Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Fegyverek
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3
zsoltchelsea
Egy kis csemege: Link
Fujitsu
Nekem ez tetszik nagyon. ani_wink.gif
zsoltchelsea
Erre szokták mondani, hogy nem kicsiben üzletel. tongue.gif Az viszont érdekes, hogy csigatáras. Szerintem azért golyószórónál egy százas heveder praktikusabb.
Fujitsu
Az lehet... roll.gif Egyébként itt a párja. ani_wink.gif
Pentium XE
Nektek van Diszkávöritek? (nem akarok reklámozni biggrin.gif )
Én azon nézem a Jövő fegyvereit. Én például ott láttam először a Javelint.
Fujitsu
A Javelin nagyon tetszik. biggrin.gif
zsoltchelsea
Nem gyenge egyik sem. Az a dobtár nagyon ott van. biggrin.gif
Fujitsu
Én jobban szeretem az egyszerű, könnyen kezelhető kézifegyvereket (G3, MP5, M1911.45). ani_wink.gif
zsoltchelsea
Én is: KATT biggrin.gif
Fujitsu
Ez se rossz... ani_wink.gif
jagdtigger
Én jobban csípem ezt, ez se piskóta, meg nem tudom mennyire illik ide egy tank, de nem szívesen lennék a célkeresztjében ennek. Mellesleg tankmániás vagyok, és ha már fegyver, akkor egy vicces kép is belefér.
zsoltchelsea
Én egy ilyet szeretnék: KATT Nem lövöm le a poént! laughing.gif
(Láttam a jelzést, köszönöm a helyreigazítást.)
Fujitsu
Nekem ez tetszik nagyon. De egy ilyennel sem szeretnék farkasszemet nézni. biggrin.gif
jagdtigger
Én ennek nem lennék a célpontja. Mellesleg azt a kis vicces képet, amit belinkeltem megnéztétek? És ezzel se akasztanék bajszot.
die nadel
Úgy őszintén, mit lehet szeretni a fegyverekben? Semmi másra nem jó, csak mások elpusztítására. Én elhiszem, hogy szükség van a haditechnikára, mert az emberiség fejlődésében fontos szerepe van, sőt a legtöbb dolog amit ma békés célokra használunk, egykor hadiipari fejlesztés volt vagy annak a mellékterméke (pl: videójáték). Egyszóval szükség van rá (sajnos), de szeretni azért nem kell.
Fujitsu
IDÉZET(die nadel @ 2008. február 17. 17:23) *
Úgy őszintén, mit lehet szeretni a fegyverekben? Semmi másra nem jó, csak mások elpusztítására.

Vannak, akik gyűjtik a fegyvereket, és vannak sportlövészek is. Nem hiszem, hogy bármelyikük is másokat akarna elpusztítani. (Mellesleg a sportfegyverek általában nem is alkalmasak erre a célra.) Egyébként én inkább csak érdeklődöm a fegyverek iránt, nem mondhatom, hogy különösebben szeretném őket. ani_wink.gif
jagdtigger
Ez igaz, de van aki csak a fegyver utánzatait gyűjtik. Aki meg a bosszút és a lövöldözést szereti annak ott a paintboll.
zsoltchelsea
@die nadel: Én szeretem a fegyvereket, mert műszaki zsenialitások eredményei. Azt viszont el kell mondani, hogy pl.: az a Kar98k már ereklye, nagyon szépen megmunkált darab. A kedvenceim pont ezért inkább a világháborús darabok (nem vágyam egy Patriot anti-ballisztikus rendszer otthonra biggrin.gif).
A másik kérdés, hogy itthon sorozatlövő készülékek forgalmazása tilos. Engedély nélkül pedig a gáz-riasztó fegyverek tarthatók, de ne tudjátok meg, hogy rászállnak egy-egy emberre, aki el is süti.
die nadel
IDÉZET(zsoltchelsea @ 2008. február 17. 21:47) *
Én szeretem a fegyvereket, mert műszaki zsenialitások eredményei.

