Nos pont ezért. (Ahogy Pákó mondaná: Gozom sincs) Ne vedd személyeskedésnek, mert ez általános!
Nem mindenki keresztény?
Ki mondta, hogy a Biblia az? (Ezt csak páran állítják)
Hittan?
Ilyet sem mondtam. Azt mondtam hitelmélet. Óriási a különbség.
A Biblia, mint olyan az egyik, ha nem a legidősebb írott történet, ehhez nem fér kézség. Hatalmas alkotás, akárki írta, vagy íratta. Nagyobb mű, mint a Harly Poszter, (melynek semmi köze a valósághoz, mindössze egy jól eltalált és eladott mese az emberi vágyak megformálásáról). Így méltó arra, hogy elolvassák, és ehhez, nem kell templom, vagy vallásismeret.
A Hit és vallás nem keverendő össze. A keresztény, több vallási csoport összessége. Sok olyan vallás van, ami nem tartozik a kereszténység közé.
7+1+1 fő vallási vonal van, amelyek némelyike tovább bontható. Pl.: az említett kereszténység, mindet nem felsorolva: református, katolikus, stb.
Amit írtál, egy vallás elméletének oktatása, a hittan.
Amit én írtam, az a hit elméleti oktatása, vagyis történelem, Babyloniából kiindulva.
Nem az a lényege, hogy rábeszélje az emberekre, hogy mit higgyenek el, hanem az hogy megismerjék, általános műveltség szinten, hogy milyen hitvilágok léteznek, és mi az alapjuk.
Itt van a nyakunkon, hogy nem lesznek országok közötti határok, de gőzünk sincs egy pár apróságról, és alapfogalomról, aminek ideje, és időszerűsége lenne az oktatásban.
Miért? Hogy a jövő generációja ne legyen olyan buta, mint az elődeik. Hogy értsék és lássák mi, miért van. Tedd fel a kérdést:
1. A keresztes lovagok miért irtották a más nézetű embereket, és miért kényszerítettek másokat a saját nézeteikre?
2. Az iszlám szélsőségesei, most miért üldözik a többi, más vallású embert?
3. A konfucianizmus, taoizmus, budhizmus, miért nem férnek meg egymással?
4. A hinduizmus, hogyan szorította ki a budhizmust?
5. Miért nem fér össze a judaizmus az iszlámmal?
A sintó vallásnak nincs is bibliája, csak több millió híve és több millió istene.
Egyszóval, nem hittan órára gondoltam, csak arra, hogy megpróbálja megérteni a jövő nemzedéke, hogy mi miért volt, van, a világban. Ha tanítanák mindenkinek, könnyebb lenne az együtt élés.