Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Bájcsevej topic
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
ezermester
Nos pont ezért. (Ahogy Pákó mondaná: Gozom sincs) Ne vedd személyeskedésnek, mert ez általános!
Nem mindenki keresztény?
Ki mondta, hogy a Biblia az? (Ezt csak páran állítják)
Hittan?
Ilyet sem mondtam. Azt mondtam hitelmélet. Óriási a különbség.

A Biblia, mint olyan az egyik, ha nem a legidősebb írott történet, ehhez nem fér kézség. Hatalmas alkotás, akárki írta, vagy íratta. Nagyobb mű, mint a Harly Poszter, (melynek semmi köze a valósághoz, mindössze egy jól eltalált és eladott mese az emberi vágyak megformálásáról). Így méltó arra, hogy elolvassák, és ehhez, nem kell templom, vagy vallásismeret.

A Hit és vallás nem keverendő össze. A keresztény, több vallási csoport összessége. Sok olyan vallás van, ami nem tartozik a kereszténység közé.
7+1+1 fő vallási vonal van, amelyek némelyike tovább bontható. Pl.: az említett kereszténység, mindet nem felsorolva: református, katolikus, stb.

Amit írtál, egy vallás elméletének oktatása, a hittan.
Amit én írtam, az a hit elméleti oktatása, vagyis történelem, Babyloniából kiindulva.

Nem az a lényege, hogy rábeszélje az emberekre, hogy mit higgyenek el, hanem az hogy megismerjék, általános műveltség szinten, hogy milyen hitvilágok léteznek, és mi az alapjuk.

Itt van a nyakunkon, hogy nem lesznek országok közötti határok, de gőzünk sincs egy pár apróságról, és alapfogalomról, aminek ideje, és időszerűsége lenne az oktatásban.

Miért? Hogy a jövő generációja ne legyen olyan buta, mint az elődeik. Hogy értsék és lássák mi, miért van. Tedd fel a kérdést:
1. A keresztes lovagok miért irtották a más nézetű embereket, és miért kényszerítettek másokat a saját nézeteikre?
2. Az iszlám szélsőségesei, most miért üldözik a többi, más vallású embert?
3. A konfucianizmus, taoizmus, budhizmus, miért nem férnek meg egymással?
4. A hinduizmus, hogyan szorította ki a budhizmust?
5. Miért nem fér össze a judaizmus az iszlámmal?
A sintó vallásnak nincs is bibliája, csak több millió híve és több millió istene.

Egyszóval, nem hittan órára gondoltam, csak arra, hogy megpróbálja megérteni a jövő nemzedéke, hogy mi miért volt, van, a világban. Ha tanítanák mindenkinek, könnyebb lenne az együtt élés.
ezermester
A Kőszívű ember fiai, a maga kis rejtett üzenetével. Hány történetet olvastál, ahol egy (iszlám) Török, raboskodik egy keresztény börtönben?
„Keresek egy filmet, amit az egyház négyszer tiltott le a vetítésről. Megvolt Magyarul, de visszavittem a kölcsönzőbe, és azóta nyoma veszett. Miért?”

A hívők tanulnak az ateizmusról! A Biblia nem istenről szól, csak benne van.

A koran jó példa, de miből van?
A tóra jó példa lenne, de szintén a biblia első öt fejezetét tartalmazza.
Az, hogy a legnagyobb alkotást elolvasod, nem jelenti, hogy hinned kell a szereplőkben.
A Potter után sem gondolta senki, hogy repülni tud és senki nem futott neki az oszlopnak a pályaudvaron, hogy a feledik vágányon álló vonatra szálljon.

A Biblia elolvasása nem bűn, egyetlen vallásban sem. Az egyszerűen az emberiség legrégibb írott könyve.
A Magyar történetek nyelvezetét már sokszor átírták érthetőbbre, de őszintén szólva, a mai digitalizált világban, megelégednék a tanárok helyében az esetleg kötelező olvasmány helyett, a kötelező megnézni -vel. Legfeljebb meghatároznám, kinek a feldolgozását akarom tanítani.

