tzoli
2005. június 24. 9:04
Játékszabályok:
Amint egy problémára van megoldás kiszedjük a beszélgetést ebből a topicból, hogy ne duzzadjon túl nagyra és kereshetetlenre, átláthataltlanra.
Egy hozzászólás lehetőleg egy kérdést tartalmazzon, vagy egy témához kapcsolódjon.Helytelen:
IDÉZET
A megoldás a problémádra ez: ....
Ja és nekem is van egy kérdésem: ...
vagy
IDÉZET
Két kérdésem van: ...
vagy
IDÉZET
Az a kérdésem, hogy ... . Ja és még azt meg tudná valaki mondani, hogy ... ?
ocsi
2005. augusztus 31. 14:02
Csináltam egy moviclip-et amiben actionscript is van... (nem tudom ez fontos-e)
Majd beillesztettem ezt az MC-t az első kockára, és beállítottam a tulajdonságoknál, hogy alpha=50%. Tervező nézetben így is van. DE valamiért amikor tesztelem, ugyan úgy 100% on mutatja. Máshol nincs parancs az alpha érték változtatására, az egész film 1 kockából áll, és ezen van az egyetlen MC, aminek beállítottam az értékét... DE MÉGIS.... Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a hiba?
Mezofi
2005. szeptember 2. 8:05
_root._alpha = 50;
ocsi
2005. szeptember 2. 22:43
Az eredmény továbbra is ugyan az...
Mezofi
2005. szeptember 2. 22:50
Ha nem titkos, és elküldöd megnézném (e-mail).
Nekem mindenhol működik az _alpha.
Itt
Mezofi
2005. szeptember 4. 16:24
@ocsi
A dynamic text-nél sajnos nem működik az alpha, a static text-nél viszont igen.
Gondolom ezt nem lehet változtatni.
ocsi
2005. szeptember 13. 13:03
Egy maszk effektet akarok csinálni, és ebben azonos elemekat akarok többször egymás mellé tenni. Például egy kört. Próbáltam úgy, hogy Graphic és úgy is, hogy MC vé konvertáltam, és ráhúztam a maszk ra annyiszor, ahányszor akartam. DE MINDIG CSAK AZ ELSŐT ÉRZÉKELTE. Magyarul, mindig csak az első kör működött maszkként a többi mint, ha ott se lett volna. Ez miért van?!
Giraffe
2005. szeptember 16. 15:22
A kérdés egyszerre Javascript és Flash, de úgy érzem inkább ide illik:
Van-e lehetőség arra, hogy egy Flash-programnak futásidőben megváltoztassam egy olyan paraméterét, amit eredetileg a HTML kódból kapott. Találtam egy SetVariables/GetVariables párt, de első nekifutásra nem igazán akartam működni, még a "width"-et sem tudta visszaadni
Mezofi
2005. szeptember 18. 12:18
@Giraffe
Kicsit pontosabban, jó lenne tudni mit is akarsz megváltoztatni.
Giraffe
2005. szeptember 18. 13:24
Egy
Zoomify-os képgalériában a könyvtárnevet és például a kezdő nagyítást szeretném változtatni JavaScriptből, hogy ne keretekkel és n+1 darab kb. ötsoros HTML-ekkel kelljen megoldani.
ocsi
2005. szeptember 19. 19:15
Zoom effektet akarsz egy flash "térképbe"?
Akkor nem a flash méretét kell változtatnod, csak a térképet tartalmazó MC méretét!!
Az SWF.HU -n van erre segédlet!
tesztax
2005. szeptember 23. 14:58
Nem tudja valaki hogy lehet képekből Flash-t csinálni?
Vagy ha nem lehet ingynes programmal, akkor GIF mozgóképet csinálni belőlük?
benkovics
2005. szeptember 23. 15:03
Az Ulead gif animatorral lehet animált GIF képet készíteni.....
http://www.ulead.com/ga/runme.htm
tesztax
2005. szeptember 23. 15:08
Kösz.
Giraffe
2005. szeptember 23. 16:36
IDÉZET(ocsi @ 2005. szeptember 19., 20:15 - hétfő)
Zoom effektet akarsz egy flash "térképbe"?
Nem egészen, bár azt is

