Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Beépített webkamera
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Multimédia
Oldalak: 1, 2
tdezso2
Sziasztok!
ASUS nootebookba beépített USB 2.0.1.3 Webcam található, ami szépen működik saját programjával, de az MSN-ben nem.
Mi a teendő? Milyen beállítás hiányzik?
Halasi Miklós
Egyrészt frissítsd az MSN-t 8.5-re, másrészt a webkamerához is keress új drivert, és ha ez a kettő megvan, talán összejön, ha a driver WDM kompatibilis. ani_wink.gif
Nelli
Sziasztok!

Segítenétek? Most vásárolt Asus nootbookba beépített 1.3 camerám nem működik weep.gif . Hogyan kell aktíválnom? Külön telepítő cd-t nem kaptam hozzá. A gép eredetileg üres volt, majd xp került rá.
Köszi
Alex99
Hello, kellene a gép pontos típusa és talán meg tudom mondani.
Nelli
Asus X50R
Nagyon köszi előre is!
Alex99
Itt vannak a driverek.

Select product: notebook, select series: x50 series, select model: x50r, és ott van a camera.
Nelli
Köszönöm Alex!
wiew1987
Üdv!
Nem tudom, hogy él-e még ez a topic, de nekem olyan problémám lenne, hogy Asus notimban beépített webcam van, és működik is, csak az a baja, hogy fejjel lefelé van a kép. Nem kaptam hozzá programot, és op rendszer se volt a gépen, most win7 van rajta, de nem találtam semmi olyan "helyet"ezen belül, ahol bármit lehetne rajta állítani...előfordulhat az, hogy véletlenül fejjel lefelé van beépítve a kamera? tongue.gif A gép típusa: ASUS K50IJ-SX036L
Előre is köszönöm a választ!
Csaba_#
Ez könnyen lehetséges.
Nekem a Skype/MSN-en belül a Webkamera beállításai alatt, az Advanced fülön, van olyan hogy Image Mirror (Vertikal/Horizontal). Ez biztosan driver függő, de hátha van valami hasonló beállítás neked is.
teovin20
Sziasztok!

Májusban vettem egy Toshiba laptopot amin Vista Business op.rendszer van. Eddig tökéletesen működött a webkamerája,de most nem ad képet csak a mikrofon működik. Ha egyszer bekapcsolom már nem tudom kikapcsolni, folyamatosan ég a kék ledje. A kép helyett meg azt írja ki hogy "Graph render fail"...mi a teendő?
Előre is köszönöm
Csaba_#
Első körben távolítsd el az eszközkezelőből (vagy ha van eltávolító program a programok telepítésénél, vagy a start menüben akkor azzal). Keresd meg az elérhető legújabb drivert (ha nincs akkor, akkor előző is jó) és telepítsd föl.
TNA850604
Sziasztok!

Segítséget kérnék.

Asus VK221D típusú monitorom van, beépített webkamerával, amit sehogy nem tudok üzembe helyezni. A monitorhoz adtak egy mini-CD-t, rajta egy LifeFrame 2 nevű programmal. (Gondolom, ez a program működteti a webkamerát.) Fel is telepítettem, de a parancsikonra kattintás után semmi nem történik. Se hibaüzenet, semmi. Felmentem az Asus honlapjára, onnan is letöltöttem a LifeFrame-et, de ugyanaz lett az eredmény. Windows 7 (32 bit) operációs rendszerem van, ami ugyebár még nem létezett, mikor a kamera már piacon volt. Személy szerint csodálkoznék, ha ez lenne a gond.

Ha valakinek volt hasonló problémája, és talált rá megoldást, legyen szíves segítsen!
Csaba_#
Összekötötted a monitort a géppel USB kábellel is? Ennek hatására kiírta az értesítési területen a telepítés folyamatát? Nézd meg az eszközkelőben, talán a Win 7 már magától felismerte, ha nem keress rá a Windows Update-en. Nem szükséges a LifeFrame 2 ahhoz, hogy használni tudd a kamerát, elég a driver.
TNA850604
Windows Update-en megtaláltam. Működik rendesen, a LifeFrame is elindul.

