Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: CD/DVD sebességtesztek
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Adattárolás
cereal180
Ma leteszteltem az új DVD-olvasómat a 1,5 éves CD-írómmal szemben olvasási sebességek tekintetében:

CD Speed

22 június 2005 - 18:40:32

CD-ROM drive information
Vendor ASUS
Product CRW-5224A
Firmware Version 1.50

CD information
Type Data
Length 73:42.41

Test results

Transfer rate
Average 39.47x
Start 24.02x
End 51.65x
Reading type CAV

DAE quality
Score N/A
Accurate stream No

Seek times
Random 84 ms
1/3 Seek 90 ms
Full 156 ms

CPU usage
1X 0%
2X 1%
4X 3%
8X 6%

Interface
Burst rate N/A

Spinup/Spindown Time
Spinup Time N/A
Spindown Time N/A

Disc Eject Time 2.49 sec
Disc Load Time 1.65 sec
Disc Recognition Time 12.02 sec

CD Speed

22 június 2005 - 18:35:51

CD-ROM drive information
Vendor TOSHIBA
Product DVD-ROM SD-M1912
Firmware Version TM01

CD information
Type Data
Length 73:42.41

Test results

Transfer rate
Average 35.77x
Start 21.04x
End 48.16x
Reading type CAV

DAE quality
Score N/A
Accurate stream No

Seek times
Random 86 ms
1/3 Seek 90 ms
Full 154 ms

CPU usage
1X 2%
2X 1%
4X 2%
8X 5%

Interface
Burst rate N/A

Spinup/Spindown Time
Spinup Time N/A
Spindown Time N/A

Disc Eject Time 1.04 sec
Disc Load Time 0.92 sec
Disc Recognition Time 8.95 sec

Mint látható az ASUS kerekítve hozza a maximális olvasási sebességét (52X), a Toshiba kicsit gyorsabb is annál (48X). A nagy különbség a kettő között az volt, hogy az ASUS hangja vetekedett egy 2000 W-os porszívóéval, míg a Toshiba majdnem hangtalanul dolgozott egész végig. A seekelés sebessége szinte megegyezik mindkét meghajtó esetében. A processzort az ASUS egy kevéssel jobban terheli a Toshibánál. A tálca kilökésében/behúzásában egyértelműen a Toshiba volt a gyorsabb, mivel kevesebb, mint fele annyi idő alatt húzta be/engedte ki a tálcát.
ordító egér
Aha!

És akkor most mi a helyzet?
cereal180
Semmi, csak aki úgy érzi csinál ilyet berakhatja ide az eredményeket. Esetleg másnak segíthet ez vásárlásnál.
Utonium
Én nem hinném hogy van olyan aki ezek alapján választ írót, de mindegy. Szerintem a legtöbben az ár alapján döntenek, jópáran pedig a megbízhatóságot tartják a legfontosabbnak... és akadnak néhányan, akik mindkettőt figyelembe veszik. De őszintén megmondom, olyan emberről még nem hallottam, aki az alapján vette volna meg a "pörkölőjét", hogy az milyen gyorsan pörgeti le- vagy fel a lemezt, milyen gyorsan adja ki a tálcát (mondjuk ebben a slot-in meghajtók vernének mindent smile.gif), mennyire terheli a processzort, vagy hogy épp 2 másodperccel előbb írja meg a lemezt. roll.gif

De ha feltételezem azt, hogy mégiscsak létezik ilyen egyén, ez a topik akkor sem fog rajta segíteni. Esetleg egy jó nagy és részletes táblázat rendben lenne, de az egymás után írkált kilométeres hozzászólásokból kimazsolázni hogy akkor most melyik is a legjobb író, eleve halálraítélt vállalkozás. ani_wink.gif

(Mindezzel nem téged akartalak bántani, csak leírtam a véleményemet; bocsánat érte!)
Maverick
IDÉZET(Utonium @ 2005. Jul 01., Fri 1:22)
Szerintem a legtöbben az ár alapján döntenek, jópáran pedig a megbízhatóságot tartják a legfontosabbnak... és akadnak néhányan, akik mindkettőt figyelembe veszik.

Plusz még a kompatibilitás és dobozos változat esetén a hozzáadott szoftverek... bulb.gif ani_wink.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.