Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Bájcsevej topic
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Garono
IDÉZET(KGigi)
Grat smile.gif Hová fogsz járni?

Budapestre, a többi legyen titok. biggrin.gif Köszönöm a gratulációkat. (De tényleg én vagyok az egyetlen a fórumon, aki felvételizett idén?)
Greene
Én tavaly felvételiztem. tongue.gif Fel is vettek, idén már másodéves leszek.
Milyen szakra vettek fel Garono?
Fujitsu
@ KGigi: No, akkor itt álljunk meg egy polgári szóra. A korábbi hozzászólásaidból egyértelműen az derül ki, hogy szerinted elsősorban az oktatás minősége a meghatározó, mert el lehet érni azt is, amit a ti sulitokban. Most meg már te is belátod, hogy ez nem így van, hiszen ha problémás a gyerek, akkor nem lehet eredményes a tanítás.
De kérdem én: számít-e az akár csak egy kicsit is a nevelés szempontjából, hogy a gyerek mi miatt olyan, amilyen? A szülők a hibásak, de a végeredményen nem lehet változtatni. Hát akkor nem mindegy, hogy a gyerek szellemi fogyatékosként jön világra, vagy esetleg a saját szülei teszik azzá? Szerintem nevelhetőség szempontjából teljesen mindegy. Hogy arra már ki se térjek, hogy az ilyen szülők milyen géneket továbbítanak...
IDÉZET(KGigi @ 2010. július 23. 11:22) *
Az, hogy egy gyereknél alapvető nevelési problémák vannak, nem jelenti azt, hogy csökkent értelmű, vagy hogy egyébként a képességei elmaradnak az átlagostól.

És hol írtam, hogy azt jelenti? Szó szerint ezt írtam:
IDÉZET
Innentől kezdve pedig a képesség talán mindegy is.
Ebben benne van, hogy születhet valaki kellően jó képességekkel, ha a neveltetése, a szociális körülményei, a szülői minta stb. hatására mégis lényegében "csökkent értelművé" válik. Az idézett levélből is (többek között) az derül ki, hogy a gyerekek szellemileg visszamaradottak, holott nem biztos, hogy születésüktől fogva azok. (Egyébként már kivettem a linket, nem akarok balhét.)
Ha a te fejedet ütik 7/24-ben két hétig, te is elhülyülsz. Onnantól kezdve pedig mindegy, hogy egyébként jó képességű lehettél volna. És igen, ebben benne van, hogy alapvetően nem maga a gyerek a hibás (ha erre céloztál); ám mégis ő az, aki kezelhetetlen lesz az iskolában; és ő az, aki ugyanígy fog bánni a saját gyerekeivel. És a folyamat megállítására vajmi kevés esély van, főleg a jelenlegi viszonyok között.
Akkor, kérdem én, lehet a tanárt hibáztatni a gyenge eredmények miatt? Mikor szerinted sincsenek eszközei? Mert az volt az a kérdés, ami mentén a vita kialakult. És hogy nem a nyersanyaggal van a baj? Hát dehogynem, pont azzal. Más kérdés, hogy ez a szülők felelőssége, de a végeredmény ugyanaz.
IDÉZET(KGigi @ 2010. július 23. 11:22) *
Ahová én jártam, ott ez nagyjából így működött, de tisztában vagyok azzal, hogy ezzel elenyésző kisebbségbe tartozom.