Nincs az a regény, amit két óra alatt ki lehet olvasni, és más fontos dologra is maradna idő a diákoknak. Így nem kéne mondjuk, alvással tölteni egyes órákat. biggrin.gif
die nadel
IDÉZET(h.arpad @ 2008. május 2. 15:54) *
IDÉZET(Dave89 @ 2008. május 2. 13:26) *
A kötelező olvasmányokkal csak egy baj van: nagy hányadukat nem annak a korosztálynak írták, akikkel elolvastatják. Például a már említett Kőszívű ember fiai nem hiszem, hogy egy 7. osztályos gyerek fejének való.

De. ani_wink.gif
Én annak idején megértettem. Ki az, aki nem? blink.gif

Nem a nemértésről van szó! Érteni lehet, csak olyan stilusban van megfogalmazva ami nehéz olvasmánnyá teszi. Valahogy nem kelti fel egy gyerek érdeklődését, pedig egy jó könyvnek ez is a dolga lenne.
Én annak idején nagyon utáltam, azóta már elolvastam még egyszer, sőt filmen is megnéztem és érdekelt, tetszett, kimondottan jó történet.
Adani
Manapság már az internet korában betiltani bármit is nevetséges. Betiltják nagy nehezen levetetik, másnap megy fel egy mondjuk egy elefántcsontparti szerverre. Onnan aztán megpróbálhatják levenni. De egyébként is, ami felkerült egyszer azt meg is lehet találni. A hitről és a vallásról írtakkal egyetértek.
ezermester
Őszintén szólva, tényleg keresek valamit, és nem tudom, hogyan lehetne megszerezni. Nincs meg véletlenül valakinek? A film címe:
Jézus krisztus utolsó megkísértése.
Garono
Én szégyellem magam. sad.gif

http://index.hu/politika/bulvar/osztr080506

És akkor csodálkozik mindenki, hogy miért van Ausztriában több helyen is kiírva, hogy "magyar, ne lopj!".
ezermester
Innen meg gyerekeket csempésznek, az Osztrákok, mégsincs sehol kiírva, hogy csinálj magadnak!
Szerintem nem ésszerű pár Magyarral, jellemezni 10 milliót. weep.gif
Jay
De arra azért jók vagyunk, hogy ide hordjanak mindenféle szemetet. A sok hulladék import élelmiszerről nem is beszélve.
Az unioba sem azért vettek be, hogy nekünk olyan jó legyen, hanem azért, hogy legyen még egy ország ahol könnyen eladhatnak minden szemetet.
TheSaurus
Az EU-tagságról mindig ez jut eszembe (azt hiszem, Woody Allen mondta eredetileg): soha nem lépnék be olyan klubba, ami engem is felvesz.
ezermester
Igen ő volt.

Mit gondolsz, miért kellett tönkre vágni, az állami gazdaságokat?
Túl jó minőségű a Magyar élelmiszer, így nem lehet az EU-nak eladni a sok gagyi tunning paprikát, paradicsomot, gyümölcsöket, sertést, marhát.
Most szuper: Eheted a Mexikói paprikát, meg a Holland sertést. Egy kis guargumi ide, egy kis húsliszt oda.
Egy idő után, már tényleg azt hiszed, hogy az igazi hús fele akkora, ha megsütöd. no.gif
jagdtigger
"gagyi tunning paprikát"
Pontosabban génmódosított agyonvegyszerezett paprika amit ha megeszel az idő múlásával visszaüthet, még az is előfordulhat hogy egyszercsak elkezdesz világítani. laughing.gif laughing.gif laughing.gif laughing.gif laughing.gif
Adani
Egyébként egy másik portálon bizony ki merték írni azt is, hogy milyen rasszhoz tartoznak az Ausztriában lopó honfitársaink. Mellesleg a Magyar ne lopj táblákat is nagy részben nekik köszönhetjük.