Köszönöm a gyors segítséget!
Erika65
Hali

Nekem Gateway MD7333U laptop tipusu a gepem. Ujbol telepitettem Windows7 home Premium van rajta, alapba nincs bent a cam program kene ra webcamera program.
Tud valaki segiteni?
1.3mpx.
Eredetileg Camera Assistant Software for Gateway volt rajta.
Temporary
Link
Erika65
Ezt irja ki vagyis nem ismeri fel, hogyan tovabb?

Koszi.

IPB kép
[OP]Destroy-man
Próbáld meg rendszergazdaként telepíteni. Jobb egérkattintás a telepítőre, futtatás rendszergazdaként (run as administrator). Ha ez nem segít, akkor kerestesd meg a windows updatetel a drivert. Ezt kétféle képpen tudod:
1. Vezérlőpult (Control Panel) -> Rendszer és biztonság (System And Security) -> Windows Update
Itt nézd meg a választható frissítéseket. Ha talál webkamerát, akkor pipáld ki, és okézd le.
2. Számítógép (computer) jobb egér -> Tulajdonságok (properties) -> Eszközkezelő (Device Manager)
Itt keresd ki a kamerát, vagy az ismeretlen eszközt, majd jobb kattintás rá, és illesztőprogram frissítése. A feljövő ablakban válaszd ki, hogy az interneten keresse meg a drivert.

Ha minden jól ment, akkor már működni fog a kamera.
Erika65
Ezek vannak de valamiert nem muxik
Nekem beepitett a cameram van usb no.gif tom csatlakoztatni. Mit tegyek..?
Ezek a szoveg ablakok ugrottak elo nekem

install a driver for this device
the driver for mass storage controller is not install the latest driver for the device
Apply this fix
skip this fix
continue troubleshooting without applying this fix

trubleshooting has completed
troubleshooting was unable to automatically fix all of the issues found. you can find more detalis below
mass storage controller dosent have a drive not fixed
explore additional options
close the troubleshooter

IPB kép

http://kepfeltoltes.hu/110105/Noname_www.k...ltoltes.hu_.jpg
KGigi
Ez csak annyi, hogy hiányzik a háttértárvezérlő drivere. Ezt érdemes pótolni.
[OP]Destroy-man
Ha jól látom a képen, már most is érzékeli a kamerát a gép, és elvileg még müködésre is képes (nem jelez hibát). Probáld meg egy beszélgető programmal beállítani a kamerát (MSN vagy Skype). Ha azok nem látják, akkor nem jó a windowsos driver, és az akassza meg a kamerát.
Erika65
Ok es hogyan kell azt megoldanom koszi.
[OP]Destroy-man
MSN-ben: A felső menüsoron eszközök (ha nem jelenne meg, nyomd meg az ALT billentyüt egyszer, utána látszodni fog), majd Hang- és videoeszközök beállítása. Az első ablakban a hangot tudod beállítani, azzal most ne foglalkozz, a következőben pedig a kamerát. Ha nem jelenne meg a kamera képe, nézd meg a fenti lenyilló menüben, hogy ki van-e vállasztva a kamera, ha nincs, akkor válaszd ki. Ha nem látszik a kamera, akkor driver hiba van.

A kamerabeállításokat itt találod: Eszközök \ Beállítások \ Általános \ Video beállítások
Erika65
Nincs camera!

IPB kép

IPB kép
Erika65
KGigi!

Hattervezerlot, ezt hogy potoljam.
KGigi
Milyen alaplapod van?
[OP]Destroy-man
A felső program (Chipset Intel...) megoldja a háttértár pproblémádat:
http://support.gateway.com/support/drivers...&type=10094

A kamera viszont így érdekes... Csináltam egy képsorozatot, hogy mit kell megnyitnod, hátha úgy okosabbak leszünk:
Számítógép, jobb klikk, tulajdonságok (ha nincs kint az asztalon, akkor a start menüben lévő ikon is jó):
IPB kép
Az új ablakban eszközkezelő:
IPB kép
Az eszközkezelőn bellül nyisd meg a Hang-, Video, és Játékvezlők menüpontot, illetva az összes olyat is, ahol sárga felkiáltójel ikont látsz, és erről csinálj egy képet:
IPB kép

Azok a sárga felkiáltójelek jelzik, hogy mivel van probléma.
Ha megtalálod itt a kamerát, akkor csináld ezeket:
IPB kép
Jobb egér a kemarán, illesztő program frissítése.
IPB kép
Válaszd az automatikus keresést.
Ha mindent jól csináltál, ez a kép kell, hogy fogadjon:
IPB kép
Ha megtalálta a megfelelő drivert, akkor felajánlja a rendszer a telepítést. Fogadd el, és várd meg míg feltelepíti a kamerát. A telepítés után, lehet, hogy egy újraindítás szükséges lesz.
Erika65
Ezt az egy sarga felkialto jeleset talalta ja es nem enged frissiteni es lathatod az elozo kepeken a pc -nel is felkialto jel van sarga.
Most telepitettem a gepet Windows Vistarol Windows7-re tan ez is problema lehet?