Ez meg pontosan így van.
Garono
Jajj, Fujitsu, hát nácirasszistafasisztagárdista vagy? Szomorú, de aki szóvá tesz ilyen dolgokat, azt bizony megbélyegzik. Persze én csak vicceltem, de ha politikus lennél, már régen távozhattál volna a hivatalodból. no.gif Mondjuk egyetértek azzal, hogy ez a téma nem egy informatikával foglalkozó fórumra való, de ahogyan itt is tabutéma az ilyesmi, úgy a való életben is az, sajnos. roll.gif

@Greene
Nem publikus, ha nem gond. biggrin.gif A VII. kerületben laksz egyébként? Mert esélyes, hogy én is oda fogok költözni. DigiNet mindenhol van? laughing.gif
Fujitsu
Hogy is mondta Illyés Gyula? "Növeli, ki elfödi a bajt." Egyébként a probléma általános, és nem hinném, hogy bőrszín vagy etnikai hovatartozás függvénye. roll.gif Mindazonáltal tényleg kényes az ügy, de pont ezért mondtam, hogy inkább ne menjünk bele, annál is inkább, mivel a téma nem ide tartozik.
Ugyanakkor ahhoz, hogy érthetővé váljon, amit írtam, szükséges volt némi részletezés. De még így sem írtam konkrétumokat, szóval szerintem politikailag korrekt voltam. tongue.gif Amiket leírtam, azok zömében kétségbevonhatatlan tények.
Garono
Folytassuk egy kevésbé politikafüggő témával: Koszovó függetlenségével. Agyrém, amit az a bizonyos 5 EU-s állam művel. Főleg a tótok nyilatkozatai verik ki a biztosítékot. Szerintük az államhatárok "sérthetetlenek". Érdekes, ez 1918 és '20 között nem okozott problémát nekik.

De említhetném még a békediktátumot éltető emlékművüket is, amit véletlenül épp Révkomáromban sikerült felállítani. Láttátok milyen szöveg van rajta? evil.gif

De a kedvencem az, hogy nekik bizonygatniuk kell, hogy Szvatopluk egyáltalán király volt-e, és hogy tekinthető-e egyáltalán szlováknak (egyébként nem). laughing.gif Nevetséges.
Computerfriend
Sziasztok!

Elöször is szeretnék gratulálni Garononak a sikeres felvételihez smile.gif Engem is felvettek az első helyre szerencsére. Érdekes lesz szeptembertől az év az biztos. Van még esetleg valaki aki idén felvételizett felsőoktatásba itt a fórumon? smile.gif Na elnézést kérek előre is, hogy itt eltértem a témától, csak gondoltam megosztom veletek az élményt smile.gif Azért ha gondoljátok, adhattok tippeket, hogy mire kell ügyelnie egy elsőévesnek. smile.gif Én ha minden jól megy kollégista leszek, és eddig még nem voltam soha, szóval valóban érdekes lesz az első félév a felsőoktatásban. Mindenkinek gratulálok, akit felvettek, és előre is köszönöm a válaszokat smile.gifsmile.gif
Garono
Szia! Gratulálok! smile.gif Én kollégiumba egyrészt nem is szándékozok menni (2 hétig sem bírnám valószínű), másrészt első körben fel se vennének. smile.gif A fővárosba jössz te is?
Sebi
Gratula a felvételihez Garono és Computerfriend. thumbsup.gif cheers3.gif

Neked is a tavalyihoz Greene. ani_wink.gif biggrin.gif

IDÉZET(Computerfriend @ 2010. július 23. 21:40) *
... Na elnézést kérek előre is, hogy itt eltértem a témától, csak gondoltam megosztom veletek az élményt ...

Itt nem nagyon tudsz eltérni a témától, hisz ez a Bájcsevej topik. ani_wink.gif
Computerfriend
Szia!

Köszönöm Sebi! smile.gifsmile.gif Én Szombathelyre megyek a Nyugat Magyarországi Egyetemre. Hát nekem a kollégium elég fontos lenne, mivel a hazajárás nem megoldható. (Napi 3 óra utazás + hazasétálás az állomásról...) Informatikus könyvtáros szakon leszek. Azért remélem menni fog a tanulás, meg a szobatársammal is jól ki fogok jönni. Igazándiból voltam már felsőoktatásban 2008-ban mérnökinfón Győrben, és koleszban is laktam, de ott nem szereztem pozitív élményeket, így inkább nem is írtam azt, hogy voltam már kollégista. Jobb elfelejteni smile.gif A mérnök-infó szak nekem elég nehéz volt, így most ide adtam be a jelentkezést. Hát remélem ez már jobban fog alakulni, mint a múltkori smile.gif Úgyhogy én mostantól tekintem magam igazándiból hallgatónak smile.gif Gólyatáborba te tervezel menni Garono?
Garono
Én se bejáró leszek. ani_wink.gif

