Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Ad-Aware
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Biztonság
Neo
Megjelent a program legújabb verziója. További részletek Itt!
zvaragabor
Nekem bejön, tetszik a felülete, egész jól be lehet konfigurálni, talált is egy valakit, amit az elődje nem.
(y)
Neo
Írják is a leírásban, hogy áttervezték a engine-t. Javították a program "kódsorozat azonosítási" technológiáját. A definíciós fájl növekményes (csak a legutóbbi változtatások). Az Internet Explorer, Firefox, Opera nyomait kisöpri egy klikkre. Többszörös böngésző támogatás. Új egyenes felhasználói felület stb.
scht
Lehet, hogy itt kellett volna témát nyitnom még szombaton, de ennyi eszem nem volt, így csak a Kémprogramokhoz írtam be blink.gif biggrin.gif .
Lényeg, nekem is tetszik a felület, bár tegnap frissítés helyett kidobott valami váratlan hibaüzenetet (nem volt időm elolvasni, mert hamar eltünt a képernyő) és megszakította a folyamatot. Megkérdezte, hogy el szeretném-e küldeni a Lavasoftnak, okulásul (nagy rakás szám volt szépen sorbarendezve), s miután igeneltem, bezárta az alkalmazást. Aztán vártam a "csodát", de nem történt semmi. Talán esetleg küldenek valami levelet, vagy on-line javítanak, majd meglátjuk. question.gif
SkyBird
Nekem valahogy pont a felület nem jött be. Pontosabban a betűk eszméletlenül összecsúsztak, szinte olvashatatlan volt 120 DPI-s 1280x1024 felbontásban.
Igaz még valamelyik béta változat volt. Annyival nem adott többet, minthogy amúgy is messzire elkerülnek a kémprogramok, így rögtön lepusztítottam.
gergely86
Az új felület már kicsit másabb, mint a bétában volt, bár az elrendezés ugyanaz maradt, nekem tetszik. Én az 1. bétával próbálkoztam rögtön, de elindítani sem bírtam, mert hibaüzenettel kilépett. Azután következett az 5. béta. Az már elindult, de keresés közben mindig lefagyott. Hát igen gondoltam hogy még béta szegényke. Azután már az ingyenes verziót próbáltam, elindult és keresés közben se fagyott le. biggrin.gif Egyedül az böki a csőrömet, hogy ha nincs benne az ingyenesben az Ad-Watch, tehát nincs állandó védelme, akkor mi az a 20 mega amit futtat a háttérben ha a progit el sem indítom?
Neo
Jó kérdés, nálam 19MB. Az aawservice (Ad-Aware 2007) service = Protects your computer from spyware. Megvédi a számítógépedet a spyware-tól. hmm.gif Nem értem, hogy miért van szükség erre a tárrezidens részre az Ad-Watch nélküli Free -ben ... arrow.gif Kill!

Szóval, nekem is hiányzik az Ad-Watch támogatás a Free változatban, valamint a ütemező funkció (is). Persze érthető okok miatt van ez így megoldva.

Utólag...

A mai frissítés (program) után már csak "Ad-Aware service" leírás olvasható a "Protects your computer from spyware." helyett. Ettől függetlenül bent csücsül a memóriában.

Leállítottam és az alábbi hibát kaptam:

Service error: 6000 has occured. Description: Lost connection with Ad-Aware service. Terminating gracefully... azaz a kapcsolatot elveszett az Ad-Aware szolgáltatással. Bájosan véget ér...
(Jelzem, leállításkor futott az Ad-Aware program!)
SkyBird
Nnnna akkor lehet hogy én kihagyom ezt az új Ad-aware-t.
Nekem ne rezidenskedjen annyira, mert nincs rá szükségem csak kézzel indítva. Azt is ritkán. ani_wink.gif
scht
Létezik már magyar nyelvi fájl a 2007-hez?
Kerestem a honlapjukon, de nem találtam. blink.gif
Ha lenne, engem is érdekelne, bár elég érthető az angol is!
nascar
Még nincs hozzá magyarítás! no.gif
mizsi
Sziasztok!
Létezik, hogy az Ad-Aware összeakad bármolyen más biztonsági szoftverrel? A tegnapi nap folyamán elindítottam egy keresést, majd úgy a keresés közepe felé jött egy szép kékhalál, és újraindult a rendszer. A hibaüzenetet sajnos nem volt időm elolvasni. Újraindulás után belenéztem az eseménynaplóba, de semmilyen konkrétum nem derült ki, csak annyi állt benne, hogy a rendszer váratlanul leállt és újraindult. Ezután elindítottam még egy keresést, és ugyanez történt. Viszont a mostani újraindulás során kiírta a Windows, hogy van megoldás a problémára, ezt elolvasva viszont a Windows Defenderre való utalást tett.
Létezik ez?
Ami még telepítve van: Zone Alarm tűzfal, NOD32, Spybot Serach & Destroy. Ezzel a négyes (Windows Defenderrel együtt ötös) fogattal soha, semmilyen problémám nem volt, sem XP, sem Vista alatt sem, tegnap mégis történt valami.
Mégis mi lehetett ez?
nascar
Hát utána olvastam egy kicsit, és úgy tűnik, hogy a Spybot-tal akad össze, illetve az Ad-Aware megtalál valamilyen Spybot archív fájlokat, illetve mentéseket, ezeket akarja törölni, mivel kártékonynak ítéli őket, a Spybot-nak ez nem tetszik = Kék halál exclamat.gif ani_wink.gif
mizsi
Az az érdekes, hogy eddig nem akadtak össze, 2 éve problémamentesen használom őket.
lorinczti
Helló! Bocsánat ha rossz helyre teszem fel a kérdésem. A régi Ad-Aware progim van és nem akar frissülni. Decemberben frissült utoljára. Mi lehet a gond? Előre is köszi az infókat.
Ágnes
Szerintem már megszünt az automatikus frissítési lehetőség az Ad-Aware SE Personal-hoz, de az alábbi címen továbbra is frissíteni lehet:

