Hirdetés

Végre magyarul is tud a Copilot irodai változata



|

Fontos fejlesztésen esett át a Microsoft mesterséges intelligencián alapuló asszisztense.

Hirdetés

Befogott fülekkel és szemekkel sem lett volna könnyű lemaradni róla, hogy a Microsoftnál az utóbbi időben minden a mesterséges intelligenciáról, azon belül is pedig a Copilot AI asszisztensről szól, amely a ChatGPT-t és a DALL-E képgenerátort is hajtó technológiákra támaszkodva képes változatos feladatok elvégzésére a szimpla csevegéstől az e-mailek írásán és dokumentumok összefoglalásán át az illusztrációk létrehozásáig.

Ahogy arról a nemrég megjelent átfogó tesztünkben is meséltünk, a Copilot egyik nagy hiányossága volt, hogy a Microsoft 365 irodai programcsomagban elérhető változata eddig az ingyenes online chatbottal ellentétben nem tudott magyarul, ennek azonban most vége.

Hirdetés

A redmondiak ugyanis a hivatalos támogatási oldalukon jelentették be, hogy 16 új nyelvet adtak hozzá a Copilot for Microsoft 365-höz, köztük a magyarral, így már az irodai mesterséges intelligencia sem fog zavarba jönni, ha az anyanyelvünkön fogjuk munkára. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Copilot a Wordben például már képes magyar szerződésekből, magyar parancs alapján magyar összegzéseket készíteni, az Outlookban pedig magyar e-maileket írni tetszőleges témákban.

A Microsoft nem csinál titkot belőle, hogy az AI asszisztens ma még nem ismer minden köznyelvi kifejezést és egyéb nyelvi konvenciót, de folyamatosan fejleszteni fogják a technológia képességeit, így a jövőben egyre jobb teljesítményt nyújt majd a mesterséges intelligencia. Így tehát ha most azt tapasztalnád, hogy a szolgáltatás nem olyan ügyes magyarul, mint angolul, érdemes lehet később egy újabb próbát tenni vele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.