Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Vélemények a 46. adásról
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > PC STUDIO, PC World TV
Spányik Balázs

HÖLGYEIM ÉS URAIM,

A PC STUDIO ÚJ ARCA ÉS HANGJA:

blink.gif

BALLA "DUNCAN" ZOLTÁN

IPB kép

ole.gif

IPB kép

Zoltán és Zoltán bemutatják:

PC STUDIO 46
(2x23, hűha!!!)

avagy

N E S Z E . . . N E K T E K . . . N A P L Ó !

Benne:

IPB kép

Elforgatható kijelzős, tévévevős Samsung mobiltelefonon kukkoljuk a digitális m1-et!

IPB kép

A Fábry Show-ból egyenesen hozzánk: dr. Kathi Attila, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet szóvivője! Téma: garancia, jótállás, csere vagy javítás, ki a hunyó, jogi háttér.

IPB kép

A Panasonic legújabb kézikamerája vízálló és ütésálló, úgyhogy Zimi ezt is földhöz vágja. Élőben!

IPB kép

Bemutatjuk a gépet, amely digitális fotóinkból komplett fényképalbumot "hajtogat".

IPB kép

Az R600 hangos, éhes és csak a tranzisztorok számában rulez.

IPB kép

Stinger, az "arc", bevillantja az igazi uralkodót, amit majd a jövő hónapban tesztelünk! ani_wink.gif

IPB kép

A Pinnacle idén is piacra dobott pár kütyüt, amit magyarhonban még mindig nem igazán tudunk élvezni. Digitális tévé, valaki?

IPB kép

Júniusi adásunk sztárvendége: Soltész Rezső! (Tényleg ő az!!!) Szóljon hangosan az ének, lálálá!

IPB kép

Panasonic termékbemutató időutazással: Zimi itt még nem tudja, hogy a jövőben már földhöz vágta az új kézikamerát.

IPB kép

A bakiparádéra még épp begurul a Főnök. Easy Rider, öcsém...

IPB kép

Valamint 3 másodperces cameo-szerepben felbukkan Nagy és Erős Malachit

IPB kép

Leborulás Berkenye előtt, aki a kamerát röcögteti és a Premiere-t bűvöli. (Az adásban nem látszik.)

Nem tudom, ki hogy van vele, én ki nem hagynám semmi pénzért! ani_wink.gif
JOINT72
Fogyasztóvédelmis videót néztem. Nagyon érződik, hogy gyakorlott, talán tv-s múltal rendelkezők készítették. Vér profi. Jól érthető és jól követhető a mondanivaló. Simán tv-s színvonal. Balla Zoltánnak nagyon jó hangja van. Inteligens jó arc. Szerintem jó választás volt.

Bodnár Ákos miért nem szerepel mostanában? A korábbi adásokban az Ő beszélőkéjét hallgattam a legszívesebben. Balla Zoltán és Bodnár Ákos nyerő páros lenne nálam.

Soltész Rezső, mint a Pinnacle magyarországi arca? Vagy tarkója? Videóban nem láttam.
Digital Silence
Szerintem azért nem hallod a Bodnár Ákost, mert olyan nincs! smile.gif
Bognár Ákos van! ani_wink.gif
Spányik Balázs
Ákos ebben a hónapban motorral vett rész a bakiparádéban. Van ilyen, nem ért rá. A fogyasztóvédelmes részt éppen úgy Berkenye és Duncan csinálták, mint a többit, de valóban nagyon profi lett. Ezért adtam azt a címet az egésznek, hogy Nesze Nektek Napló! thumbsup.gif

Soltész Rezső, mint a Pinnacle sajtótájékoztatón ülő személy van jelen, egyébként a saját lapkiadójának az igazgatója, legjobb tudomásom szerint, és már csak azért is benne van a videóban (így hátulról), mert a képet abból csináltam. (Csak kicsit csaltam a méretekkel.) smile.gif Egyébként a Pinnacle-blokkban további "celebeket" is lehet látni! Nem árulom el őket, tessék megnézni árgus szemekkel! tongue.gif
Calyd
Az R600-as vidóban engem az zavart, hogy nem a nézőnek szólt. Egymás közt jól elbeszélgettek.
nascar
Tisztelt PC World-Studio Stáb!

