Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Fegyverek
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3
jagdtigger
Arról a tüzérségi lövedékről meg csak annyit hogy GPS vezérelt, úgyhogy nincs menkvés, mert 7 m-es pontossággal rávezeti a célra a GPS.(még akkor is ha szándékosan mellécéloznak valamelyik irányba a célnak)

zsoltchelsea
"oldaltcímet"
Nem oldalcímet akartál írni?
h.arpad
IDÉZET(zsoltchelsea @ 2008. február 18. 21:25) *
KATT Szeretnék egy ilyet otthonra, persze a megfelelő átalakítások után. smile.gif

Ha sportlövész leszel, megfelelő átalakítások nélkül is kaphatsz engedélyt rá. Csak legyen pézed a fegyverre, nomeg az engedélyekre/sportorvosi vizsgálatra. ani_wink.gif
zsoltchelsea
Igazán nem a sportfegyvereket szeretném gyűjteni először, ugyenis ahhoz minden évben meg kell lőni a szintet, és célozni nem igazán tudok még.
jagdtigger
Azon az oldalon amit belinkeltem olyan fegyvereket találsz ami műanyag golyót lő ki, de annyira hasonlít az eredetire hogy messziről észre nem venné az ember hogy utánzat.
h.arpad
IDÉZET(zsoltchelsea @ 2008. március 13. 18:30) *
Igazán nem a sportfegyvereket szeretném gyűjteni először [..]
Nem gondolnám, hogy jogilag meg van szabva, mi minősül sportfegyvernek, és mi nem. Túl körülményes lenne maghatározni.. De utánanézhetek, ha gondolod. ani_wink.gif A jog tudtommal csak lőfegyverről beszél, de nem vagyok, és nem is leszek jogász. smile.gif
Lőfegyver:
IDÉZET
Minden tűzfegyver, valamint légfegyver, melyből 7,5 J-nál nagyobb csőtorkolati energiájú, szilárd anyagú lövedék lőhető ki.

Tűzfegyver (a fenti mondatban még nincs definiálva):
IDÉZET
Olyan eszköz, [...] amelyből a kiterjedő forró gáz tolóereje által meghajtott szilárd anyagú lövedék lőhető ki.

A sportfegyver tartozhat a fentiek valamelyikébe (vagy bármelyikébe.) Ja, természetesen tagdíjat is kell fizetni a sportegyesületnek, és, bár a fegyvert hordozhatod, nem viselheted. Ennyi.

Célozni meg meg lehet tanulni...

@jagdtigger:
Azt meg fegyvernek látszó tárgynak hívják.
zsoltchelsea
Ez úgy van, hogy amikor kérsz engedélyt meg kell adnod, hogy sport- vagy vadászfegyvernek minősüljön. Amúgy tudom, hogy meg lehet tanulni, de először nem akarok sportnak bejegyeztetni semmit, mert akkor ugye ott a vizsga, és először kell egy fegyver, amin megtanulok lőni. Nem akarok elhasalni a lőpróbán, ezért tanulás céljából az első nem sportfegyver lesz.
@jagdtigger: Vagyis airsoft fegyverek. biggrin.gif Mondjuk azok is jók, de a gearboxa az ugye módosított, míg a gumilövedékesnél kevesebb a faragás. Ott azt hiszem csak a lövedékre való átállítás és a sorozatlövésre való alakítást gátló szerkezet kerül be.
jagdtigger
h.arpad
Nem írnád le ilyen könnyedén hogy "fegyvernek látszó tárgy" ha egy ilyen pisztojutánzatból a pofádba lőnek egy paprikakivonatos lövedéket, na attól minden bajod lenne. laughing.gif
h.arpad
Nem én írom le így, a törvény. tongue.gif Egyébként fejre ütni, célozni stb. "civil" embernek szigorúan tilos (hidd el, autentikus forrásból tudom), ha szabad lábon szeretnél maradni. Sok minden van ott, ami 8 napon túl gyógyul (--majdnem minden, egy komolyabb agyrázkódás is), azért meg már illik börtönt adni. ani_wink.gif Gondold el, hogy neked pl. csak az lenne a célod, hogy egy kicsit bepaprikásítsd a késsel kocsmában rád támadó --egyébiránt már elég paprikás-- ürge szemét, de olyan közelről adod le a lövést, hogy a nyomástól megvakul, esetleg egyensúlyát veszti, elesik, be is üti a fejét, netán még a villanyszekrénybe is beleakad... Mondanom sem kell, hogy még önvédelemre sem hivatkozhatsz. Szóval ezt hagyjuk. Aki szeret lőni (meg szereti a friss levegőt), az nem emberre lő, sőt gyakorlatilag fel sem merül benne.

