Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Bájcsevej topic
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Digital Silence
Azért hoztam létre, hogy más topikokat ne offtopic2.gif -oljunk!
Greene
Rendben, de akkor másik témákban szigorúan fogom nézni az offolást.
TheSaurus
A csevej j-vel írandó. Szerencsére a báj is. 1:1.
Link
Adani
Bezzeg a régi Nokia 3310-es telcsimben volt ilyen menüpont és ott is csevelynek írták.
Digital Silence
Lehet, hogyha külön szó, akkor csevely, de így egyben a báj-al szerintem j-vel értelmes.
Próbáld ki egyben mondani az ly-t l-el helyettesítve, mindjárt másértelmű lészen.
Adani
Pontos j a csevej, de sokan nem tudják, a muszáj szót is 10 emberből 6 ly-al írja. Látható, hogy még a Nokia fordítói is rosszul írták. Lehet, hogy egyszer ez lesz majd a helyes, volt már rá példa, hogy egyszerűbb megváltoztatni az írásmódot mint ránevelni a népet, hogy nem úgy kell írni. Ilyen volt a konkurencia is, ami eredetileg konkurrencia volt, ugyanis a kurrens szóbol eredt, ami kelendőt jelent.
Calyd
@Gereby (Link): ez még nagyon korán van. Szerintem bőven vannak ilyen hajnali 4-5 körüli hozzászólásaim is. smile.gif De most vizsgaidőszak van, ilyenkor általános a napi 3 óra alvás!
Adani
Egyetértek veled, én ugyanezt teszem.
mizsi
Kedves Fórumtársaim!

Tekintettel arra, hogy számítógépem, mely 6 évig hűen szolgált, kezd elhalálozni a szebb merevlemezmezőkre (örülök, hogy ezt a hozzászóllást sikerült leírnom), bizonytalan ideig -lehet, hogy hónapokig- nem leszek Fórumon. (Ezt bizonyára már észrevehettétek, legalább 2-3 hete nem írtam). Erre a gépre Én már nem költök, egy új gép beruházása jelen időszakban még nem megoldható számomra.
Remélem, hogy mihamarabb visszatérek Közétek!
kori
Sajnálom. sad.gif Az a baj, hogy egyre kevesebb a régi meghatározó tag. Hasonló, vagy más ok miatt. weep.gif
Adani
Ha csak a winyó szállt el az megoldható egy Live CD-s oprendszerrel. Linuxból 12 egy tucat Live CD-s van, de van XP is ( BartPE).
Digital Silence
Egy winyónyit össze tudnánk dobni elfekvő winyókból... bulb.gif
Calyd
Én abban is benne lennék, hogy összedobjunk pénzt és akkor egyúj winyó. Pl: Hitachi Deskstar T7K250 250GB-os, IDE [gondolom SATA-val nem mennél sokra] 16.740 Ft-ért láttam. Ha 200 Ft-ot adna bele mindenki, akkor elég volna 84 ember. Vagy nem jó ötlet?
Sebi
Sajnálom mizsi. Várunk vissza mielőbb.
Sanzi
Kiváncsi lennék, hogy egy 6 éves alaplap mit kezdene egy 250GB-os vinyóval. smile.gif

Amúgy meg a mielőbbi viszontlátásra mizsi! smile.gif

u.i.: Nekem is összedobhatnátok valamit, perpill egy külső merevlemezháznak nagyon örülnék és az még olcsóbb is. ani_wink.gif Vagy nem jó ötlet?
Digital Silence
Nem vágna földhöz 200 peták, több sem, de inkább a felajánlásokra gondoltam, pár tíz gigás fiókmélyén porosódó, még jó lesz valamire jelszóval védett darabokra.
Calyd
@Sanzi: igaz, a méret nem jutott eszembe. blush.gif