IDÉZET(ocsi @ 2005. szeptember 19., 20:15 - hétfő)
Akkor nem a flash méretét kell változtatnod, csak a térképet tartalmazó MC méretét!!
Az SWF.HU -n van erre segédlet!
Ennél kicsit azért összetettebb a probléma - nem véletlenül a Zoomify-ről szólt a kérdés. A gond az, hogy több képet szeretnék egy HTML-en belül cserélgetni, és ehhez "mindössze" az elérési utakat kellene változtatni, és frissíteni az oldalt.
tesztax
2005. szeptember 23. 19:39
Csak egy nagy gond van vele fizetős!
benkovics
2005. szeptember 23. 19:54
Ezt nekem írtad ugye?
Igen fizetős, de harminc nap alatt el tudod dönteni, hogy kell-e? Persze van ingyenes program is, csak az valószínű sokkal bonyolultabb, és kissebb tudású, mint az UGA!
ocsi
2005. szeptember 26. 21:19
[quote=Giraffe,2005. szeptember 23., 17:36 - péntek] [QUOTE=ocsi,2005. szeptember 19., 20:15 - hétfő]
Ennél kicsit azért összetettebb a probléma - nem véletlenül a Zoomify-ről szólt a kérdés. A gond az, hogy több képet szeretnék egy HTML-en belül cserélgetni, és ehhez "mindössze" az elérési utakat kellene változtatni, és frissíteni az oldalt. [/quote]
Szóval kb azt szeretnéd, hogy ha a felhasználó az elefánt gombra kattint akkor az elefánt.swf jelenjen meg, ha a leopárdra, akkor a leopard.swf ??

Én ezt az egészet flash el oldanám meg: a gombok is a flash file részei lennének, és így loadMovi() val lehet képeket betölteni.

Php val is megoldhatod a dolgot: minden gombnak van egy azonosítója, és a php file az alapján tölti ki az .swf file tulajdonságait.
Remélem a kérdésre válaszoltam!
Giraffe
2005. szeptember 27. 9:14
Sajnos nem igazán a kérdésre válaszoltál

Van egy ingyenes Flash-motor, ami nagyméretű képek megjelenítésére használható - ez a Zoomify. Ennek azon paraméterét, sőt, ha lehet, paramétereit szeretném "röptében" módosítani, hogy éppen melyik képet mutassa. Vagyis az swf nem változik, csak néhány HTML-ben átadott paraméter.
PHP-val vagy más szerveroldali programmal természetesen könnyen megoldható a probléma, de én több ok miatt is szeretném mindezt a felhasználónál megtenni (pl. mert lehet hogy a vége CD vagy DVD lesz.)
Ahogyan azt is szeretném elkerülni, hogy előre le kelljen generálnom x+1 HTML oldalt, hiszen ha másképpen nem megy, keretekkel még mindig megoldható a probléma.
ocsi
2005. szeptember 27. 13:49
Nos... akkor én azt mondom, hogy ha van olyan megoldás amit te szeretnél, az csak JS lehet... ahoz nem értek, és nekem nincs más ötletem.. csak az amit írta: Csináld az egészet te! Flashben! Akkor olyan lesz amilyet szeretnél!!
Giraffe
2005. szeptember 27. 15:04
Az ötlet nem rossz, de...

Nem szeretnék egy olyan - igen nagyszabású - programot újra megírni, amit már valaki megírt, és ami biztosan működik - ráadásul sokak nagy megelégedésére.

Mint írtam, kerülő megoldásokkal működik a dolog, de jobb szeretném elegánsan megoldani a problémát.