Gólyatáborba tervezek menni, igen. smile.gif
Computerfriend
Akkor gondolom albérletet veszel ki. Vagy esetleg van rokonod Pesten, ahol tudsz lakni? Én nekem az albérlet igazándiból nincs tervben, először megpróbálom a kollégiumot, aztán ha nem megy, akkor majd elválik, hogy mi lesz.
Garono
Sajnos nincs rokon, marad az albérlet. smile.gif
Computerfriend
És már találtál is albérletet, vagy még keresgélsz? smile.gif
Garono
Is-is. ani_wink.gif De szerintem a továbbiakat PÜ-ben. smile.gif
Fujitsu
Hmm, a koleszt nem bírod, de gólyatáborba meg menni akarsz? Érdekes. tongue.gif Amúgy az albérlet nem éppen olcsó mulatság, de persze te tudod. ani_wink.gif
Garono
Hát, egy tábor mégiscsak más, mint a mindennapi élet, nemde? biggrin.gif
Fujitsu
Lehetséges. smile.gif Én sem bírnám egy hétnél tovább kollégiumban, de én a táborokat is igyekszem minél messzebbre kerülni. Bár az igaz, hogy én nyíltan antiszociális vagyok. tongue.gif
Garono
Én csak szeretem megválasztani, hogy kivel élek egy légtérben. biggrin.gif
TheSaurida
IDÉZET(KGigi @ 2010. július 23. 10:22) *
@Garono

... Egyrészt a tanárnak nem nagyon vannak eszközei, ha a szóbeli fegyelmezéssel nem ér célt...

Ezzel, mint gyakorló tanár, teljesen egyetértek. Jelenleg pl. az van, hogy
1: a diákot nem szabad kiküldeni az óráról, ha nem akar kimenni (akkor se, ha szétüvölti az órát).
2: a diákot kötelező kiengedni az óráról, ha ki akar menni a mosdóba (akkor is, ha tudom, hogy az udvarra megy bagózni...).
Így legyen okos az ember. Meg még tanítson is.
KGigi
Fujitsu, lényegében végig ugyanazt mondtuk, csak te sokkal inkább a gyakorlati oldaláról közelítetted meg a dolgokat, mint én. Nálad úgy látszik, sokkal kevesebbet számítanak a miértek, mint a kialakult helyzet. Ez is egy hozzáállás, de ez tőlem eléggé távol áll.

Computerfriend, neked is gratulálok. Mire figyelj? Ne legyenek illúzióid, az egyetem nem csak a buliról szól. Csábító, hogy alig tanulj a szorgalmi időszakban, de ezzel nagyon megnehezíted a dolgodat, nehezebb szakon akár lehetetlenné teszed a sikeres vizsgákat. Kollégiumban érthető okokból hatványozott a kísértés. Nem sok embert ismerek, aki koleszban a megadott idő alatt végzett, ha végzett egyáltalán.

@TheSaurida
Én onnan tudom, hogy édesanyám középiskolai tanár. Jó helyen, abban az iskolában, ahol érettségiztem. Olasz-orosz szakos, ebből nagyon hosszú ideje már csak olasszal foglalkozik. Sajnos eléggé beteg, úgyhogy ő az itteni körülményeket is nehezebben bírja. Egyébként szintén általa tapasztalat, hogy a legtöbbször sokkal inkább a körülményekre dühös, mint a diákokra. Egyszerűen nem állnak rendelkezésére azok az eszközök, amiket alkalmazna, hogy feldobja az órákat, mert nincs pénz rájuk.
Fujitsu
IDÉZET(KGigi @ 2010. július 26. 21:15) *
lényegében végig ugyanazt mondtuk, csak te sokkal inkább a gyakorlati oldaláról közelítetted meg a dolgokat, mint én.

