Beeboy
2007. szeptember 16. 11:34
Sziasztok!
Most vásároltam egy ACER Aspire 5310-est.
Windows Vista van rajta. Nem tudom használni az ePowering programot, pontosabban nincs is hozzá. Pedig ott figyel a jobb felső sarokban az "e" gomb.

5320-ashoz van progi, de a Vista az írja a telepítésnél, hogy zárjam be a az ePowering keretprogramot.
Azért szeretném telepíteni, mert tudomásom szerint e programmal tudnám szabályozni a proci teljesítményét, így növelhetném a gép mobilitását, illetve a venti sem kapcsolna be oly sűrűn.
vadászcsiga
2007. szeptember 23. 14:50
A te gépedhez itt találod a szofvereket:
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5310.html bár nem látom az ePowering cuccokat, nekem 3100-ám van ahhoz van Vistára való ePowering Utilities innen le tudod tölteni őket:
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_3100.htmlRemélem tudtam segítni.
Beeboy
2007. szeptember 24. 18:45
Kösz! Sajna ezeket már próbáltam.
Mindig azt írja ki az installnál, hogy zárjam be az ePowering keretprogramot. Pedig nem is fut, mivel nem tudom feltelepíteni...
vadászcsiga
2007. szeptember 24. 20:44
Hogy hogy nem tudod telepíteni? Nekem elsőre sikerült. Biztos a Vista féle keretprogramot telepítetted? Bocs hogy kételkedem. Írj ha sikerült valami.
Beeboy
2007. szeptember 28. 15:24
Nekem mindig ezt írja ki:
"Először zárja be az Acer Empowering Technology Framework 2.5 keretrendszert."
vadászcsiga
2007. szeptember 28. 20:50
Akkor nincs több ötletem pedig nagyon hasznos programok vannak ebben az Empowering csomagban én nagyon szeretem, főleg az általad keresett ePoweringet. Úgy rendbe rakta a kijelzőt ahhoz képest amilyen előtte volt hogy majd hanyatt estem amikor telepítés után megláttam, sőt még a rendszert is felgyorsítja. Maximum battery life módban pedig 1 órával megnöveli az akku teljesítményét.
Talán a következő telepítéskor sikerül felraknod.
Beeboy
2007. szeptember 30. 17:01
Nem tudom mit csináljak. Lehet megpróbálom XP-vel. Igaz ehhez a notihoz csak Vista-s támogatás van.
Vagy az is lehet, hogy Celeron M520-as proci teljesítményét nem is lehet visszavenni?
attila84
2007. október 7. 16:06
Sziasztok!
A problémám nekem is hasonló lenne. Most vettem én is egy Acer Aspire 5710Z notit, alapból Limpus Linux volt rajta, ezt töröltem és XP SP2 tettem fel rá. Nekem sem működik az EMPOWERING TECHNOLOGY, jobbanmondva nincs is rajta, mert megnyomom az 'e'-gombot és azt irja ki, hogy A rendszer nem találja a megadott fájlt. Honnan todom ezt letölteni XP-re? Köszi
vadászcsiga
2007. október 7. 16:37
Ott van a második hozzászólásban
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_3100.htmlElőször telepítsd az Empowering Platformot aztán válaszd ki a kézikönyvből hogy melyik programra van szükséged, én csak az ePower Management-et (ez a helyes energia ellátásért felel), meg az ePerformance Management-et (rendszeroptimalizáló) töltöttem le mert a többit nem használnám de ez a kettő nagyon hasznos progi.
warynski
2007. november 10. 11:52
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Aspire 5310-et, de mint tudjuk, valami kamu Linux-szal adják el. Az XP Sp2 telepítésétől elment a kedvem, mert mindenhol azt olvastam, hogy a SATA-s HDD-hez nincs Xp driver. De még ha fel is lehet valahogy kínlódni az XP-ét, akkor is további driver problémák lesznek. (VGA, hálókártya, WLAN ) Így végül felraktam egy Vista Home Basic-et.
Ezzel kapcsolatban van két kérdésem.
Letöltöttem az empowering framework-öt, meg egy pár programot hozzá, de telepítéskor a Vista azt írta ki, hogy az Acer ezen terméke nem Vista kompatibilis. Kérdezném, hogy közületek valaki használja-e az empoweringet Vistával, és ha igen, hogyan? (Az Acer oladalán semmit nem találtam a Vista kompatibilitásról.)
Más, kicsit offline, de az Acer ePower Management-tel összefüggésben kérdezem. Nekem a Vistával normál használat mellett elég gyorsan lemerül az akkku, a max. másfél óra. (4000 mAh) Ezt egy kicsit keveslem. Neketek az XP-vel hogyan viselkedik?
Ha van tipp, előre is kösz!
warynski
2007. november 11. 21:43
IDÉZET(Beeboy @ 2007. szeptember 16. 11:34)

Sziasztok!
Windows Vista van rajta. Nem tudom használni az ePowering programot, pontosabban nincs is hozzá. Pedig ott figyel a jobb felső sarokban az "e" gomb.

