Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Átlátszó rétegek flashben
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Flash
Bencce
Ejj gondom akadt:(
Hogyan lehet beállítani flash rétegeknél, hogy átlátszó legyen? És ugyanezt lehet szombólumokkal?
Köszi!!!!!!!! Bencce
Greene
Magát a hátteret az publikálásnál tudod. File -> Publish settings -> HTML fül -> WMODE-ot állítsd transparent-re.

Egy szimbólum átlátszóságát a saját properties-ében lévő "alpha"-val tudod állítani. (Ez a color gördülőmenüjében van)
Bencce
áhá köszi szépen!!!!!!!!!:)
Photoshopban oppacity, azt kerestem mindehol, meg transparency-t meg liquidity-t, de egyikre sem akart a help semmit mondani!
Thanx mégegyszer!
Biszke
Szerintetek én mit ronthattam el?

IPB kép

Azt szeretném, hogy legyen egy amináció ahol fekvő és álló képek váltják egymást. A fekvő képek 160x120 az álló 90x120, és azt szeretném, hogy ha a 90x120-as kép van a képernyőn, akkor látszana a wablap háttere.
Biszke
Na megoldódott a probléma:

<param name="movie" value="animáció.swf">
<param name=wmode VALUE=transparent>
<embed src="animáció.swf" width="0" height="0"wmode=transparent>
</embed>
sziist
Ha azt szeretnéd, hogy valaminek a kontűrje ne látszodjon, mondjuk be akarsz tenni egy pálmafát a tengerpartra, akkor a pálmafát kivágod Fireworks-ban (vagy Photoshopban) és a .PNG fájlt importálod.
És voilá - olyan mintha oda nőtt volna... cool.gif

Flash csak .PNG fájlt tud importálni (legalábbis nekem csak ez ment MX verziónál)...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.