Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Microsoft Outlook 2003, az Office 2003 része
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Levelezők
ladany
Az lenne a nagy gondom, hogy outlook 2003-ból szeretném lementeni a leveleket a benne levő Mappa struktúrával együtt.. Lenne erre valami okos program??

Válaszokat előre is köszi
Spányik Balázs
Tokkal vonóval, mappával, névjeggyel, naptárral, szabályokkal:

C:\Documents and Settings\Felhasználónév\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\Outlook.pst

A Local Settings rejtett mappa.
ladany
Köszi szépen!
arpsoft
Ha esetleg voltak saját mappafájljaid, akkor azokat is mentsed.
Ugyan ott lesznek, pst kiterjesztéssel.
benkovics
Ennél egyszerűbb....
Fájl-->Exportálás-->Exportálás fájlba
Trmészetesen be kell jelölni, hogy az almappákkal együtt!
arpsoft
De ez a címtárat nem viszi, csak a leveleket. Vagy tévedek? roll.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Mivel a címtár is mappában van ... De eddig nem próbáltam ki én sem. De ma ki fogom. Kiváncsi vagyok működik e, mert eddig semmi eredménye nem volt a próbálkozásaimnak. A címlista sose mentődött el. Pedig elvileg annak is kellene. De most majd az export funkcióval találn jó(bb) lesz.
benkovics
Szerintem az is a Személyes mappákban van..... hmm.gif
Nekem eddig vitte! cool.gif Már többször használtam, és rendszeresen használom adatmentésre.... Természetesen a Személyes Mappákat kell kiválasztani.
Valamint szoktam menteni a szabályokat is, de azt a Eszközök-->Szabályok és értesítések-->Beállítások-ból lehet.

______
Ugyanakkor nekem pl soha sem sikerült az, hogy a Fiókok adatait lementsem! Erre van valami mód? Hogy telepítéskor ne kelljen mindig újra beírni az összeset?
arpsoft
Nekem az Outlook 2003-ban a fájl menü ->imp és exp->exportálás fájlba után a tovább gomra nem történik semmi. Szó szerint semmi. Hiába nyomom a gombot.
benkovics
Nekem egy választó ablak jön, ahol ki tudom választani, hogy milyen típusban, (pst; txt.....) akarom menteni. Itt ha a személyes mappafájl(.pst)-t választom, akkor lehet választani, hogy melyik mappákat, és hova. Utána pár másodperc, és kész is!

Csak egy ötlet. Én telepítéskor, mindig megadom, hogy minden a sajátgépről fut, illetve rendszeresen frissítem. Bár gondolom ez utóbbit Te is megteszed....
arpsoft
Ezt olvasta már valaki:
IDÉZET
A PST Backup nevű segédprogram segítségével pontos (azonos formátumú) másolatot készíthetünk a .pst adatfájlról, a másolatot a merevlemezre vagy megosztott hálózati meghajtóra másolhatjuk, és megadhatjuk, hogy az Outlook milyen időközönként ajánlja fel biztonsági másolat készítését. A sérült vagy törölt .pst fájlt visszaállíthatjuk a biztonsági másolat segítségével. Ha használni szeretnénk a segédprogramot, le kell töltenünk a Microsoft Office Online webhelyről.

Ez az Outlook 2003 help-ből van.
benkovics
Még nem olvastam....
De köszi, jó tudni!
Utólag:
De lehet, hogy a frissítéssel jött le?
arpsoft
Most települ...

Fájl menü -> backup...

Egész ügyes.
benkovics
Elmenti a fiók beállításokat is?
Mert akkor letöltöm én is! biggrin.gif
arpsoft
Nem.
benkovics
Jajj de kár!
És azt megtudnátok mondani, hogy azokat hol tárolja? És le lehet-e menteni?
Spányik Balázs
A registryben. Egyszer megtaláltam őket, de hihetetlenül álcázva vannak, 8-10 tökéletesen felismerhetetlen betű-szám zagyvalék, és közülük csak 3 volt az én 3 fiókom. Sajnos nem emlékszem a konkrét helyre, de a Google biztos megmondja.
benkovics
Azért ennyire nem fontos! cool.gif
Félévente egyszer bepötyögöm őket..... (csak van, hogy elfelejtem a jelszót... blush.gif )
Halasi Miklós
Na jó, ha ennyire problémás egy PST lementése:

http://autobackup.parisot-net.com/

És ingyenes!!!
benkovics
Nem!
A .pst-vel semmi gond! Én a fiókokat és a fiók beállításokat szerettem volna lementeni!
Halasi Miklós
Arra is van backup program, bár én nem szívesen bíztam magam rá, no meg fizetős is:
http://www.genie-soft.com/
benkovics
Oké! Akkor hagyom...... ani_wink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ez a program MINDENT elment. Még az e-mail accountokat is. http://www.totalidea.com/frameset-products.htm
benkovics
Köszi! Megnézem! smile.gif
arpsoft
IDÉZET
Szeretném megtudni, hogyan lehet olvasottság visszaigazolást (tértivevényt) kérni?

