Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Regisztrálás keresőkben
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Egyéb webes dolgok
csum-pi
Hallottam arról, hogy van a google-nak egy szolgáltatása, miszerint ingyenesen lehet regisztrálni egy weboldalt, hogy arra rá lehessem keresni. Valami olyat olvastam, hogyha fizetek ezért a szogáltatásért, akkor a találatoknál valami jobb hasábban jelenik meg a weboldalam, de ha ezt az ingyeneset veszem igénybe, akkor pedig szimplán a találatok (bal oldal) adja ki az oldalam linkjét...
question.gif bulb.gif blink.gif

Valaki megtudná adni ennek a szolgáltatásnak a linkjét?

Ui.: Más keresőkbe való regisztrációk is jöhetnek, nem csak a GOOGLE-sok!!!
tzoli
Nem érdemes regisztrálni.
google
Beírtam a Google-be, hogy google regisztráció, és utána megnyitottam az első találatot. biggrin.gif
http://freeweb.hu/info?regkereso

Szerintem elég korrekt leírás. ani_wink.gif

Egyébként ennek alapján: http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl

Szerintem se érdemes feltétlenül, de talán hátránnyá sem válik...

De ha jobb találati arányt szeretnél, akkor inkább ezt olvasd el:

http://weblabor.hu/cikkek/keresooptimalizalas
csum-pi
Már regisztráltam, ITT címen.

@ Tzoli! Miért nem érdemes??? Esetleg megtörténhet, hogy a weblapomon elhelyezett e-mailcím(ek)re tömérdek spam érkezik, mert erről már hallottam, de mi lehet még?
arpsoft
Azért, mert a botok meg a spiderek akkor is megtalálnak, ha nem kéred, hogy megtaláljanak.
Fontos dolog, hogy lehetőleg sok oldalra mutassál, valamint rád is sok oldal mutasson.
csum-pi
@ Google

Én is a google-al találtam, de gondoltam, ti tudtok valami ritkát is! ani_wink.gif cool.gif
arpsoft
Ha akarsz, akkor az MSN Search-be is regisztrálhatsz.
csum-pi
Nagyon Kösz az eddigi segítsgeket, és várom a további lehetőségeket!!!
Moorhuhn
Azt hol kell?
arpsoft
http://search.msn.com/docs/submit.aspx?FORM=WSDD
csum-pi
Na látod ezt nem tudom, mert még soha nem használtam (8 év alatt) msn-ent, meg nem is találom, de mihejt meglesz, és rájövök leírom, ha nem lesz valaki gyorsabb! laughing.gif
Moorhuhn
Köszi Arpsoft! (Y)
tzoli
IDÉZET(csum-pi @ 2005. Jun 21., Tue 14:25)
Már regisztráltam, ITT címen.

@ Tzoli! Miért nem érdemes??? Esetleg megtörténhet, hogy a weblapomon elhelyezett e-mailcím(ek)re tömérdek spam érkezik, mert erről már hallottam, de mi lehet még?

A régi fórumon kb. 10x mondtam el. Te szereted, ha "rádtukmálnak" valamit?
google
IDÉZET(csum-pi @ 2005. Jun 21., Tue 14:48)
Na látod ezt nem tudom, mert még soha nem használtam (8 év alatt) msn-ent...

Viszont a tengerentúlon annál gyakrabban használják, szóval ha többnyelvű honlapot készítesz (és megfelelő tárhelyen is van fent), talán érdemes azzal is foglalkozni.

@ tzoli: Akkor miért van? roll.gif
tzoli
A Yahoo-tól ered, ahol eredetileg nem volt kereső robot, hanem mindent be kellett jelenteni és emberkék dolgoztak fel mindent. Aztán megcsinálta egy másik kereső is, hogy ilyen már nálunk is van, aztán egy másik is, aztán még egy, aztán...

Én mindig azt javaslom, hogy hagyjuk hagy dolgozzanak a robotok.
csum-pi
Valószínűleg igazad van tzoli... márpedig. Amikor én ezt a topikot nyitottam, akkor leregisztráltam magam egy pár helyen (azóta meg már egy csomón) de még sehol nem találnak rá a weboldalra....
tzoli
Talán a legfontosabb, hogy minél több link vezessen a te oldaladra. Ezzel lehet előrébb kerülni. De ne feledkezz meg arról sem, hogy van bizonyos átfutási idő, még akkor is ha bejelented a lapod...