Eddig hol dugdostátok Balla Zoltánt? Végre egy természetes, kellően laza, de intelligens ember! Még sok ilyen arc kéne! Nem érezhető rajta semmilyen merevség, lámpaláz, erőltetettség.
Bravó Balla Úr! clap_01.gif
A műsor is igen jóra sikeredett! Gratulálok! Itt bebizonyosodott a mondás, miszerint: Nincsenek pótolhatatlan emberek!
Spányik Balázs
A GameStar dugdosta előlünk. ani_wink.gif
JOINT72
Jut eszembe. Miért kell magázódni a PC Studióban? Ha az IKEA tegeződése nem okoz felháborodást akkor a PC-s nézőközönség sem venné rossz néven. Sőt, szerintem sokkal közvetlenebb, természetesebb stílusban lehetne beszélni, ha nem kellene erőltetni a magázódást.
kori
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2007. június 8. 18:51) *
A GameStar dugdosta előlünk. ani_wink.gif

Nagyon jó választás volt, és ami a lényeg megtartotta a műsor a PC Studiós arculatát. smile.gif
Spányik Balázs
IDÉZET(JOINT72 @ 2007. június 10. 13:46) *
Ha az IKEA tegeződése nem okoz felháborodást [...] nem kellene erőltetni a magázódást.

Egyrészt ismerek jó néhán olyan embert, akiben minimum visszatetszést kelt az IKEA tegeződése. Másrészt a lap sem tegezi az olvasót, a lap által készített tévéműsor sem fogja. A lapot nemcsak velünk egy korú vagy nálunk fiatalabbak olvassák, és ha így is volna, akkor is helytelen volna a tegeződés. A magázódás egyfajta tisztelet adás az olvasó felé.
JOINT72
De ne olyasvalaki erőltesse magára a magázódást, akinél a bakiparádéban, mikor elengedi magát ki kell sípolni a kötőszavakat. Mert ez a kapanyél meglátszik az erőltetett magázódás közben is. Tegeződve is lehet valaki jól szituált.
Pentium XE
Nálam sem ez, sem az előző havi nem indult el a DVD lejátszómon. Mindig azt írta ki hogy "nem támogatott codec (QPEL)". Gondolom DivX-el kódoljátok, úgyhogy nem tudom mi lehet a baj.
Papp Gábor
IDÉZET(JOINT72 @ 2007. június 11. 11:18) *
De ne olyasvalaki erőltesse magára a magázódást, akinél a bakiparádéban, mikor elengedi magát ki kell sípolni a kötőszavakat. Mert ez a kapanyél meglátszik az erőltetett magázódás közben is. Tegeződve is lehet valaki jól szituált.

Most úgy csinálsz, mintha te sosem káromkodnál mad.gif . Gondolom láttál már rengeteg videót a neten, ahol a nagy "sztár"riporterek vagy bemondók káromkodnak élő adásban (természetesen nem szándékosan). A bakiparádé meg pontosan azért bakiparádé, amiért. Amíg nem az adás gerincét képező műsorban szállnak ezek az "ízes magyar kifejezések" addig szerintem ezzel nincs semmi baj. Mellesleg örülnék, ha nem ez alapján ítélkeznél, mert attól, hogy valaki mond valami "csúnyát", attól még nem biztos, hogy kilóg a kapanyél (számos híres író művében olvashatunk csúnya szavakat, pedig róluk aztán igazán nem gondolná az ember). Ne haragudj, de ez már hasonló szintű dolog, mint amikor Nagy Lajos kollégát leszóltátok amiatt, mert nem olyan a kiejtése, mint a pesti embereké.

Ettől függetlenül: én már számtalanszor mondtam bent, hogy ezeket a részeket nem kellene bevágni, vagy legalábbis kevesebbet, mert előbb-utóbb beleköt valaki. Úgy látom ennek most jött el az ideje.
JOINT72
Há akkó további kellemes káromkodást kívánok. Biztos az én izlésemmel van a baj. Ungarise infomatikusok a vasesztergályosok szintjén lennének? Elnézés kérek a vasesztergályosoktól, náluk meg lehet érteni.
Itt a fórumok egy két elmaradt írásjel miatt vergődnek, élő szóban meg jót röhögünk néhány kötöszó kiséretében.
Remélem bírod a kritikát?
IDÉZET(Papp Gábor @ 2007. június 15. 9:58) *
Gondolom láttál már rengeteg videót a neten...

Pont tegnap az origón: Link. Kommentár: "k***a jó mekkorát esett". Esküszöm nem az eszemet akarom játszani, de elszomorít, hogy mekkora tirpák, paraszt nép vagyunk. Még szerencse, hogy kevesen értik Európában.
Papp Gábor
Én úgy gondolom, hogy online és offline "parasztság színvonalban" mi, illetve az informatikai szaklapok magasan verjük a mai kommersz (Origo, Index stb) felhozatalt. A PC Stúdió és PC World TV nem profi adás profi színészekkel, éppen ezért úgy gondolom ennyi belefér -- ahogyan az is, hogy nem mindannyiunk született színésznek.

Viszont a közeljövőben kevesebb szállóigét hallhatsz majd, erről gondoskodtam már.