Eddig nagyon jól megvoltam Flash nélkül - a Zoomify az első olyan alkalmazás, ami miatt hajlandó lennék a tanulásába kezdeni -, és a jövőben is szeretnék olyan oldalakat készíteni, amik Flash nélküliek. Nekem nem a csicsás, hanem a gyors és a "tartalmra optimalizált" oldalak tetszenek.
Bencce
2005. szeptember 28. 16:04
Nekem a következő gondom lenne!
Kéne egy gomb. Ez most még movieclip fázisban van. Viszon a gomb csak 4 képkockából áll, a movie klippem meg jóval több. Hogy tudnám valahogy a gomb OVER képkockát meghosszabítani, hogy beférjen az animáció többi tésze is?
ocsi
2005. szeptember 28. 16:44
Ha animált ( és nem pedig 3 állású) gombot szeretnél akkor a következő a teendőd:
Csinálsz egy MC-et.
Az első képkockája lesz a gomb kiindulási állapota. Ide az action höz beírod, hogy
KÓD
stop();
az MC külső action részébe írd be ezt:
KÓD
on(rollOver) {gotoAndPlay(2)}
on(rollOut) {gotoAndStop(1)}
a 2. képkockától ameddig akarod tarthat az animáció. (Fontos, hogy az animáció utolsó képkockájára tegyél egy stop(); prancsot, vagy ha végtelenített animációt akarsz akkor ugorj innen újra a 2. képkockára és játszd le újra...)
Bencce
2005. szeptember 28. 18:10
És hova tegyem a getURL-t?
ocsi
2005. szeptember 28. 21:27
jah bocsi!
A gomb felengedésekor lefuttatni kívánt scriptrészletet ide kell berakni:
KÓD
on(Release) {
//ide jöhet pl a getURL is!
}
waxer
2005. október 4. 17:20
Hello !!
Milyen programmal lehet megcsinálni hogy újságszerűen lapozni lehessen az oldalak közt !!
Mezofi
2005. október 4. 18:48
Flash-be vannak készítve.
Az oldalak egymás feletti frame-eken vannak és maszkolva is vannak.
Mikor mozdulnak akkor viszintesen és függölegesen is mozognak.
igike251
2005. október 12. 10:15
HI!
Az a kérdésem, hogy a .swf fájlokat hogyan tudom szerkeszteni. Ugyanis vannak, többnyire flash alapú web sablonjaim és az azokban lévő .swf-et szeretném szerkeszteni.
ocsi
2005. október 12. 15:02
Hát elvileg sehogy, mert a .fla a szerkeszthető file. Gyakorlatban vannak olyan programok amik visszafejtik a .swf file-okat, de én ebből eddig csak egyet próbáltam, az pedig fizetős. A trial verzió pedig csak 4 sor ActionScript-et hajlandó visszafejteni...
ocsi
2005. október 18. 22:56
Kérdésem: hogyan tudok flashben 'szivárványt' csinálni? A kérdés valójában az, hogyan tudok olyan függvényt írni, ami kiad egy hexa kódot, és ezek a hexa kódok egymás után színátmenetet képeznek... Nekem akármilyen egyszerű is megteszi, csak egy kicsi változatosságot akarok az egyhangúságba!
Mezofi
2005. október 19. 9:41
Egy tipp:
Rétegek egymás fölé, a rétegek véletlenszám generálással kapnak kódot és ezt a kódot használod fel az mc-k színének változtatására.
ocsi
2005. október 19. 15:28
Nekem nem kell véletlen szám... mert for() ciklussal végigmegyek a számokon mondjuk 1-1000 ig.... csak azt szeretném, hogy ebből valahogy színeket tudjak csinálni.... nem tudom mennyire érthető.. ennél jobban nem tudom elmagyarázni!
Másik kérdésem: Csináltam egy olyan flash file-t amiben egymás után használom a moveTo és a LineTo parancsot, és utána ezt ismétlem sokszor( egy kockán egy vonal húzása, következő kocka, majd vissza az előzőre...) és amikor futtatom akkor jól fut a program, de úgy a 100. és 200. vonal között elkezd lassulni, majd egyre lassabb lesz... pedig elvileg mindig csak az a két kocka fut le. Az egyiken vonalhúzás, a másikon vissza az előzőre.... DE MÉGIS ELÉG LÁTVÁNYOSAN LASSUL!
Bencce
2005. október 28. 0:24
Na Öcsi amiről előbb beszéltünk a több képkockás gomb nem oké