Egyébként civileknek önvédelemre is lehet fegyverük Mo.-n, ezt már kevesebben tudják. (Természetesen engedéllyel, bonyolult procedúra.) Sajnos ez nálunk nem annyira bevett gyakorlat, mint az USA-ban. Azért mondom, hogy sajnos, mert a bűncselekmények 95%-a illegálisan tartott és vásárolt fegyverekkel történik (--gyakorlatilag bárki beszerezhet ilyet.) Aki legálisan kap, az ugyanis százszor meggondolja, hogy érdemes-e lőni vele. Ugyanis ha indokolatlanul tenné (márpedig legtöbbször indokolatlan lenne), nem kapna az életben többet engedélyt, és a fegyvert is elkoboznák. Másrészt, mondanom sem kell, egy regiszterből pofonegyszerű kinyomozni, ki adta le a lövést, és akkor börtön van. twisted.gif Ezen aztán persze lehet vitatkozni. Az én véleményem az, hogy bárcsak ne kellene senkinek ilyen célra, a gyakorlat mást mutat.

Önvédelemre viszont nálunk csak akkor igénylehetsz, ha hitelt érdemlően bizonyítod, hogy másként nem tudod megvédeni magad, és ez az, ami szigorú és bonyolult. Ez a mostani gyakorlat szerint azt jelenti, hogy párszor már jól meglőttek, esetleg bele is haltál. roll.gif Ez komoly! (Mondanom sem kell: büntetlen előélet, 18 elmúltál, orvosi vizsgálat, oktatás...)
jagdtigger
Aki nem szereti az ilyen fegyvereket annak ott a spré és a sokkoló. Mellesleg nem muszáj fejbe, ha jól tudom ha mellkasba lősz valakit akkor is hat ez a paprikás lövedék.
h.arpad
Lehetséges, hogy úgy is hat, sőt, szinte biztos. A sokkoló és a gázspray sem legális no.gif (utóbbinál, azt hiszem, ml-es korlát van) --a gumibottal egy kategóriában lehetnek. Ha megtalálják nálad, minimum szabálysértés, (ha nem csináltál vele semmit, --ha igen, minimum garázdaság.) Előbbi borsos pénzbüntetéssel (--itt százezrekre kell gondolni); emellett biztosan elkobzás.
jagdtigger
Na azt még én se tudtam hogy illegális ez a két dolog.
zsoltchelsea
Pedig ezek tényleg azok. Ugyanúgy, mint a vipera. Ezek rendvédelmi eszközök.
jagdtigger
Nem egészen, mert a zsernyákoknak is tilos viperát használni.
Fujitsu
Viszont a gáz-riasztó fegyverek teljesen legálisak. ani_wink.gif
zsoltchelsea
A rendvédelmi eszközök nem minden szervnél engedélyezettek, de nem vagyok benne biztos, hogy privát cégek nem, hazsnáljatják -e. Magyarországon valószínűleg tilos, de külföldön már más a helyzet.
h.arpad
IDÉZET(jagdtigger @ 2008. március 14. 18:35) *
Nem egészen, mert a zsernyákoknak is tilos viperát használni.

A mérgeskígyó nagyon veszélyes játék! laughing.gif
zsoltchelsea
"Várjá Józsi nincs itt a viperám! Uram! kirabolhatom egy királykobrával is?" biggrin.gif laughing.gif
Frikker Dániel
Legjobb verekedős fegyver a boxer! ani_wink.gif
jagdtigger
Nem hiszem hogy az legális. offtopic2.gif
zsoltchelsea
Találós kérdés: Honnan vette Colt az ötletet a forgótárhoz?
jagdtigger
Ez azért már durva. laughing.gif laughing.gif
És egy brutális fegyver, AIE-486H Heavy Machine Gun.
IPB kép
És a kedvenc gyalogsági harcjárművem.
zsoltchelsea
Senki sem tudja a választ a kérdésemre? biggrin.gif
jagdtigger
Én nem tudom.
zsoltchelsea
A hajókormány. smile.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.