Hirdetés

Biztonságos lesz a Windows 7, az Intel is szereti



|

A Microsoft új operációs rendszeréhez már most több nagyvállalat kínál biztonsági csomagokat. A Vista egyik fő kritikusa, az Intel is dícséri az OS-t.

Hirdetés

 

microsoft-logo-7.jpg
Annak ellenére, hogy nem a biztonsági programok azok, amelyek a legkönnyebben készülnek el egy új operációs rendszerhez, a Windows 7-hez már most több vállalat is kínál komplett csomagokat. A Microsofttal több cég is együttműködik: a Symantec a Norton 360 3.0 béta verzióját kínálja a Windows 7-hez, az AVG az AVG Anti-Virus-t és az AVG Internet Security-t, míg a Kaspersky egyfajta bemutatócsomagot ajánl jelen pillanatban.

 

A McAfee ígéretei szerint a Windows 7 kész verziójára készül el saját megoldásával, a Trendo Micro pedig egy hónapon belül ígéri azt. Az tehát egyértelműnek tűnik, hogy az új operációs rendszer végleges megérkeztekor nem lesz különösebb probléma a biztonsággal. Ezzel szemben 2006 novemberében, amikor a Vista megjelent az üzleti felhasználók részére, csupán egy cég kínált biztonsági szoftvert az OS-hez.

 

Az előrehaladást természetesen a Microsoft is üdvözli, weboldalán megtalálhatóak a partnerek linkjei. A Windows 7-be épített action center figyelmezteti a felhasználót, ha nincs antivírus-program telepítve, majd a Microsoft weboldalára navigál, ahol a kompatibilis szoftverek listája található.

 

win7-b.jpg

 

A Windows 7 publikus bétájának megjelenése óta rengeteg dícséretet kapott, a Microsoft számára az egyik legértékesebb talán az Intel véleménye lehet. A Vista fő kritikusának egyik szoftverfejlesztője, Doug Holland ugyanis kiváló véleménnyel van az új OS-ről.

 

Holland a Windows Server 2008 R2 és Windows 7 bétákat egyaránt teszteli. Állítása szerint előbbi annyira stabil, hogy saját gépein csak azt használja. Az Intel szakembere külön említést tett az ISO-képfájlok CD-re és DVD-re történő rögzítési lehetőségéről - és betöltéséről -, amelyhez immáron nincs szükség külön programra. A fejlesztő a Multi-Display opciót is dícsérte, amellyel távoli asztal indítható.

 

A tesztelők eddigi véleményei szerint egyébként a Windows 7 béta telepítése rendszerint zökkenőmentes, a meghajtók felismerésével és a driverekkel pedig általában nincs probléma, már a kezdetektől támogatottak.

 

Michael Gartenberg, a Jupitermedia mobilstratégiai részlegének vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a 2,5 millió letöltőt is meghaladó teszt már bőven túl van a béta jelzőn, és a Microsoft tanult abból, ahogyan a Vistát piacra hozta - szerinte ezért is tesznek ennyi mindent  annak érdekében, hogy a Windows méltó legyen régi, nagy híréhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.