Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Tápegységvásárlás archívum 2008 decemberéig
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Hűtés, házak, tápok, modding
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
ProFiler
Tápegység vásárlásával kapcsolatos kérdések, információk.

A régi fórumban megkezdett topic
Predator
Hi

Klassz az új fórum.

Vetem egy alaplapot ASUS A7N8X-E Deluxe.
De venni szeretnék egy tápot is a kérdésem a következő.
ASUS ATLAS A36-H táp ehezz mit szoltok én ezt venném jó vagy nem jó a táp választás.

Légyszíves máskor ne nyiss új topikot meglévő témának - és főleg ne olyan helyen, ahova egyátalán nem való! <PF>
ProFiler
Ez a táp milyen árkategóriában van? Azon kívül, hogy zajosak az ASUS-ok mást nem tudok róluk. Csak azt vettem észre, hogy a suliban néha-néha kihullnak. roll.gif

Ciao.
cereal180
Ebben a kategóriában a 350 W-os FSP Blue Storm-ot ajánlanám figyelmedbe! Kb. 11000 Ft-ért nagyon korrekt.
Predator
Bocsi nem néztem meg elég figyelmesen az új topicokat.
Kb 11000ft
Neohacker
Ennyi pénzből futja egy igazán jóra!

Nézz körül a http://www.depo.hu -n!
Vikitorony
Hali!

Gondolkodom én is egy új táp vásárlásán, csak tanácsatalan vagyok. sad.gif
Ilyen lapom van: Leírás (német) Kép
Láttam egy Chieftec 360W-os tápot 8 ezerért, csak annak 24 tűs csatlakozója van! És a lapomon meg 20+4 tűs csatik vannak.
Haver mondta, h ha lefűrészelem a +4-et akkor jó lesz, de olyat meg már csak nem csinálok! :unsure:
És lehet, h év vége felé beszerzek egy új gépet, ami lehet, h már 64 bit-es lesz.
Az újabb lapokon meg már gondolom 24 tűs csatlakozó van, szóval ahhoz meg jó lenne az a táp.
A konfigom:
ASUS P4B533-E, P4 2 GHz, 256+512 MB RAM, GF3 Ti200 (128 MB), 2x 160 GB Samsung HDD, LG CD-RW, Sony DRU-500A
Ja a mostani tápom Codegen!
Eddig szépen szuperált, bár nem régiben szállt el a Maxtor vinyóm több mint 2 év után (valami kattanást hallottam, aztán lefagyott a gép...) meg a dvd-író is csinál sok különös dolgot, amit próbálok a tápra fogni, bár nem tudom, hogy joggal, vagy sem...
cereal180
Az, hogy 24 tűs nem probléma, mert 99%, hogy adnak hozzá 24-->20 tűs átalakítót.
Vikitorony
Hogy én erre nem gondoltam! wub.gif
Azért rákérdezek, nehogy aztán mégse adjanak...
De azért Kösz, h ilyen jót szóltál hozzá! smile.gif
cereal180
Nincs mit smile.gif
Shia-ko
IDÉZET(Vikitorony @ 2005. May 05., Thu 20:45)
Hogy én erre nem gondoltam!  wub.gif
Azért rákérdezek, nehogy aztán mégse adjanak...
De azért kösz, h ilyen jót szóltál hozzá! smile.gif

Ha nem adnak hozzá, akkor meg az utolsó 4et lelógatod róla. tongue.gif
Ulala
IDÉZET(cereal180 @ 2005. May 04., Wed 23:22)
Az, hogy 24 tűs nem probléma, mert 99%, hogy adnak hozzá 24-->20 tűs átalakítót.

100%-ra javítanám. A régi enermaxom 24 tűs és adtak hozzá szép nagy átalakítót, ami 20 tűssé varázsolja. biggrin.gif Azóta nehézkes egy kicsit a házban elférnem.
Athos
Ha nem adnak, akkor meg lehet venni. Nálam egyébként úgy van, hogy 4 tű lelóg. biggrin.gif Először nem hittem, hogy ezt így szabad, de még is csak megy. smile.gif
Shia-ko
Főleg mert az alaplapon ott a helye. tongue.gif
Machado
IDÉZET(cereal180 @ 2005. May 04., Wed 19:13)
Ebben a kategóriában a 350 W-os FSP Blue Storm-ot ajánlanám figyelmedbe! Kb. 11000 Ft-ért nagyon korrekt.

Én is ezt a tápot néztem ki, bár szerintem egyáltalán nem 11000Ft. Én olyan 14000Ft-ért tudnám beszerezni. Tényleg megéri ez a táp? Elég a 350W-os egy 3 GHz-es P4-hez, meg két winchihez és két optikai meghajtóhoz?

