zsoltchelsea
2007. november 18. 20:19
Fujitsu
2007. november 18. 22:47
Nekem
ez tetszik nagyon.
zsoltchelsea
2007. november 19. 17:38
Erre szokták mondani, hogy nem kicsiben üzletel.

Az viszont érdekes, hogy csigatáras. Szerintem azért golyószórónál egy százas heveder praktikusabb.
Fujitsu
2007. november 19. 20:24
Az lehet...

Egyébként
itt a párja.
Pentium XE
2007. november 19. 21:02
Nektek van Diszkávöritek? (nem akarok reklámozni

)
Én azon nézem a Jövő fegyvereit. Én például ott láttam először a Javelint.
Fujitsu
2007. november 20. 18:18
A
Javelin nagyon tetszik.
zsoltchelsea
2007. november 20. 20:43
Nem gyenge egyik sem. Az a dobtár nagyon ott van.
Fujitsu
2007. november 20. 21:23
Én jobban szeretem az egyszerű, könnyen kezelhető kézifegyvereket (
G3,
MP5,
M1911.45).
zsoltchelsea
2007. november 22. 21:33
Én is:
KATT
Fujitsu
2007. november 22. 21:37
Ez se rossz...
jagdtigger
2008. február 17. 1:21
Én jobban csípem
ezt,
ez se piskóta, meg nem tudom mennyire illik ide egy tank, de nem szívesen lennék a célkeresztjében
ennek. Mellesleg tankmániás vagyok, és ha már fegyver, akkor egy vicces
kép is belefér.
zsoltchelsea
2008. február 17. 13:56
Én egy ilyet szeretnék:
KATT Nem lövöm le a poént!
(Láttam a jelzést, köszönöm a helyreigazítást.)
Fujitsu
2008. február 17. 14:20
Nekem
ez tetszik nagyon. De egy
ilyennel sem szeretnék farkasszemet nézni.
jagdtigger
2008. február 17. 14:27
Én
ennek nem lennék a célpontja. Mellesleg azt a kis vicces képet, amit belinkeltem megnéztétek? És
ezzel se akasztanék bajszot.
die nadel
2008. február 17. 17:23
Úgy őszintén, mit lehet szeretni a fegyverekben? Semmi másra nem jó, csak mások elpusztítására. Én elhiszem, hogy szükség van a haditechnikára, mert az emberiség fejlődésében fontos szerepe van, sőt a legtöbb dolog amit ma békés célokra használunk, egykor hadiipari fejlesztés volt vagy annak a mellékterméke (pl: videójáték). Egyszóval szükség van rá (sajnos), de szeretni azért nem kell.
Fujitsu
2008. február 17. 17:51
IDÉZET(die nadel @ 2008. február 17. 17:23)

Úgy őszintén, mit lehet szeretni a fegyverekben? Semmi másra nem jó, csak mások elpusztítására.
Vannak, akik gyűjtik a fegyvereket, és vannak sportlövészek is. Nem hiszem, hogy bármelyikük is másokat akarna elpusztítani. (Mellesleg a sportfegyverek általában nem is alkalmasak erre a célra.) Egyébként én inkább csak érdeklődöm a fegyverek iránt, nem mondhatom, hogy különösebben szeretném őket.
jagdtigger
2008. február 17. 20:17
Ez igaz, de van aki csak a fegyver utánzatait gyűjtik. Aki meg a bosszút és a lövöldözést szereti annak ott a paintboll.
zsoltchelsea
2008. február 17. 21:47
@die nadel: Én szeretem a fegyvereket, mert műszaki zsenialitások eredményei. Azt viszont el kell mondani, hogy pl.: az a Kar98k már ereklye, nagyon szépen megmunkált darab. A kedvenceim pont ezért inkább a világháborús darabok (nem vágyam egy Patriot anti-ballisztikus rendszer otthonra

).
A másik kérdés, hogy itthon sorozatlövő készülékek forgalmazása tilos. Engedély nélkül pedig a gáz-riasztó fegyverek tarthatók, de ne tudjátok meg, hogy rászállnak egy-egy emberre, aki el is süti.
die nadel
2008. február 17. 22:41
IDÉZET(zsoltchelsea @ 2008. február 17. 21:47)

Én szeretem a fegyvereket, mert műszaki zsenialitások eredményei.
Ha azt a rengeteg műszaki zsenialitást nem fegyverek készítésére, hanem valami hasznos dologra fordították volna! A többit a képzeletetekre bízom!
Fujitsu
2008. február 18. 15:42
IDÉZET
Sem minikamerák, sem műholdak, sem űrkutatás, sem számítógép, sem internet, sem repülőgép (sugárhajtás meg pláne), lánctalp, sem modern bányászat (ugyan mivel robbantanák le a meddő kőzeteket)... szinte semmi nem lenne, hisz minden forardalmi újítást először a hadsereg kap meg.
Ebben van valami.
die nadel
2008. február 18. 16:06
IDÉZET(zsoltchelsea @ 2008. február 18. 15:38)

@die nadel: Szerinted mi lenne a katonai fegyverkezés nélkül?