5320-ashoz van progi, de a Vista az írja a telepítésnél, hogy zárjam be a az ePowering keretprogramot.
Azért szeretném telepíteni, mert tudomásom szerint e programmal tudnám szabályozni a proci teljesítményét, így növelhetném a gép mobilitását, illetve a venti sem kapcsolna be oly sűrűn.
Nekem is hasonló gondom volt, amint azt fentebb írtam. Itt van egy link ahonnan a Vistával működő empowering cuccokat le lehet tölteni.
LinkElöször az empowering framework-öt kell telepíteni, aztán lehet a többi alkalmazást. Nekem az Aspire 5310-en működik.
zoli19
2007. november 16. 11:40
Én azt szemétségnek tartom, hogy az 5310-es géphez nincs XP támogatás.
Nekem 3105-öm van ehhez is egy használhatatlan "terminál" Linuxot adtak amihez telepítő és meghajtó lemez sincs.
A Windows drivers lemezen nincs a modemhez megfelelő meghajtóprogram és a segédprogramok is hiányoznak.
Szerencsére ehhez a típushoz XP-hez található az Acer oldalán megfelelő támogatás. Sajnos ez nem mondható el az XP x64-s rendszerről amivel nem boldogultam. Nem találtam megfelelő meghajtóprogramokat hozzá. Pl.: a videovezérlő bár működik, de a kontroll center nem hajlandó elindúlni, hangvezérlő nem települ...
A Celeron processzoros gépeknél én úgy tudom nem lehet a processzor teljesítményét szabályozni.
Shia-ko
2007. november 16. 12:53
Az ár megszabja a minőséget és a kapott szolgáltatásokat is.
zizi14
2007. november 30. 17:55
Itt megvan az összes driver az Acer Aspire 5310-hez XP alá:
www.laptopdoki.hu/support/drivers/Acer/Aspire/5310/XP250 mega! Benne van az empowering is 5 komponenssel, meg az arcade...
Minden működik, a scrollozó touchpad billentyű, wifi, különleges gombok, stb. Szuper kis gép 100.000 Ft alatt. Brutto! Hatalmas kijelzővel, XP alatt gyors is, és több mint 2 óráig bírja az aksi.
Beeboy
2007. december 3. 15:14
IDÉZET(warynski @ 2007. november 11. 22:43)

IDÉZET(Beeboy @ 2007. szeptember 16. 11:34)

Sziasztok!

