Hirdetés

Örökre elfelejtheted az izzasztó meetingeket a Sony ruha alatt hordható légkondijával



|

Európába is megérkezett a japán gyártó egyik legkülönlegesebb terméke.

Hirdetés

Optimális esetben az embernek manapság már az otthonában, a munkahelyén és a buszon vagy az autójában sem kell lemondania a fűtésről és a légkondicionálásról, ám ennek ellenére is akadhatnak olyan helyzetek, amikor kénytelenek vagyunk a testünk természetes hőháztartására támaszkodni.

Sokan mondhatják, hogy ezzel nincs is semmi gond, a Sony viszont az ellenkező álláspontot képviseli, és nagyon szeretné, ha mindenhol lenne nálunk egy saját légkondi. Ezt a célt szolgálja a 2019-ben bemutatott REON Pocket termékcsalád, ami most először nemcsak Ázsiában, hanem Európában is beszerezhető lesz.

Hirdetés

Nagy-Britanniában ugyanis már előrendelhető a viselhető klímák legújabb generációja, a REON Pocket 5, amelyet a nyakunkba akasztva, a hátunk felső részén kell hordani. A május 8-án piacra kerülő termék szinte észrevétlenül simul a ruhánk alá, ahol melegíteni és hűteni és képes a testünket, legfeljebb 17 órás üzemidővel, ami a legerősebb (5-ös) hűtési fokozaton kb. 4 órát jelent.

A REON Pocket 5 öt beépített szenzort használ: három a hőmérsékletet monitorozza, a maradék kettő pedig a páratartalmat és a mozgásunkat. Az eszközhöz emellett egy felcsatolható külső érzékelő is jár, amit ugyan nem muszáj használnunk, viszont ha így teszünk, akkor a nyakklíma a külső körülmények megváltozására is hatékonyabban reagálhat. Például túrázás közben az árnyékos erdőből a tűző napra kiérve rögtön megkezdheti a hűtést, míg a külső szenzor nélkül ez csak akkor következik be, ha már a testünk is produkálja a nagyobb hőterhelésből eredő tüneteket.

A kütyü működését persze manuálisan is szabályozhatjuk, az iOS-re és Androidra is elérhető REON Pocket App társalkalmazás segítségével, ami Bluetoothon keresztül kommunikál az egységgel. A dobozban pedig két eltérő hosszúságú szellőzőfej is lapul, melyek közül a hosszabbat kifejezetten elegáns öltözékekhez ajánlja a gyártó. Mivel ez az ing gallérja felett is képes kifújni a hőt, a REON Pocket 5-tel garantáltan búcsút inthetsz az izzasztó munkahelyi megbeszéléseknek.

A Sony mindezért 139 fontot, vagyis kb. 63 ezer forintot kér, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy az Egyesült Királyságon kívül más európai országban is kapható lesz-e a termék. A japánok egyébként nem az egyetlenek, akik hasonló eszközöket árulnak, az egyre gyakoribbá váló kánikulák miatt ugyanis növekvőben van az igény a kategória iránt, amit olyan további modellek szolgálnak ki, mint például a Torras Coolify vagy a Jisulife Neck Fan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.