Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: flash action script probléma
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Flash
buma
A kérdésem az lenne: Van hat ütközéses akcióm egy filmben. Azt szeretném, ha az akciók lezajlottak a legutolsó gomb felengedése után egy üzenet jelenjen meg. Tehát valahogy be kellene gyűjtenem az infókat, (ütközés) aztán tárolni, és ha teljesül a feltétel, akkor az említett módon lepörögjön a végső szöveg, mondjuk game over, vagy konyec...mittom én. Az ütközések megvannak, csak tovább nem tudok lépni.
Tasi
Hirtelen felindulásból az éjszaka közepén én úgy csinálnám, hogy számolnám az ütközéseket egy változóval és ha az értéke 6, akkor konyec smile.gif. Bár nemtudom, hogy egy mc ütközhet-e többször is? Ha igen akkor ez nem lesz jó. bulb.gif
buma
Igeeeeen!! én is ezen a nyomon indultam el, --egy napi gyötrelem után.
A gombok csak egyszer ütköznének, de nem meghatározott sorendben. Tehát mondjuk nem a sorrend szerinti lenne az utolsó, hanem tetszőleges. Akkor változókat írjak? Ja, az akciók egy alsóbb rétegen történnek, tehát _root.valami1...stb. Úgy indítottam, hogy a fő idősávra tettem egy akciót, abban írtam meg a változókat, de még agyalok a képleteken..sajna nagyon kezdő vagyok, de lekesít ha sikerül. s elkell némi jó segítség néha.Köszi a hozzászólásodat smile.gif)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.