jagdtigger: Ha világítasz legalább a villanyszámlán tudsz spórolni biggrin.gif
jagdtigger
IDÉZET
még az is előfordulhat hogy egyszercsak elkezdesz világítani. laughing.gif laughing.gif laughing.gif laughing.gif laughing.gif

Ezzel csak arra utaltam hogy milyen szinten vegyszerezik a növényeket.
ezermester
Fonetikus leszek,
Az a Vlagyivosztoki paprika. biggrin.gif nuke.gif sick.gif boxing.gif blush.gif
jagdtigger
IDÉZET(ezermester @ 2008. május 8. 0:02) *
Fonetikus leszek,
Az a Vlagyivosztoki paprika. biggrin.gif nuke.gif sick.gif boxing.gif blush.gif

huh.gif question.gif
ezermester
Vlagyivosztokot írtam, úgy mint ahogyan azt ejtjük, és nem ahogy írjuk, tehát fonetikusan.
Ez a város egy bányaváros, a volt Szovjetunió területén, ahol uránt bányásznak. Tedd össze az ott termett paprikával, és eltűnik a kérdőjel.
jagdtigger
IDÉZET
Ez a város egy bányaváros, a volt Szovjetunió területén, ahol uránt bányásznak.

Akkor ezzel a paprikával tényleg előfordulhat. laughing.gif (Egyébkeént nem tudtam hogy uránt bányásztak.)
TheSaurus
Lehetett volna csernobili paprika is.
die nadel
Szinte "sugárzik" ez a topic! laughing.gif
ezermester
Csernobillal nem volt gond. Olyan, mint Paks. Kisebb a sugárzási szint, mint attól távolabb.
Ott a robbanásban, emberi mulasztások sorozata volt a bűnös. Simán le lehetett volna csapolni az energiát. No meg, ha már a forróra teszel vizet, az gáz. Ill. gőz, így nem hűt.
Viszont Владивосток nem egyszerű, ha zölden világító bőrű emberek szaladgálnak ott. alien2.gif yikies.gif biggrin.gif

Utána néztem, tényleg nem találni a bányáról információt, ennek ellenére tudom.
Sok minden van ott. Bányászati eszközök gyártásától, a hajós kereskedelemig minden.
A neve egyébként azt jelenti, Urald a keletet. bulb.gif
h.arpad
IDÉZET(Adani @ 2008. május 2. 18:48) *
Pontosan, és ha én ateista vagyok akkor miért tanuljak istenről?

Egyrészt a vallás nem téma ezen a fórumon, abban megegyezhetünk. Szóval innentől ezt az érvelést hanyagoljuk.

A Bibliát szigorúan irodalmi szempontból tanították - például nekünk. Az ottani példázatok, fordulatok rengeteg magyar és nem magyar író és költő műveiben megjelennek. Következésképp: aki nem ismeri ezeket, nem értheti meg a későbbi műveket. Felőlem aztán akár a Koránt is taníthatnák (lehet, hogy néhányaknak hasznos, tanulságos lenne), csak mi relatíve kevés arab világból származó íróról tanultunk később, nem tudom, ti hogy vagytok ezzel. tongue.gif
Gereby
Bizony bizony. A Biblia a középiskolai tananyag része. De irodalmi megközelítésben. Műfajok, történetek, tartalom stb. De nem vallási szinten elemezzük.
jagdtigger
IDÉZET
A Biblia a középiskolai tananyag része.

Nálunk hála az égnek nem.
Spányik Balázs
Szerintem sem az.
Gereby
Még érettségi tétel is van nekünk. Meg ha nem része, akkor pl.: Babits: Jónás könyvét, Jónás imáját hogyan elemzitek?
Fujitsu
A Biblia bizonyos részei a középiskolai tananyaghoz tartoznak. ani_wink.gif
Garono
Mintha még nem lettünk volna elég híresek: http://index.hu/tech/uzlet/ball200508/