Szóval az MC AC-jében a stopok vannak.
A külső ACjé pedig a:
on(rollOver) {gotoAndPlay(2)}
on(rollOut) {gotoAndStop(1)}
Na de a getURL-t hogyan és hova szúrjam be? Mert ha előre ha a végére rakom nem lesz jó

Köszi!
Bencce
2005. november 4. 10:02
Na megoldottam és tökéletesen működik!
Köszi Öcsi!!!!!!!!!!!!!!!!!
ocsi
2005. november 4. 10:29
Szivesen.. de légyszives ocsi-nak hívj..

köszi!!
Rettenet
2005. november 4. 21:16
Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem ! Éppen egy hanghatással tarkított flash oldalt készítek. Rengeteg réteg és szimbólum.
Az alap könyvtárban három réteg van, mindegyikben több filmklipp. Az egyik filmklipben 4 réteg, e közül az egyikben van a hang, ami adott időben különböző eseményekkor indul be. A hangot egyszerűen az esemény réteg alatti rétegre kulcskockával beszúrtam. A film egy folyamatosan ismétlődő részlet.
A kérdés:
A hangot szeretném leállítani egy gombbal, ha ez valakit idegesítene. A stopallsound viselkedés nem Működik, mert amint a film elindul újra az elejéről, akkor a hang ismételten elindul.
Úgy szeretném megoldani, hogy a hangsávot tartalmazó réteget teljesen függetleníteni a lejátszófejtől, ha egyszer valaki kikapcsolta a hangot, vagy a hang kikapcsolására valamilyen technológiai ötletet szeretnék kapni ! A folyamatos film ismétlődés fontos.
Segítségeteket előre is köszönöm ! Elnézést, ha kicsit értetlenül fogalmaztam !
Üdv !
Mezofi
2005. november 4. 22:04
Root-ra teszel egy változót, melynek alapesetben nincs értéke, de ha a hangot lekapcsolta akkor a változónak adsz értéket. Nyilván a film indulásakor megvizsgálod van-e értéke a vátozódnak vagy undefined, ettől teszed függővé a hang lejátszását.
Rettenet
2005. november 5. 14:57
Köszi !
Esetleg beírnád az alap scriptet ? Nagyon nem boldogulok !
Üdv !
Mezofi
2005. november 10. 17:11
Tehát külön töltöm be a hang swf-et.
KÓD
loadMovie("http://www.akarmi.hu/zene/hang.swf",1);
Eben a hang swf-ben van két gomb egyszer az egyik látszik egyszer a másik.
KÓD
be_btn.onPress = function() {
be_btn._visible = false;
ki_btn._visible = true;
_root.prd_mc.zene1.stop();
};
ki_btn.onPress=function(){
ki_btn._visible=false;
be_btn._visible=true;
_root.prd_mc.zene1.start(0,1);
_root.prd_mc.zene1.setVolume(20)
}
stop();
Itt nem a változós megoldást használtam. Nálam így működik próbáld ki
itt.