Sem minikamerák, sem műholdak, sem űrkutatás, sem számítógép, sem internet, sem repülőgép (sugárhajtás meg pláne), lánctalp, sem modern bányászat (ugyan mivel robbantanák le a meddő kőzeteket)... szinte semmi nem lenne, hisz minden forardalmi újítást először a hadsereg kap meg.
Nos mintha ezt már említettem volna egy korábbi hozzászólásomban:
IDÉZET(die nadel @ 2008. február 17. 17:23)

Úgy őszintén, mit lehet szeretni a fegyverekben? Semmi másra nem jó, csak mások elpusztítására. Én elhiszem, hogy szükség van a haditechnikára, mert az emberiség fejlődésében fontos szerepe van, sőt a legtöbb dolog amit ma békés célokra használunk, egykor hadiipari fejlesztés volt vagy annak a mellékterméke (pl: videójáték). Egyszóval szükség van rá (sajnos), de szeretni azért nem kell.
A költői kérdés inkább az: Ha nem hadiipari fejlesztésekben gondolkodna az emberiség, akkor is ezen a fejlettségi szinten álnánk vagy előrébb vagy hátrébb? Na ez az amire nincs válasz. Mert ugyebár a "ha"-val kezdődő mondatoknak nincs értelmük. (Ha anyámnak áramszedője volna, akkor ő lenne a 6-os villamos!

