Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: TFT monitor hiba
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Monitorok
Oldalak: 1, 2, 3, 4
humberto87
Sziasztok!

Segítsetek!

A múlt héten vettem egy LG 1730s TFT monitort. NEM képponthibás, de a fehér alapon fekete betűket furcsán jeleníti meg, pirosas-lilás színnel, ez engem nagyon zavar. Telepítettem a gyári drivert, de nem használt. Lehet, hogy a videokártyám nem támogatja az LCD monitort? Pedig van rajta DVI ( GeForce FX 5600 )

Ha tudjátok a megoldást kérlek írjatok!

Kösz: Humberto
Neohacker
Próbáltál már állitani a monitor fénybeállításain?
ProFiler
Ha van rajta DVI, akkor támogatja. Próbáld meg az analóg csatlakozóra rákötni! Akkor milyen?

Ciao.
google
Milyen felbontásban használod?
Mert nekem ugyanilyen van.
1280*1024-ben gyönyörű szép, azalatt ronda. Esetleg a betűsimítást is bevetheted.
humberto87
Hali!

Kösz mondent, 1280x1024 ben használom, analog VGA n, betűsimítás be van kapcsolva a fénybeállítások meg nem segítenek ezen.

Lehet, hogy tényleg pixelhiba?
google
Pixelhiba biztosan nem, mert teljesen más tünet.
Valami színkezelési hiba viszont lehet... unsure.gif
ProFiler
Akkor meg ha analógon van, akkor pont próbáld meg DVI-vel!

Ciao.
GoodSpeed
Lehet hogy nincs DVI kábele ...
cereal180
Meglennék lepődve, ha nem adtak volna a monitorhoz :blink:
- ProFiler -
Nem törvényszerű, hogy jár hozzá, de az esetek 80%-ában adnak DVI kábelt.

Ciao.
cereal180
OFF:
Ennyi erővel tápkábelt sem kéne adniuk hozz, mert ugye minek az mad.gif
google
LG-hez nem adtak.
ProFiler
A Hyundaiomhoz adtak. smile.gif

Ciao.
GoodSpeed
IDÉZET(cereal180 @ 2005. May 04., Wed 23:41)
Meglennék lepődve, ha nem adtak volna a monitorhoz blink.gif

Hát az iiyamahoz sem adtak...

Amúgy én a Xerox 17"-os TFT-ét néztem 59 900 Ft Bruttó, és van rajta DVI, lehet venni kellene egyet a Philips mellé smile.gif
http://www.xerox-displays.com/7series.html
Athos
Én is azt szerettem volna mondani, hogy az LG abba a 20%-ba tartozik. A DVI-s monitorjukhoz is analóg kábelt adnak. mad.gif

@humberto87
Próbáld meg esetleg másik gépen. Ha a jelenséget ott is tapasztalod, akkor szerintem boltnak vissza. Elképzelhető, hogy hibás. sad.gif
wctrl
Sziasztok!

A mai nap vettem egy Fujitsu Siemens T17-2 típusú LCD monitort. Bekapcsoltam a monitort és láttam, hogy két helyen (amikor feketének kellett volna lenni) más színnel világított. Ez megmaradt a gép bekapcsolása után is. Filmnél a legzavaróbbb. Ez pixelhiba? Van esély a cserére? Kérem, hogy minnél előbb válaszoljatok, mert akkor még ma elmegyek reklamálni. biggrin.gif

Előre is kösz a válaszokat!

Robee
Adani
Ez pixelhiba, és gyártótól és bolttól függ, hogy kicserélik-e. Pontosabban, ha 3 munkanapon belül vagy kötelező nekik kicserélni, vagy visszavenni.
Shia-ko
Ha a pixelhibák száma meghaladja a kijelző osztályában elfogadott mennyiséget. bulb.gif
google
Igazából a gyártó garanciájára kell hagyatkozni, mert az szigorúbb lehet a szabványnál (ami - ha jól tudom - kb. 7 hibás pixelnél van). De sajnos a Fujitsu-Siemens mintha nem lenne szigorúbb, de lehet, hogy háromnál már cserélnek. annoyed.gif
Adani
Az is számít, hogy milyen közel vannak egymáshoz a rossz pixelek. Egy kupacban kevesebb is elég a cseréhez, de előfordulhat, hogy csak a teljesen hibás számít (Mindegyik alképpont rossz pl: feketénél fehér, vagy fordítva)
wctrl
Kösz mindent! Metroban vettem, visszavittem, és egyből kicserélték, pedig csak 2 pixel volt hibás. hurrá!
pannonboy
Tegnap vettem LG 1750S TFT-t. Felment az új driver, volt internetes frissítés, újratettem a videokártya drivert is. De csak vannak rajta homályos sávok. Az mitől van?
ProFiler
Módosítottál kontrasztot, fényerőt, esetleg képfrissítést?