Nekem is hasonló gondom volt, amint azt fentebb írtam. Itt van egy link ahonnan a Vistával működő empowering cuccokat le lehet tölteni.
LinkElöször az empowering framework-öt kell telepíteni, aztán lehet a többi alkalmazást. Nekem az Aspire 5310-en működik.
Köszi a segítséget. Most már fel tudtam telepíteni. Igaz a proci sebességét nem veszi vissza. De mindjárt letesztelem valami progival.
warynski
2007. december 3. 17:13
Az empoweringben lévő három power plan-en kívül, érdemes saját plan-eket csinálni, mert ez a három nem kínál valami sok lehetőséget.
Én pl. csináltam egy olyan takarékos plan-t, amiben még lejjebb vettem a kijelző fényerejét, és kikapcsoltam a wlan-t. Ez teljesen megfelel, ha olyan helyen vagyok, ahol amúgy sincs wireless hálózat.
Más. Gondolom a te gépeden is rajta van a Vista Mobility Center-e. Nekem a Win+X billentyűre jön be. Ezzel power plan nélkül is egy mozdulattal ki tudod kapcsolni a wireless-t, vagy lejjebb venni a fényerőt.
Ezzel együtt erősen gondolkodom, hogy ne tegyek-e fel inkább egy XP-ét - most már úgy néz ki megvan hozzá az összes driver Aspire 5310-hez - mert nem is annyira a sebességgel, hanem az akku üzemidejével nem vagyok kibékülve.
Az is talány, hogy amennyi erőforrást - és így akku időt - az empowering igényel, nem több-e, mint amennyit a használatával megspórolsz. Másfelől az eNet Management része nagyon jól használható. Nem tudom, hogy ennélkül, hogyan lehetne különböző viszonyokhoz állítani a wlan-t...
prolix
2007. december 11. 16:24
Sziasztok!
Vettem egy acer aspire 5720 notebook-ot, Linuxxal. XP-t szeretnék rátenni, de az acer oldalán csak vista-s driverek vannak. Segítsetek: lehet, és érdemes xp-t tenni a gépre, vagy marad a vista?
ProFiler
2007. december 12. 15:37
Szerintem össze lehet gyűjteni hozzá az XP-s meghajtókat is. Bár nem lesz 100%-os, csak Vistával.
Ciao.
leveliroka
2007. december 17. 21:47
Üdv!
Nem vagyok egy nagy szaki, ezért eléggé nyugtalanít, hogy Acer Extensa 5220 típusú laptopom meglehetősen hamar felmelegszik, az adapteren meg simán elkészíthető egy rántotta. Egyik haveromnak a winchester szállt el, és amikor garanciálisan javíttatni akarta, nem lehetett hol, mert érdekes módon megszűnt a bp.i Acer javítóbázis, legalábbis neki ezt mondták. Rettegek egy ilyen esettől, mert még egy fillér sincs kifizetve.
Segítsetek, mondjátok el, mi a tapasztalat, ha van, mi lehet a hiba, ha pedig van rá megoldás, mi lehet az?
Előre is köszönöm!
Shia-ko
2007. december 17. 22:23
Ha túlmelegszik, akkor sokat nem lehet tenni. Vannak hűtőpadok, de ha nagyon ratyi a tervezés, akkor az sem segít rajta.
mizsi
2007. december 30. 10:38
Tapasztalatból mondom: fel lehet rá tenni az XP-t, meg az XP-s drivereket is, ha levadásztad, csak a bökkenő az, hogy az első újraindítás után a rendszer nem fog elindulni.
weasel
2007. december 30. 12:10
Lehet rátenni.Gondolom SATA vinyó van benne azt az xp nem fogja látni.Vagy beleintegrálod a satadrivert nLite-al az xp-be vagy a Biosban át kell állítani a SATA módot IDE-re.Driverek biztos vannak XP-re is csak keresgélni kell.A prohardveren van Acer laptop fórum ott segítenek.
warynski
2007. december 30. 12:16
A PC Fórumon az Aspire 5310-re egy meglehetősen hosszú és tanulságos topik van. A gond feltehetőleg nálad is ugyanaz, (SATA HDD) talán érdemes ezt áttanulmányozni, vagy rákeresni nincs-e az 5720-ról is topik.
Link
Soma01
2007. december 30. 12:23
És egy kis keresés csodákra képes:
ftp://ftp.work.acer-euro.com itt nézz körül. Én láttam ott XP drivereket.
Itt is nézzd meg:
http://www.acerpanam.com/IDÉZET
Aspire 5720-asokhoz csak a Travelmate 5720 programokat, drivereket kell leszedni és minden korrektül kell, hogy menjen.
Beeboy
2008. január 2. 7:46
Nahhh...
Sikerült felszenvednem az XP-t. Háleluja! A BIOS-t frissítettem 1.5-ösre és abban be tudom állítani, hogy AHCI vagy IDE módban bootoljon a vinyó. Igaz a BIOS frissítést is csak XP alól lehetett megcsinálni.