Ui.: Nem nagyon jönnek be ezek az új smiley-k.
sz.jános
IDÉZET(Machado @ 2005. May 07., Sat 19:55)
Én is ezt a tápot néztem ki, bár szerintem egyáltalán nem 11000Ft. Én olyan 14000Ft-ért tudnám beszerezni.

Itt még olcsóbban is megveheted!
Machado
Kösz a tippet.
kornél
Chieftec 360W HPC-360-202-DF tápom van, ABIT IC7-G/P4-3GHz/ASUS6600GT-TOP/SATA-HDD/DVD-RW-hez, összerakás alatt. Fél szemmel még nézegetem a tápokat, szívem szerint 12cm-es tápot vettem volna a hangereje miatt, talán még meg tudom oldani a cserét. De eddig csak siklócsapágyasat láttam. Létezik e golyóscsapágyas, aktiv PFC-s, ATX2.0...stb, ne legyen rosszabb mint a Chieftec, minőségben és árban sem. Egyáltalán igaz, hogy a golyócsapágyas tartósabb?
highlander81
Én a minap vettem egy Chiftec-et. Azon is 24 tűs csatlakozó van DE le lehet pattintani a +4-et smile.gif
Egyébként nekem is Asus a7n8x-e deluxe lapom van.
matesz
Mi a véleményetek az Aopen tápokról, és konkrétan erről?
Ilyet éredemes venni inkább vagy Chieftec-et?
nascar
Biztos jó, mert a név kötelez! biggrin.gif
De van ilyen tudású, minőségű táp már olcsóbban is! ani_wink.gif
( secret.gif az Aopen-ek valójában FSP-k!)
Shia-ko
Egy része. bulb.gif
cereal180
Aerocool Aeropower 350 W

Ehhez mit szóltok? Jobb mint a 350-es Fortron Blue Storm? Ha igen, akkor egy ilyen lesz a következő drágaságom, nem pedig egy olyan. Feltéve, hogy 24 tűs ATX csatija van, nem pedig 20-as; erre nem találtam választ a leírásból.

Szerk.:
Közben találtam egy tesztet, ahol az egyik képen megszámoltam a csatlakozók számát és 20 volt. Ilyenbe érdemes még beruházni?
sz.jános
IDÉZET(matesz @ 2005. May 18., Wed 17:50)
Mi a véleményetek az Aopen tápokról, és konkrétan                                             erről?
Ilyet éredemes venni inkább vagy Chieftec-et?

Nekem kb egy éve, hogy AO350-12APNF tápom van és tökéletesen müködik! biggrin.gif
Stabil, halk és még az extrem terheléseket is símán birja.
De a topic első oldalán belinkeltem ennek a tápnak az eredetijét (FSP), ami most akciósan nagyon jó áron kapható!!!
Döntés a tiéd, de én e kettő közül választanék. smile.gif
kornél
Ez is segíthet a döntésben:
"Táp táblázat"
Czjano
Sziasztok!
Én is most szeretnék új tápot venni, de nem igazán tudom milyet vegyek. Az igényeim a következők lennének:
- 350W
- 12 cm-es halk cooleres
- megbízható és tartós (nem 2-3 évre tervezem)
- megfelelő garancia
- max. 15000 Ft-ig
Körülbelül ennyi lenne amit elvárok egy táptól. Amúgy azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az, hogy aktív vagy passzív PFC (alapvetően mi az a PFC)? Lehet, hogy komolytalan kérdés és tudnom kéne de nem tudom és érdekelne.
nascar
@ Czjano

Nagyon jó választás lehet az FSP Bluestorm!
Nézd meg itt: FSP Bluestorm tápegységek
( secret.gif más neves tápok is FSP-ket használnak, csak saját néven adják ki őket, drágán!!)
ProFiler
PFC (POWER FACTOR CORRECTION) Szabályzóáramkört tartalmaz, amely megakadályozza, hogy zavaró hullámokat juttassanak a tápegységek az áramhálózatba. Ezek már eleve a bemenetkor jelentkeznek, és csak annál rosszabb a helyzet, ha nincs PFC a tápban.

IPB kép

Ciao.
Czjano
Köszi szépen a kielégítő választ. Így már értem.
Athos
@ProFiler
thumbsup.gif
Lakatos Gergely [Stinger]
IDÉZET(cereal180 @ 2005. May 18., Wed 19:32)
Aerocool Aeropower 350 W

Ehhez mit szóltok? Jobb mint a 350-es Fortron Blue Storm?