Eszközök - Beállítások
'Beállítások' fül. Klikk az Email területen az Email beállításai gombra. Itt klikk a Nyomkövetés beállításai gombra. Ott tudsz minden ilyesmit beállítani.

IDÉZET
Hogyan tudom megoldani azt, hogy az Outlook úgy szedje le a kiszolgálókról két külön fiókról a leveleket, hogy azok két külön mappában legyenek? Tehát az egyik címről leszedett levelek az egyik mappába, a másik címről pedig a másik mappába kerüljenek?

Az már csak hab lenne a tortán, ha be lehetne valahogy azt is állítani, hogy éppen melyik címről menjen el a levél, ha én küldök valamit.

Két mappa létrehoz --> Eszközök --> Szabályok és értesítések --> Új szabály --> Teljesen új szabály --> Tovább --> a megadott fiókon keresztül --> alul válaszd ki a fiókot --> Tovább --> legyen áthelyezve a következő mappába: megadott --> alul válaszd ki a mappát --> Tovább --> Tovább --> Adj neki nevet --> Befejezés.

Ugyanezt még egyszer a másik fiókra.

IDÉZET
Azt kérdezném, hogy hogyan lehet azt beállítani, hogy a naptár nézettel induljon a program.

Eszközök menű->Beállítások->Az egyéb fülön->Speciális beállítások->1.pont Indítás ebben a mappában, és ott a tallózással kiválasztod a kivánt naptárat.

IDÉZET
Office 2003 Outlook-ból nem tudok levelet küldeni, ezt a hibaüzenetet írja ki: az objektumfelület nincs regisztrálva

Futtatásba:
KÓD
regsvr32.exe %windir%\system32\ole32.dll

Aztán okézd le az ablakot, ami jön.

IDÉZET
Az Outlookban a Beérkezett mappán belül létrehoztam egy másik mappát (legyen:XY), ahová egy szabály szerint áthelyez bizonyos leveleket.

Szóval a probléma az, hogy a Beérkezett üzenetek mappába érkezett levelekről kapok értesítőt, az XY mappába áthelyezettekről pedig nem. Se áttetszőt, se kis borítékot.

A szabályoknál kattintsad be az asztali értesítés megjelenítése opciót.
A 'mi történjen' panel legalsó eleme.
sebokm
Outlook 2003-at használok + avast! vírusírtót, ami az Outlookba is rakott bővítmény. Egy nap beindítom az Outlookom, és kiírja, hogy az avast bővítményében hibát észlelt, ezért letiltotta. Azt viszont már nem igazán írta, hogy hogy tudnám ezt a tiltást feloldani. Ha megnézem a Bővítménykezelőben, ott be van pipálva.

Hogy "tiltsam vissza" blink.gif ?
-----------------------------------------------------------------------------------
Rájöttem a megoldásra!

A névjegy résznél kell a letiltott bővítmények gombot keresni!!!
vagamo
Valakinek összejött a fiókok és a fiók beállításainak lemententése? Szükségem lenne a megoldásra! FONTOS! A gépemben behalt az alaplap, másik gépre dugva a vinyót, tudom csak kiszedni az adatokat! Erre kéne megoldás!
Halasi Miklós
Ha a fentiek közül egyik sem segített, nézd meg ezt a programot, bár ez is próbaverzió.
cornel1984
Sziasztok!
Abba kérném a segítségeteket, hogy outlook express-ről outlook xp-re szeretnék áttérni.
Kérdésem az volna hogy hogy lehetne átvinni a korábbi leveleket ill címjegyzéket. Két outlook express között megy de outlook xp-nél nem találtam meg hogy lehet.
Várom segítségetek.
Előre is köszönöm!
Kornél
Spányik Balázs
exclamat.gif NE TEDD FEL UGYANAZT A KÉRDÉST TÖBB HELYEN!

