Frikker Dániel
2007. október 4. 17:24
Nos, főképp adat DVD-t szoktam írni. Vagyis mindig.

De ez a borzasztó beállítás, amit a 8-as Nero hozott, nekem ez kicsit sok. Nem tudom beállítani, és ezért nem szeretnék kidobni feleslegesen DVD-ket.
juhy01
2007. október 4. 20:19
Sziasztok!
A NERO 8 StartSmart panelén nem találom a CD/DVD kép lemezre írása lehetőséget.
Csak én vagyok vak, vagy tényleg kimaradt?
Geris
2007. október 6. 19:19
Néhány napja én is feltettem a Nero8 változatát. Működik is rendesen meg minden, de időközönként megjelenik egy hibaüzenet attól függetlenül, hogy fut e a program vagy nem. Az a gondom,hogy nem tudom mi ez és miért csinálja, meg főleg mi lenne a megoldás.

Leírnám ide a hiba szövegét: "NMIndexStoreSvr.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience." Ilyenkor csak rányomok a "dont send" gombra és nem történik semmi. Csak időközönként előjövöget. Előtte a 6-os verzió volt fent, az nem csinált ilyet. Meg leinstalláltam és úgy raktam a 8-ast. Próbáltam azt is, hogy leszedtem, regisztriből kitöröltem vele kapcsolatosan mindent, újraraktam, de nem oldotta meg a gondot.

Mi a teendő?
juhy01: azt a funkciót (CD\DVD kép lemezre írása) nálam sem látom a főpanelon...
juhy01
2007. október 6. 21:30
Hááát igen! Danival is egyet értek. Én a 7-es verzióról álltam át, de az letisztultabb volt és egyértelműbb.
Azt hiszem visszarakom a 7-est.
juhy01
2007. október 7. 21:24
Szerintem te is térj vissza egy korábbi verzióhoz, ami már bevált.
juhy01
2007. október 9. 22:01
Ez a nyavajás 8-as még leszedni sem engedi magát. Másfél órán át gyalultam a registry-t. Mindent kézzel kellett törölnöm.
mongyukmeg
2007. október 16. 9:51
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy feltelepíti rendesen, de a program indításakor kiírja, hogy: "Warning: GetConfigset() failed! - (line:260, file . \NSSModel.cpp) Press 'retry' to debug the application".
Próbáltam az angol és a magyar verziót is. Mindkettőnél ugyanez van. Lehet a Vista miatt? Ha igen, akkor melyik verzió megy a 8-as sorozatból Vistán rendesen? Előre is kösz!
Spányik Balázs
2007. október 16. 10:49
Elvileg mindegyik, ezt már a Vistához csinálták.

