Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: VoipBuster
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Csevegők
Oldalak: 1, 2
manguszta
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29211&count17=1
ProFiler
Telefonálásra? blink.gif

Feltettem a VoipBustert és tényleg működik! biggrin.gif
Egy percig kipróbálható, hogy fel tud hívni hálózatos telefonokat. Az 1 Euro pedig korlátlan beszélgetésért egyátalán nem sok.

Ciao.
benkovics
IDÉZET(GoodSpeed @ 2005. Jun 24., Fri 15:35)

roll.gif Ezt ki is próbálom! Vajon az egyesült államok hívása is díjtalan? Mert ez nem jött le nekem tisztán....... blush.gif blush.gif blush.gif
GoodSpeed
Még nem olvastam végig smile.gif

Mióta BF -ezek trehány lettem, a cím szavak után megyek smile.gif
benkovics
thumbsup.gif king.gif
Működik!
Már regisztráltam is! 1Euro-ért! És már beszéltem is!
worship.gif GoodSpeed! Köszi!
GoodSpeed
Én meg azóta végig olvastam a cikket, a napokban kifogom próbálni valószínűleg ani_wink.gif

Örülök, hogy segíthettem ani_wink.gif
Utonium
Én is beregisztráltam és befizettem az 1€-t is. Egyenlőre az éjszaka folyamán csak magyarországi vezetékes telefonra tudtam kipróbálni (Benkovics kolléga volt az áldozat biggrin.gif), az tökéletesen működött. Ja, bocsánat; kipróbáltuk a két számítógép közötti hívást is és az is perfektül ment. Azt hiszem a napokban körbezaklatom majd a rokonokat ezzel. El sem hiszem hogy ingyen van exclamat.gif Ráadásul nem csak itthonra, hanem még jónéhány országba. A tarifákat itt nézhetitek meg: http://www.voipbuster.com/en/rates.html. Ami mellett a free szócska szerepel, az hívható grátisz, a MOB illetve FIX rövidítések pedig a mobil illetve a fix, azaz vezetékes telefonhálózatot jelölik.

Szóval csak annyit mondhatok, hogy king.gif vagy Goodspeed! worship.gif clap.gif És engedelmeddel nyitottam egy saját témát is a programnak/szolgáltatásnak.
Adani
Nagyon csábítóan hangzik, ki is fogom próbálni, csak szerezni kéne egy dombornyomott kártyát!
Greene
Igen, én is itt ragadtam le blush.gif
GoodSpeed
Köszi Uti, remek ötlet volt egy külön témát nyitni ani_wink.gif

Muteromtól kérem kölcsön a dombornyomott kártyát, remélem az van neki, aztán rock 'n Roll smile.gif

Amúgy kicsit félek, a dologtól, nehogy valami gáz legyen, és lecsupaszítsa a kártyát, még nem csináltam sohasem ilyet. blush.gif

Mert akkor engem keresztre feszítenek.
chris p
Az OTP-webkártyám vajon számíthat dombornyomottnak question.gif
benkovics
Dombornyomott? cool.gif
Magyarán a számoknak ki kell emelkedni a kártya síkjából!
Adani
És az nem mindenkinek van. Biztos nem lehet olcsó dolog, és egy-két dolgon kívül minden másra jó a sima is.
Utonium
Nem vészes az ára. Az éves díja 1-2 eFt, a feltétel pedig hogy megkaphasd általában olyasmi szokott lenni, hogy 3 hónapig X összegű átutalás érkezzen a számládra. Ez nem túl magas, egy budapesti átlagfizetés körülbelül elég. Aztán volt olyan lehetőség is, hogy egyben befizetsz a számládra nagyjából 200 eFt-ot. Ezt pár nap múlva ki is veheted, csak addig kell amíg megigényled a kártyát. Persze a pontos feltételeket a bankban kell megkérdezni.
ProFiler
Mondjuk nekem is ez a problémám. Elektronikus bankkártyám van - így nem tudok fizetni, pedig szívesen használnám. sad.gif Ezen remélem mihamarabb változtatnak, mert így eléggé nehézkes használatba venni.

Ciao.
Thermal
Hát igen, az a fránya DOMBORNYOMOTT kártya. Neken is ez a bajom vele. weep.gif Amúgy szuper lenne. blush.gif
GoodSpeed
IDÉZET(ProFiler @ 2005. Jun 26., Sun 14:35)
Mondjuk nekem is ez a problémám. Elektronikus bankkártyám van - így nem tudok fizetni, pedig szívesen használnám. sad.gif Ezen remélem mihamarabb változtatnak, mert így eléggé nehézkes használatba venni.