Egyébként van egy rossz 80-as Maxtor winyóm, aminek az alaplapja rossz. Tudtommal ki lehet cserélni, és ha esetleg van valakinek egy olyan, aminek meg pont az alaplapja jó, akkor össze lehetne dobni a kettőből egy működőt.
Gereby
Átírhatnánk a topic nevét mostmár "Mentsük meg Mizsit!!!"-re... laughing.gif Egyébként én is várlak vissza kedves Mizsi kolléga!
Digital Silence
@Matvác
Haditechnikának már kevésbé lehet nevezni egy dunai monitort. Talán még a régi rendszerben tilos volt. Emlékszem gyerekkoromban volt a környékünkön egy TV-torony, ami honvédségi védelem alatt állt, azt nem volt szabad fényképezni. De manapság, ha kimész egy repülősnapra, és fotózod a MIG-et. F16-ot, akkor éppen haditechnikát kapsz lencsevégre.
Ulala
Én voltam bent a Nemzetbiztonsági és Nemzetvédelmi egyetemen és nyugodt szívvel engedtek fotózni. Sőt! Többek között még azt a tankot is megmutatták (akár bele is ülhettünk volna) amivel rohnagáltak a tüntetésen Budapesten. biggrin.gif
Digital Silence
Csak akksit kellett volna vinnetek. biggrin.gif
Ulala
biggrin.gif Oh, volt ott az is! A műhely előtt állt. Az incidens óta folyamatosan folyik belőle az olaj, így kihagytuk, hogy közelebbről is megismerkedjünk vele, de azért egy közös fotóra összeálltunk előtte.
Digital Silence
Hát pedig az már régen volt, és ha azóta is folyik az olaj, akkor ez a tank másodlagos nyersanyag forrássá lépett elő. biggrin.gif
Gereby
laughing.gif
A kis bennfentes! laughing.gif
zsoltchelsea
@Digital Silence: Ha Te tudsz fotózni (repnapokon kívül) F-16-osokat, akkor szerencséd van. Ha jól tudom, MIG is csak Kecskeméten van, ahol szintén tilos a fotózás (mivel be sem engednek jóformán). Én kisgyermekként voltam bent, apa ott dolgozott. Zokniban kellett menni a kifutón. Na ez más történet.

Azt a T-34-est, amit elindítottak, azt fotózhatod, mert annyit érsz vele egy háborúban (a tankkal), mint egy origamis repcsivel. A 0 és a halovány semmi között félúton van a hatékonysága. smile.gif Egyik haverom a barátaival viszont fotózott hadrendben levő tankokat (Lökösháza mellett, odavalósi), de majdnem elvették tőlük a képeket, csak gyorsan menekültek onnan.

(Nemhiába F-18 Hornet a legfejlettebb gép, ami filmekben van...)
Digital Silence
Én nem tudom, hogy repnapokon kívül hol lehet F-16-ot vagy MIG-et fotózni, mert még repnapon sem voltam. A repülők nagyon nem kötnek le. Csak arra mondom, hogy régen talán tilos volt egy őrbódét is lefényképezni, sőt mint írtam, egy TV-tornyot sem lehetett, de azóta nagyot változott a világ. Egyébként amcsi gépeket lehetett fotózni Taszáron is, mert voltak ott mindenféle gépek, AWACS meg ilyenek. De ha te fotózol a Duna melett, és épp a képbe kerül egy őrnaszád, akkor letörlöd?
Link
Biztonsági előírások címszó alatti rész.
zsoltchelsea
Nem törlöm le persze. De nem vagyok biztos benne, hogy ekkora szerencsém lesz, hiszen az őrnaszád gondolom nem mindennapi látvány, én pedig messze vagyok a Dunától... biggrin.gif
Matvác
Haditechnika című magazin szerkesztősége írta a következőt:
"A képeket természetesen megtarthatja.. 1989 óta a haditechnikai eszközök nyilvános megjelenésükről készült felvételek a szerző tulajdona..."

Úgyhogy részemről túl van tárgyalva a dolog. Mert a Dunán történő hajózás meglehetősen nyilvános megjelenésnek számít. biggrin.gif
Pentium XE
IDÉZET(Adani @ 2007. június 5. 15:53) *
Bezzeg a régi Nokia 3310-es telcsimben volt ilyen menüpont és ott is csevelynek írták.

Akkor rosszul emlékszel. <<Kép>> twisted.gif ani_wink.gif Vagy ez a teló különkiadás. biggrin.gif
Adani
Volt olyan, amelyikben csevely volt írva, gondolom ez már friss szoftver, de mikor megjelent akkor még csevely volt, ez biztos.
Digital Silence
Lehet, hogy finnül így írják! biggrin.gif
Pentium XE
Abba a 3310-esbe 2001-es szoftver van, és szerintem nem 2001-ben jelent meg.
gergely86
@Digital Silence

Szerintem az a teló valamilyen komáromi különkiadás lehetett nem? biggrin.gif
Digital Silence
Nem tudom, akkor még nem dolgoztam ott! smile.gif
Pentium XE
Biztos valami limitált kiadás. tongue.gif
Digital Silence
Az is lehet, hogy névreszóló volt! ani_wink.gif
Digital Silence
Kinek, mi a véleménye róla? Link
Spányik Balázs
IDÉZET
A fejlesztőcsapat vezetőit érthetően elkeserítette a Microsoft lépése, már csak azért is, mert állításuk szerint a vállalat hónapok óta tudott róla, hogy min munkálkodnak, és csak akkor lépett közbe, amikor terjeszteni kezdték a házilag készített operációs rendszert – bár azzal tisztában voltak, hogy ez kiveri majd a biztosítékot a redmondiak jogászainál.

Az a véleményem, hogy nem értem. Ha tisztában vagyok vele, hogy kiverem a biztosítékot a jogászoknál, nem keserít el, ha tényleg ez történik, pláne nem lepődök meg rajta. Idióták. fool.gif laughing.gif
h.arpad
IDÉZET
[...] a Vistából kimaradt újításokat akarták megvalósítani [...]

