Spányik Balázs
2005. június 30. 14:27
PC STUDIO #232005. július

Házimozizók már tudják: a kivetítőhöz vászon is dukál, anélkül nem teljes az élmény. Most egy olyan vetítőtáblát mutatunk be, amely azon túl, hogy fehér, még érzékeny lelkű is.

Na mi van a kezembeeeeen? WiFi router! Na jó, de hány? A szakállasa vicc tökéletesen igaz a zsebre vágható, négy kapus, de drót nélkül is használható Asus ADSL útvonalválasztóra.

Kép a gépben -- milyen klassz lenne nemcsak a háttérben tévézni, de ha tetszik, akár fel is venni a műsort! Most egy Leadtek tévékártya segítségével bemutatjuk, ez ma már milyen pofonegyszerű.

Rendszerdiagnosztikai szoftverre ritkán van csak szükségünk, ám akkor nagyon is. A részben magyar fejlesztésű Everest etalonnak számít e területen -- most új változata jelent meg.

"Hogyan működik?" című sorozatunkban most a lézernyomtatókat és a tonereket mutatjuk be működés közben -- kitérünk a technológiára és a ma már elérhető árú, színes elven működő gépekre is.

Ha úgy gondoljuk, mobiltelefonnal csak pocsék minőségű fényképek készíthetők, akkor érdemes egy pillantást vetni a Nokia N90-re -- nemcsak a több képpont, az óriási kijelző, hanem az autofókusz is meggyőző.
A Webtárból még nem letölthető, de szólunk majd, ha kikerült!
Adani
2005. június 30. 16:10
Érdekesnek hangzik, már alig várom, hogy láthassam. De miért nincs GameStar és Retro? Nagyon hiányzik mind a kettő.
Spányik Balázs
2005. június 30. 17:18
Most így jött össze. Majd a következőben lesz...
Adani
2005. június 30. 17:20
Ez viszont egy nagyon jó hír!
Neohacker
2005. június 30. 19:12
Ez a "Hogyan működik?" rovat lesz még vagy csak teszt állapotban van
Spányik Balázs
2005. június 30. 19:19
Nem értem a kérdést. Azt kérdezed, hogy a mostanin kívül lesz-e még?
Neohacker
2005. június 30. 19:20
Igen, mert jó ötletnek találom
Csizmazia István [Rambo]
2005. július 1. 12:51
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. Jun 30., Thu 15:27)
A Webtárból még nem letölthető, de szólunk majd, ha kikerült!
A mai napon végül kikerült:
http://www.pcworld.hu/pcstudio.php
Szanya
2005. július 2. 23:43
Nekem az a kivetítős iskolai táblahelyettesítő nagyon bejön. És a 65%- os kedvezménnel még az ára sem egetverő. Ez már 21. század és tényleg hasznosnak találom.
Van viszont egy kérdésem, ami nem ehhez kapcsolódik:
Szokott még nyereményjáték lenni, mert emlékeim szerint a WOW- os volt az utolsó.
Tudom, hogy a linket nem illett sohasem a fórumon terjeszteni, de most azzal nem vagyok tisztában, hogy én vagyok a béna, és ezért nem találom, vagy tényleg nincs.
Timer
2005. július 3. 5:32
Én arra lennék kíváncsi, hogy a kicsi barebone-t bemutató cikk hátterében látható macintosh utánzat házat hol lehet beszerezni
Spányik Balázs
2005. július 3. 10:02
IDÉZET(Szanya @ 2005. július 03., 0:43 - vasárnap)
Van viszont egy kérdésem, ami nem ehhez kapcsolódik:
Szokott még nyereményjáték lenni, mert emlékeim szerint a WOW- os volt az utolsó.
A Sims2-s volt az utolsó, és 43 e-mail jött. Leálltunk vele.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. július 3. 10:03
Nem, a Sims2-es volt az utolsó nyereményjáték...Legalábbis az a WoW-os utáni adásban volt...
Szanya
2005. július 3. 20:54
Pedig esküszöm, kerestem.
Kicsi Sims
2005. július 3. 21:43
Nekem is tetszett a műsor! Szerintem megint jó volt.

