ocsi
2005. június 26. 21:51
Olvastam ( ha jól emlékszem) az áprilisi PCW ben egy olyan Üzenetküldő programról ami helyi hálózaton képes működni ( nem kell neki internet, és nem csatlakozik szerverhez.) Nem emlékszem a program nevére, és nem találom ezt a számát az újságnak.. ki tudna valaki segíteni egy névvel vagy egy web címmel, vagy egy hopp számmal???
Adani
2005. június 26. 22:53
Van több is, nekem most csak a LanTalk ugrik be.
ITT megtalálod.
eremit
2005. június 27. 6:22
NetWriter
Az előbb rosszat írtam
Shia-ko
2005. június 27. 13:32
net send?
arpsoft
2005. június 27. 13:37
Fapados...
Greene
2005. június 27. 14:16
No meg akinél ki van kapcsolva a Messenger szolgáltatás annál nem megy...
Shia-ko
2005. június 27. 16:59
Telhetetlenek. A feladatot megoldja.
Halasi Miklós
2005. június 27. 17:56
Na már meg is van, amit kerestél. A neve: Lan Conference és innen tudod letölteni:
http://www.lanconference.com/
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 17. 11:12
TÖRÖLHETŐ
nagygabor
2005. szeptember 17. 11:21
netmeeting
Be van építve a windowsba.
Nem a legjobb, de legalább nem kell külön progit telepíteni.
TheSaurida
2011. február 11. 12:00
Hogy ez is újrainduljon...
Használja valaki a LanConference nevű programot? Mi elkezdtük az iskolában, ugyanis van vagy tíz tanári szoba szétszórva az épületben, és jó lenne valami gyors összeköttetés, amit az amatőrök is tudnak kezelni. Az összes gép ugyanabban a tartományban van, ráadásul az x.y.z.1..253 IP-címeket használják. Ugyanaz a felhasználó lép be mindegyikbe (Tanár), vagyis a jogosultsága is ugyanaz. Ennek ellenére az egyik gépről lehet látni az összes többit, a másikról meg csak kb. a felét.
Mi a fenétől lehet ez?
KGigi
2011. február 11. 12:09
Melyik gépen mi az alhálózati maszk? A programban nem látszó gépek egyébként látják egymást? A hálózat topológiáját meg tudod adni?
TheSaurida
2011. február 11. 12:30
Mindegyiken 255.0.0.0 a maszk. Pingelni lehet bármelyiket, és válaszol is. Már beléptem rendszergazdaként és külön engedélyeztem az UDP 5471-es portot, de az se segített. A topológiáról nem tudok egyelőre.
KGigi
2011. február 11. 12:50
Onnantól kezdve, hogy ping van, és a hálózaton látják egymást, igazából mindegy a topológia, nem az lesz a gond. A 255.0.0.0 maszk elég furcsa egy helyi hálózaton, de működnie kell. Abba az irányba kellene indulni, amit már próbáltál, valami a gépen vagy a hálózaton korlátozza a program működését.
TheSaurida
2011. február 11. 13:03
Köszi. Először én is csodálkoztam a maszkon, de hát így örököltem az egész rendszert alig egy hete, ha lehet, nem túrok bele.
Amit nem értek, hogy ha van egymás mellett két gép, ugyanarra a switchre rádugva, akkor miért látnak mást. Mondjuk egymással akkor pont nem kell csevegniük, de az egyik listáján van mondjuk 15 gép, a másikén 6. Mint írtam, a felhasználó ugyanaz.
Most éppen egy további gépre raktam fel (rendszergazdaként), lát is 4 gépet saját magán kívül.
KGigi
2011. február 11. 13:17
És a tűzfalbeállítások megegyeznek a két gépen? Poénból megpróbálhatod megcserélni a két gép kábelét a switchben, elvileg ugyanígy kéne maradnia.
TheSaurida
2011. február 11. 13:34
Most azt csinálom, hogy egy Excel táblába kiírom minden gépen, melyik IP-címeket éri el a LanConf. Valami csak kijön belőle.
Ha egyszer lesz nyugis időszak, végigpróbálom a kábelcserét meg a tűzfalbeállításokat, de ahhoz tényleg az kell, hogy más ne akarjon éppen gépezni.
arpsoft
2011. február 11. 13:58
Milyen switch? Nincsenek VLAN-ok beállítva?
TheSaurida
2011. február 11. 14:02
Nincs VLAN. Emeletenként van egy-két switch a gépszámtól függően.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.