De egyébként a régi fórumban erről a témáról elég sokat beszéltem...
google
Úgy hallottam, két hét minimum kell neki.
Kovács Gyula (MiniDisc)
A Googlenál - és gondolom más keresőknél is - a találati arányt, hogy MILYEN kucsszavakra találjanak meg, nos ez leginkább Tőled függ, tehát olyan weboldalt kell használni, amit szeretnek a keresők.

1: Legyen szabványos
2: A headbe a title-hez írd be a honlapod lényegét: Mi van a lapodon, mi az, ami miatt fontos lehet másoknak hozzád eljutni.
3: css alkalmazása, és a címszavak, és paragrafusok megfelelő alkalmazása. Értem ezalatt, hogy pl. a keresők szeretik a h1 ... h8 használatát, az ezekbe írt szavakat, mondatokat is indexelik, tehát ide is érdemes lehet "reklámszlogen-szerű" szöveget írni úgy, hogy az a honlapod mondanivalójába, mint cím illeszkedjen.

Én ezek alkalmazásával az 1-10 helyen tudom tartani a weboldalam.
Blueeight
Hello!

Nekem az a bajom, hogy túl sokat szerepelek a keresőben. Ha google képkeresőjében beírom, hogy "Blueeight" kidobja az összes képet, amit feltöltöttem.
Hogy lehetne ezt kivédeni?

Blue8
Kovács Gyula (MiniDisc)
Szerintem sehogy. Esetleg a Blueeight helyett írj blue8-at.
google
A web már csak ilyen. biggrin.gif Amit feltöltesz, arra rá is lehet keresni.
Bezzeg ha Google lenne a felhasználóneved, mint nekem, akkor már nem Téged dobna ki annyiszor. smile.gif
arpsoft
OFF:
Google-ban googlra találatok: 199 000 000, 0.07mp alatt.
Nagyon népszerű vagy.
ocsi
Ezt is 'Google' találta:
IDÉZET
Welcome to Oxford Consultants for Social Inclusion (OCSI)
google
De látnád mit dob ki a képkereső, rögtön elsőre az ocsi szóra! blink.gif tongue.gif
Bencce
Mit lehet csinálni ha a keresők már 1-2 hónapja nem bukkanak rá az oldalamra, és fontos lenne? Vannak cégek amik azt mondják jó pénzért belerakják. Ők mit csinálnak másképp?
Bencce
Ezekszerinte fizetni kell sad.gif
Alph@
Hello!
Azt szeretném kérdezni hogy egy oldalt hogy lehetne regisztrálni, belerakni egy adott keresőbe, és ha utánna beírom az oldal nevét, egyből kidobja.
Illetve különböző "kulcsszavak" alapján nem csak az adott néven lehessen megtalálni, hanem több szó alaján is?
Ki milyen trükköt tud erre question.gif
google
Tuti trükk nincs.
Illetve az, ha fizetsz a Google-nek. (De ne nekem tongue.gif)

De meg lehet oldani, ehhez azonban nagyon egyedi kulcsszó kell.

A kulcsszó szerepeljen minél több helyen: oldal címében, a keywords-részben, a h1-ben, h2-ben stb., a szövegben szimplán, és így tovább. Továbbá ne zárd ki magad a keresésből: ne írd be többször egymás után a keywordsbe ugyanazt, és ne rejts el szavakat ugyanolyan háttérszínnel és szövegszínnel az oldalba. Aztán szintén fontos, hogy minél több oldal hivatkozzon a Te lapodra, az is csökkenti a helyezéseket (mármint az 1-es felé biggrin.gif ). Adni kell bő két hetet, amíg a robotok megtalálják és indexelik a tartalmat. Írhatsz egy robot.txt fájlt is, ebben utasítások szerepelnek a botok részére.

