manguszta
2005. június 23. 12:16
GoodSpeed
2005. június 24. 14:35
ProFiler
2005. június 24. 18:07
Telefonálásra?
Feltettem a VoipBustert és tényleg működik!
Egy percig kipróbálható, hogy fel tud hívni hálózatos telefonokat. Az 1 Euro pedig korlátlan beszélgetésért egyátalán nem sok.
Ciao.
benkovics
2005. június 24. 22:31
GoodSpeed
2005. június 24. 22:32
Még nem olvastam végig

Mióta BF -ezek trehány lettem, a cím szavak után megyek
benkovics
2005. június 25. 0:44
Működik!
Már regisztráltam is! 1Euro-ért! És már beszéltem is!

GoodSpeed! Köszi!
GoodSpeed
2005. június 25. 0:45
Én meg azóta végig olvastam a cikket, a napokban kifogom próbálni valószínűleg

Örülök, hogy segíthettem
Utonium
2005. június 25. 0:51
Én is beregisztráltam és befizettem az 1€-t is. Egyenlőre az éjszaka folyamán csak magyarországi vezetékes telefonra tudtam kipróbálni (Benkovics kolléga volt az áldozat

), az tökéletesen működött. Ja, bocsánat; kipróbáltuk a két számítógép közötti hívást is és az is perfektül ment. Azt hiszem a napokban körbezaklatom majd a rokonokat ezzel. El sem hiszem hogy
ingyen van 
Ráadásul nem csak itthonra, hanem még jónéhány országba. A tarifákat itt nézhetitek meg:
http://www.voipbuster.com/en/rates.html. Ami mellett a
free szócska szerepel, az hívható grátisz, a MOB illetve FIX rövidítések pedig a mobil illetve a fix, azaz vezetékes telefonhálózatot jelölik.
Szóval csak annyit mondhatok, hogy

vagy Goodspeed!

És engedelmeddel nyitottam egy saját témát is a programnak/szolgáltatásnak.
Adani
2005. június 25. 17:35
Nagyon csábítóan hangzik, ki is fogom próbálni, csak szerezni kéne egy dombornyomott kártyát!
Greene
2005. június 25. 18:12
Igen, én is itt ragadtam le
GoodSpeed
2005. június 25. 18:20
Köszi Uti, remek ötlet volt egy külön témát nyitni
Muteromtól kérem kölcsön a dombornyomott kártyát, remélem az van neki, aztán rock 'n Roll

Amúgy kicsit félek, a dologtól, nehogy valami gáz legyen, és lecsupaszítsa a kártyát, még nem csináltam sohasem ilyet.
Mert akkor engem keresztre feszítenek.
chris p
2005. június 25. 21:03
Az OTP-webkártyám vajon számíthat dombornyomottnak
benkovics
2005. június 25. 22:13
Dombornyomott?
Magyarán a számoknak ki kell emelkedni a kártya síkjából!
Adani
2005. június 26. 11:10
És az nem mindenkinek van. Biztos nem lehet olcsó dolog, és egy-két dolgon kívül minden másra jó a sima is.
Utonium
2005. június 26. 12:29
Nem vészes az ára. Az éves díja 1-2 eFt, a feltétel pedig hogy megkaphasd általában olyasmi szokott lenni, hogy 3 hónapig X összegű átutalás érkezzen a számládra. Ez nem túl magas, egy budapesti átlagfizetés körülbelül elég. Aztán volt olyan lehetőség is, hogy egyben befizetsz a számládra nagyjából 200 eFt-ot. Ezt pár nap múlva ki is veheted, csak addig kell amíg megigényled a kártyát. Persze a pontos feltételeket a bankban kell megkérdezni.
ProFiler
2005. június 26. 13:35
Mondjuk nekem is ez a problémám. Elektronikus bankkártyám van - így nem tudok fizetni, pedig szívesen használnám.

Ezen remélem mihamarabb változtatnak, mert így eléggé nehézkes használatba venni.
Ciao.
Thermal
2005. június 26. 14:49
Hát igen, az a fránya DOMBORNYOMOTT kártya. Neken is ez a bajom vele.

Amúgy szuper lenne.
GoodSpeed
2005. június 26. 18:56
IDÉZET(ProFiler @ 2005. Jun 26., Sun 14:35)
Mondjuk nekem is ez a problémám. Elektronikus bankkártyám van - így nem tudok fizetni, pedig szívesen használnám.

Ezen remélem mihamarabb változtatnak, mert így eléggé nehézkes használatba venni.
Bocsi, de az elektronikus bankkártya miben különbözik a dombornyomásostól? És azt miért nem lehet használni?
ProFiler
2005. június 26. 19:15
Azthiszem az elektronikusnál a bank tárolja a számla adatait, a dombornyomottnál pedig a kártya. Csak dombornyomottat lehet használni - próbáltam. Az elektronikust nem fogadja el. (felettébb zavaró)
Ciao.
GoodSpeed
2005. június 26. 21:16
Köszi, na ennek utánna fogok járni, mármint, hogy nekünk milyen van.
benkovics
2005. június 27. 0:48
GoodSpeed
2005. június 27. 1:18
Ez igazán remek.