Ciao.
pannonboy
Igen. 100 %-on volt a fényerő. Az levettem 30-ra, hogy ne égjen meg a szemem. Meg a kontraszton is állítgattam.
nascar
Hát akkor állítgass tovább! Nekem is kb. 1 hetembe került, amíg belőttem a Samsungomat!
És ne felejtsd el használni az XP-ben a ClearType-ot!
Asztalon jobb klikk >> Tulajdonságok >> Megjelenés >> Hatások gomb >> második legördülő kis ablak (Szabványos, ClearType), itt válaszd ki a CT-t >> OK, Alkalmaz, OK! És láss csodát a betükön, is! ani_wink.gif exclamat.gif
A TFT-khez a ClearType beállítást kell használni, sokkal szebb!
pannonboy
IDÉZET(nascar @ 2005. október 05., 16:41 - szerda)
A TFT-khez a ClearType beállítást kell használni, sokkal szebb!

A Clear Type sokat segített.
Van ez a CLOCK és PHASE funkció 100-100-ig skálázva. Neked mennyin áll?
eremit
Bocsánatot kérek! Ízlések és crt monitorok különbözőek. Nálam CT-vel rosszabb.
sz.jános
Szvsz a gondom beállítási hiba. de mivel nem akarok új topikot nyítni ide írom ... Sorry.

Most cseréltem le a monitoromat egy Samsung 730BF LCD-re, és van egy-két gondom ...
1. A javasolt nativ felbontásra, 1280×1024 (60Hz), állítottam be a monitort,
- a windows képernyőnél teljesen kitölti a monitor felületét a kép, de pl. a PCW főoldala (de máshol is) csak a vizszintes méret kb 2/3-át. (A tálca és a böngészősáv viszont a teljes szélességet kitölti.) Viszont a topicoknál már a teljes felűletet kitőlti a kép
Azzal tisztában vagyok, hogy különböző oldalak más- más felbontásúak és ebből ered a gondom.

Kérdésem az lenne, hogy mit állítottam be rosszul, vagy mit nem állítottam még be, ill. erről a 1280×1024 ajánlott natív felbontástól el lehet-e térni mínőségromlás nélkül???
blink.gif

Ui. Az 1024×768 beállítással természetesen nőt a képméret, de még így sem tölti ki a teljes méretet.
ProFiler
A monitor driverét feltelepítetted? A Windows rendesen felismerte?

IDÉZET(eremit @ 2005. október 05., 18:37 - szerda)
Bocsánatot kérek! Ízlések és crt monitorok különbözőek. Nálam CT-vel rosszabb.

Nálam is sokkal rosszabb. Nem sok monitoron láttam úgy, hogy ClearType-pal szebb.

Úgyhogy ezt nem lehet így kijelenteni, hogy be kell mindenkinél kapcsolni.

Ciao.
sz.jános
Nem kellett mert a csatlakozást követően az xp felismerte és nem kérte a telepítő CD-t.
De ettől függetlenül megpróbáltam, ...hátha, de nem változott semmi.
Amúgy:
Sajátgép --> Tulajdonságok --> Hardver --> Eszközkezelő --> Monitor --> SyncMaster 730BF
ProFiler
Ez pedig grafikus beállítási probléma lesz. Szerintem a legjobb az lesz, ha leszeded a grafikus kártyád driverét és felteszed újra - esetleg a legfrissebbet.

Ciao.
sz.jános
Mivel a böngészősáv és a tálca is a teljes szélességet kitölti, és a görgetősáv is a képernyő legszélén van, szvsz az újratelepítés nem segít. (Maximum valami beállítási "trükk"!)

Amúgy a linken látható a jelenség. >> Link <<

Ez így rossz, vagy ilyennek kell lenni 1280×1024 felbontás esetén???

blink.gif
ProFiler
Nem is látok ezen semmi hibát. Minden jónak tűnik. Pontosan ezt látom én is. Az, hogy a topikok teljes méretűek, azt az F11 lenyomásával tudod megváltoztatni.

Ciao.
Levmaster
Hello!