Ugyanazt mondtuk volna? Biztos én vagyok a korlátolt, de nekem ez nem tűnt fel. (A gyakorlati oldalt meg végképp nem értem, de ez most mellékes.)

Te egyetértettél egy cikkel, amely azt a megállapítást helyezi előtérbe, hogy a matematikaoktatást meg kellene reformálni, mert annyira siralmasak az eredmények. Szó szerint ezt írtad:
IDÉZET(KGigi @ 2010. július 22. 0:04) *
Úgyhogy lehet ezt így is csinálni, és szégyen, hogy valahol a szerencsétlen diákoknak a kettesért kell küzdenie, annyira pocsék oktatást kapnak.
Én ezzel szemben úgy vélem, hogy nem csupán az oktatás reformjára van itt szükség, hanem nagyon sok más dolgot is teljesen újra kellene gondolni. Amíg ez nem történik meg, addig kár oktatási reformokban gondolkozni, úgyse lesz hatása. (Bizonyítható egy gondolatkísérlettel: radnótisok oktatnak Edelényben. Eredmény?)

S hogy mi lenne az a nagyon sok más dolog? Nem fogom kifejteni... roll.gif
IDÉZET(KGigi @ 2010. július 26. 21:15) *
Nálad úgy látszik, sokkal kevesebbet számítanak a miértek, mint a kialakult helyzet.

Nos, ha számodra ez derült ki, az nagyon sajnálatos. Ezzel szemben éppen az volt az írásaim lényege, hogy az okozati tényezőket nem lehet kiiktatni. Így nem változhat a végeredmény (ami a gyereket illeti); és ebből következően nem változhat az oktatás végeredménye sem.

Az írásaid alapján éppen te vagy az, aki a tüneti kezelésben hiszel. Sok pénz kell az oktatásba, meg kiváló tanárok, és máris beljebb lennénk, hiszen nem a nyersanyaggal van a baj. Egy másik megyében nem élnek csökkent értelműek. Mintha az oktatás végeredménye szempontjából nem lenne teljesen mindegy, hogy csökkent értelműnek születik a gyerek, vagy a környezete miatt válik azzá. (Sőt, az előbbi esetben még legalább az agresszivitás és a bűnözésre való hajlam hiányozna belőle...)
Greene
IDÉZET(Garono @ 2010. július 23. 14:59) *
@Greene
Nem publikus, ha nem gond. biggrin.gif A VII. kerületben laksz egyébként? Mert esélyes, hogy én is oda fogok költözni. DigiNet mindenhol van? laughing.gif

Nem gond, bár nem értem mi titkolnivaló van rajta. tongue.gif (Privátban azért átküldheted, aztán meg fogsz lepődni, mert én is elárulom a sajátomat.)
Gyere, itt a belvárosi részen mindig jó a hangulat. De DIGI sajnos nincs, mert ez UPC-s terület. (Nekem pedig ADSL-em van.)
KGigi
Fujitsu, összemosod a dolgokat. Akikről te beszélsz, azoknak a túlnyomó többsége nem hogy az érettségiig, de a nyolcadik általánosig sem jut el. Nem ugyanaz a probléma és az érintettek sem! Amit a végén írtál, azt pedig egyszerűen nem értem. Azt mondod, az okozati tényezőket nem lehet kiiktatni. Éppen te teszed ezt azzal, hogy csak az eredménnyel, a kész helyzettel foglalkozol, és nem pedig azzal, hogy mi vezetett oda, mint én. Mi ez, ha nem tüneti kezelés, amit pont nekem rósz fel? Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki önhibájából, vagy külső hatásra jut oda, ahová. Az oktatás nem tüneti kezelés, nem eszköz, hanem a társadalom egyik alappillére. Agresszivitási hajlam van, de az hormonális probléma, bűnözésre való hajlam pedig nem létezik, ilyen senkibe nincsen kódolva.
Fujitsu
IDÉZET(KGigi @ 2010. július 27. 19:00) *
Akikről te beszélsz, azoknak a túlnyomó többsége nem hogy az érettségiig, de a nyolcadik általánosig sem jut el.

