Hirdetés

A Microsoft most azzal szekálja a Windows 10 felhasználókat, hogy vegyenek új számítógépet



|

Bizarr, teljes képernyős reklámkampányt folytatnak a redmondiak a Windows 10-ben.

Hirdetés

Nem is olyan régen adtunk hírt róla, hogy a Windows 11 előnézeti verziójában a Microsoft egy új funkciót kezdett tesztelni, amely a Start menüt tömi tele reklámokkal, miközben egy egykori Windows-fejlesztő szerint az már így is röhejesen rossz teljesítményt nyújt.

Úgy tűnik azonban, hogy a redmondiak most ismét nagyon rákaptak a hirdetésekre, mindezzel párhuzamosan ugyanis a vállalat egy furcsa reklámmal igyekszik rátukmálni a Windows 10 felhasználókra a Windows 11-re való átállást.

Egy Windows 10-felhasználó a napokban a Redditen tette közzé az alábbi fotót egy teljes képernyős hirdetésről, amiben a Microsoft köszönetnyilvánításnak álcázva a Windows 10 támogatásának 2025. október 14-én esedékes lejártával riogatja a közösséget.

Hirdetés

Az üzenet lényege, hogy a 2015-ben megjelent platform mellett  kitartó emberek "egy új utazást" kezdve váltsanak a Windows 11-re, hiszen már csak röpke másfél évig élvezhetik a Windows 10 biztonsági frissítéseit.

A meglehetősen korainak tűnő időzítésnél is bizarrabbá teszi a kampányt, hogy a célszemély számítógépe ebben az esetben még csak nem is alkalmas a Windows 11 telepítésére, ezt pedig maga a szöveg is a redditező orra alá dörgölte: A PC-d ugyan nem alkalmas a Windows 11-es frissítésre, de továbbra is kapni fogja a Windows 10 javításokat a támogatási idő 2025. október 14-i lejártáig.

A mindössze  27 százalék körüli piaci részesedést birtokló Windows 11 hivatalosan TPM 2.0-s alaplapi biztonsági chipet és 8. generációs vagy újabb Intel, illetve AMD Ryzen 2000-es vagy újabb processzort követel meg,  az utóbbiak pedig 2017 végén - 2018 elején kezdtek felbukkanni a piacon, így rengeteg néhány éves gép eleve nem is alkalmas a következő generációs Windows fogadására.

Magyarán úgy tűnik, hogy a Microsoft teljes képernyős Windows 11-hirdetése ebben az esetben kimondatlanul is azzal traktálta a redditezőt, hogy vegyen magának új PC-t. A slusszpoén pedig az, hogy még a támogatás végével való ijesztgetés is csak részben megalapozott,  mivel korábban maguk a redmondiak jelentették be, hogy fizetős formában a támogatási idő lejártán túl is szállítják majd a Windows 10-es javításokat, akár magánszemélyeknek is.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.