Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Matsonic MS8137C probléma (?)
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Alaplapok
tomykav
Helló!

Van egy olyan problémám a rendszeremmel (Matsonic MS8137C, 2100+ XP, 384 MB, 60 GB Maxtor), hogy kb. 5 percenként újraindul. Ekkor a winchim kivágja a fejet a parkolósávba, majd leáll. Akkor pörög fel újra, amikor a BIOS keresi az IDE eszközöket. Újra akartam telepíteni a Windows-t, de nem tudtam visszakönyörögni sehogyan sem. A folyamat mindig leállt azzal, hogy a rendszer hibát észlelt, és hogy megszakítja a telepítést (bármelyik verziót is próbáltam).
Kizártam a táphibát (másik 2-vel is ugyanezt csinálta), a winchim máshol működött, viszont másikkal, amit próbáltam, ugyanaz volt a tünet. Túrtam a BIOS-ban, memóriát is cseréltem, de az sem segített.
A poén viszont az, hogy UNIX-alapú rendzserek (FreeBSD-t és Debian Sarge-ot próbáltam) alatt megszűnt az újraindulós nyavaja, tökéletesen működik minden. Van a problémámra valami trükk, vagy cseréljem le az alaplapomat?

Ha tudtok valami okosat, kérlek írjatok!

Köszi

tomykav
Machado
A Matsonic alaplapokról nekem megvan a véleményem mad.gif , szerintem, ha megtudod tenni, azonnal cseréld le exclamat.gif
cereal180
Nekem a mostani előtt pont ilyenem volt és évekig tökéletesen működött, egy árva lefagyás nem volt. Igaz, hogy nem is volt valami nagy sebesség-bajnok.
ProFiler
BIOS-frissítés. Ha nem segít, akkor jobb, ha nem kínozod tovább az alkatrészediet. ani_wink.gif

Ciao.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.