Hirdetés

Ingyen cseréli a kéretlen zöld vonalakat produkáló kijelzőket a Samsung



|

Akkora a baj bizonyos Galaxy készülékekkel, hogy a gyártó ingyenes csereprogramot hirdetett, de még nem világszerte.

Hirdetés

Az elmúlt napokban nálunk is olvashattatok róla, hogy az áprilisi OneUI-frissítést követően több Samsung Galaxy-tulajdonosnál is egy függőlegesen futó zöld vonal tűnt fel a készüléke képernyőjén, ami az újraindítást és a gyári visszaállítást követően sem tűnt el. A hiba alapján gyanítható volt, hogy habár sokan az update-hez kötötték, alapvetően egy hardveres problémáról lehet szó, amit most a gyártó reakciója is igazolt.

A Samsung ugyanis időközben csereprogramot hirdetett egy sor érintett mobil képernyőjére, ám ez egyelőre csak egyetlen országban fogja megnyugtatni a felhasználókat, és még ott sem mindenkit.

Hirdetés

Az Android Authority beszámolója alapján ugyanis a Samsung jelenleg csak Indiában cseréli a kijelzőket. Ugyan nem kizárt, hogy ez változni fog, e sorok írásáig viszont a vállalat nem reagált a portál erre vonatkozó megkeresésére. Az indiaiak mindenesetre a Galaxy S20- és Note 20-széria, az S21-modellcsalád, valamint az S22 Ultra esetében kérhetik a kijelző ingyenes cseréjét, amennyiben a vásárlás óta nem telt el több mint három év.

A pontos modellszámok az alábbi X-posztban szerepelnek, amely a Samsung támogatásával folytatott chates beszélgetést mutatja. Ez alapján viszont az S21 FE nem része a programnak, ami azért érdekes, mert előzetesen erre is sokan panaszkodtak. A bejegyzés szerzője szerint ugyanakkor nem kizárt, hogy a gyártó később bővíti a támogatott mobilok körét.

További megkötés, hogy az igénylés leadására csak április 30-ig van lehetőség, vagyis a koreaiak kifejezetten szűk határidőt szabtak az érintetteknek. Cserébe viszont a Samsung egy ingyenes akkumulátorcserét is biztosít a vadonatúj képernyő mellé. Az még most sem tiszta, hogy pontosan mi okozza a problémát, ám a közösségi médiában fellelhető posztok alapján több hírportál is rámutatott, hogy a zöld vonal valójában nem a legutóbbi frissítés óta szedi az áldozatait, mivel már tavaly is voltak, akik erre panaszkodtak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.