És ilyen interurban szerű hivas esetében milyen a minőség ?
benkovics
2005. június 27. 3:01
Utonium
2005. június 27. 11:09
Én az előbb Angliával beszéltem fél órát. Egyik ismerősöm épp ott nyaral valami volt osztálytársnál vagy volt kollégánál, hát gondoltam felhívom. A hangminőség egyébként olyan mint egy telefonbeszélgetésnél, őszintén szólva kíválónak nem nevezném, de azért simán jó még. A Skype-é például jobb, de ugye az nem ingyen van.

Egyébként az angolok meg is kérdezték hogy ilyen jól el vagyok eresztve anyagilag, hogy ennyit beszélek külföldre? Aztán megtudták a titkot és rögtön heves érdeklődést mutattak ők is a program iránt.
GoodSpeed
2005. június 27. 12:30
Én is kipróbáltam remek

De az 1 perc az elég kevésnek bizonyult. A Multimedia Holdingot hívtam fel a Révai Nagy Lexikon aktiválása miatt

Viszont ha jó is a kártya, elsejéig várnom kell, mert muterom mindig leveszi róla a zsét
Chabi
2005. június 28. 13:57
Még nem próbáltam ki a progit.
Arra lennék kiváncsi hogy az adatátvitele az mekkora ?
Elég neki 56K vagy az ISDN úgy mint a skype-nak ?
(nekem kábelnetem van...)
Utonium
2005. június 28. 14:18
A honlapon azt írják hogy DSL vagy kábelnet kell hozzá, továbbá Win2000 vagy XP. Minimális hardverigénye is van, de aki az előbb említett oprendszereket használja, annak tuti hogy simán afölött van a gépe.
GoodSpeed
2005. június 28. 14:56
Nos én lehet megszívtam, mivel OTP Direkt kártyánk van amin nem fityeg sem a MASTERCARD sem pedig a VISA felirat, ellenben ott van rajta a MAESTRO. A Számok kissé kidomborodnak rajta, de nem tudom, hogy ez jó e.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. június 28. 14:58
Nem jó. Ha megnézed, nem is 4x4 számjegyű a kártyaszám.
GoodSpeed
2005. június 28. 15:05
Akkor így jártam.

Amúgy én még csak beregiztem magam - kár volt - de a vásárlásig nem mentem el, mert előbb itt kérdeztem rá, ha nem jó akkor minek nézzem meg alapon
ProFiler
2005. június 28. 15:28
Amig nem találnak valami megoldást, addig sokszor beregisztrálom magam és gyűjtöm a perceket.
Ciao.
GoodSpeed
2005. június 28. 18:21
Valamelyik vodafone csomagban, vagy az unoban vagy a duo-ban, most nem tudom melyikben van egy olyan akció beépítve, hogyha nem vodással beszélget akkor 30 percenként 900 Ft kerül jóváírásra

Szóval ha valaki felhívja magát a gépéről ,akkor félóránként kereshet vele 900 Ft-ot nem?

De lehet ez nem lenne túl szép dolog. Természetesen ez a dolog csak egy feltételezés, nem akarok ilyesmit kipróbálni.
Utonium
2005. június 28. 18:48
Csak az a gáz hogy ha magyarországi
mobilszámot hívsz, az már kapásból 19,4 Eurocentbe, azaz nagyjából 48 Ft-ba kerül percenként. Ez fél óra alatt 1.455 Ft kiadás, szemben a 900 Ft-os bevétellel.
GoodSpeed
2005. június 28. 18:49
Ez igaz, de nem úgy van, hogy a mobil is ingyenes lesz, csak most amig beta, addig nem az? Valami ilyesmit hallottam.
Chabi
2005. június 28. 18:49
Utonium
2005. június 28. 18:57
IDÉZET(GoodSpeed @ 2005. Jun 28., Tue 19:49)
Ez igaz, de nem úgy van, hogy a mobil is ingyenes lesz, csak most amig beta, addig nem az? Valami ilyesmit hallottam.
Szerintem kizárt. Egy ilyen híváshoz mindenképpen igénybe kell venni a mobilszolgáltató hálózatát, ők pedig gondolom nem fogják ingyen kiadni a VoipBuster készítőinek. Sokkal inkább elképzelhető az, hogy még a vezetékes hívás is fizetős lesz. Ez az ingyenesség most csak kedvcsináló, hogy elhódítsanak néhány felhasználót a Skype-osok népes táborából. Gondolj bele: ha nem így lenne, akkor rövid úton csődbe menne minden mobil és vezetékes szolgáltató, mert szinte senki nem telefonálna máshogy, csak az interneten keresztül. Tehát én úgy vagyok vele, hogy befizettem azt a 250 Ft-ot és amíg lehet nyomom ezerrel.
GoodSpeed
2005. június 28. 19:09
@Chabi köszi szépen, erről beszéltem.
@Uti ebben teljesen igazad van, de ne feledkezz meg arról a tényről, hogy a lakosságnak a fele sem rendelkezik számítógéppel, és mégkevesebb aki internettel, és még kévesebb aki szélessávú internettel. Ettől függetlenül természetesen igazad van, de ott van a Skype számtalanszor beszéltünk már egymással, sőt legtöbbször hármasban, mennyibe került volna az hagyományos módon?