Nem bíznám rá a gépem, pláne nem egy FSP-vel szemben.

Abból ráadásul van 24 tűs tongue.gif
kornél
Aktiv és a passzív PFC között mi a különbség, közérthetően meg tudná fogalmazni valaki.
eremit
Aktív hűtés = ventillátoros

Passzív hűtés = csak hűtőborda ventillátor nélkül
Shia-ko
IDÉZET(kornél @ 2005. May 20., Fri 12:37)
Aktiv és a passzív PFC között mi a különbség, közérthetően meg tudná fogalmazni valaki.

Az előző fórumban részletesen leírtam.
Maverick
Én is írtam erről a régi fórumon ott, ahol Shia-ko... ani_wink.gif

PFC (aktív, passzív) - Klikk

@Eremit

Most nem hűtésről van szó... bulb.gif ani_wink.gif biggrin.gif
eremit
@Maverick

Köszi! Bocs! IPB kép
cereal180
IDÉZET(Lakatos Gergely [Stinger)
,2005. May 20., Fri 0:54] Nem bíznám rá a gépem, pláne nem egy FSP-vel szemben.

Abból ráadásul van 24 tűs tongue.gif

Akkor marad az FSP smile.gif
smile=)
Hali!

Tanácsot szeretnék kérni arra vonatkozólag,hogy kell-e új tápot vannem vagy sem question.gif Nem szeretnék de ha muszály...

Az alaplapom:Az alaplapom
400W-os kütyü mozgatja van még benne egy
  • Intel P4 2,4Ghz proci
  • Abit GF4 Ti4200 128Mb AGP8x TV-Out VGA
  • SB Live! 5.1
  • Maxtor 80Gb 7200rpm HDD + egy 2 ventis ViPower rack
  • Maxtor 120Gb 7200rpm HDD
  • ASUS DVD-RW
  • Samsung DVD-ROM
  • Logitech USB WheelMouse + billentyűzet
  • ja és egy P4-es hűtőventi+borda
  • +1 FDD
Ezek mellé vennék még egy Maxtor 80Gb HDD-t!

Ugye tud valaki segíteni question.gif

Köszönöm
Chabi
Milyen márkájú az a 400W-os táp ?
sz.jános
Egy jó 400W-os tápnak ezt símán bírnia kellene. Persze nem ártana azt is tudni, hogy mire és hogy használod a géped. (Pl. tuning, stb)
Kérdés az, hogy milyen tápod van.
smile=)
IDÉZET(Chabi @ 2005. May 22., Sun 18:23)
Milyen márkájú az a 400W-os táp ?

CodeGen tápról lenne szó exclamat.gif
Remélem az nem gáz sad.gif ,mert hallottam ilyet is.
sz.jános
Én biztos, hogy lecserélném......még akkor is ha esetleg bírná! De kétlem.... roll.gif
smile=)
Ettől féltem annoyed.gif ,de igazad van!
Köszi!

Tudnál esetleg ajánlani valami csendes és hatékony tápot?
sz.jános
Ha visszaolvasod a topic-ban lévő hozzászólásaimat láthatod, hogy én mit tartok jó tápnak. Természetesen több gyártmány is van ami nagyon jó, de én az FSP és az AOpen tápokat tartom nagyon jónak.
Ráadásul most az FSP akciós! biggrin.gif
Akciós tápok!
ProFiler
IDÉZET(smile=) @ 2005. May 22., Sun 18:46)
Remélem az nem gáz sad.gif ,mert hallottam ilyet is.

Sajnos pedig az.

Ciao.
Maverick
IDÉZET(smile=) @ 2005. May 22., Sun 18:46)
CodeGen tápról lenne szó exclamat.gif

A 400W-os Codegen is csak kb. 300W-ot ad le... roll.gif
Mindenképp cseréld le...
smile=)
Köszönöm mindenkinek worship.gif exclamat.gif
Nagyon sokat segítettetek smile.gif
Köszi
Csao
Kicsi Sims
Mint látom a Codegen tápról nem sok jó szó van. De mi a véleményetek a 400W Mercury tápról? roll.gif
nascar
Ugyanaz, mint a Codegenről! thumbdown.gif
smile=)
Oké Oké! yes.gif
Lehet, hogy nem jó táp a CODEGEN és, hogy majd veszek egy jobbat és erősebbet, de azért azt meg kell említenem, hogy 2 teljes éve működik hibátlanul és látja el a gépemet energyvel smile.gif
Úgyhogy ne alázzuk porig a Codegen tápokat ha kérhetném! evil.gif

Köszönöm
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.