Lássuk csak. roll.gif Valószínűleg a MS tartalékolja a következő op. rendszerére. Vagy már megint javítócsomagokban fogja kiadni. Amíg nem tud elmenni űrsétára minden project-felelőse, van mit fejlődni... tongue.gif

Azon csodálkozom, hogy a MS viszonylag hosszú ideig megtűrte őket. Vagyis nem úgy tűnik, mintha aggódott volna a Vista biztonságáért emiatt. A srácoknak talán mégsem jött össze valami?

Spányik Balázs
Nem. Egyszerűen arról van szó, hogy amíg otthon szöszmötölsz, addig azt csinálsz, amit akarsz. Amikor elkezded kirakni a weboldaladra letölthetőként, azaz terjeszteni kezdesz egy alternatív Vistát, úgy rúgnak fenékbe, hogy nyekken. Nyilván.
Pentium XE
Hát elég hülye az, aki tudja hogy baj lesz, és mégis felrakja.

Most jut eszembe, az otthonra feltelepíthető keyloggerek legálisak?
Digital Silence
Kérdés, hogy otthon vagy a cégnél bűvölték a progit? Ha, a cégnél, akkor egyáltalán miért hagyták, hogy ezzel "játszanak"? Vagy egyéb dolguk nem lévén, mindenki azzal üti el az időt, amivel akarja? Jó cég ez a MS! smile.gif
Spányik Balázs
Hahó, semmi közük nincs a Microsofthoz! bulb.gif
tanulo91
Na igen, aztán mégis megcsinálták a WinFS fájlrendszert. (Állítólag)
h.arpad
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2007. június 26. 16:46) *
Nem. Egyszerűen arról van szó, hogy amíg otthon szöszmötölsz, addig azt csinálsz, amit akarsz.

Ez nincs így. Elvileg. Gyakorlatilag persze igazad van, de miért ne vitatkoznánk ezen? biggrin.gif Szóval, egy jogilag védett programot még sima, otthoni szöszmötöléssel sem szabad visszafejteni, átalakítani, a részeit felhasználni a saját projektedben.
IDÉZET

Ez az egyik, ami miatt rögtön (de legfeljebb fél éven belül) áttértem volna a Vistára.
Digital Silence
Miután a Philips(IR3) eladta a videogyártást a Funai-nak, jelenleg már egyik cég sem gyárt VHS magnót a világon, csak a Funai. Ha, látsz bármilyen márkájú videót, azt a Funai gyártja. Ahogy a CRT monitor gyártást is egy cég oldja meg törökországban, Philips gyártósorokon.
Mobiltelefon LCD-t szinte csak a Samsung gyárt. Szépen el van osztva a nagy cégek között, hogy ki milyen gyártósorba, fejlesztésbe "feccöl bele"!
Spányik Balázs
IDÉZET(tanulo91 @ 2007. június 26. 23:27) *

De nem. laughing.gif Két Vista verzióból összebarmoltak egy harmadikat.
tanulo91
Akkor HWSW-n hülyítik a népet. mad.gif CIKK
Spányik Balázs
Nem látom, miért hülyítenék. A cikkben nem szerepel, hogy konkrétan mit csináltak ezek derék, remek szellemi képességű programozók (akik nem tudták előre, hogy a Microsoft nem fogja hagyni nekik, hogy saját Vistát adjanak ki. laughing.gif Az év vicce eddig, simán!)

Na de mégis mit csinálhattak? A Vista forráskódja nem áll rendelkezésükre. Mi áll rendelkezésükre? A Vista különböző változatai az elmúlt 3 évből. A cikk konkrétan a 2004-es WinHEC-es változatot említi. Hogy mit kevertek mivel, azt csak ők tudják. Hogy a WinFS-t nem tudták kifejleszteni, az hétszentség, ugyanis ahhoz az kéne, hogy a Microsoft SQL Server 2005-öt belegyógyítsák fájlrendszer szinten a rendszerbe. Ezt egyrészt nem lehet megcsinálni a Vista forráskódja nélkül, másrészt a Microsoft sem tette meg egyik korábbi buildben sem, tehát verzióbuherálással sem lehet WinFS-t előállítani.

Tekintve, hogy rajtuk kívül senki sem tudja konkrétan, hogy mit is hoztak össze mivel, azt gondolom, hogy két dologban alkottak maradandót: parasztvakításban és önmaguk leégetésében. De ez mind csak az én véleményem. Ha valakinek konkrétabb infói volnának a projektről, ossza meg velünk bátran! ani_wink.gif
Calyd
Annyiban szerintem is igaza van tanulo91-nek, hogy a HWSW cikkében az áll, hogy ebben a rendszerben van WinFS fájlrendszer:
IDÉZET
...és tartalmazza például a WinFS fájlrendszert...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.