Sygnus
2007. június 25. 21:56
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni!
Nos, van egy zida tomato bxv98-ct nevű alaplapom, amiben eddíg egy 533as celeron ment, meg 64mb ram, meg egy s3 trio!Xp-t raktam rá!
1. Először is több ramot raktam bele.3 slot van sd ramoknak!Vettem egy 128as-t meg egy 64es-t!
Beraktam mind a 3 ramot, a geép felpörög, de kép nem jön be semmi, még csak a monitor sem
kapcsol be!Egyesével próbágatom őket, ugy mennek!Most az 1db 128assal megy!Mi lehet a gond?
2. Kaptam egy p3as 733mhz-est!Ezzel elindul a gép, de csak 550es nek ismeri fel, biosba elkezdtem húzni,
566on megy, ha az fölé emelem, megint csak be sem kapcsol a monitor!Mi a baj?
Ha valakinek bármi ötlete van írjon!!Előre is köszönöm!
Gereby
2007. június 25. 22:20
1. RAM-okat nem szabad keverni. Csak ugyan olyan tipusű és méretű ramokat használj. Így biztos.
2. Alaplapon nem kell esetleg jumperelni? Vagy a BIOS-ban kell helyesen beállítani az fsb-t, és a szorzót.
Sygnus
2007. június 26. 5:45
Akkor a ramok nem is fognak így menni?Mert használtan nehezen fogok ugyan olyanokat találni

Biosban az FSB-t tudom állítani, de ahogy feljebb viszem, a monitor nem kapcsol be!
Gereby
2007. június 26. 11:04
Vannak olyan esetek, amikor mennek. Most pl nem mennek.
A szorzót kellene megkeresni.
Sygnus
2007. június 26. 17:12
Azt is a biosban lehetne állítani? Mert néztem ott a cpu menü alatt, de ott nem látom, hogy lehetne állítani a szorzót!
Most 5.5 x 100 on van!
Légy szíves ne idézz be előtted íródott hozzászólást, és ne rövidíts! Üdv.:Gereby
Gereby
2007. június 26. 19:21
Elvileg ott kellene. Esetleg BIOS frissítés?
Sygnus
2007. június 26. 21:04
Hát nem tudom, ott nem találok semmi ilyesmit!
1.06os a bios és a legfrisebb az 1.07es!De ez még ami bios-os, kicsit félve állnék neki!
Neked van ezzel kapcsolatban tapasztalatod?
Gereby
2007. június 27. 5:34
Mai napig sok helyen használnak AMI BIOS-t. Fel lehet frissíteni nyugodtan.
nagyjani
2007. június 27. 16:42
A szorzót nem lehet állítani! a 733-as nem 100, hanem 133-as alapórajelen megy. Ennek megfelelően, ha nem áll át autómatikusan (BIOS reset után sem), akkor nem megoldás a frekvencia emelés, mert az viszi magával a PCI-t, meg a memóriákat is. Kell hogy legyen olyan választási lehetőség a BIOS-ban, amivel ki lehet választani a 133 MHz-es processzort. Ha nincs, mert alapból nem támogatja a lap, akkor a frekvencia emeléssel egyidőben a Processzor- Memoria- PCI arányt biztos lehet állítani, hogy maradjon alapon. Ilyesmit kellene keresni, de először BIOS frissítés, ha van újabb.
Sygnus
2007. június 28. 5:19
Találtam egy ujabb biost, abban van egy exe fájl meg egy .rom fájl!flopyról bootolok, elindítom az exe fájlt, de kiír Valami error 3-at h file missamtch!Másikat meg nem találok hozzá!
Nagy nem találok állítási lehetőséget sem a biosban:(
nagyjani
2007. június 28. 21:07
Az a BIOS biztosan nem jó hozzá, csak hozzávalóval próbálkozz. De gondolkodtam, mivel jó régi ez a lap, ezért szerintem nem is támogatja a 133-as Fsb-t ami az újabb Fcpga procidhoz kellene. Ezen pedig a Bios frissítése sem fog segíteni sajnos.
Sygnus
2007. június 28. 21:35
hát ja jó régi egy lap, meg elég vacak is!
Másik biost nem találok hozzá de ehhez is azt írja, hogy a PPGA procit támogatja.
Meg találtam egy ilyen írást is a neten:
BXV98-CT, PCB1.3, support up to PentiumIII850 (FSB100)and Celeron 700MHz FC-PGA CPU. Old BXv98-CT can't support FC-PGA CPU.
Akkor az FSB-vel lehet a gáz?Ezzel semmit nem lehet kezdeni?
Sygnus
2007. július 25. 16:23
Ugyanennél a gépnél van most az a problémám hogy állandóan lefagy, van amikor bír 5 percet van mikor 1 percet se, elötte tökéletesen ment, vkinek ötlete?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.