humberto87
2005. május 4. 16:10
Sziasztok!
Segítsetek!
A múlt héten vettem egy LG 1730s TFT monitort. NEM képponthibás, de a fehér alapon fekete betűket furcsán jeleníti meg, pirosas-lilás színnel, ez engem nagyon zavar. Telepítettem a gyári drivert, de nem használt. Lehet, hogy a videokártyám nem támogatja az LCD monitort? Pedig van rajta DVI ( GeForce FX 5600 )
Ha tudjátok a megoldást kérlek írjatok!
Kösz: Humberto
Neohacker
2005. május 4. 16:13
Próbáltál már állitani a monitor fénybeállításain?
ProFiler
2005. május 4. 16:22
Ha van rajta DVI, akkor támogatja. Próbáld meg az analóg csatlakozóra rákötni! Akkor milyen?
Ciao.
google
2005. május 4. 17:47
Milyen felbontásban használod?
Mert nekem ugyanilyen van.
1280*1024-ben gyönyörű szép, azalatt ronda. Esetleg a betűsimítást is bevetheted.
humberto87
2005. május 4. 20:09
Hali!
Kösz mondent, 1280x1024 ben használom, analog VGA n, betűsimítás be van kapcsolva a fénybeállítások meg nem segítenek ezen.
Lehet, hogy tényleg pixelhiba?
google
2005. május 4. 20:35
Pixelhiba biztosan nem, mert teljesen más tünet.
Valami színkezelési hiba viszont lehet...
ProFiler
2005. május 4. 21:35
Akkor meg ha analógon van, akkor pont próbáld meg DVI-vel!
Ciao.
GoodSpeed
2005. május 4. 22:17
Lehet hogy nincs DVI kábele ...
cereal180
2005. május 4. 22:41
Meglennék lepődve, ha nem adtak volna a monitorhoz :blink:
- ProFiler -
2005. május 4. 22:46
Nem törvényszerű, hogy jár hozzá, de az esetek 80%-ában adnak DVI kábelt.
Ciao.
cereal180
2005. május 4. 22:49
OFF:
Ennyi erővel tápkábelt sem kéne adniuk hozz, mert ugye minek az
google
2005. május 5. 8:09
LG-hez nem adtak.
ProFiler
2005. május 5. 8:37
A Hyundaiomhoz adtak.
Ciao.
GoodSpeed
2005. május 5. 16:07
IDÉZET(cereal180 @ 2005. May 04., Wed 23:41)
Meglennék lepődve, ha nem adtak volna a monitorhoz
Hát az iiyamahoz sem adtak...
Amúgy én a Xerox 17"-os TFT-ét néztem 59 900 Ft Bruttó, és van rajta DVI, lehet venni kellene egyet a Philips mellé
http://www.xerox-displays.com/7series.html
Athos
2005. május 5. 16:12
Én is azt szerettem volna mondani, hogy az LG abba a 20%-ba tartozik. A DVI-s monitorjukhoz is analóg kábelt adnak.

@humberto87
Próbáld meg esetleg másik gépen. Ha a jelenséget ott is tapasztalod, akkor szerintem boltnak vissza. Elképzelhető, hogy hibás.
wctrl
2005. május 28. 16:24
Sziasztok!
A mai nap vettem egy Fujitsu Siemens T17-2 típusú LCD monitort. Bekapcsoltam a monitort és láttam, hogy két helyen (amikor feketének kellett volna lenni) más színnel világított. Ez megmaradt a gép bekapcsolása után is. Filmnél a legzavaróbbb. Ez pixelhiba? Van esély a cserére? Kérem, hogy minnél előbb válaszoljatok, mert akkor még ma elmegyek reklamálni.

Előre is kösz a válaszokat!
Robee
Adani
2005. május 28. 17:01
Ez pixelhiba, és gyártótól és bolttól függ, hogy kicserélik-e. Pontosabban, ha 3 munkanapon belül vagy kötelező nekik kicserélni, vagy visszavenni.
Shia-ko
2005. május 28. 17:14
Ha a pixelhibák száma meghaladja a kijelző osztályában elfogadott mennyiséget.
google
2005. május 28. 17:41
Igazából a gyártó garanciájára kell hagyatkozni, mert az szigorúbb lehet a szabványnál (ami - ha jól tudom - kb. 7 hibás pixelnél van). De sajnos a Fujitsu-Siemens mintha nem lenne szigorúbb, de lehet, hogy háromnál már cserélnek.
Adani
2005. május 28. 19:40
Az is számít, hogy milyen közel vannak egymáshoz a rossz pixelek. Egy kupacban kevesebb is elég a cseréhez, de előfordulhat, hogy csak a teljesen hibás számít (Mindegyik alképpont rossz pl: feketénél fehér, vagy fordítva)
wctrl
2005. május 28. 20:36
Kösz mindent! Metroban vettem, visszavittem, és egyből kicserélték, pedig csak 2 pixel volt hibás. hurrá!
pannonboy
2005. október 5. 6:15
Tegnap vettem LG 1750S TFT-t. Felment az új driver, volt internetes frissítés, újratettem a videokártya drivert is. De csak vannak rajta homályos sávok. Az mitől van?
