Hirdetés

Többé nem mészárolja le a fotóinkat a Messenger, más fontos újítások is érkeznek



|

Szabadon küldhető nagyobb fájlokkal, albumokkal és QR-kódokkal támad a Meta üzenetküldője.

Hirdetés

Habár világszinten továbbra is a kétmilliárdos aktív felhasználói táborral büszkélkedő WhatsApp uralja az üzenetküldő platformok piacát, Magyarországon valószínűleg az ugyancsak a Metához tartozó Messenger lehet a legnépszerűbb ilyen szolgáltatás, ami egyébként a maga 980 millió aktív felhasználójával a globális dobogó harmadik fokán áll.

Így aztán rengetegen örülhetnek a csevegő aktuális fejlesztéseinek, amelyek egy régi hiányosságot pótolnak és több hasznos képességgel is bővítik a Facebookból kinőtt üzenetküldő eszköztárát.

Hirdetés

A legfontosabb, hogy a Messenger végre támogatja a nagy felbontású fotók küldését, így többé nem muszáj lenyelnünk, hogy Zuckerbergék automatikusan értékelhetetlenre konvertálják a képeinket. A HD-küldéshez nem kell mást tenni, mint a képek kiválasztásakor rányomni a galéria felett, a jobb felső sarokban megjelenő "HD" szimbólumot.

A Meta ezenfelül egy másik fotós újdonságot is tartogat: mostantól megosztható albumokat is létrehozhatunk, így nem kell ömlesztve küldenünk a képeket, ha egyszerre többet is célba szeretnénk juttatni. A rossz hír, hogy a megoldás csak a csoportos chatekben működik, cserébe viszont már korábban bedobott képekre nyomva is gyűjteményekbe rendezhetjük őket, amelyeket szabadon át is nevezhetünk. Az album-funkciót nálunk egyelőre nem sikerült előcsalni, de elvileg ez is a napokban élesedik.

Nem kevésbé hasznos, hogy a frissítés keretében a Messenger már akár 100 MB-os fájlok küldését is támogatja. A Meta vonatkozó blogposztja alapján ez minden fontosabb formátumra érvényes, melyek sorában a Word-, PDF- és Excel-fájlokat emelte ki a vállalat. Végezetül pedig bevezetésre kerülnek a QR-kódok is. A személyes QR-kódunkat a Beállítások menü jobb felső sarkában elhelyezett ikonnal jeleníthetjük meg, a szimbólumot bescannelve pedig az új ismerősök könnyedén kapcsolatba léphetnek velünk a Messengeren.

A Meta tehát ezzel a frissítéssel tényleg kitett magáért, ráadásul minden említett funkció globálisan rajtol, így a következő napok során mindenkinél fel kell bukkanniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.