Ha azt a rengeteg műszaki zsenialitást nem fegyverek készítésére, hanem valami hasznos dologra fordították volna! A többit a képzeletetekre bízom! bulb.gif
Fujitsu
IDÉZET
Sem minikamerák, sem műholdak, sem űrkutatás, sem számítógép, sem internet, sem repülőgép (sugárhajtás meg pláne), lánctalp, sem modern bányászat (ugyan mivel robbantanák le a meddő kőzeteket)... szinte semmi nem lenne, hisz minden forardalmi újítást először a hadsereg kap meg.

Ebben van valami. roll.gif
die nadel
IDÉZET(zsoltchelsea @ 2008. február 18. 15:38) *
@die nadel: Szerinted mi lenne a katonai fegyverkezés nélkül? smile.gif Sem minikamerák, sem műholdak, sem űrkutatás, sem számítógép, sem internet, sem repülőgép (sugárhajtás meg pláne), lánctalp, sem modern bányászat (ugyan mivel robbantanák le a meddő kőzeteket)... szinte semmi nem lenne, hisz minden forardalmi újítást először a hadsereg kap meg.

Nos mintha ezt már említettem volna egy korábbi hozzászólásomban:
IDÉZET(die nadel @ 2008. február 17. 17:23) *
Úgy őszintén, mit lehet szeretni a fegyverekben? Semmi másra nem jó, csak mások elpusztítására. Én elhiszem, hogy szükség van a haditechnikára, mert az emberiség fejlődésében fontos szerepe van, sőt a legtöbb dolog amit ma békés célokra használunk, egykor hadiipari fejlesztés volt vagy annak a mellékterméke (pl: videójáték). Egyszóval szükség van rá (sajnos), de szeretni azért nem kell.

A költői kérdés inkább az: Ha nem hadiipari fejlesztésekben gondolkodna az emberiség, akkor is ezen a fejlettségi szinten álnánk vagy előrébb vagy hátrébb? Na ez az amire nincs válasz. Mert ugyebár a "ha"-val kezdődő mondatoknak nincs értelmük. (Ha anyámnak áramszedője volna, akkor ő lenne a 6-os villamos! laughing.gif )

Fujitsu
@ die nadel, zsoltchelsea: Szerintem ez a topik a fegyverekről szól. Ha kérhetném, fejezzük be a fegyverek és a fegyverkezés megítéléséről folytatott eszmecserét, és a továbbiakban értekezzünk magukról a fegyverekről. smile.gif
zsoltchelsea
Arról nem is beszélve, hogy kard már évezredek óta van. Minden fegyver az emberi agresszió szüleménye, de nem csak erőszakra alkalmazható szerintem. Jó pl.: diót is törni (főleg egy Mosin-Nagant tusa). biggrin.gif
zsoltchelsea
Azt a történetet ismeritek, amikor egy Patriot rakéta akart elhárítani egy SCUD-ot, de 2 ezredmásodperccel később indult, és ezért 600 m-re mellé ment?
jagdtigger
600m????? hát ez elég nagy baki. Azt a kis poénos képet nem nézted meg amit belinkeltem? (A 61. hozzászólás.)

Egyébként találsz egyáltalán valamit, amivel elkapod ezt a feketemadarat?
zsoltchelsea
Amúgy pedig én személy szerint láttam azt a képet, már az első hsz.-odnál is, de nem tudtam semmit írni hozzá. Tetszett, de igazán érdekeset nem tudtam hozzá fogalmazni.
Ez az igazi repülő: KATT
die nadel
Az SR-71 terén egy kicsit alábecsülted a gépet: 1976. július 28-án egy SR–71 két világcsúcsot is felállított a repülési osztályában: a legnagyobb sebességet (3529,56 km/h) és a legnagyobb magasságot (25 929 m). Ez a gép olyan csúnya, hogy már gyönyörű!
Az Grumann F-14 Tomcat-ről meg szerintem ez az egyik legszebb kép: KATT
jagdtigger
F-14-esekről nekem is van egy csómó képem de egyetértek ez tényleg szép kép.
Ez a repülő nem túl szép de néhány esetben többet ér mint bármelyik repülő, ugyanis ehhez már nem elég egy géppuska, ne nézzetek hülyének, mert pl a harrier külső borítását könnyen át lehet lőni, ezért ha alacsonyan kell repülni akkor én inkább ebben ülnék.
die nadel
A-10A Thunderbolt tankelháritó és gyalogsági támogató repülőgép vagy becenevén: varacskos disznó.
jagdtigger
A becenevét én is ismerem olyat is olvastam hogy ki akarták vonni hadrendből, de úgy néz ki hogy ez nem történt meg.
die nadel
És mit szóltok hozzá: RAH 66 Comanche
Nem kicsit tud repülni! Ennyit a fizikáról! laughing.gif
jagdtigger
Na igen, hát ezért alkalmaznak annyi okostojást fejlesztéshez.
zsoltchelsea
Ha helikopter, akkor Cobra. Mondjuk az támadó, de nem baj. biggrin.gif
jagdtigger
Ez se rossz gép.
A Comanche-ról mintáztak a motort az OCC-ben (Discovery channal).
die nadel
Láttam hogyan csinálták azt a motort!

