Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: LiveUSB Linux
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Linux
RJoco
Üdv mindenkinek!

Egy olyan problémába ütköztem, amihez a megoldás egy USB-ről indítható Linux lenne.

Van egy laptopom 60GB-os vinyóval. Ezen a Windows terpeszkedik el és szükségem is van minden helyre rajta.
Viszont túl sok program fut rajta, hogy nagyon sokáig kibírja az akku, meg gyorsan feláljon az OS.
Pénzt rákölteni meg most nem tudok és nem is akarok.
Csak egy DVD író lévén a LiveCD-s Linuxok nem jöhetnek szóba, mert onnan akarok filmet, hangot lejátszani.

Ezért lenne szükségem egy olyan Linux verzióra, ami elfér max. 1GB-os USB-n és elég neki az 512MB RAM Swap partició nélkül.

Filmet, hangot akarok lejátszani és fusson rajta az OpenOffice, vagy valamilyen más, hasonló Office csomag.

Ha valaki esetleg tud segíteni, azt megköszönöm!

További szép napot!
RJoco
Linuxbarát
Szia!
Kapásból a Slax-ot tudom ajánlani. Működik CD-ről és USB-ről is. Többféle kiadása van, különböző méretekben. Megszerezheted a http://origo.hu/szoftverbazis Linux rovatából. Ha jól beszéled az angolt, nézelődhetsz a http://www.slax.org oldalon is.
Jó Linuxszozást.
RJoco
Szia!
Köszönöm gyors válaszod, mindjárt meg is nézem!
Az angolt sajnos nem beszélem jól, de kiigazodom rajta valamennyire, megnézem az utóbbi címet is.

Köszi!

További szép estét!
RJoco
phoenix_art
Itt találsz egy leírást.
tvili999
Sziasztok! Fölraktam a legújabb slaxot egy 8GB-s pendrive-ra és amikor grafikus módban akarom indítani, lefagy ott hogy "Starting up X11 session manager...", de szöveges módban vagy RAM-ra másolva megy. Gyorsan kéne mert holnap viszem infóra egy ötösért. Köszönöm előre is.
Dani991
Milyen fájlrendszer van a pendrive-odon? Ha FAT32, vagy bármi más, ami nem FAT, akkor formázd FAT-ra.
tvili999
FAT, de ha szövegesen be akarom állítani az xorgsetup-pal, ezt írja ki:
Fatal server error:
Can't read lock file /tmp/.X0-lock

root@slax:~#
tvili999
Meg sikerült csinálni. Letöltöttem az universal installert a pendrivelinux.com-ról és azzal raktam föl.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.