Akiknek van netjük, tehát PC-jük is, azok igyis úgyis legális úton kerülik meg a magyar telekomot, és hát ingyen beszélnek a magyar telekom kábelein

Vajon nem tudnak ellene mit csinálni? Vagy esetleg nem akarnak?
GoodSpeed
2005. július 1. 10:41
Utonium
2005. július 1. 11:14
Igen, néhány problémám nekem is akadt vele, de ezt szerintem simán be lehet tudni a bétás állapotnak. Pl: tűzfalon nem tud átmenni, hiába engedélyezed. Ilyenkor egyszerűen kikapcsoltam a Keriot, felhívtam akit akartam és közben visszakapcsoltam a tűzfalat. Utána ment gond nélkül. Aki pedig ezt az Indexes cikket írta az nem tudom hogy értette hogy a Skype nem sokkal drágább. Itt nem fizettem semmit a fél órás angliai beszélgetésért, ott meg ki tudja mibe került volna.

Inkább maradjanak ilyen kis apró hibái a programnak még jó sokáig, akkor továbbra is ingyen beszélgethetünk.
ProFiler
2005. július 1. 11:19
Nekem is most az a problémám, hogy a másik fél nem hall. Vagy ez csak azért van, mert nem fizettem?
Ciao.
GoodSpeed
2005. július 1. 12:44
Ez a probléma szerintem random-ra jön elő.
chris p
2005. július 7. 22:02
Azt meg lehet-e oldani, hogy valaki, akinek van dombornyomott kártyája befizeti helyettem az 1Eurot?
GoodSpeed
2005. július 7. 22:22
Hát érdekes felvetés, és én meg is tenném neked szívesen, csak nekem sincs dombornyomott kártyám.
Kicsi Sims
2005. július 24. 19:08
Nagyon jó lehet ez a kis program. talán jobb is mint a Skype.
Nos valaki elárulná, hogyan kell ezt használni?
Kit hívhatok ingyen úgy, hogy nem fizettem be az 1 Eurot?
Utonium
2005. július 24. 21:34
Bárkit azon országokban, amelyek mellett
itt a FREE felirat szerepel. Azt hiszem csak vezetékes telefonoknál van ilyen, de azért nézd át a listát. Viszont ha nem fizetsz, akkor összesen csak fél percet beszélhetsz, utána addig nem hívhatsz senkit, amíg le nem szurkolod az 1 €-t.
Utonium
2005. július 28. 14:44
Frissült a VoipBuster!
Sorozatos problémáim voltak mostanában a programmal, úgyhogy végső elkeseredésemben meglátogattam a készítők weboldalát. Bár nem találtam arra nézve semmilyen utalást, hogy a letölthető változat újabb lenne mint a gépemre telepített, de miután leszedtem, mégis ezzel szembesültem. Ráadásul egyenlőre kifogástalanul működik (kopp... kopp... kopp).
Új feature, hogy egy-egy partner elérhetőségeit nem kell külön névként felvinni a kontaktlistára, hanem a neve alatt definiálhatjuk a különböző számokat (Home, Office, Mobile... stb.)
Szóval ha akad még olyan ember, akinek rajtam kívül problémái akadtak a VoipBusterrel, az mielőbb szedje le az
új verziót. Simán rá lehet telepíteni az előzőre és természetesen továbbra is ingyenesen (azaz 1 €-ért) lehet vele telefonálni, hiszen még ez is csak béta.
benkovics
2005. augusztus 7. 9:14
Ma ismét frissült a VoipBuster! Build 166-ra!
cölöp
2005. augusztus 9. 19:21
Azt nem tudja valaki hogy másik Voip felhasználót tudok e hívni , és ha igen ,hogyan?
Utonium
2005. augusztus 9. 20:23
Elméletileg csak a nevét kell beírni a telefonszám helyére. Persze abból adódhat némi probléma, ha 003614174638-nak hívják.
cölöp
2005. augusztus 9. 20:30
Kösz , ezt próbáltam már , közölte velem hogy rossz a szám , kezdjem + -szal és az ország hívószámával.
két perccel később....
újra megpróbáltam , megy , elnézést az előbb hibázhattam el valamit

újabb két perc...
tudom mi volt a hiba . Új partner hozzáadása-- voip--ide írtam a nevet nem pedig a hivás oldalon a számok helyére.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.