Ezt a telepítő írja ki? Nem lehet, hogy nem jön le teljesen, és azért dobja ezt a telepítő, mert nem tudja magát kicsomagolni?
mongyukmeg
2007. október 16. 10:59
Nem a telepítő írja, hanem amikor indítani akarom a programot. Feltelepítés után.
Spányik Balázs
2007. október 18. 14:11
Nem állítottál át valamit a Vistában?
Azért nem értem, mert az én gépemen kipróbáltuk, tökéletesen megy, és tudok még két emberről, aki szintén Vistán használja és náluk is gond nélkül megy. Ez nekem valami olyan hibának tűnik, mintha megpróbálna lekérdezni valamit (get configset), amit nem tudna. Vistánál amúgy is minden bajnál a felhasználói jogosultságokra kell először gondolni...
Geris
2007. október 21. 16:13
Nálam meg nem tudom hanyadik feltelepítés után már, de megjavult és nem dobálja ki azt a bizonyos hibát amit múltkor próbáltam kérdezni.
Viszont van egy furcsaság amit nem értek. Eddig a Nero6 használtam. Abban működött, viszont a 7 és 8 nem. Vagyis a lemezmásolás. Ha arra az opcióra nyomok, hogy lemezmásolás, legyen az a fő panelon, burning rom, expres mindegyikben az van, hogy elkezdi másolni a lemezt, legyen az DVD, CD akármi, át is írja, sokáig is dolgozik, majd a végén az van, hogy csak egy pár KB adatfájl van a lemezen. Ezt csinálja a Nero7 is. Viszont a 6-os rendesen átírja. Néztem a beállításoknál, szerintem jól áll minden, be van kapcsolva a direkt lemezmásolás is. Csak úgy bírok lemezt másolni, ha expresben hozzáadom az átírandó dolgot vagy burning roomban jobb feléről áthúzom. Viszont ilyenkor bemásolja a C-re a Temp fájlba és ott is hagyja és hivatkozik a kevés a hely a C partíción, meg kevés a virtuális memóriára. Biztos nem így kell neki működni ha már ott a lemezmásolás opció. Ötlet?
Ha egy az egyben akarok lemezt másolni csak egy Track01.cda Compact Digital Audio fájlt kapok a lemezen és semmi nem íródik át. Mi lehet az, ami nincs jól beállítva? Nem szeretném evégett visszarakni a 6 verziót.
Spányik Balázs
2007. október 23. 15:37
IDÉZET
csak egy Track01.cda Compact Digital Audio fájlt kapok
Miért, mi van az eredeti CD-n?
Geris
2007. október 23. 21:30
A lemezen egy MP3 válogatás van, 6 lemez. Az a helyzet, hogy átírja a Nero8 is csak nem a "lemezmásolás" funkcióval. Viszont felraktam kíváncsiságképpen a 6 és 7 verziót is és most mindkettő végzi direktben a lemezmásolást. A 8 továbbra sem hajlandó. Nem tudok rájönni mi hibádzik. Úgyhogy most maradok a 7 verziónál (mint az előttem hozzászóló juhy01 is, többek között), ez legalább azt csinálja és úgy ahogy akarom.
Alga
2007. november 11. 14:06
Hellóka
Lenne egy problémám:
képEz, akkor van, amikor elindítanám a Nero 8 StartSmart-ot mind Vistában mind XP-ben. Internet kell az elindításához? A StartSmart-on kívül minden Nero alkalmazás megy. A felhasználói jogosultság az rendszergazda. Valami ötlet esetleg? Frissítettem is a legújabb verzióra, de ugyanaz az probléma.
WeghA2
2007. november 12. 20:31
Sziasztok! De tényleg hol van a StartSmart-ban a cd-kép lemezre írása funkció? Én csak a Burning ROM-ba találtam!
laci.7
2007. november 22. 17:46
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e megvásárolni külön a Nero Burning ROM-t. Tehát nem az egész pack-kot csak ezt a szoftvert. Verzió 6 vagy 7 vagy 8, mindegy. Válaszotokat előre köszönöm.
Spányik Balázs
2007. november 27. 0:25
Nem.
tiboryu
2007. december 9. 18:20
Tisztelt barátok nekem is kéne egykis segitség telepitettem a nero 8 minden tökéletes csak az a baj,hogy irás befejeztével mielött kiirná hogy az IRÁS SIKERESSEN LEZAJLOTT még elötte kidobja a dvd-t és így hibás lessz a dvd.Kérlek benneteket segitsetek,hogy hol tudnám beállitni a nerot köszönöm.
Lacesz
2008. január 4. 21:16
Üdv.!
Segítségeteket szeretném kérni dual dvd írási hibával kapcsolatban: Nero 8.1.1.0-val írnék egy LG DVD íróval XP SP2 alatt. Új az íróm, és tudja ezt a formátumot. A hiba az hogy elindítja az írást és 7% körül kiírja hogy: DMA és CRC hiba miatt leállt az írás. Már a frász tör ki, mert a sokadik lemezemet kellett kidobnom. Ja, a lemez Maxell 8,5 GB data. Kérlek benneteket aki tud segítsen.
Tisztelettel!
Spányik Balázs
2008. január 4. 22:52
Memóriahibának tűnik. Tedd be szimulációra, hogy úgy is előjön-e, akkor legalább nem pazarlod el a lemezt.
Lacesz
2008. január 5. 16:12
Sziasztok ismét! Nos az eredmény a következő pár óra és héhány próbalemez után: a rendszeremet a fennt leírtak alapján nem akarom ismételni, inkább a konfigot amit módositottam. Leszedtem a nero 8.1.1.0-át és helyette a 7.5.8.0-át telepitettem. Utána pedig hosszas keresgélés kapcsán a következő kalibrálás következett: Beléptem az eszközkezelőbe kiválasztottam az IDE/ATAPI pontot, és minden megjelenő címre kattintva megkerestem a DVD meghajtómat, amivel irni akartam dual layerben. Miután megvolt kiválasztottam a slave vagy master chanell fülön kattintva az ott lévő felajánlott leheőségek közül kiválasztottam a legördülő ablakban a: PIO alkalmazást. Újrainditás és láss csodát működött az új beállitás és végre ki tudtam irni a 7,4 GB adatlemezemet ISO formátumban. Balázs kösz a tanácsot egy kis utánajárás után így oldottam meg, remélve írásomnak más is hasznát látja. Sziasztok
Spányik Balázs
2008. január 6. 16:03
Ez mondjuk elég fura. A PIO bő tízévvel ezelőtt volt az átviteli mód, még az UDMA-k előtt. Ez konkrétan azt jelenti, hogy jóval lassabban működik most a merevlemez és a CD-író kezelés is, és sokkal jobban igénybe veszi a processzort. Mondjuk ha egy tízéves gépről van szó, akkor ok, de egy mai modern gépnél ez semmiképpen nem nevezhető normális működésnek.
Lacesz
2008. január 9. 19:47
Balázs szia! Nos a megjegyzésed- nem normális- arra késztetett, hogy egy kicsit olvasgassak a neten az e témával foglalkozó irodalomban. A következőt sikerült kiolvasnom: nem mindegy hogy az ata csatlakozó kábel milyen. Az előző konfiggal, mint kiderült, 40-es kábelen volt a csatlakozásom. Kiszedtem és beraktam egy az irodalom által is javasolt 80 eres ata kábelt, következésképpen működnie kellett volna a Nero 8.1.1.0-n. De nem. Így azt találtam ki, hogy leszedem a régi drivert és visszatattem újra a 7.8.5.0-ás cd írót és végre ez már az a megoldás, amit manapság tudni kell az új rendszereknek. Tehát új a kábelezés és régebbi tipusú a driver! Íme a megoldása ennek az általam is használt konfigurációnak. Köszönöm!!
gorzati
2008. március 3. 23:03
Sziasztok!
Olvastam kedves kolléga gondját DuplaDVD írásról. Én nem szeretnék ennyire belemászni, valami egyszerűbb módot keresek a duplra rétegű lemez megírásához. A hibáimat inkább képként közlöm, talán egyszerűbb lesz:

Szóval, én úgy látom a helyzetet, hogy a lemezem rossz, mert az író képes lenne megírni, meg a Nero is.
Egyébként, ha számít valamit, egy TDK DoubleLayer [DVD+R DL] 8.5GB 8x-os lemezről van szó.
Mi lehet a gond?
Spányik Balázs
2008. március 4. 1:20
Annyit tudok hozzátenni, hogy a dupla rétegű lemezeket egy ideje nem Neróval írom, mert nálam is rendszeresen elrontotta, ez pedig egy kicsit drága mulattság. Most a Plextor írómhoz kapott szoftvert használom, ami nyilván fapad a Neróhoz képest, de -- lekopogom -- hibátlanul írja a dupla rétegű lemezeket.
gorzati
2008. március 4. 8:02
Értem, vagyis nem tudom megírni, vagy csak "szerencsén" múlhat? Elég hülyén hangzik.
Spányik Balázs
2008. március 5. 1:08
Fogalmam nincs, miért csinálja, de mivel sokba kerül, nem kísérletezem többet.
oregmeesee
2008. március 20. 17:52
Üdv mindenkinek!
TV adást szeretnék rögzíteni a legutolsó verzióra frissített Nero 7, Nero Home-jával. Gondom az, hogy felvételkor, jobb és bal oldalt üres csík jelenik meg. Olyan mint a szélesvásznú filmek esetén, csak nem alul és felül, hanem oldalt, ráadásul kissé nyújtott lesz a kép is. Codec hiba? A beállításnál megpróbáltam Magyar helyett Ausztriát megadni, illetve, mivel kábel tv a szolgáltatóm TV tunerre állítani, de más egyéb beállítási lehetőséget pl: 4:3, nem találok. A Tv kártyám 2 hónapos, Gigabyte Hybrid TV Card. A számítógépem minden egyéb feltételnek megfele, 2 magos processzor, bőséges memória, elegendő hellyel. Codec pack nincs telepítve, mindösszesen, free dvix, xvid, és ac3 filter. Kérem, ha van valakinek ötlete mi a gond, segítsen! Előre is köszönöm.
kezdődő
2008. március 21. 17:32
Szervusztok!
Számomra nagy problémát okoz /megoldhatatlant/