Megvettem a Samsung 713N TFT-met és adódott egy probléma.
Első bekapcsoláskor még tökéletesen működött.
A második után pedig a következőt csinálja:
Minden képváltáskor (BIOS - Windows Üdvözlés - Bejelentkezés) Felvillan a kép 1-2 másodpercre, majd tök sötét lesz. De az OSD menü nagyon halványan látszik. Olyan mintha lekapcsolná a hátsó lámpákat.
Mit lehet tenni? roll.gif
chris p
Az OSD menü átlátszóságát ki/be lehet kapcsolni a menüben az OSD->Transparency menüpont alatt. ani_wink.gif

Nekem más problémám lenne vele (mármint a 710N-mel): a homogén szürke felületek esetén villódzik a kép. Ezt hogy lehetne megszüntetni? (Egyébként erről a monitorról lenne szó.)

Ja és egy másik probléma: gyors mozgásoknál (pl. ha kinagyítok egy képet és elkezdem fel-le, jobbra-balra rángatni) késnek a megjelenített kép egyes részei. Értem ez alatt: a képes példánál maradva a mozgás közben úgy néz ki, mintha vízszintesen két-három részre lenne osztva a kép és az egyes részek kis (de azért látható) időeltéréssel igazodnak csak egymáshoz. Pedig a monitor az ajánlott 1280x1024, 60Hz-re van állítva.
Levmaster
Üdv!

Azt hiszem rájöttem a monitorom hibájára (Samsung 713N).
Észrevettem hogy csak meleg helységben hajlandó dolgozni. Ha mondjuk jól kiszellőztetem most a szobát ilyen téli időben, akkor bekapcsolás után lekapcsolja a háttérvilágítást mindaddig, amíg vissza nem melegszik.
Ez normális??? Mert szerintem nem. blink.gif
Táphiba?
Vagy mi lehet?
magellan4
Sziasztok! Van egy problemám. Egszer csak a tft monitorom (samsung 711mp) lefagyott és először az utolsó kép maradt, aztán szép lassan átment feketébe és ilyen cseppszerű dolgok vannak a bal szélén. Ha nem dugom be a videókártyába akkor is, de akkor fehérből indul és a közepén színes csíkok jelennek meg. Válaszotokat előre is köszi.

<Légyszíves helyesen, rendesen, érthetően írni! Köszönöm! arpsoft>
arpsoft
Garanciális?
magellan4
Bocsi a helytelen írásért csak gyorsan írtam. Annyira rossz???
arpsoft
Nem ez volt a legrosszabb, amivel eddig találkoztunk, de nem árt odafigyelni.
Szóval garos még az a monitor?
magellan4
Jah igen az.
arpsoft
Akkor szerviz.
DSN
Xerox TFT monitoromon az XP indulásakor a képernyő jobb oldala nem egészen látszik, csak annyi, hogy Micros... Egyébként a kép tökéletes és miután felállt a Windows, minden a helyén van horizontálisan és vertikálisan is. Hogy lehet ezen segíteni? Köszönöm.
ProFiler
DVI-n van rákötve? (Van egy olyan érzésem, hogy nem.) Van egy olyan a monitoron, hogy automatikusan húzza ki az oldal széleihez a képet. Ezt annál a felbontásnál is egyszer el kell játszani.

Ciao.
DSN
Sajnos, az automatikus kihúzás sem oldotta meg a problémát. Ezt a jobbra húzást csak a betöltésnél látszódó fekete alapon a windows zászlónál teszi, illetve észrevettem, hogy egy dos-os játék is el van csúszva kb 1 cm-rel (az egyetlen). Mit tehetek? Köszönöm.
ProFiler
De nem válaszoltál, hogy min van rákötve a monitor! Ez érdekelne első sorban.

Ciao.
DSN
Nem DVI-n van rákötve, a hagyományos módon csatlakozik a monitor a géphez, illetve mivel a tft monitornak nem volt az alaplapon megfelelő csatlakozási lehetősége, egy átalakítót adtak hozzá, s az az átalakító megy közvetlenül a gépbe, azon keresztül éri el a monitort. Köszi a választ. DSN
ProFiler
Lehet akár ez az átalakító is problémás. Közvetlen rákötési mód nincs?

Ciao.
DSN
Közvetlen sajnos nincs. De okozhatja az a problémát, hogy közvetett a csatlakozás? Egyébként tökéletes a kép, és az egész képernyőt pontosan kitölti. Mindegy, nem olyan nagy gond, ha nem tudom meg az okát, csak kiváncsi lettem volna. Köszi.
dsn
ProFiler
IDÉZET(DSN @ 2006. január 23., 1:21 - hétfő)
De okozhatja az a problémát, hogy közvetett a csatlakozás?

Igen, ezt mondtam. Ha majd valamikor lesz lehetőséged rá, akkor esetleg megpróbálhatnád más gépre közvetlen rákötni.

Ciao.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.