)
Fujitsu
2008. február 18. 16:07
@ die nadel, zsoltchelsea: Szerintem ez a topik a fegyverekről szól. Ha kérhetném, fejezzük be a fegyverek és a fegyverkezés megítéléséről folytatott eszmecserét, és a továbbiakban értekezzünk magukról a fegyverekről.
zsoltchelsea
2008. február 18. 16:12
Arról nem is beszélve, hogy kard már évezredek óta van. Minden fegyver az emberi agresszió szüleménye, de nem csak erőszakra alkalmazható szerintem. Jó pl.: diót is törni (főleg egy Mosin-Nagant tusa).
zsoltchelsea
2008. február 18. 16:30
Azt a történetet ismeritek, amikor egy Patriot rakéta akart elhárítani egy SCUD-ot, de 2 ezredmásodperccel később indult, és ezért 600 m-re mellé ment?
jagdtigger
2008. február 18. 16:37
600m????? hát ez elég nagy baki. Azt a kis poénos képet nem nézted meg amit belinkeltem? (A 61. hozzászólás.)
Egyébként találsz egyáltalán valamit, amivel elkapod
ezt a feketemadarat?
zsoltchelsea
2008. február 18. 16:52
Amúgy pedig én személy szerint láttam azt a képet, már az első hsz.-odnál is, de nem tudtam semmit írni hozzá. Tetszett, de igazán érdekeset nem tudtam hozzá fogalmazni.
Ez az igazi repülő:
KATT
die nadel
2008. február 18. 17:27
Az SR-71 terén egy kicsit alábecsülted a gépet: 1976. július 28-án egy SR–71 két világcsúcsot is felállított a repülési osztályában: a legnagyobb sebességet (3529,56 km/h) és a legnagyobb magasságot (25 929 m). Ez a gép olyan csúnya, hogy már gyönyörű!
Az Grumann F-14 Tomcat-ről meg szerintem ez az egyik legszebb kép:
KATT
jagdtigger
2008. február 18. 17:35
F-14-esekről nekem is van egy csómó képem de egyetértek ez tényleg szép kép.
Ez a repülő nem túl szép de néhány esetben többet ér mint bármelyik repülő, ugyanis ehhez már nem elég egy géppuska, ne nézzetek hülyének, mert pl a harrier külső borítását könnyen át lehet lőni, ezért ha alacsonyan kell repülni akkor én inkább
ebben ülnék.
die nadel
2008. február 18. 17:49
A-10A Thunderbolt tankelháritó és gyalogsági támogató repülőgép vagy becenevén: varacskos disznó.
jagdtigger
2008. február 18. 18:00
A becenevét én is ismerem olyat is olvastam hogy ki akarták vonni hadrendből, de úgy néz ki hogy ez nem történt meg.
die nadel
2008. február 18. 19:06
És mit szóltok hozzá:
RAH 66 ComancheNem kicsit tud repülni! Ennyit a fizikáról!
jagdtigger
2008. február 18. 19:37
Na igen, hát ezért alkalmaznak annyi okostojást fejlesztéshez.
zsoltchelsea
2008. február 18. 19:37
Ha helikopter, akkor Cobra. Mondjuk az támadó, de nem baj.
jagdtigger
2008. február 18. 19:48
Ez se rossz gép.
A Comanche-ról mintáztak a motort az OCC-ben (Discovery channal).
die nadel
2008. február 18. 20:37
Láttam hogyan csinálták azt a motort!
Mondjuk azért egy AH-64 Longbow Apache se semmi!
jagdtigger
2008. február 18. 20:58
Az a helikopter amit belinkeltem annak az elődje igencsak nagy tiszteletnek örvend a veteránok körében.
zsoltchelsea
2008. február 18. 21:25
KATT Szeretnék egy ilyet otthonra, persze a megfelelő átalakítások után.
jagdtigger
2008. február 18. 21:56
Mit akarsz egy mauserrel, talán van egy idegesítő állat a szomszédban, és azt akarod elhallgattatni? Most komolyan minek neked az? Ha meg hatástalanítottat akarsz venni, akkor jobb ha nem teszed, mert én úgy tudom hogy hatástalanításkor igencsak szétnyirbálják. Inkább keress egy utánzatot.
zsoltchelsea
2008. február 19. 15:31
Azért szeretnék, mert szép és tetszik. Nem lövöldözni akarok (mert rám szállna a rendőrség), hanem gyűjteni, esetleg legálisan lőtereken, de nem otthoni használatra. Amúgy pedig a jobbakat eredetiből alakítják gumilövedékesre minimális beavatkozással, de lehet venni simát is, csak azt nem lehet használni, csak dísznek lenne jó.
Fujitsu
2008. február 19. 18:47
Apám, fél nap alatt teleírjátok a topikot!
Én sem szeretem a mai "ballisztikus" high-tech fegyvereket, jobban kedvelem a történelmi (II. világháborús) kézifegyvereket. A korszak fegyverei közül engem leginkább az
MP44 és a
45-ös Colt érdekel (de a többi II. világháborús fegyver is felkelti az érdeklődésemet).
jagdtigger
2008. február 19. 19:30
Thompson géppuska és
ez a 30 kaliberes dög

zsoltchelsea:
A lövöldözés csak vicc volt, a hatástalanított meg azért nem jó mert úgy összevagdossák hogy meglátszik rajta hogy hatástalanított
Fujitsu:
Ha van miről írni akkro miért ne írjuk le?
MSN: a profilomban.
zsoltchelsea
2008. február 19. 20:50
A hatástalanított fegyvereket nem lehet használni. Elsütögetni nem nagy valami, akkor inkább veszek egy gumilövedékest. Azt meg a város szélén lehet durrogtatni.

Mondjuk megnéznék egy gumilövedékes maximot.

Csak az a baj, hogy itthon nem engedélyezett a sorozatlövő fegyver.
jagdtigger
2008. február 19. 20:58
A légpuska se rossz

(és ha jól tudom 18 év felett nem kell különösebb engedély a használatához

)
zsoltchelsea
2008. február 20. 19:54
Az a bajom a légpuskákkal, hogy azok alapból nem katonai eszközök, én pedig azért vennék fegyvereket, mert azok a történelmet idézik. Nekem a licencelt fegyverek jönnek be.
jagdtigger
2008. február 20. 20:00
91-es hozzászólásban 2 régi katonai fegyvert raktam be, nézd meg hátha tetszik valamelyik
zsoltchelsea
2008. február 21. 14:21
Megnéztem őket.

Először azért a kedvenceimet gyűjteném össze.
jagdtigger
2008. február 21. 21:13
Hát elég drága dolog fegyvereket gyűjteni.
zsoltchelsea
2008. február 22. 16:38
Az bizony! Azonban ez nem szegi a kedvemet.
jagdtigger
2008. március 9. 21:01
zsoltchelsea
2008. március 10. 19:10
Jó kis képek.

Köszi az oldaltcímet is... Nekem az a Swarowsky távcső nagyon kéne.

Megtetszett. :$
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.