-külön is megtekinthetjük a valós idejű kép nézetben. A portok állapotát az e-map segítségével is ellenőrizhetjük. A rendszer az értesítésekhez a releváns kamera-pillanatfelvételeket is csatolja.

Szintén fontos újdonság, hogy a Surveillance Station Client Windows rendszerekre készült kliense mostantól a GPU-gyorsításnak köszönhetően még zökkenőmentesebb streamelést és jobb megjelenítési teljesítményt kínál, a HTML5-kompatibilitás pedig a webes felület stablitását és hatékonyságát növeli.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.