Ui: Mostmár leesett! A lényeg amit nem győznek elégszer elmondani, az első 10 kockát hagyd üresen, és a mozit a 11.-ről kezd. Minden olyan betöltést, amit nem szeretnél újra és újra betölteni azt az első 10 kocka valamelyikére helyezd. A mozi végéről pedig a vissza ugrás a 11. kockára történjen. Ezáltal nem fog újra elindulni a hang, ha a betölést a 7. kockára rakod!
Rettenet
2005. november 16. 16:45
Szia Mezofi !
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, bár már megoldottam a dolgot. Hasonlóképpen csináltam, mivel a hang csak a 30.-kockában indult, tehát egészen egyszerűen az animáció utolsó kockájában visszaugrattam az elejére, de ha megnyomtam a hang ki gombot, akkor meghívtam az elemeket a libraryból és az időszalagon a goto utáni kulcskockára irányítottam a lejátszófejet és itt hang már nem volt beszúrva !
ploteus
2005. november 28. 11:12
Bugyuta kérdés...
Van egy template-m. Na most ez három fájlból áll.
Template.html
Template.swf
Template.swi
Ez egy honlap template-je lenne, de Nem tudom hogy kell szerkeszteni. Állítólag a Macromedia Flash Mx 2004-el, de az nem tudja Valamiért.
Akkor hogyan kell ennek nekilátni, vagy szerkeszteni?
Előre is köszönöm annak, aki fényt mutat az éjszakában...
Mezofi
2005. november 28. 14:13
Mikor elmentesz egy lapot, Save as Template, akkor pl a Dreamweaver így menti el valami.dwt.htm. Ezután mikor új lapot készítesz, akkor File>>New>>Templates>> és kiválasztod az elmentett sablonodat. Ezt a valami.dwt.htm-et egy Templates mappába menti amit létrehoz. Ez azért jó, mert ha így hozod létre az oldalakat, akkor minden sablonon végzett átalakítást, elvégez az összes sablon alapján készült oldalon is.
Tehát nem elég, hogy te Templates-nek nevezed el az oldalad.
ploteus
2005. november 28. 16:01
Na de..

Vannak a honlapok gombok, amiknek a hivatkozását szerkeszteni szeretném, olyan kezdő vagyok...
Na most akkor mivel nyissam meg és mivel tudom szerkeszteni???
Bencce
2005. november 28. 16:17
IDÉZET(ploteus @ 2005. november 28., 16:01 - hétfő)
Na de..

Vannak a honlapok gombok, amiknek a hivatkozását szerkeszteni szeretném, olyan kezdő vagyok...
Na most akkor mivel nyissam meg és mivel tudom szerkeszteni???
De gombok azok milyen gombok? Ha csak egy szöveg akkor jelöld ki és DW-ben mutatni fogja a hivatkozás címét. Ugyanez a helyzet ha kép a gomb. Ha flash akkor lehet hogy megtudod így is nézni, ha magár a mint beillsztett objektumra tették a linket, de ha nem akkor meg kell nyitnod flash-hel és az actions scriptet nézd meg, hogy mi. Általában a getURL után köveketezik...
ploteus
2005. november 29. 10:12
Tehát, az a nagy helyzet, hogy lementettem egy honlapot, amit a Flash Mx 2004 programmal megnyitok, és semmit nem lehet benne szerkeszteni....
Ez a honlap volt egy ingyenes template. Na ezt akarnám én szerkeszteni...
De akármit csinálok, nem megy...
Mezofi
2005. november 29. 11:21
Mi a kiterjesztése?
Pl: swf,fla,htm,php,asw.
Bencce
2005. november 29. 12:20
Ploteus te egyébként tudod mi az a Flash vagy használtad már? Vagy hogy az ilyen bagatel dolgokkal nem is törödjünk, a különbség a DW és a Flash között megvan?
Spányik Balázs
2005. november 30. 2:23
ploteus, az SWF az már kész flash mozi. Az FLA a szerkeszthető változat, ilyet kéne szerezzél.
Mezofi
2005. november 30. 9:55
Megsem vártátok mit mond, egyből lehúztátok!
ploteus
2005. november 30. 17:48
Van egy SWI, SWF na és persze a HTML
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.