Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Lézernyomtató összekeni a papírt
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Irodai eszközök
Adani
Van egy használt OKI Okipage 4w Plus típusú lézernyomtató, amiben nemrég lett toner cserélve, azóta folyamatosan mocskolja a papírt. Eddig csak szélére kb. 2 centi szélesen rakott fekete-szürke csíkokat mostmár az egészet szétkeni. Mi baja lehet? Mit lehet vele kezdeni?
MOSAIC
Itt a munkahelyemen volt egy HP 1000 series lézernyomtató. Egy idő elteltével ennél is ugyan ez a hibajelenség lépett fel. Nem a tuner volt a hibás, hanem a nyomtatóban volt pár henger, amelyek be voltak valamivel vonva - ne kérdezd mivel, nem tudom... csak annyit tudok, hogy mint a papír elkezdett lejönni a hengerről, majd a végén az egész kijött. Szürkeszínű valami volt. A lényeg, hogy megfigyeltem, hogy ez a papír féle anyag pont ott hiányzott a hengerről, ahol elmaszatolódott a papíron az anyag.
Hogy mitől romlott el? Mitől jött elő a hiba? Hát a munkatársaim előszeretettel tépték mindig ki a lapot a nyomtatóból, ha beleszorult... holott volt rajta két gomb, melynek megnyomásával szépen ki lehetett volna szedni.... A másik amitől tönkre ment, hogy volt abban minden... Gombostű, tűzőgépbe való kapocs stb. Ez mind mind darabokra darabolta ezeket a hengereket.
Adani
De nálam egyik eset sem állt fent, és mégis.
arpsoft
Festék lett utántöltve, vagy kompletten a henger is cserélve lett.
Okiból nem nagyon láttam még utángyártottat, de előfordulhat, hogy valahol folyik belőle a festékpor.
Adani
Elvileg ebből nem kéne folynia, mert ez márkás, és komplett hengerrel együtt adják.
arpsoft
Konkrétan nem ismerem a nyomtatót, de az oki-nál külön szokott lenni a henger és a festéktároló.
Illetve a tonert fel lehet tölteni egy festékkazettából.
Adani
Ennél nem külön van, ez egy őskövület. Szerintetek lehet ezt még javítani, vagy mehet a kukába?
arpsoft
Próbálj meg egy porszívózást!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.