A vitát zárjuk le itt és most.
h.arpad
Az Indexét már biztosan túlszárnyaltátok (mondjuk az alá menni elég nehézkes) -- és valójáben ez az, ami siralmas: van még, aki elolvassa. Nekem semmi bajom sincs a PC Stúdió adásával, még a bakiparádéval sem. El kelle fogadni, hogy a káromkodás eleme a nyelvünknek, ami nagyon helyesen, ki is van sipolva. Tehát káromkodás az adásban nincs.

Mindazonáltal, ha valaki azzal érzi magát kulturáltabbnak és okosabbnak, hogy nem káromkodik csak otthon, a tükör elött, lelke rajta, az valahol máshol vezeti le a fölös agressziót, és nem is biztos, hogy helyesen teszi.
IDÉZET
Esküszöm nem az eszemet akarom játszani, de elszomorít, hogy mekkora tirpák, paraszt nép vagyunk.

Ebben az a legjobb, hogy egyben önkritika is. És ne feledjük, hogy a minta kitől származik. Bár lehet, hogy nemcsak a Netet kellene böngészni, és csupán ilyen kommentárokról véleményt alkotni... annoyed.gif
JOINT72
IDÉZET(Papp Gábor @ 2007. június 15. 10:51) *
Viszont a közeljövőben kevesebb szállóigét hallhatsz majd...

Ó, Isten őrizz. Miattam ne adjátok fel az eredeti koncepciót. Ha ez kell a népnek.
Spányik Balázs
És én még azt hittem, hogy az adás fogyasztóvédelemről, mobiltelefonról, grafikus kártyákról meg nem is tudom miről szólt. Legközelebb tudjátok ki csinál nektek képes tartalomjegyzéket?! [sííííííííííííííííííííííííííííííííííp] Az! mad.gif
h.arpad
Egyetlen vélemény miatt húztad fel ennyire magad, vagy többet is kaptál, hasonló témával? Mert előbbi esetben nem értem a felháborodásodat. Épp te magad mondtad, hogy a fórumozók véleménye nem tükrözi a teljes olvasótábor véleményét, legalábbis nem reprezentatív.

Légy szíves, hagyd meg a tartalomjegyzéket. ani_wink.gif
JOINT72
...mi, illetve az informatikai szaklapok magasan verjük a mai kommersz (Origo...) felhozatalt.

Origó egy [síííííp]??? Csak az udvariasság utolsó cérnaszálai tartanak vissza hogy őszintén vélemyényt mondjak.
Nagy Lajos kollégát leszóltátok amiatt, mert nem olyan a kiejtése, mint a pesti embereké.

Lehet ízes tájszólással is jól beszélni. Pl. az M1 meteorológusának palócos kiejtésével semmi probléma. Lajosnál a nehézkes fogalmazókészség volt a gond, nem csak önmagában a kiejtés. Ha a kommersz Origó ilyen videót tud: Link, akkor a nívós PC-s újságoknál sem szabad ennél gyengébb produkciót nyújtani.
Spányik Balázs
Megnéztem. Remek anyag. Ha valaki egy hangyafingnyit is konyít a filmes dolgokhoz, rögtön látja a különbséget, és az is teljesen egyértelmű lehet számára, hogy sosem fogunk (tudni) ilyet csinálni.

Más médiaorgánumok neveivel dobálózni pedig valóban kár volt. (Gábor, direkt kértelek, hogy ne válaszolj. no.gif)
JOINT72
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2007. június 16. 15:57) *
hogy sosem fogunk (tudni) ilyet csinálni.

Ha házikészítésü ez a videó: Link, akkor vannak az újságnál olyanok akik értenek a videókészítéshez, mert egyátalán nem ordít róla, hogy amatőr munka. Tökéletes. Nem kell ennél jobb.
JOINT72
Hogy tovább fokozzam a helyzetet. Itt az etalon videó: Link. (Végén a karattyolást leszámítva.) A ház bemutatása nagyon jó. Szerintem a PC World-nek is tudnia kellene ilyeneket csinálni. Max. kétemberes munka.
Spányik Balázs
Láttam már a srác videóit, tényleg nem rosszak, de szerintem ilyet sem fogunk csinálni. Ez a következő módon készül: emberünk megírja előre a review-t, majd minden félmondathoz felvesz egy-egy vágóképet (rengeteg vágóképet vesz fel), végül felolvassa a review-t, és összevágja alá a videót. Szerintem egy nap, de lehet, hogy alábecsültem.

A PC Worldnek továbbra is a PC World a fő profilja, nincs idő egy blokkal ennyit foglalkozni. Másrészt azért hasonló blokkjaink nekünk is voltak már, olyan nagyon messze nem vagyunk ettől.
h.arpad
Ami nagyon tetszett: a PC Stúdió "tálalása" -- már a lejászás megoldásáról beszélek. A portable VLC jó ötlet. Így végre jó minőségű felvételeket lehet látni/hallani, a nélkül, hogy tartani kéne attól, hogy van, aki kodekhiány miatt nem tudja lejátszani. smile.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.