Egyébként minderről van egy sokkal részletesebb leírás a weblaboron , ezek nagyon csak az alapok. ani_wink.gif
h.arpad
A keresők nem indexelik a weboldalamat, pedig 3 hónapja megvan...
Így nehéz lesz rátalálni... sad.gif

Sziasztok!

Bár az oldalam korántsem a végleges forma, ráadásul néhány info kissé elavult rajta elfoglaltságaim miatt, azért mégis fontos lenne, hogy rátaláljon, aki keresi. Nyílván több oka is lehet, hogy ez nem megy. Ebben nem vagyok túl gyakorlott. smile.gif Olvastam az előzőeket, nem segít...

Tudtok néhány ötletet adni, mielőtt a szolgáltatóhoz fordulnék? (Az ingyenes szolgáltatónál - tvn.hu - van egy form, ahol engedélyeztem a keresőrobotokat, adtam oldalleírást, kulcsszavakat, meg minden... sad.gif Ők engedélyezik is a keresőkben való megjelenést, és ez tapasztalat (egy másik tvn oldal pl.)
És még két oldalon van link az én oldalamra.
Timer
Nekem jó tapasztalataim vannak ezügyben: kábé egy hete vagyok az új URL-en, és a Google, meg az MSN robotjai is látogatják az oldalt smile.gif
Stefan-5
Lehet, hogy már nyitott valaki ilyen témát, de én nem találom!!

Tudja valaki hogy keresőkbe, böngészőkbe milyen webcímeken tudom regisztráltatni a saját honlapomat??
Azt szeretném hogy minnél több keresőben megtaláljanak!

Köszi előre is!!
apacs
http://webregiszter.hu/
arpsoft
Nos én megtaláltam...
Stefan-5
IDÉZET(apacs @ 2006. március 03., 16:08 - péntek)

Köszi!!
zsoltchelsea
Például ezzel a metataggel: <meta name="robots" content="noimageindex "> Ezt írdd be a Head részbe... Így nem indexeli le a képeidet a robot!

IDÉZET
' date='2005. June 27., Mon 18:28' post='17232']
Szerintem sehogy. Esetleg a Blueeight helyett írj blue8-at.

Úgy lehet, hogy a noimageindex metataget használja. Bár akkor csak az ő képeit nem indexeli le.
Scorpion Spyke
Ezt nem értem, az UW-s oldalam kulcsszavai közé írtam a nevem, rákerestem google-n és az első találat volt. Minek regisztrálni ilyen oldalakra??
zsoltchelsea
IDÉZET(h.arpad @ 2005. December 12., Mon 14:55) *
A keresők nem indexelik a weboldalamat, pedig 3 hónapja megvan...

Ellenőrizd, hogy egyáltalán benne vagy -e az adatbázisukban! A robotoknak kell egy bizonyos idő (néhány hét), úgyhogy ezt folyamatrosan kell ellenőrizni, nehogy úgy járj mégegyszer, mint most. Az oldaladat úgy csináld meg, hogy kb.-re be tudja venni (itt gondolok az általános oldalszabályok betartására).
Legfontosabb oldalszabályok:
1.: Ne legyen túl sok keyword egy sorban (amúgy se sok, kb. a teljes szöveg 2-5%-a)
2.: Ne ismételd a keywordot (másik sorban lehet viszont csupa nagybetűvel írni, így az elírásnál is kidobja a tiedet)
3.: Csak olyan szót írj be, ami a Body részben is szerepel.
4.: Használd a description metataget.
5.: Appleteket ne nagyon használj, legalábbis ne az oldal tetején (egyes robotok háklisak erre, bár nekem ott lesz smile.gif )
6.: Vezéreld a robotot utasításokkal (indexeljen, kövesse a linkeket, ne indexeljen képeket stb.)
7.: Ne legyen sok linkből felépülő az oldalad (ha nagyon mély a struktúra, akkor lehet, hogy nem megy le teljesen, max. 2-3 szintet)

Ezek a legfontosabbak, de erről bővebben olvashatsz itt is: http://www.webmester.lap.hu
Itt menj a regisztrálás keresőkbe cíű dobozhoz, Hogyan legyünk ismertek a weben című linkre kattints.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.