Szóval fenn van.
Az ePower progikat is feltettem, de nem akar működni. A CPU sebességét visszaveszem, akkor is 1.6GHz-en ketyeg, de a gép viszont látványosan lassul. Nem tudom mi lehet az oka.
Egyébként a következő oldalon minden ACER notihoz lehet drivereket leszedni:
http://www.acerpanam.com/flex/acerdrivers/...FTOKEN=54647192Pl. az 5310-eshez van XP driver, ami ugye elvileg csak Vista driverekkel van.
Beeboy
2008. január 2. 7:48
vadászcsiga
2008. január 9. 19:10
A topik elején dícsértem az empoweringet de mostmár inkább leszedtem a notimról mert zabálja a memóriát. Warynskinek igaza van.
VÉBÉ
2008. január 14. 18:16
Hello, aspire 3000/5000 sorozathoz tartozó xp lemez használható az újabb 5720Z-hez is?
Alex99
2008. január 14. 18:36
Mért nem azt használod, amit az 5720z-hez kaptál?
Egyébként le van írva már, - több helyen is megtalálod - hogy mikor legális.
szőkenő
2008. január 26. 21:21
Hello,
Tudom, hogy nem ebbe a topikba vág, de ez pörög a legjobban. Szóval Kb 2 hete vettem egy ACER 5720 notebookot, minden ok, kivéve a dvd. Az elején lejátszotta még a zsírosdeszkát is, de tegnap óta csak az origi dvd-ket. Az írottat nem hajlandó felismerni, minden áron azt kéri, hogy rakjak be egy írható lemezt :-(
A gép Vista-s, a dvd meghajtó típusa, Matshita UJ-850S (már a neve is rossz). Ha esetleg van valakinek valami ötlete légyszi ossza meg velem.....
Ezer hála és köszönet előre is, üdv, szőkenő
bellpe
2008. február 1. 19:08
Hali!
Nekem is lenne 1 kérdésem: Az én gépem Acer as 5310es a 120 as vinyoval meg 1gb ddr2 rammal szerelt verzio. Ezt tudnám vhogy bővíteni? Memóriával vagy videókarival vagy bármivel. Elsősorban memóriát szeretnék tenni bele. Lehet?
Köszi előre is
Bellpe
Alex99
2008. február 1. 19:24
Hello. Memóriát lehet. A lényeg, hogy teljesen ugyanolyan memória legyen, mint ami most benne van.
bellpe
2008. február 5. 16:08
Hali!
Köszi! De ez helyett tudok beletenni vagy van még hely egynek?
Alex99
2008. február 5. 17:15
Meg kell nézned, minimum 2 hely van. Itt vanak a ramok:
Katt-
Pesot
2008. február 10. 13:46
Sziasztok!
Van egy nagy problémám és Hozzátok fordulok, hátha tudtok segíteni. Másfél éve vásároltam egy Acer Travel Mate típusú laptopot. Mindezidáig tökéletesen meg voltam vele elégedve, mígnem a múlt héten használat közben egyszerűen fogta magát és kikapcsolt. Se kép, se hang nem volt. Mivel áram alatt volt, megnéztem nincs-e áramszünet, de abban az esetben is akksiról kellett volna működnie. Áramszünet nem volt. Vagy öt percig nem reagált semmilyen gombnyomásra, azt követően simán újraindult. Húsz perc elteltével megcsinálta ugyanezt a figurát, az újraindítást követően ismét. Azt hozzá kell tennem, hogy az adapter hálózatba való csatlakoztatását követően, míg fel nem tölti az akksit rettenetesen forró. Amint bevégezte dolgát, visszalangyosodik

Viszont a gép maga rettentően forró tud lenni, hosszabb használat alatt, szinte kétpercenként kapcsol be a hűtő. Vajon a gyors melegedésnek tudható be a spontán leállás vagy vírus került a gépre? Hogyan lehet orvosolni a problémát? Köszi előre is!
Alex99
2008. február 10. 13:52
Vírus semmiképpen. Az ilyen hirtele kikapcsolás majd semmi hibáknak tápcsere szokott a a vége lenni. De a Te esetedben a melegedés okozhatja. Meg kéne mérned a hőmérsékleteit ezzel:
Katt.
Pesot
2008. február 12. 13:35
Köszi a tippet!
Zénón87
2008. május 5. 19:15
És akkor most, hogy jobb az energiagazdálkodás? ePoweringel, vagy nélküle? ePowering nélkül is meg lehet csinálni, hogy autómatikusan keressen wifi hálózatot Vista alatt?
akidobos
2008. május 7. 10:03
Üdv Mindenkinek!
Egy Acer Aspire 5720Z ről van szó:
Az a bibi,hogy altatás és hibernáció után nem indul el a CPU venillátor.Néha igen,akkor meg folyamatosan megy,kb 30 fokon tartva a CPU-t.De az esetek többségében nem indul.Volt már BIOS frissítés is.
Teljesen tanácstalan vagyok,szervízhez még inkább nem fordulnék,annál is inkább,mert a BIOS frissítés után ugrott a gari,ha jól gondolom.
Várom válaszotokat!
Köszi!
zoli19
2008. május 7. 14:38
Ismerős a probléma, bár nekem egy MSI P3-as alaplappal volt ilyen gondom amivel különösebben nem is tudtam már érdemben foglalkozni, itt egyértelműen alaplapi vezérlési gond. Esetleg egy BIOS frissítés megoldhatta volna...
Ha kimondottan, csak készenlétnél és hibernálásnál jelentkezik a probléma biztos, hogy valami szoftveres probléma, elsősorban BIOS (esetleg windows meghajtóprogram) hibája.
Alex99
2008. május 7. 17:39
Cseréltesd ki a gépet. Ha meg nem, akkor kapcsold ki a készenlétit.
akidobos
2008. május 7. 20:14
IDÉZET(zoli19 @ 2008. május 7. 15:38)