Az eset videón: http://youtube.com/watch?v=mtBQ4UCXQeo
Adani
Azt figyeltétek, hogy a piros pulcsis embernél Mac laptop volt, aki kiengedte a dobálót? Ráadásul felemelte így jól átszott, talán Ballmer is látta.
ezermester
Itt jelezném, hogy szükségem lenne a két video közötti különbségre! biggrin.gif
Adani
Vajon készül Flash játék ebből is mint a 10 évvel ezelőtti tortadobálásról? Akkor készült olyan, hogy Gates fejek mozotak és ráklikkelve kellett a tortát rádobni. Most is jöhetne ilyen. Ballmer fej mozog klikkle tojást lehet dobni.
ezermester
Hmm! Nekem megvan valahol a tortadobálós.
A kérdésem, hogy észrevettetek valamit a két videó között?
Mert nem véletlenül írtam, amit írtam, az imént! eznemigaz.gif rotflmao.gif eznemigaz.gif
zorzy
Nem igazán láttam különbséget . De a ilyenkor nem látok a lila ködtől. Mit keres egy ilyen egy ilyen előadáson? Menjen kocsmába a "Kosuth téri" haverjaival és szórakoztassák ott egymást. És ahogy a többiek reagáltak..... ez Magyarország!
Adani
Ugyanmár. Nem ettől fog összedőlni a világ. Mikor tortát kapott Gates abból se lett nagy ügy. Elintézte annyival, hogy sajnálja, de nem ízlett neki a torta. Sokan nem szeertik Ballmert itt is akadt egy ilyen. Nem kell ezt dramatizálni, a Közgázról meg csak az jut eszembe, hogy vajon miért emlegetik a villanykaron meg BMF-en Fővám téri szabadidőközpontnak.
ezermester
Zorzy!

A véleménnyel bizonyos ponton, egyet értek, a megoldással várok, hogy másnak is legyen lehetősége, még kicsit nézegetni a videót. Az lenne a klassz, ha valaki rájön, nyomna egy üzit privátban, és tovább hagyná a lehetőséget másoknak is, aztán hétvégén leírom, hogy kinek sikerűlt észrevenni, ha benne vagytok. blink.gif
zorzy
Ok kíváncsi vagyok. Ja és bocs a kifakadásomért.
Garono
Benne vagyok, de melyik két videóról beszélünk? blink.gif
ezermester
Kedves Garono!

Meg fogsz lepődni. blink.gif Garono #477-es hozzászólásában belinkelt videókról van szó. biggrin.gif

Az azt követő hozzászólásaim esetleg segíthetnek. bulb.gif

Belső üzenetben kérem jelezni, a kérdésre a választ, így tovább játszható, mindenki számára. Hétvégén, ha nektek is jó, eredményt leírom.

Eddig két megfejtés érkezett, melyből az egyik jó. sad.gif smile.gif
Garono
Még mindig nem értem, én egyetlen egy videót linkeltem be... blink.gif
ezermester
Igen, de azt kétszer. Olvasd el a 2008. május 20. 18:52-kor írt hozzászólásom.
ezermester
Sziasztok! bye1.gif

Megtenném az eredményhirdetést, némi történelemmel.
Adott volt Garono # 477-es hozzászólása, melyben véletlenül kétszer linkelt be egy videót, két különálló helyről.

Erre, tettem egy megjegyzést, mely segítségként lehetett, "és kellett" felhasználni a kis játékunkhoz, ez pedig a # 479-es hozzászólásom volt. Aki ezt akár utólag igénybe vette, biztos lehetett benne, hogy eltalálta mire gondolok. hmm.gif

A játék lényege, hogy egy videó kétszer, vagy két egyformának tűnő videó-e? Az-az mi a kettő közti eltérés?

Voltak, akik helyesen oldották meg a választ. yes.gif
Voltak, akik nem használták kontrolként a #479-es hozzászólást, így más irányba mentek és ezért nem a megfelelő választ küldték. no.gif
Voltak, akik próbálkoztak, de nem találták meg a különbséget. disbelief.gif
Voltak, akik nem is próbálkoztak. annoyed.gif
És vannak, akik még nem jöttek el hozzánk, ezt nekik írtam. (Más dolguk akadt alc.gif )

A helyes megoldás a következő: (A fene kifogyott a tinta, Andika hozzon egy másik tollat!) Hol is tartottam? Ah!