Egy normális rendszerben ez így működne. De ez nem egy normális rendszer (meg úgy általában nem egy normális ország), úgyhogy itt bizony sokan eljutnak az érettségiig, hidd el. Nem a levegőbe beszélek, a saját szememmel láttam. Lehet, hogy meglep téged, de nem mindenütt alkalmazzák ugyanazt a követelményrendszert.
Akik nem jutnak el a nyolcadikig, azok valószínűleg 0 pontosra írnák az érettségit. Hát, akikről én beszélek, azok már sokkal fejlettebbek, nem véletlenül jutottak el az érettségiig: megszereznek vagy 15 pontot. Hányan nem érték el a 2-es szintet? Na, pont annyian vannak. De még a 2-esek között is lehetne szemezgetni, hogy hánynak adták meg csak kegyelemből...
Azt mondod, az okozati tényezőket nem lehet kiiktatni. Éppen te teszed ezt azzal, hogy csak az eredménnyel, a kész helyzettel foglalkozol, és nem pedig azzal, hogy mi vezetett oda, mint én.

Mit értesz az alatt, hogy a kész helyzettel foglalkozom? Mert ezt már másodjára sütöd el, de még nem mondtad meg, hogy mire alapozod ezt a kijelentést. Mondjam el, hogy mik azok a konkrét lépések, amiket meg kellene tenni az okozati tényezők kiiktatása érdekében? Mert én tudom. Csak éppen nem mondom. Ennek nem az az oka, hogy nem akarok vele foglalkozni, hanem az, hogy Magyarországon vagyunk, és nem mindegy, mit írunk. (Ugye nem kell mondanom, mi történik itt azzal, aki egyáltalán felveti, hogy segély mellett dolgozzon is már valamit, aki amúgy 100%-ban munkaképes?)

Ellenben az oktatás megreformálását jelen körülmények között csakis tüneti kezelésnek lehetne nevezni. Márpedig kettőnk közül te vagy az, aki ebben hisz...

Ja, és hol foglalkoztál te azzal, hogy mi "vezetett oda"? Hol írtad te le a jelenlegi helyzet okait? (Mondjuk kb. kizárt dolog, hogy a fórum keretei között te azokat leírjad, még akkor is, ha tisztában vagy velük.)

Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki önhibájából, vagy külső hatásra jut oda, ahová.

Ilyesmiről szó sem volt.
A kérdés, ami itt felvetődött, az volt, hogy számít-e az, hogy valaki születésétől fogva fogyatékos szellemileg, vagy külső hatásra lesz az. Én azt mondom, hogy az okozati tényező szempontjából számít: ki kell iktatni az okozó tényezőket, és biztosítani, hogy a jövőben a szülők ne tehessék gyermeküket szellemileg visszamaradottá. Ugyanakkor az oktatás végeredménye szempontjából lényegtelen, hogy a gyerek mi miatt fogyatékos: ha születésétől fogva az, akkor sem tudja megoldani a feladatot; ha utólag vált azzá, akkor sem. Sok helyen éppen ezért tehetetlenek a tanárok.
Az oktatás nem tüneti kezelés, nem eszköz, hanem a társadalom egyik alappillére.