ProFiler
2005. október 5. 6:20
Módosítottál kontrasztot, fényerőt, esetleg képfrissítést?
Ciao.
pannonboy
2005. október 5. 8:50
Igen. 100 %-on volt a fényerő. Az levettem 30-ra, hogy ne égjen meg a szemem. Meg a kontraszton is állítgattam.
nascar
2005. október 5. 14:41
Hát akkor állítgass tovább! Nekem is kb. 1 hetembe került, amíg belőttem a Samsungomat!
És ne felejtsd el használni az XP-ben a ClearType-ot!
Asztalon jobb klikk >> Tulajdonságok >> Megjelenés >> Hatások gomb >> második legördülő kis ablak (Szabványos, ClearType), itt válaszd ki a CT-t >> OK, Alkalmaz, OK! És láss csodát a betükön, is!
A TFT-khez a ClearType beállítást kell használni, sokkal szebb!
pannonboy
2005. október 5. 17:32
IDÉZET(nascar @ 2005. október 05., 16:41 - szerda)
A TFT-khez a ClearType beállítást kell használni, sokkal szebb!
A Clear Type sokat segített.
Van ez a CLOCK és PHASE funkció 100-100-ig skálázva. Neked mennyin áll?
eremit
2005. október 5. 17:37
Bocsánatot kérek! Ízlések és crt monitorok különbözőek. Nálam CT-vel rosszabb.
sz.jános
2005. október 6. 21:15
Szvsz a gondom beállítási hiba. de mivel nem akarok új topikot nyítni ide írom ... Sorry.
Most cseréltem le a monitoromat egy Samsung 730BF LCD-re, és van egy-két gondom ...
1. A javasolt nativ felbontásra, 1280×1024 (60Hz), állítottam be a monitort,
- a windows képernyőnél teljesen kitölti a monitor felületét a kép, de pl. a PCW főoldala (de máshol is) csak a vizszintes méret kb 2/3-át. (A tálca és a böngészősáv viszont a teljes szélességet kitölti.) Viszont a topicoknál már a teljes felűletet kitőlti a kép
Azzal tisztában vagyok, hogy különböző oldalak más- más felbontásúak és ebből ered a gondom.
Kérdésem az lenne, hogy mit állítottam be rosszul, vagy mit nem állítottam még be, ill. erről a 1280×1024 ajánlott natív felbontástól el lehet-e térni mínőségromlás nélkül???

Ui. Az 1024×768 beállítással természetesen nőt a képméret, de még így sem tölti ki a teljes méretet.
ProFiler
2005. október 7. 18:38
A monitor driverét feltelepítetted? A Windows rendesen felismerte?
IDÉZET(eremit @ 2005. október 05., 18:37 - szerda)
Bocsánatot kérek! Ízlések és crt monitorok különbözőek. Nálam CT-vel rosszabb.
Nálam is sokkal rosszabb. Nem sok monitoron láttam úgy, hogy ClearType-pal szebb.
Úgyhogy ezt nem lehet így kijelenteni, hogy be kell mindenkinél kapcsolni.
Ciao.
sz.jános
2005. október 7. 18:52
Nem kellett mert a csatlakozást követően az xp felismerte és nem kérte a telepítő CD-t.
De ettől függetlenül megpróbáltam, ...hátha, de nem változott semmi.
Amúgy:
Sajátgép --> Tulajdonságok --> Hardver --> Eszközkezelő --> Monitor --> SyncMaster 730BF
ProFiler
2005. október 7. 18:57
Ez pedig grafikus beállítási probléma lesz. Szerintem a legjobb az lesz, ha leszeded a grafikus kártyád driverét és felteszed újra - esetleg a legfrissebbet.
Ciao.
sz.jános
2005. október 8. 5:56
Mivel a böngészősáv és a tálca is a teljes szélességet kitölti, és a görgetősáv is a képernyő legszélén van, szvsz az újratelepítés nem segít. (Maximum valami beállítási "trükk"!)
Amúgy a linken látható a jelenség.
>> Link <<Ez így rossz, vagy ilyennek kell lenni 1280×1024 felbontás esetén???
ProFiler
2005. október 8. 16:12
Nem is látok ezen semmi hibát. Minden jónak tűnik. Pontosan ezt látom én is. Az, hogy a topikok teljes méretűek, azt az F11 lenyomásával tudod megváltoztatni.
Ciao.
Levmaster
2005. október 10. 9:17
Hello!
Megvettem a Samsung 713N TFT-met és adódott egy probléma.
Első bekapcsoláskor még tökéletesen működött.
A második után pedig a következőt csinálja:
Minden képváltáskor (BIOS - Windows Üdvözlés - Bejelentkezés) Felvillan a kép 1-2 másodpercre, majd tök sötét lesz. De az OSD menü nagyon halványan látszik. Olyan mintha lekapcsolná a hátsó lámpákat.