Na jó: A két egyébként egy forrásból származó videót, kétféleképpen fordították le, tehát feltételezhetően, nem ugyan azok tették. Az egyik videón (index) Ballmer-nek bekiabáló személy 25 milliárd forintos tartozásról beszél, a „fordító szerint”. A másikon (youtube) már 45 Milliárd forint.

Ezt a megoldást küldte el kérésem alapján:

Jay; Garono; Kgigi;

Ezúton gratulálok nekik, az Ezermester Gmbh nevében. worship.gif

Nyereményüket, egy-egy forintot, továbbá három piros hangszórót, és egy-egy muzeális értékű számítógépet, postán küldöm.

A nyereményeket, akkor áll módomban küldeni, ha tudnak visszaadni 5.- forintból, ha küldenek a címemre egy-egy liter piros festéket, valamint, ha megadják nekem a nevüket, pontos címüket, telefonszámukat, bankszámlaszámukat, és a hozzá tartozó pin kódot. biggrin.gif

Egyéb esetben, komoly díjat számolok fel, a veszélyes hulladékok tárolására. twisted.gif
Adani
Egyébként egyedül a Bombagyárnak nyilakozott a tojásdobáló, aki nem diák, hanem egy másik egyetemen rendszergazda.

A rádióadás

Bele kell tekerni. 13:24-től 32:46-ig van a lényeg.
zorzy
Sziasztok! Egy kis segítség kéne (remélem jó helyre írom). Tud valaki olyan oldalt ahol Pl: tapétaleszedés, falfestés és egyéb ilyen dolgok leírása van!
Jay
Ezermester!

Személyi adatok:

Név: Bármi Áron
Lakcím: Négyszögletű kerek erdő, Futrinka utca 3.
Telefon: 07
Bankszámlaszám: 0123456789101112131415
Pin: ****
smile.gif

zorzy!

Ezen az oldalon megtalálod. Érdemes felvenni a könyvjelzők közé, ha sokat barkácsolsz.
zorzy
Köszönöm!
Gereby
Picit bájcsevegnék, ami egy icipicit reklám is.

Most érettségizem, szóval vége a 4 évnek az osztályunkban. Nagyon jó hangulatban telt el. Jó osztályközösség volt. Ezt a tablónk is fémjelzi. Van két verseny ahová beneveztük remekművünket, és reménykedünk, hogy sokaknak tetszik, így az osztályunk kaphat egy bankettet.
Szóval tolmácsolnám az osztályunk üzenetét:
IDÉZET
Sziasztok!
Beneveztük a tablónkat egy városi és egy országos tablóversenyre, ahol a fődíj egy érettségi bankett.
Ha ti is úgy gondoljátok, hogy érdemesek vagyunk a bankett megnyerésére, akkor szavazzatok a tablónkra!
Országos verseny: http://www.18korul.hu (naponta egyszer lehet szavazni)
Városi verseny: http://www.radioplusz.fm (egy gépről csak egyszer lehet szavazni)
A szavazáshoz mindkét helyen regisztráció is szükséges.

Előre is köszönjük: Pollák – 12/B

Köszönünk minden szavazatot:
Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola 12. B
Fujitsu
A Microsoftnál is tudják, hogy mitől döglik a légy. laughing.gif

IPB kép
ProFiler
Nem helyesírási hiba lesz, mert több helyen is elmaradt az ékezet.

Ciao.
Garono
Viszont fölötte ott van egy 'Szerkeszetes' feliratú gomb is. tongue.gif
Fujitsu
Azt észre sem vettem. biggrin.gif tongue.gif
ezermester
Milyen jó, hogy megszoktuk már az igen helyett az OK-ot. biggrin.gif
Lehetne a mégse okozat. laughing.gif

Mégse roll.gif no.gif "Mégsem" no.gif nyomom meg az okot. biggrin.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.