Az oktatás "megreformálása" viszont már tüneti kezelés. Eredménye nem lenne számottevő. Ez az, amiben meglátásom szerint nem értünk egyet: szerinted elsősorban az oktatás színvonala miatt gyengék az eredmények, amin oktatási reformmal lehetne segíteni. Én meg más véleményen vagyok, szerintem ez csak tüneti kezelés lenne. Aki "vállalkozó" akar lenni, azt nem érdekli az oktatási reform. Előtte sem tanult, utána sem fog. A tanár ugyanis nem tudja motiválni a gyereket.
bűnözésre való hajlam pedig nem létezik, ilyen senkibe nincsen kódolva.

Lehet. Ugyanakkor a "célirányos" nevelés okozhatja a kialakulását.
KGigi
Úgy értem, hogy a kész helyzettel foglalkozol, hogy számodra teljesen mindegy, hogy az illető miért került olyan helyzetbe, amilyenbe. Én csak erre gondoltam. Oktatási reformra pedig nem csak ezért van szükség, ezt gondolom te is tudod. Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy az oktatás megoldja a problémát. Azt mondtam, hogy enélkül nem lehet megoldani.
Fujitsu
Jó, akkor maradjunk ennyiben. A tennivalók sorrendjében mindenesetre szerintem nem az oktatás reformja áll az első helyen. Szükség van némi átalakításra, ez igaz, de van ennél sokkal égetőbb probléma is, aminek elhárítása nélkül hiába is próbálkoznánk az oktatás reformjával.
IDÉZET(KGigi @ 2010. július 27. 20:54) *
Úgy értem, hogy a kész helyzettel foglalkozol, hogy számodra teljesen mindegy, hogy az illető miért került olyan helyzetbe, amilyenbe.

Már miért lenne mindegy? Most komolyan, ezt szűrted le a hozzászólásaimból? sad.gif Hiszen éppen arról beszélek, hogy nem mindegy, és az okozati tényezőket kellene megszüntetni az első lépések között. Az már más kérdés, hogy amíg ebben az országban az "érdekvédők" akadályozzák az érdekérvényesítést, addig erre vajmi kevés esély van.
KGigi
Sajnálom, de a szövegkörnyezettel együtt ezt szűrtem le.
Fujitsu
Az baj. Remélem, most már érthető, mire próbáltam utalni.
KGigi
yes.gif
Garono
A legújabb sportág: http://www.youtube.com/watch?v=Oe3St1GgoHQ

thumbsup.gif
KGigi
Ezeknek honnan van ennyi szabadidejük? biggrin.gif
Garono
Nem tudom, de ezt egyszer én is kipróbálom. ani_wink.gif
Csaba_#
Hiába erőlködnek, ebben a műfajban Jézus az igazi sztár. biggrin.gif
Fujitsu
Freddie és csapata megint elemében volt: Link. laughing.gif
Sebi
Ez jó. biggrin.gif
Garono
Videó: Buliznak a Puruttya blog olvasói. 18+!!

tv_horror.gif
Sebi
no.gif Ehhez nincs mit hozzászólni... IPB kép
Esetleg talán annyit, hogy ezek fogják megtermelni az én nyugdíjamat?
KGigi
Még van időd a magánbiztosítóra biggrin.gif
die nadel
Ezek? eznemigaz.gif
Sebi
IDÉZET(KGigi @ 2010. július 30. 18:29) *
Még van időd a magánbiztosítóra biggrin.gif

