Hirdetés

Telepíthető a Windows 10 Insider Preview build 14352



|

A funkcionális újítások javát a Cortana és Windows Ink kapták.

Hirdetés

Az elmúlt napokban a Microsoft véglegesítette a várhatóan július vége felé stabillá váló Windows 10 Anniversary Update (Redstone) újdonságait. A vállalat munkatársai már csak a szoftver hibáinak javításán, a teljesítményének és stabilitásának fokozásán dolgoznak. Röviddel a fentebb linkelt hírünk megírása után a cég kiküldte a fast ringben lévő tesztelőknek az OS legújabb, build 14352 jelzésű előzetesét.

Hirdetés


A Microsoft blogbejegyzése alapján az előzetesben csak a Cortana és Windows Ink kaptak jelentősebb funkcionális újdonságokat. A Cortana már képes hangutasításra zenéket lejátszani a Groove Music Pass előfizetéssel rendelkezőknek, képes emlékeztetőket készíteni a Windows Ink sticky-jeiből, plusz visszaszámlálások is indíthatóak az asszisztenssel. A Windows Ink érdekessége, hogy iránytű került a vonalzó eszközére, továbbá a kezelőfelület számos kisebb reszelést kapott a könnyebb használhatóság érdekében.



A Windows 10 build 14352 további említésre méltó újdonságai: a Game DVR funkció már a League of Legends, World of Warcraft, DOTA 2, Battlefield 4, Counter-Strike: Global Offensive, és Diablo III teljes képernyős módjai esetében is működik, a Feedback alkalmazás mutatja a Microsoft visszajelzéseit, továbbá módosult a Windows Intéző ikonja.



Végül megemlítenénk, hogy a Microsoft rengeteg bugot irtott ki a buildben, az előzetesek bejelentéseit tartalmazó blogbejegyzések egyikében sem volt még ennyire rövid az ismert hibák listája.


Konkrétan három dolgot sorolt fel a cég:

- az új előzetes buildre frissítés után talán újra kell telepíteni az Edge bővítményeit az Áruházból;
- a Cortana egyes frissebb funkciói talán csak a PC újraindítása után működnek majd;
- egyes modern alkalmazásokban nem működik a billentyűzetes navigáció, csak egérrel használhatóak.


(Forrás: Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.