Mondjuk azért egy AH-64 Longbow Apache se semmi!
jagdtigger
Az a helikopter amit belinkeltem annak az elődje igencsak nagy tiszteletnek örvend a veteránok körében.
zsoltchelsea
KATT Szeretnék egy ilyet otthonra, persze a megfelelő átalakítások után. smile.gif
jagdtigger
Mit akarsz egy mauserrel, talán van egy idegesítő állat a szomszédban, és azt akarod elhallgattatni? Most komolyan minek neked az? Ha meg hatástalanítottat akarsz venni, akkor jobb ha nem teszed, mert én úgy tudom hogy hatástalanításkor igencsak szétnyirbálják. Inkább keress egy utánzatot.
zsoltchelsea
Azért szeretnék, mert szép és tetszik. Nem lövöldözni akarok (mert rám szállna a rendőrség), hanem gyűjteni, esetleg legálisan lőtereken, de nem otthoni használatra. Amúgy pedig a jobbakat eredetiből alakítják gumilövedékesre minimális beavatkozással, de lehet venni simát is, csak azt nem lehet használni, csak dísznek lenne jó.
Fujitsu
Apám, fél nap alatt teleírjátok a topikot! smile.gif
Én sem szeretem a mai "ballisztikus" high-tech fegyvereket, jobban kedvelem a történelmi (II. világháborús) kézifegyvereket. A korszak fegyverei közül engem leginkább az MP44 és a 45-ös Colt érdekel (de a többi II. világháborús fegyver is felkelti az érdeklődésemet). ani_wink.gif
jagdtigger
Thompson géppuska és ez a 30 kaliberes dög smile.gif
zsoltchelsea:
A lövöldözés csak vicc volt, a hatástalanított meg azért nem jó mert úgy összevagdossák hogy meglátszik rajta hogy hatástalanított
Fujitsu:
Ha van miről írni akkro miért ne írjuk le?

MSN: a profilomban.
zsoltchelsea
A hatástalanított fegyvereket nem lehet használni. Elsütögetni nem nagy valami, akkor inkább veszek egy gumilövedékest. Azt meg a város szélén lehet durrogtatni. biggrin.gif Mondjuk megnéznék egy gumilövedékes maximot. biggrin.gif Csak az a baj, hogy itthon nem engedélyezett a sorozatlövő fegyver.
jagdtigger
A légpuska se rossz roll.gif(és ha jól tudom 18 év felett nem kell különösebb engedély a használatához biggrin.gif )
zsoltchelsea
Az a bajom a légpuskákkal, hogy azok alapból nem katonai eszközök, én pedig azért vennék fegyvereket, mert azok a történelmet idézik. Nekem a licencelt fegyverek jönnek be.
jagdtigger
91-es hozzászólásban 2 régi katonai fegyvert raktam be, nézd meg hátha tetszik valamelyik
zsoltchelsea
Megnéztem őket. ani_wink.gif Először azért a kedvenceimet gyűjteném össze.
jagdtigger
Hát elég drága dolog fegyvereket gyűjteni.
zsoltchelsea
Az bizony! Azonban ez nem szegi a kedvemet. smile.gif
zsoltchelsea
Jó kis képek. ani_wink.gif Köszi az oldaltcímet is... Nekem az a Swarowsky távcső nagyon kéne. biggrin.gif Megtetszett. :$
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.