biztos, hogy valami szoftveres probléma, elsősorban BIOS (esetleg windows meghajtóprogram) hibája.
Mint említettem,volt már BIOS frissítés és a meghajtóprogira is gondoltam,mert először Vista volt a gépen,azt hittem az hülyül,de XP alatt is ugyan ez van,a Linuxot nem fogom rárakni,mert eleve "Vistára gyártották" és egy Asus-al már megszenvedtem a Linuxot(hardware-es problémák...)
No,mindegy,nem használom ezeket a funkciókat(Sleep-Hirbernate),vagy be van kapcsolva,vagy nem;ugye..
Köszönöm a reagálásokat!
Üdv!
akidobos
2008. május 7. 20:46
Azta!
Megint frissítettem a BIOS-t,volt már újabb verzió,nem akarom elkiabálni,de most teljesen rendben van!!
Megváltozott a venti. tulajdonsága:gyakrabban kapcsol be és tovább megy.
Ugyanúgy 50 foknál kapcsol be,de az eddigi 48 helyett 46.on áll le.
Bocs a hosszért,csak örülök!
Üdv!
Desian
2008. június 20. 18:14
Hali!
Az én problémám az volna, hogy nem működik az Empowering Technology a gépemen (Acer Aspire 5710Z). Vista-t használok. Feltettem először egy 2.0-ás frimeworkot, az azt írta ki, hogy nem kompatibilis a Vista-val. Azt írta, hogy van rá megoldás, megnéztem mi az, és a link egy olyan oldalra mutatott, ami leírta, hogy miért is érdemes Vistára frissíteni. Szóval ezzel nem mentem sokra. Aztán itt, az előző oldalon találtam egy linket, amihez az volt hozzáfűzve, hogy működik. Megnézttem, ez a 2.5-ös verzió. Feltettem, de a gép újraindításánál ugyan azt a hibaüzenetet kaptam. Ettől függetlenül, ha kattintok az ikonjára, elindul. Leszedtem pár programot, és telepíteni akartam, de az egyik azt írja, hogy nem D2D rendszer, ezért a telepítés leáll, a másik meg azt, hogy nincs fent frimework, azért áll le.
Kérem, valaki írja le, hogy tudok telepíteni rá, vagy valahogy működésre bírni. A gép szélén még itt a matrica, hogy Empowering Technology, csak működnie kéne
Előre is köszönöm!
warynski
2008. június 20. 19:09
Nekem az 5310-el, a 11# hozzászólásban leírt módon, az ottani linkről letöltött cuccal működik Vistával. Próbáltad azt letölteni? (Az sem az 5310-hez való, mégis működik vele.)
Desian
2008. június 20. 21:30
Nagyon szépen köszönöm! Ezzel működik!
warynski
2008. június 21. 13:16
Szívesen!
vadászcsiga
2008. július 10. 18:15
Kálváriám az Acer szervízzel: 18 napja elküldtem szervízbe a laptopomat garanciális javításra, a kijelző mozgatás közben villog, szerintem valami érintkezési hiba lehet. Kb. 6 hónapja csinálja, és bármikor tudom produkálni a hibajelenséget. A UPS elvitte, jött az emil hogy megkezdték a hiba javítását, 10 nap helyett amit ígértek 18 nap múlva jött vissza JAVÍTATLANUL! Állítólag a szervízben nem jelentkezett a hiba, ismétlem bármikor tudom produkálni. Felhívtam őket de nem segítettek ezért most azt tervezem hogy felhívom a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséget.
vadászcsiga
2008. július 28. 7:12
A Fogyasztóvédelem lepasszolta a problémát az üzletnek ahol vásároltam, mármint elmagyarázták hogy nem a szervízzel kell kommunikálnom hanem vissza a laptopot az üzletbe és ha valami nem kóser a géppel akkor velük kell vitáznom, jó de én már nem akarom 2 hétre nélkülözni a laptopomat hiszen azért adtam már le egyszer hogy megjavítsák.
Atkaa80
2008. október 7. 23:33
Sziasztok.
Volna egy kis gondom. Konkrétan az Agp-s gyorsítással, mert hogy nincs. Egy-két játék pl igényelné.
Már több drivert is kipróbáltam de sajnos nem jó így sem. Tudtok valamit ajánlani?
A gép: Acer Aspire 5315; mobile intel X3100-es videó kari van benne.
Előre is köszi.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.