(Mint mindig!)
Egy valamit nem értek az eversttel kapcsolatban mármint a Home-mal. A legújabb Home Everest nem tartalmaz egy fontos funkciót

a szoftveres részt ahol megmutatja, hogy milyen szoftver van a gépen és mi indul automatikusan.
Ezt nagyon hiányolom az új Everestből!
Tar
2005. július 3. 22:38
A kivetítő az tényleg nagyon kilett találva.
A műsor ezekkel a változtatásokkal,egésszen jóra sikeredett. Ám ahogy mondani szokták"kész munkában könnyű hibáttalálni", az everest bemutatásánál estleg odalehetett volna figyelni hogy a noteszgép kijelzőjén látható kép, ne ennyire elmosódott legyen.
nascar
2005. július 4. 7:57
Az adás jó volt, csak nagyon rövid!
Viszont egy dolgot nem értek, miért vannak benne a PC Stúdióban, meg az újságban is a bemutatott termékek
Ha egyszer megnézem, akkor már nem akarom elolvasni. Vagy, ha elolvastam, akkor már nem nagy öröm megnézni.
Spányik Balázs
2005. július 4. 9:12
Hét pedig éppen Kicsi Sims hozzászólása mutatja, hogy érdemes volna elolvasni azt a 2 oldalas Everest cikket az újságban, amiből kiderül, hogyan gondolja a Lavalys az Everest Home sorsát.
Ez egyébként majdnem mindig így volt, épp ezért kicsit meglepő a kérdés.
Kicsi Sims
2005. július 4. 13:05
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. július 04., 10:12 - hétfő)
... éppen Kicsi Sims hozzászólása mutatja, hogy érdemes volna elolvasni azt a 2 oldalas Everest cikket az újságban, amiből kiderül, hogyan gondolja a Lavalys az Everest Home sorsát.
Köszönöm a figyelmeztetést!
A cikk nagyon érdekes volt. Sajnálattal olvastam, hogy a Home leágazóban van, de addig is ameddig vannak/lesznek kívácsisággal várom, hogy milyen újdonságokkal turbozzák fel, illetve remélem, hogy visszaadják majd a szoftveres funkcióját.
Szeretném megkérdezni a DVD-re felkerült más EVEREST-eket meddig lehet használni díjmentesen?
eremit
2005. július 4. 15:07
A Magyar Posta kegyes volt hozzám, ma kiszállította a legújabb számot.
Először - mint mindig -, most is a PC Studiót néztem meg.
Nagyon tetszett az a tábla, amire írva, a PC beolvassa azt. Eszméletlen! Mikor lesz a kis falusi iskolákban is ilyen?
A nyomtatók működése film ismét szuper volt, nem beszélve a routerekről! Bányai György ismét nem hazudtolta meg önmagát: klasszikus szuper 8-as kamera-imitációja nagyon lol!
Gratulálok a 23. adáshoz is!
Sanzi
2005. július 5. 20:12
És miért fejeződött be a nyereményjáték? Mindig "versenyeztem, igaz soha nem nyertem.
Amúgy a PC Stúdió király volt mint mindig, csak egy kicsit rövid...
Adani
2005. július 5. 22:09
@Eremit
az nekem is tetszett, de szerintem nem egyhamar. Pedig az ára sem túl vészes a tudásához képest. Főleg, ahogy mondták 65% kedvezmény is van rá. 400 rugó tényleg egész baráti ár érte, egy projektor majdnem többe kerül.
Spányik Balázs
2005. július 6. 6:37
IDÉZET(Sanzi @ 2005. július 05., 21:12 - kedd)
És miért fejeződött be a nyereményjáték? Mindig "versenyeztem, igaz soha nem nyertem.
Kilenccel tekerj fölfelé!

A Sims2-t még nem sorsoltuk ki, úgy hogy még megdőlhet a "sosem nyertem" szériád, bár ha ezután te nyernél, senki le nem mossa rólunk, hogy bunda volt, úgy hogy... Inkább nem folytatom.
Sanzi
2005. július 6. 11:10
Mindegy, azért sajnálom. (Úgyse fogok nyerni, soha nem nyertem még semmit.