http://www.lavasoft.com/support/securitycenter/blog/

A letöltött fájlt csak be kell rakni az Ad-Aware SE Personal könyvtárába, - rákérdez, hogy már van egy ilyen fájl, lecseréli? - igen, lecserélni és kész.

Üdv.
Ágnes
Gandalf90
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki valamilyen megoldást a problémámra, mely a következő: az Ad-Aware se-ről én is átálltam az Ad-Aware 2007-re, csak az a gond, hogy ha frissíteni szeretném, mindig hibát ír ki, és nem tudom, hogy mit tegyek.
Spányik Balázs
Milyen hibát ír ki?
Gandalf90
Tehát az hibaüzenet:Ad-Aware 2007 An error occurred
Event: SSL download failed
Suggested Action:Run webupdate
(Ha lefuttaom a webupdate-ot akkor is ezt írja ki)
Spányik Balázs
Hát pedig azt magyarázza az Ad-Aware FAQ, hogy ez vagy proxytól, vagy tűzfaltól van. Ennél szerintem mi sem leszünk okosabbak. Ha kikapcsolod a tűzfalat, akkor is jön a hiba?
Stephan
Az Ad-Aware-rel nem tudom, kinek és miért van gondja. Régebben, amíg használtam, tökéletesen teljesített! (Bizony, én még egy McAfee Viruscan igen régi verziójával, Zone Alarm Free tűzfallal, és Ad-Aware 6.0-val kezdtem. Azok a régi szép idők... roll.gif smile.gif) Az Ad-Aware szerintem mindenképpen jobb, mint a Spyware Terminator! Már csak azért is, mert régebbi program, és a Lavasoft is egy elég neves cég. ani_wink.gif

Üdv.
Gordin
Ezt örömmel hallom. smile.gif
Egyébként ma tettem fel a 2007-es free változatot, ami elsőre feltűnt, hogy vizsgálat közben nem írja külön ki a kritikus objektumokat csak a vizsgálat végén. Egyébként nem talált semmit. Kicsit fura is mert az előző verziót bármikor végigtoltam, olyan 10 körül minimum talált mindig...
Alex99
Akkor vagy beengedte, vagy jobb a proactive védekezése.
Spányik Balázs
Az ingyenesnek van olyan? huh.gif
nagy04
Sziasztok!

Az Ad Aware-ban hol lehet beállítani az automatikus frissítést?? bulb.gif
kori
Csak a fizetős verzióban automatikus, a free változatban manuálisan kell frissíteni. ani_wink.gif
Gordin
IDÉZET(Alex99 @ 2008. március 2. 22:51) *
jobb a proactive védekezése.

Ez nem igazán tudom mit jelent...
zvaragabor
<off>
Proactive Defense - magyarul is inkább csak proaktív védelem. Két féle védelem létezik a vírusvédelemben. Reaktív, és proaktív. A reaktív a klasszikus szignatúra alapú felismerést jelenti. Tehát a kártevő felismeréséhez kell egy "ujjlenyomat", ami alapján beazonosítható a kártevő. Sajnos ezzel csak a már ismert (tehát amit az antivírus cég már analizált és beépített az adatbázisba) kártevők ellen lehet védekezni. Ezzel szemben a proaktív védelem a reaktív hiányosságait hivatott kiküszöbölni. A kártevők létrejötte annyira fölgyorsult, hogy a klasszikus adatbázis alapú felismerés nem bírja követni ezt. Láthatjátok,a legtöbb antivírusnak párszázezertől 1 milla fölötti adatbázisa van, egy-kettőnek 2 milla fölött is van. A kártevők becsült mennyisége 5 millió fölött van, és folyamatosan, naponta jelenik meg rengeteg újabb. A proaktív védelem az ún. nulladik napi kártevők és az adatbázis által még nem ismertek ellen nyújt védelmet. Ezért nélkülözhetetlen ma már a proaktív védelem is a reaktív mellett. Nem kell hozzá szignatúra, ami alapján felismeri, hanem szabályrendszerek, vagy tipikusan kártevőre utaló kódrészletek(heurisztikánál), esetleg a rendszerben végrehajtott módosítások, műveletek alapján jelöli meg a feltételezett kártevőt. Proaktív védelem a heurisztika, a generikus minták, sandboxing eljárások, virtualizáció, HIPSek és viselkedéselemzők.
</off>
Pityus
Kezdjük azzal, hogy trehány disznó voltam, és elhanyagoltam a számítógépemet. Az Ad Aware SE Personal Build 1.06r1. verziót akartam frissíteni, a 15. üzenet szerint, ami a leírt javaslat szerint régebben mindig sikerült (2008.július). Most viszont erről az oldalról olyan ismeretlen fájl töltődik le, amelyik szerintem a 2008-as verzióhoz való, és nincs mit lecserélni.
A programomat lehet még valahogy frissíteni, vagy fel kell tennem az új verziót?
Stephan
Telepítsd a legfrissebb változatot, és minden gondod megoldódik! ani_wink.gif