Hát már egyre kevesebb. tongue.gif

Mondjuk a magánbiztosítás is egy nagy szemfényvesztés. roll.gif Majd rájössz te is idővel.
KGigi
Vannak érdekes dolgok a rendszerben, azt tudom. De miért is ne lennének valamiben anomáliák ebben a csodás országban? tongue.gif
die nadel
Magyarország csak önmagával és a csodával határos! roll.gif ani_wink.gif
KGigi
Beszámolnék a legutóbbi rendőrségi élményeimről. Balatonszemes üdülőövezetében van nyaralónk, ide járunk le húsz éve. Mindenki ismer mindenkit, sok helyen az ajtót sem zárták. Egészen eddig. Egyik reggel arra keltünk, hogy a szomszéd kiabál, hogy éppen fut ki tőlünk valaki. Bent volt a nappaliban egy férfi, szétdobált pár cuccot, majd benyitott a kisszobába, ahol pechjére a nagymamám aludt, aki felébredt rá. Ekkor futott ki. Reggel beszélgettünk a környékbeliekkel. A szomszédnak az autóját nézegette két ember, közben volt bent nálunk a harmadik. Több helyen voltak bent, az utcán iratokat, horgászengedélyeket, üres pénztárcákat találtak. Egy erdélyi házaspártól elvittek ~100 ezer forintot, örülhettek hogy legalább az útlevél előkerült. Kihívták a rendőrséget, helyszíneltek abban a házban, de ezután nem kérdeztek ki senkit, hanem egyszerűen elmentek.

Másnap este újra láttuk a három embert, sorra néztek be a kapualjakba este fél egy magasságában. Felhívtam a rendőrséget. Nagyjából öt perc alatt fel is vették, majd kapcsolták Siófokot, ahol újra előadhattam a történetet. Kiküldött egy járőrt, és elkérte a telefonszámomat (a hívószámot ugyanis a rendőrség nem látja facepalm.gif ). Mondom remek, ha éppen meg akarnak gyilkolni, rajtuk nem múlik...

45 perc alatt ért ide egy járőr, eddigre természetesen a hármas már régen eltűnt. Beültem a rendőrautóba, hogy hátha megtaláljuk őket, de semmi. Gondoltuk holnap akkor majd járőröznek errefelé, de naivak voltunk. Azóta sem láttunk erre rendőrt. Annyit értünk el, hogy két sarokkal arrébb loptak, itt már sok volt nekik, hogy kétszer kihívták a rendőrséget. Megjegyzés: a Siófok-Fonyód partszakaszra három járőr jut...

A másik eset nem nyári, hanem pár hetes. Felhívtak minket, hogy nyertünk pénzt, és ehhez egy T-Mobile feltöltőkártyát kell venni. Mondanom sem kell, hogy átverés volt, apám sajnos bedőlt. Felírtuk a hívások időtartamát és idejét, és bementünk az illetékes rendőrségre feljelentést tenni. 3 óra után adtuk fel a próbálkozást, addig nem kerültünk sorra. Apám pár nap múlva újra visszament, akkor végigvárta a sort. Egyébként egy ember foglalkozik a feljelentésekkel, a lakossági bejelentésekkel és a járőrök irányításával...

A kétszeri várakozás eredménye az, hogy 20 ezer forint alatti mittudoménmiért szabálysértési eljárást indítottak, amit ott helyben le is zártak, mert ilyen ügyekben nem nyomoznak. Hiába vertek már át így több száz embert és szereztek milliókat, hiába van hozzájuk telefonszám, mivel esetenként csak szabálysértés, a rendőrség semmit nem csinál. Apámnak egyébként már a második ilyen esete. Múltkor a cégéhez törtek be, pár gépet vittek el. Akkor kimentek helyszínelni, majd ott helyben le is zárták a nyomozást.

Szolgálunk és védünk, köszönjük szépen... Arra bezzeg van kapacitás, hogy beüljenek párosával a bokorba, és azokra vadásszanak, akik 40-nel mennek a 30-as zónában. Meg hogy tinilányokat napokon át a börtönben szivassanak. A lakosságot orrba-szájba szivatják, miközben a valódi, veszélyes bűnözők azt csinálnak, amit akarnak. És akkor csodálkoznak, hogy az emberek önbíráskodnak, meg gárdákat szerveznek... Magyarország, 2010.
Garono
IDÉZET
A lakosságot orrba-szájba szivatják...