)
Adani
2005. július 6. 11:12
Én egyszer nyertem, de nemtudtam értemenni, ezért bukta volt.
Mosomaci
2005. július 6. 19:26
Most néztem épp meg az e havi PC Studiot (fránya oprendszerek vizsga miatt még nem volt időm rá). Nagyon tetszett
Néztem a kérdőíven a hozzá tartozó kérdést, és van "Igen, de nem tetszett a közvetlen stílus" válasz is. Szerintem pont így jó, klafi, hogy ennyire közvetlen (elég Pinokkió lehet, aki túl közvetlennek tartja).
Maximum még egy kicsit lazulhatnátok pluszba, mert itt-ott picit látszik, hogy meg van tervezve. A bakiparádé felüdíti az embert a végén.
Egyébként köszi

, hogy ráébresztettetek, hogy egy WinFast kártya csücsül a gépemben, és még semmit nem csináltam vele. Ideje lesz rákukkantani, elvégre pont azokért vettem, amiket a riportban mondtatok el.
Adani
2005. július 6. 20:54
Én is örülnék, ha hirtelen találnék egy ilyet a gépemben
Kovács Dávid ( Davs )
2005. július 11. 11:22
Hát megnéztem a PC STUDIO-t...1-től 5-ig úgy 2,5 .,. 3 pontot ér el...Rővid is volt, és nem érdekeltek nagyon a témák...De legalább volt benne egy kis humor is ,mint mindig...
aadaam
2005. július 11. 14:08
Szerintem is most jól sikerült a Pc Studio ... érdekes volt az új menüje is ... bár eleinte kicsit megzavart ...
Nekem speciell a GameStar rovat és a Retro nem hiányzott
Samu Józseffel mi lett? Csak feltűnt hogy a régebbi adásokban majdnem mindig szerepelt?
Köszönöm!
Spányik Balázs
2005. július 11. 14:30
Joe a PC Studio átalakítása, valamint korábbi műtétjéből való felgyógyulása után a Computerworldhöz igazolt.
eremit
2005. július 11. 14:32
Neohacker
2005. július 16. 19:41
Hát sajnálattal Hallom hogy Samu József átigazolt
Amúgy tetszett a műsor mint mindig

Csak egy kifogással élnék: amikor a router konfigot mutattátok be akkor kitérhetettek volna beállításoknál kicsit részletesebben ,hogy mi micsoda mert ahogy bemutattátok azt csak egy szak avatott ember érti meg
eremit
2005. július 29. 5:49
Újra megnéztem (egy másik DVD-ről - nyertem még egyet

). A leges-legeslegebb az a kivetítő a műsor elején! Mint valami digitális trükkel feltuningolt sci-fi film!
pannonboy
2005. július 31. 5:57
Hol marad már az augusztusi???
Nem értelek titeket. Rengeteget kaszálhatnátok vele, ha kb. 2 héttel korábban felnyomjátok a netre. A PCStudio úgysem annyira aktuális témákról szól, egyszer kellene behozni a lemaradást. Így szerintem csak az tölti le, akinek nem jár vagy nem vesz újságot + néhány csellengő a neten.
Joe-ért tényleg kár. Remélem találtok egy hasonló karakterű fickót, ha egyáltalán pótolni akarjátok.
A nyereményjátékért nem olyan kár. Én egyszer nyertem, de nem tudtam Pestre utazni, hogy átvegyem.
kori
2005. július 31. 9:43
Ne türelmetlenkedj.

Nekik is jár szabadság. Egyébiránt szeintem kevesen töltik le a fórumozók közül,inkább megvárják a magazint.
Spányik Balázs
2005. július 31. 9:45
Igazad van pannonboy, a szemptemberitől igyekszünk majd egy kicsit jobban odafigyelni, hogy minél hamarabb kint legyen, bár azért vagyonok kaszálásában annyira nem vagyunk biztosak.

De valóban semmiből nem állna, csak nekünk kéne rá időben gondolni.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.