Hirdetés

Itt az első Acer-mobil: a szenzáció elmaradt



|

A hardver már ismert, mindössze a márkajelzés újdonság.

Hirdetés

Az elmúlt esztendő elején röppentek fel a hírek, hogy az Acer felvásárolná az Eten vállalatot, melynek fő profilja az okostelefonok gyártása. Végül 2008 utolsó hónapjában megtörtént a tranzakció. A tajvani óriás a felvásárlást követően 2009 elejére ígérte első, saját márkajelzéssel ellátott készülékeit. Az ígéretet be is tartották, mivel megérkezett az első Acer-mobil - de a szenzáció elmarad.

 

 

acer-dx900-rebadge.jpg
Forrás: Engadget
 

 

 

Az új készülék ugyanis valójában már egy létező okostelefont, az Eten Glofiish DX900-at testesíti. Minden megmaradt az ismert formában, csak a Glofiish felirat helyén egy Acer logó díszeleg. A DX900 két SIM kártya befogadására képes és van benne minden jó. A készülék 2,8 colos, VGA (640x480) felbontású érintőkijelzővel, 3 megapixeles autófókuszos kamerával, GPS vevővel, Wi-Fi és HSDPA modullal rendelkezik.  A Windows Mobile 6.1 operációs rendszerrel ellátott Acer DX900 a február 16-án kezdődő Mobile World Congress  (MWC) kiállításon fog hivatalosan bemutatkozni.


Egy év késéssel, de jönnek


A nonstop MOBIL informkációi szerint az Acer okostelefonjai érkeznek majd a hazi piacra is, de nem ebben az évben, hanem csak jövőre, 2010-ben. Reméljük, ez alatt az idő alatt a termékprotfólió frissül, és nem csak a már korábban is ismer készülékeket láthatjuk viszont,  új logoval. Tudvalevő, hogy az Eten korábbi modelljei kaphatóak voltak annak idején a hazai üzletekben, de a disztribúció, és a terméktámogatás nem volt teljeskörű. Várhatóan, ha egy év múlva majd az Acer hazai képviseletén keresztül érkeznek a termékek, akkor a korábbi garanciális és egyéb problémák nem keserítik majd a vásárlókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.