Egyik éjjel mentem hazafelé, teljesen békésen sétálgattam, mire is egyszercsak előugrott 3 (!) rendőr egy autóból, igazoltattak, és kikérdeztek, hogy honnan-hová tartok, sőt, még le is ellenőrizték, hogy nem-e vagyok körözés alatt... Gondolom, potenciális bűnöző formám van. roll.gif
Dávid Csaba
Most hogy így mondod, full downgrade Decepticon formád van. biggrin.gif
Fujitsu
Megértem és átérzem a problémát, de ez a "Magyarország, <aktuális_évszám>" már kezd eléggé közhelyessé válni. Mindenki tudja, hogy ez az ország egy nagy rakás trágya, bármilyen szempontból vizsgáljuk. Erre lehet n+1 példát hozni, de sajnos nem fogunk vele elérni semmit. És ami a legrosszabb, hogy innen is már csak lefelé vezet az út, hiába is hinnénk, hogy ennél már nincs lejjebb. no.gif
IDÉZET(KGigi @ 2010. szeptember 18. 20:04) *
Meg hogy tinilányokat napokon át a börtönben szivassanak.

A tinilányok abszolúte megérdemelték, amit kaptak, hiába nyafogták tele a sajtót. Legközelebb majd kétszer is meggondolják, hogy elmenjenek-e brahiból lopni.
IDÉZET(Garono @ 2010. szeptember 18. 20:45) *
nem-e vagyok körözés alatt

Ha a magyar nyelv szándékos megerőszakolásáért őrizetbe vettek volna, azt még akár meg is tudnám érteni. tongue.gif
Mondjuk éjjel már nem annyira kéne sétálgatni az utcán, de ez csak a magánvéleményem. whistling.gif
Garono
Basszus... ugyan nem mentség, de nincs fent helyesírás-ellenőrző. biggrin.gif Bár, nem tudom, aláhúzta-e volna. smile.gif

Egyébként új vagyok a városban, és fogalmam nem volt, mikor jön busz (a járat számát már megjegyeztem). Így inkább elindultam gyalog. biggrin.gif
KGigi
IDÉZET(Fujitsu @ 2010. szeptember 18. 23:40) *
A tinilányok abszolúte megérdemelték, amit kaptak, hiába nyafogták tele a sajtót. Legközelebb majd kétszer is meggondolják, hogy elmenjenek-e brahiból lopni.

Egy szóval sem mondtam, hogy nem érdemeltek büntetést. De a büntetésnek arányosnak kell lennie az elkövetett bűnnel. Ha a kislányok nem buknak le, akkor ha egyáltalán valaha kiderül, hogy ők voltak, akkor szabadlábon védekezhetnek, és kitűznek valamikorra egy tárgyalást, aminek a végén, lévén kiskorúak, azt mondják, hogy ejnye-benye. Ha 20 ezer forintnál nagyobb értéket lopnak, akkor akár lebuknak, akár nem, nem előállíthatóak a bűncselekmény kis súlya miatt, és megint csak szabadlábon védekezhetnek, és a végeredmény is hasonló lenne. Tehát ha egy 50 ezer forintos arany nyakláncot lopnak el, akkor lényegesen kisebb büntetést kapnak, mint így. Egyértelmű a rendőri túlkapás, mint ahogy a jogszabály átgondolatlansága is. Jelen esetben a tárgyalásig tartó elzárás okozta veszteség sokkal nagyobb, mint a kiszabható legsúlyosabb büntetés!

Ami miatt ezt példának hoztam, az nem ez. Hanem hogy valóban arra kell pazarolni a rendőrség igencsak szűkös erőforrásait, hogy brahiból lopó tiniket kapjanak el, miközben mások teherautóval lopnak koránt sem brahiból?

IDÉZET(Garono @ 2010. szeptember 19. 0:49) *
Bár, nem tudom, aláhúzta-e volna. smile.gif

Biztos nagyon este van, de szerintem ez sem jó. biggrin.gif
Garono
Este van, ellenőrzőm még mindig nincs (de a hajam tökéletes), mindenesetre szerintem jó. huh.gif (Az "aláhúzta volna-e" még magyartalanabb.)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.