Üdv.
SkyBird
Az 1.06r1 vetzóból az SE nem frissíthető már, csak a fizetős Professional változat.
Ha meglenne a .def fájl, direkben felrakhatnád. De honnan lenne meg? roll.gif
Ha mindenképpen kell az Ad-Aware, akkor az újabbat kell feltenned.
Pityus
Köszi a tanácsot, feltelepítettem az újat. Van már ennek a 2008 7.1.0.11 verziónak honosított változata?
Zira
Nincs és várhatóan nem is lesz.
Simon
Sziasztok!

Van valakinek az Ad-adaware 2008 Plus-ról magyar nyelvű beállítási infója?

Előre is köszi a választ.

Simon
1kori
IDÉZET(Pityus @ 2008. szeptember 22. 18:22) *
Kezdjük azzal, hogy trehány disznó voltam, és elhanyagoltam a számítógépemet. Az Ad Aware SE Personal Build 1.06r1. verziót akartam frissíteni, a 15. üzenet szerint, ami a leírt javaslat szerint régebben mindig sikerült (2008.július). Most viszont erről az oldalról olyan ismeretlen fájl töltődik le, amelyik szerintem a 2008-as verzióhoz való, és nincs mit lecserélni.
A programomat lehet még valahogy frissíteni, vagy fel kell tennem az új verziót?

Hali!

Nekem mind a mai napig engedi frissíteni az SE-t, nem fizetősöm van, és jól működik. A most fenn levő def SE1R304 2008.11.05-ei.
Egy héten általában kétszer frissül.
KGigi
IDÉZET(eurolac @ 2009. január 21. 22:32) *
Amennyiben jól értelmezem: Ad-Aware 10 éves jubileumi kiadás free, de valós idejű védelemmel.Link

Jól látod, kisebb tudású, de valósidejű védelmet kapott.
Einstein
Amennyiben jól értelmezem: Ad-Aware 10 éves jubileumi kiadás free, de valós idejű védelemmel.Link

Én már fel is telepítettem a kicsikét.
KGigi
Ki is lehet kapcsolni a valósidejű védelmét? Ezt jó lenne tudni.
Einstein
Ki lehet, de miért akarod?
KGigi
Mert nem tudom, összeakad-e valamivel, illetve a Defense+ mellett már az Avast! törlésém gondolkodom. Mióta saját gépem van, semmit nem találtak a keresők sütiken kívül.
eurolac
IDÉZET(Einstein @ 2009. január 23. 6:25) *

Én már fel is telepítettem a kicsikét.

Mi a tapasztalatod vele kapcsolatban így használat során? Jó pár éve jó kis progi volt, mára úgy hallottam sokan lekörözték.
Sokadikamator
Elnézést a zavarásért, de lenne egy kis problémám, amit lehet, hogy Ad-Aware-rel kéne megoldani. Az otthoni gépemen nincs net, így csak a suliból hozhatok be pendrive-on vmit (de az ottani F-Secure elég jó). Nemrég a biztonság kedvéért leszedtem egy NOD32 próbaverziót a WinME-mre, és 2 vírust talált. Az egyik Valami trójai volt, azzal nem is volt baj, szétszedte, de a másik Valami Adware/Alexa volt, amit a C:\Windows\Systemben talált az AlxRes.dll-ben, és csak törölni tudná a dll-t (fertőtleníteni stb. nem). Az viszont (PE Explorerrel megnéztem) mindenféle rendszerjellegű dll-ekhez kapcsolódik (user32.dll, kernel32.dll stb.), és nem tudom, hogy a kitörlése okozna-e Valami problémát a rendszerben. Interneten utánanéztem ennek a dll-nek, és nem találtam egyértelmű választ, hogy a kémprogi kreálja a dll-t, vagy egy meglevőbe épül be (utóbbi esetben nem kéne kitörölni, hanem vírustalanítani). Annyit találtam a Symantec angol honlapján, hogy a rendszerleíró adatbázisba is csinál kulcsokat, és a program eltávolítása után ezeket is törölni kell, de ott Norton AntiVírus-ra írta a lépéseket. Ajándékba kaptam a gépet, magunktól nem jött volna össze, nem akarom elrontani. Tudna valaki segíteni, mit csináljak?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.