, hogy a 7es és a 8as Nero alatt is fut, vagy mit csinál nem tudom egy NMIndexService nevű nyamvatt alkalmazás. 100% on tartva a cpu-t. Szeretnék választ és segítséget kapni arra, hogyan tudom ezt végleg kiiktatni, megszüntetni. Kérem a tudatlanságom miatt egyszerű és részletes választ küldjetek.

nem értem ezt az egészet...Előre is köszönöm!!
Machado
2008. július 18. 22:44
Adat DVD-t (avi fájlok) milyen fájlrendszerrel érdemes írni? UDF vagy ISO+Joliet?
Spányik Balázs
2008. július 18. 23:38
Én az utóbbival szoktam.
enchanter
2008. szeptember 1. 14:37
Sziasztok!
Egy nagyon régi-új kérdésem lenne... (a válsz itt van valahol, csak nem találom)... A Nero 7 után telepítettem a Nero 8-at azóta a lemezek automatikus lejátszási listájában duplán vannak benne a nero Sajátlemez létrehozása, adatlemez stb felajánlások(Nero Startmart, Nero Express). Ezt hogy lehetne +szüntetni???
A segítséget előre is köszönöm.
Ps: A N8-on van még mit javítaniuk...pl .avi-ból nem szeret dvd-t készíteni ...hanggal.. + a fenti gond.. stb.
mizsi
2008. szeptember 1. 15:41
Első körben egy teljes Nero un-, majd reinstall.
kapcsolat88
2008. október 10. 22:58
Üdv mindenkinek
Én nem tudom hogy mi a ludas, de a vadi új usb-s LG DVD Supermulti RW-m sorra rontja el a lemezeket lézer beállítási hibával. Na most ez lehet a szoftver vagy akár a hardver hibája is. Szerintem. Legalábbis az egy kicsit gyanús, hogy a notebookom írója is ezt csinálta, ezért vettem az usb-set. Van pár mentett logom is, ha kell, bemásolom szívesen. Ja, ha nem ront, akkor meg a 16x-os lemezeket átlag 6x-osan írja.
Nero 8 Expresst használok.
Kipróbáltam egy másik géppel,működik.A hiba nálam van.vadi új rendszerem van,xp prof sp3.
Előre is köszönöm.
Erika65
2008. november 17. 8:26
Sziasztok!
Tudtok-e segíteni?
Az üzletbe ahol a gépet vettem ott rakták a gépet újra, mert én nem értek hozzá és tegnap ezt a hiba üzenetet kaptam.
http://kepfeltoltes.hu/081117/Bemutat_1_ww...ltoltes.hu_.jpg És elküldöm a hibajelentést és újra vissza jön és újra, nem tudok dolgozni a gépen mert mindig elő ugrik a hiba üzenet.
Mit tegyek?
csaszifs
2008. november 18. 0:27
IDÉZET(juhy01 @ 2007. október 9. 22:01)

Ez a nyavajás 8-as még leszedni sem engedi magát. Másfél órán át gyalultam a registry-t. Mindent kézzel kellett törölnöm.

Segítenél nekem leszedni ezt az átkozott Nero 8.2.8.0-t?
Köszönöm!
csaszifs
2008. november 18. 0:30
Tudna segíteni valaki leszedni a Nero 8-at? Uninst nem Működik. Ccleaner nem szedi le. XP sp3. Köszönöm!
KGigi
2008. november 18. 11:26
Revo Uninstaller, Your Uninstaller. Amelyik szimpatikus.
Pjotr
2008. november 18. 12:29
format c: [enter]
kori
2008. november 18. 19:05
Esetleg még meglehet próbálni
Ezzel. (Clean Tool)
Spányik Balázs
2008. november 21. 7:01
IDÉZET(Erika65 @ 2008. november 17. 8:26)