Bocsi, de az elektronikus bankkártya miben különbözik a dombornyomásostól? És azt miért nem lehet használni?
ProFiler
Azthiszem az elektronikusnál a bank tárolja a számla adatait, a dombornyomottnál pedig a kártya. Csak dombornyomottat lehet használni - próbáltam. Az elektronikust nem fogadja el. (felettébb zavaró)

Ciao.
GoodSpeed
Köszi, na ennek utánna fogok járni, mármint, hogy nekünk milyen van.
benkovics
Nos.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Most beszéltem az USA-val egy csomó ideig!
Ingyen!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
GoodSpeed
Ez igazán remek. ani_wink.gif És ilyen interurban szerű hivas esetében milyen a minőség ?
benkovics
Nagyon jó! Úgymond kiváló! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Utonium
Én az előbb Angliával beszéltem fél órát. Egyik ismerősöm épp ott nyaral valami volt osztálytársnál vagy volt kollégánál, hát gondoltam felhívom. A hangminőség egyébként olyan mint egy telefonbeszélgetésnél, őszintén szólva kíválónak nem nevezném, de azért simán jó még. A Skype-é például jobb, de ugye az nem ingyen van. ani_wink.gif Egyébként az angolok meg is kérdezték hogy ilyen jól el vagyok eresztve anyagilag, hogy ennyit beszélek külföldre? Aztán megtudták a titkot és rögtön heves érdeklődést mutattak ők is a program iránt. smile.gif
GoodSpeed
Én is kipróbáltam remek smile.gif De az 1 perc az elég kevésnek bizonyult. A Multimedia Holdingot hívtam fel a Révai Nagy Lexikon aktiválása miatt mad.gif

Viszont ha jó is a kártya, elsejéig várnom kell, mert muterom mindig leveszi róla a zsét smile.gif
Chabi
Még nem próbáltam ki a progit.
Arra lennék kiváncsi hogy az adatátvitele az mekkora ?
Elég neki 56K vagy az ISDN úgy mint a skype-nak ?
(nekem kábelnetem van...)
Utonium
A honlapon azt írják hogy DSL vagy kábelnet kell hozzá, továbbá Win2000 vagy XP. Minimális hardverigénye is van, de aki az előbb említett oprendszereket használja, annak tuti hogy simán afölött van a gépe.
GoodSpeed
Nos én lehet megszívtam, mivel OTP Direkt kártyánk van amin nem fityeg sem a MASTERCARD sem pedig a VISA felirat, ellenben ott van rajta a MAESTRO. A Számok kissé kidomborodnak rajta, de nem tudom, hogy ez jó e.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nem jó. Ha megnézed, nem is 4x4 számjegyű a kártyaszám.
GoodSpeed
Akkor így jártam. smile.gif

Amúgy én még csak beregiztem magam - kár volt - de a vásárlásig nem mentem el, mert előbb itt kérdeztem rá, ha nem jó akkor minek nézzem meg alapon smile.gif
ProFiler
Amig nem találnak valami megoldást, addig sokszor beregisztrálom magam és gyűjtöm a perceket. biggrin.gif bulb.gif

Ciao.
GoodSpeed
Valamelyik vodafone csomagban, vagy az unoban vagy a duo-ban, most nem tudom melyikben van egy olyan akció beépítve, hogyha nem vodással beszélget akkor 30 percenként 900 Ft kerül jóváírásra smile.gif Szóval ha valaki felhívja magát a gépéről ,akkor félóránként kereshet vele 900 Ft-ot nem?smile.gif De lehet ez nem lenne túl szép dolog. Természetesen ez a dolog csak egy feltételezés, nem akarok ilyesmit kipróbálni.
Utonium
Csak az a gáz hogy ha magyarországi mobilszámot hívsz, az már kapásból 19,4 Eurocentbe, azaz nagyjából 48 Ft-ba kerül percenként. Ez fél óra alatt 1.455 Ft kiadás, szemben a 900 Ft-os bevétellel. ani_wink.gif bulb.gif
GoodSpeed
Ez igaz, de nem úgy van, hogy a mobil is ingyenes lesz, csak most amig beta, addig nem az? Valami ilyesmit hallottam.
Chabi
@GoodSpeed

http://prog.vodafone.hu/keszulekek/vitamax_akciok.asp
Utonium
IDÉZET(GoodSpeed @ 2005. Jun 28., Tue 19:49)
Ez igaz, de nem úgy van, hogy a mobil is ingyenes lesz, csak most amig beta, addig nem az? Valami ilyesmit hallottam.

Szerintem kizárt. Egy ilyen híváshoz mindenképpen igénybe kell venni a mobilszolgáltató hálózatát, ők pedig gondolom nem fogják ingyen kiadni a VoipBuster készítőinek. Sokkal inkább elképzelhető az, hogy még a vezetékes hívás is fizetős lesz. Ez az ingyenesség most csak kedvcsináló, hogy elhódítsanak néhány felhasználót a Skype-osok népes táborából. Gondolj bele: ha nem így lenne, akkor rövid úton csődbe menne minden mobil és vezetékes szolgáltató, mert szinte senki nem telefonálna máshogy, csak az interneten keresztül. Tehát én úgy vagyok vele, hogy befizettem azt a 250 Ft-ot és amíg lehet nyomom ezerrel. smile.gif
GoodSpeed
@Chabi köszi szépen, erről beszéltem.

