oiboy
2005. június 26. 18:21
Hello!
Az alábbi kérdésem lenne:
Egy régi számítógépbe vásárolta USB kártyát, ami PCI-on keresztül csatlakozik az alaplaphoz. Viszont ha bent van az USB kártya, akkor a gép nem bootol be, a monitor nem kapcsol be. Mi lehet ennek az oka, és mi lenne a megoldás?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: oiboy
ProFiler
2005. június 26. 18:48
Ütközést valószínűsítek. Helyezd át a kártyát egy másik PCI foglalatba!
Ciao.
oiboy
2005. június 26. 18:53
Ezt már próbáltam. Pontosabban: 3 foglalat van, az elsőben a videokártya van, a másik kettőben próbáltam. De az eredmény mindig ugyan az: Ha bekapcsolom a gépet a CD meghajtó felpörög, aztán semmi.
Üdv: oiboy
ProFiler
2005. június 27. 6:41
Milyen tápegység van a gépben? Milyen alaplapról van szó? Ugye nincs tuningolva a gép?
Ciao.
mizsi
2005. július 22. 8:42
A BIOS-ban engedélyzted a PCI-os USB használatát?
@utólag: most látom csak a probléma kezdetének dátumát. Ennyi idő alatt csak megoldódott a probláma

Vagy mégsem?
gabesz.68
2006. február 2. 8:12
Üdv!
Abit kx7-es alaplapom van, és még nem ismeri az USB 2.0-t. Szeretnék bele venni egy PCI-os USB 2.0 kártyát, hogy az egyre több USB-s periféria amit használok (digi fényképező, USB-s rack, MP3 játszó, Pendrive) normális sebességgel működhessen a gépen.
Az a kérdésem, hogy ebben a lapban rendesen működne egy ilyen kártya? (kompatibilitás,sebesség, stabilitás stb.)
Válaszaitokat köszönöm!
kori
2006. február 2. 8:35
Nekem egy még régebbi alaplappal(KG7) is tökéletesen működik. Nyugodtan tehetsz bele.
arpsoft
2006. február 2. 9:23
Ez igazából nem az alaplapon múlik, hanem az oprendszeren.
Ha az kezeli az USB 2.0-t akkor menni fog.
gabesz.68
2006. február 2. 9:29
win xp pro +sp2
akkor csak menni fog...
szili92
2006. június 21. 6:47
Szerintem is
szentg
2007. január 21. 9:42
Üdv!
Egy Pentium II-es (ACORP 6BX86 alaplap) gépbe tettem egy PCIos USB kártyát (1.1).
Windows 98 alatt teljesen jól működik, látja a pendrive-ot, meg minden. Csak éppen vmiért nem jelenik a leválasztó-ikon a tálcán. Így aztán ki kell kapcsolnom a gépet, ha le akarom csatlakoztatni.
Kipróbáltam egy másik PIIesen win98on, ugyanez a helyzet.
Mit lehetne tenni, hogy megjelenjen az ikon, vagy eetleg más mód, hogy lecsatlakoztassam?
Köszi!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.