Mit lehet tenni?
chris p
2005. október 10. 9:37
Az OSD menü átlátszóságát ki/be lehet kapcsolni a menüben az OSD->Transparency menüpont alatt.
Nekem más problémám lenne vele (mármint a 710N-mel): a homogén szürke felületek esetén villódzik a kép. Ezt hogy lehetne megszüntetni? (Egyébként
erről a monitorról lenne szó.)
Ja és egy másik probléma: gyors mozgásoknál (pl. ha kinagyítok egy képet és elkezdem fel-le, jobbra-balra rángatni) késnek a megjelenített kép egyes részei. Értem ez alatt: a képes példánál maradva a mozgás közben úgy néz ki, mintha vízszintesen két-három részre lenne osztva a kép és az egyes részek kis (de azért látható) időeltéréssel igazodnak csak egymáshoz. Pedig a monitor az ajánlott 1280x1024, 60Hz-re van állítva.
Levmaster
2005. október 19. 9:53
Üdv!
Azt hiszem rájöttem a monitorom hibájára (Samsung 713N).
Észrevettem hogy csak meleg helységben hajlandó dolgozni. Ha mondjuk jól kiszellőztetem most a szobát ilyen téli időben, akkor bekapcsolás után lekapcsolja a háttérvilágítást mindaddig, amíg vissza nem melegszik.
Ez normális??? Mert szerintem nem.
Táphiba?
Vagy mi lehet?
magellan4
2006. január 9. 11:50
Sziasztok! Van egy problemám. Egszer csak a tft monitorom (samsung 711mp) lefagyott és először az utolsó kép maradt, aztán szép lassan átment feketébe és ilyen cseppszerű dolgok vannak a bal szélén. Ha nem dugom be a videókártyába akkor is, de akkor fehérből indul és a közepén színes csíkok jelennek meg. Válaszotokat előre is köszi.
<Légyszíves helyesen, rendesen, érthetően írni! Köszönöm! arpsoft>
arpsoft
2006. január 9. 12:03
Garanciális?
magellan4
2006. január 9. 12:09
Bocsi a helytelen írásért csak gyorsan írtam. Annyira rossz???
arpsoft
2006. január 9. 12:59
Nem ez volt a legrosszabb, amivel eddig találkoztunk, de nem árt odafigyelni.
Szóval garos még az a monitor?
magellan4
2006. január 9. 13:17
Jah igen az.
arpsoft
2006. január 9. 14:14
Akkor szerviz.
DSN
2006. január 17. 22:54
Xerox TFT monitoromon az XP indulásakor a képernyő jobb oldala nem egészen látszik, csak annyi, hogy Micros... Egyébként a kép tökéletes és miután felállt a Windows, minden a helyén van horizontálisan és vertikálisan is. Hogy lehet ezen segíteni? Köszönöm.
ProFiler
2006. január 18. 20:39
DVI-n van rákötve? (Van egy olyan érzésem, hogy nem.) Van egy olyan a monitoron, hogy automatikusan húzza ki az oldal széleihez a képet. Ezt annál a felbontásnál is egyszer el kell játszani.
Ciao.
DSN
2006. január 20. 22:36
Sajnos, az automatikus kihúzás sem oldotta meg a problémát. Ezt a jobbra húzást csak a betöltésnél látszódó fekete alapon a windows zászlónál teszi, illetve észrevettem, hogy egy dos-os játék is el van csúszva kb 1 cm-rel (az egyetlen). Mit tehetek? Köszönöm.
ProFiler
2006. január 20. 23:00
De nem válaszoltál, hogy min van rákötve a monitor! Ez érdekelne első sorban.
Ciao.
DSN
2006. január 22. 11:12
Nem DVI-n van rákötve, a hagyományos módon csatlakozik a monitor a géphez, illetve mivel a tft monitornak nem volt az alaplapon megfelelő csatlakozási lehetősége, egy átalakítót adtak hozzá, s az az átalakító megy közvetlenül a gépbe, azon keresztül éri el a monitort. Köszi a választ. DSN
ProFiler
2006. január 22. 13:12
Lehet akár ez az átalakító is problémás. Közvetlen rákötési mód nincs?
Ciao.
DSN
2006. január 23. 1:21
Közvetlen sajnos nincs. De okozhatja az a problémát, hogy közvetett a csatlakozás? Egyébként tökéletes a kép, és az egész képernyőt pontosan kitölti. Mindegy, nem olyan nagy gond, ha nem tudom meg az okát, csak kiváncsi lettem volna. Köszi.
dsn
ProFiler
2006. január 23. 9:15
IDÉZET(DSN @ 2006. január 23., 1:21 - hétfő)
De okozhatja az a problémát, hogy közvetett a csatlakozás?
Igen, ezt mondtam. Ha majd valamikor lesz lehetőséged rá, akkor esetleg megpróbálhatnád más gépre közvetlen rákötni.
Ciao.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.