@Uti ebben teljesen igazad van, de ne feledkezz meg arról a tényről, hogy a lakosságnak a fele sem rendelkezik számítógéppel, és mégkevesebb aki internettel, és még kévesebb aki szélessávú internettel. Ettől függetlenül természetesen igazad van, de ott van a Skype számtalanszor beszéltünk már egymással, sőt legtöbbször hármasban, mennyibe került volna az hagyományos módon?smile.gif Akiknek van netjük, tehát PC-jük is, azok igyis úgyis legális úton kerülik meg a magyar telekomot, és hát ingyen beszélnek a magyar telekom kábelein smile.gif

Vajon nem tudnak ellene mit csinálni? Vagy esetleg nem akarnak?
GoodSpeed
VoipBuster az index szemszögéből.
Utonium
Igen, néhány problémám nekem is akadt vele, de ezt szerintem simán be lehet tudni a bétás állapotnak. Pl: tűzfalon nem tud átmenni, hiába engedélyezed. Ilyenkor egyszerűen kikapcsoltam a Keriot, felhívtam akit akartam és közben visszakapcsoltam a tűzfalat. Utána ment gond nélkül. Aki pedig ezt az Indexes cikket írta az nem tudom hogy értette hogy a Skype nem sokkal drágább. Itt nem fizettem semmit a fél órás angliai beszélgetésért, ott meg ki tudja mibe került volna. roll.gif Inkább maradjanak ilyen kis apró hibái a programnak még jó sokáig, akkor továbbra is ingyen beszélgethetünk. ani_wink.gif
ProFiler
Nekem is most az a problémám, hogy a másik fél nem hall. Vagy ez csak azért van, mert nem fizettem? roll.gif

Ciao.
GoodSpeed
Ez a probléma szerintem random-ra jön elő.
chris p
Azt meg lehet-e oldani, hogy valaki, akinek van dombornyomott kártyája befizeti helyettem az 1Eurot?
GoodSpeed
Hát érdekes felvetés, és én meg is tenném neked szívesen, csak nekem sincs dombornyomott kártyám. weep.gif
Kicsi Sims
Nagyon jó lehet ez a kis program. talán jobb is mint a Skype.
Nos valaki elárulná, hogyan kell ezt használni?
Kit hívhatok ingyen úgy, hogy nem fizettem be az 1 Eurot?
Utonium
Bárkit azon országokban, amelyek mellett itt a FREE felirat szerepel. Azt hiszem csak vezetékes telefonoknál van ilyen, de azért nézd át a listát. Viszont ha nem fizetsz, akkor összesen csak fél percet beszélhetsz, utána addig nem hívhatsz senkit, amíg le nem szurkolod az 1 €-t.
Utonium
Frissült a VoipBuster!

Sorozatos problémáim voltak mostanában a programmal, úgyhogy végső elkeseredésemben meglátogattam a készítők weboldalát. Bár nem találtam arra nézve semmilyen utalást, hogy a letölthető változat újabb lenne mint a gépemre telepített, de miután leszedtem, mégis ezzel szembesültem. Ráadásul egyenlőre kifogástalanul működik (kopp... kopp... kopp).

Új feature, hogy egy-egy partner elérhetőségeit nem kell külön névként felvinni a kontaktlistára, hanem a neve alatt definiálhatjuk a különböző számokat (Home, Office, Mobile... stb.)

Szóval ha akad még olyan ember, akinek rajtam kívül problémái akadtak a VoipBusterrel, az mielőbb szedje le az új verziót. Simán rá lehet telepíteni az előzőre és természetesen továbbra is ingyenesen (azaz 1 €-ért) lehet vele telefonálni, hiszen még ez is csak béta.
benkovics
Ma ismét frissült a VoipBuster! Build 166-ra! thumbsup.gif
cölöp
Azt nem tudja valaki hogy másik Voip felhasználót tudok e hívni , és ha igen ,hogyan?
Utonium
Elméletileg csak a nevét kell beírni a telefonszám helyére. Persze abból adódhat némi probléma, ha 003614174638-nak hívják. biggrin.gif
cölöp
Kösz , ezt próbáltam már , közölte velem hogy rossz a szám , kezdjem + -szal és az ország hívószámával.

két perccel később....
újra megpróbáltam , megy , elnézést az előbb hibázhattam el valamit blush.gif

újabb két perc...
tudom mi volt a hiba . Új partner hozzáadása-- voip--ide írtam a nevet nem pedig a hivás oldalon a számok helyére.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.