Fájl --> Importálás
asdfgh
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy az MS outlook .pst fáljának a mérete csak növekedni tud? Arra gondoltam, hogy pl az OE-ben van beérkezett mappa meg törölt elemek mappa és mondjuk ha eltörlöd a törölt elemek mappát az OE automatikusan létrehozza azt az új indításkor. Na most ha az MS outlook törölt elemek mappából kitörlök mindent a pst mérete nem változik, és kézzel sem tudok neki mit csinálni. Van rá valami megoldás, hogy a pst mérete ne növekedjen az égig? Főleg ez a törölt elemes dolog zavar a legjobban.
Köszönettel
Gabesz
Bocsánat ha rossz helyen tettem fel a kérdést. de kezdő fórumozó vagyok.
arpsoft
Eszközök->beállítások->levelezés beállításai->adatfájlok->beállítások->azonnali tömörítés
asdfgh
Köszi a választ.

Ez a tömörítés valóságos tömörítés mint egy zip-elés vagy inkább fájl kipucolás?
Köszi

Gabi
asdfgh
És még egy kérdésem lenne.
Be lehet azt állítani valahogyan, hogy az összecsukott mappában lévő almappába érkező levelet jelezze?

Köszi
Gabi
arpsoft
1. Ez csak kipucolja a fájlokat (ténylegesen kiveszi a törölt leveleket).
2. Erre valók a keresési mappák.
asdfgh
Szia!

Hálás köszönet a gyors segítségét. Most már sokkal kényelmesebb lett a használat.

Köszi még egyszer.

Üdv

Gabi
vocsok111
Sziasztok!

És, ha ugyanezt az alapkérdést egy exchange szeverről szeretném megoldani, akkor mi a mindenestől másolás/mentés lehetősége?

Előre is köszi!
-------------------------------------------
És még egy kérdés (nem tudok új témát nyitni): Tehát exchange szerverről megy az outlook a cégünknél. Szeretnék értesítést küldeni az összes eddigi levelező partnereim egy részének. Ehhez ki kellene nyernem az összes eddigi címeket, akikkel leveleztem (kaptam/küldtem levelet). Erre milyen megoldási lehetőség mutatkozna?
vocsok111
Időközben már lejárt a céges exchange szerver hez való hozzáférésem, viszont lementettem a pst fájlt.
És továbbra is érdekelne a pst fájl bírtokában, hogy hogyan nyerhetném ki az összes levelező partnerem címét egy értesítéshez...
Mik
Hali ! Van 2 pst fájlom. Össze lehet valahogy fésülni a tartalmukat? Outlook 2003.
arpsoft
Persze! Áthuzigálod az egyikből a mappákat a másikba.
Mik
De egyszerre csak 1 lehet nyitva nem? Vagyis egyet tud használni a levelező program.

Ha ez nem vicc, akkor leírnád a menetét?
arpsoft
Nem vicc. Nekem 22 mappafájlom van nyitva. (Vannak előnyei és hátrányai is)

Van egy pst nyitva alapból, Személyes mappák néven. Ha erre jobb egérrel kattintasz, akkor a lenyíló menüben lesz egy olyan, hogy outlook adatfájl megnyitása. Na itt kiválasztod a másik pst-t és már bele is rakta a mappalistádba. Kezdheted a huzigálást.
Mik
Csodálatos, működik. Most már tudom, hogy miért van 2 szem. map. a mappalistában. Köszönöm!
lmx10000
Szeretném újratelepíteni a gépemet, de Outlook2003-ból nagyon hiányoznának azok a mail címek, melyeket a levél címzett beírásakor felajánl (előzőleg már beírt címek közül, nem a névjegyben tárolt címekről van szó). Ha ezt a file-t: C:\Documents and Settings\Felhasználónév\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\Outlook.pst lementem és vissza másolom akkor ezek infók is mentésre kerülnek?
megköszönném a segítséget!
KGigi
Igen. De szerintem ezt pont most válaszoltuk meg a másik helyen. Ugyanúgy megy, mint a Expressnél.
Spányik Balázs
Nem. Azok egy külön fájlban vannak, ráadásul nem is a PST mappájában, hanem a normál Application Data-n belüli Outlook mappában.

(A "másik helyről" kidobtam a történetet, lévén az Outlook 2003-nak a világon semmi köze az Outlook Expresshez, arról nem is beszélve, hogy a Fórumszabályzat nyílt megsértése a dupla kérdés. mad.gif)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.