IPB kép
Erika65
IPB kép

IPB kép

[OP]Destroy-man
Amit fentebb linkeltem programot azt feltelepítetted? Mert akkor nem szabadna már sárga felkiáltójelesnek lennie a Mass Storage Controllernek.
A kamera meg így elég érdekes, hiszen a windows azt jelzi, hogy telepítve van, és nincs vele probléma, ergo müködnie kell, de mégsem megy.
A Windows Updatenak mit nem sikerült telepítenie? Az nem túl egészséges dolog, ha hibát ír ki, hogy nem tud valamit telepíteni. A Windows eredeti? Mert a feltört változatok okozhatnak ilyen hibát, hogy nem müködnek egyes hardverek.
Erika65
IPB kép

Ez az ablak ugrik elo a verziot kerdezi hogy felul irja- e?

A számítógép jelenleg tartalmaz szoftver verzió 9.1.1.1020, ami újabb, mint a verziót a telepítendő.
biztos vagy benne, szeretné felülírni a jelenlegi szoftver a régebbi verzió 9.1.1.1014?

Mit tegyek?
KGigi
Akkor jól van így. Közben megtaláltam fent, hogy milyen géped van. Az AHCI driver fent van? Egyébként az nem csak merevlemez meghajtó lehet, hanem pl. kártyaolvasó is. Ez a driver fent van?
Erika65
Az AHCI driver az segitett koszi most mar nincs ott a sarga felkialtojel.
KGigi
Na. smile.gif És a kamera továbbra sem megy?
Erika65
Azt meg nem probaltam Nem tudom meglehet maskepp is nezni mint msn v. skype.
Mias tudok valakivel msn-ni v. skype-olni akkor megnezem a camera hivast.

Es szeretnem tudni hogy a windows 7 activ vagy nem?

IPB kép

Temporary
Nem kell partner (még internet kapcsolat sem Link) a kamera kipróbálásához Skyp-al.
KGigi
Két nap múlva automatikusan aktivál a megadott termékkulccsal.
Erika65
Errol az oldalrol toltottem le a camerahoz a programot.

Link

Ezt a ket programot telepitettem.

IPB kép

Evvel a programmal mit csinaljak, hogyan telepitsem, ez valahogy nem jon ossze

IPB kép

Ok inditom ujra a gepet de nem muxik

IPB kép

IPB kép

Ez az ablak ugiruk elo es hiaba inditom ujra ugyanez vissza jon. Sos....

[OP]Destroy-man
Ezekszerint rossz programot töltöttél le. Itt egy direkt link, hogy ne hibázd el:
ftp://esupport:vImvF88@ftp.gateway.com/pu....71.1006_7a.zip

Letöltés után tömörítsd ki, és telepítsed.
KGigi
Előtte az eszközkezelőben jobb gomb a kamerán, eltávolítás. A felugró ablakban pedig pipa a teljes törlés elé, majd újraindítás.
Erika65
Feltelipetettem es ez sem jott ossze,de azert koszi.

IPB kép
KGigi
Megcsináltad előtte, amit írtam?
Erika65
Erre gondoltal?

IPB kép
KGigi
Igen.
Erika65

Ezt nem ertem most meg a dvd meghajtom nem latszik eltun es itt a sarga felkialto jel mi hianyzik megint?

IPB kép
KGigi
Újraindítás után is?
Erika65
Ok a sarga felkialtojel rendbe hoztam hibaelharitas stb.
KGigi
Akkor most próbáld meg újra feltenni a kamerát, de nagyon figyelj, hogy a Win7-es drivert!
Erika65
Azt hol talalom?
[OP]Destroy-man
Amit én linkeltem, az a Win7-es driver.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.