És elküldöm a hibajelentést és újra vissza jön és újra, nem tudok dolgozni a gépen mert mindig elő ugrik a hiba üzenet.
Első megközelítésben szedd le a Nerót.
Második megközelítésben meg kéne nézni, hogy ez a szutyok egyáltalán miért fut? Honnan indul el?
Start --> Futtatás --> msconfig --> Enter
Ha ott van az automatikusan induló programok között, akkor szedd ki előle a pipát.
Ha nincs, akkor Sajátgép jobb klatty --> Kezelés --> Szolgáltatások és ... ->Szolgáltatások és ha megtalálod a listában, akkor jobb gomb --> Tulajdonságok --> Leállítás, majd Indítás típusa: Letiltva --> OK.
nagyjani
2008. november 21. 9:27
Soha nem volt gondom a Nero-val, de mióta a 8-as próbaverzióját felraktam azóta kínlódok a kodekekkel. Már régen lejárt, de az mpg-be kódolásomat jól elbaltázta. Nem úszok meg egy reinstallt, pedig nem szoktam nagyon alkalmazni ezt a módszert. Látom jó sok ebmernek van vele más gondja is.
Aki videókkal foglalkozik, mindenképpen mellőzze!
gy.szilvi31
2008. december 26. 17:00
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Telepíteni szeretném a NERO-t de nem tudom mert ezt írja ki:
"A telepítéshez szükséges kabinetfájl /BABI30E2.cab'/ sérült és használhatatlan. Ez hálózati hibát, CD-ROM olvasási hibát vagy a csomag hibáját jelzi."
Ezt mikor leokézom akkor meg ezt írja k:
"A telepítés váratlan hibába ütközött a csomag telepítése közben. Hibakód:2350"
Ezeket nem értem és szeretnék segítséget kérni, hogy mik ezek és akkor hogyan tudom telepíteni a NERO-t?
Csaba_#
2008. december 26. 20:02
Ha már ezt írja ki, akkor valóban sérült az a fájl és/vagy a telepítő lemez. Ha ez nem a nero OEM (dvd íróhoz kapott) változata, akkor inkább szedd le az internetről az általad megvásárolt verziót.
Aktuális verzió ;
előző verziók.
gy.szilvi31
2008. december 27. 8:34
Sajna akármelyik Nerót vagy akármit szeretnék letölteni a netről, a telepítésnél mindig azt írja ki.
Pjotr
2008. december 27. 10:46
Újra kell telepíteni a Windows Installer-t, aztán a Nero-kat jól el kell felejteni. Lehet örülni.
Spányik Balázs
2008. december 27. 10:53
Esetleg vírust és egyéb károkozókat keresni, irtani (--> Biztonság témakör), aztán ha az nem segít, akkor memóriát és merevlemezt ellenőrizni, hogy minden oké-e, aztán ha minden oké, akkor Windowst telepíteni.
bkca
2008. december 27. 13:38
Üdv!
Nagy Nero-tapasztalattal bíró, rutinos rókáktól szeretném kérdezni a következőket (remélem, racionálisak a kérdéseim):
1. Az alábbi Burning ROM verziók közül melyik találtatott a legjobbnak (legmegbízhatóbbnak)?
- 6.6.0.18_no_yt
- 6.6.1.15_no_at
- 6.6.1.15d_wch
(
Pioneer DVR-K17 íróm van)
2. Érdemes-e a 6.6.x-es Burning ROM-ról magasabb verzióra (mondjuk 7.11.10-re vagy 8.3.6-ra vagy 8.3.13-ra) váltani? (Szintén a Pioneer DVR-K17-re való tekintettel kérdezem, és eltekintve attól, hogy – ha jól tudom – még a 6.6.1.15d sem fut Vista-n.)
A válaszokat előre is köszönöm!
BÚÉK!
Spányik Balázs
2008. december 27. 13:53
Szerintem nyugodtan használd a 6.6.0.18-at. A no_yt a végén azt jelenti, hogy nincs benne a Yahoo Toolbar, ami "még jó hogy" kategória.
Ha a későbbi verziókban magadtól nem találsz semmi olyat, ami miatt elkerülhetetlen késztetést éreznél arra, hogy válts, és a 6-os tökéletesen megoldja az összes írással kapcsolatos feladataidat, akkor semmiképp nem érdemes. Nagyobbak lettek, csicsásabbak, igen minimális tudáskülönbséggel -- főleg ami a Burning ROM-ot illeti.
kori
2008. december 27. 14:02
Szerény véleményem szerint is fölösleges a 6-os verziót lecserélni, ha még XP-t használsz. Én már több éve ezt használom (6.6.1.15). Hibátlanul teszi a dolgát. A 8-9 verziók hatalmas méretűek és sok felesleges dolgot feltesznek a gépre, amit aztán nehéz leszedni. (Talán a mini, micro változatok elfogadhatók, ha mindenképpen fejleszteni akar a felhasználó.)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.