Akkor el is kezdem:
Becsületes nevem Kálcza Tamás. Erdélyben, Marosvásárhelyen születtem 1985. dec. 20-ám. Édesapám orvos, anyukámnak meg van néhány papírja, de különösebb diplomája nincs (ettől függetlenül egy nagyon művelt, okos nő). Van egy egy évvel fiatalabb hugom, aki Egerben angol-művelődésszervező szakon van.
Apum '89-ben, mi '90-ben költöztünk Magyarországra, Katymárra. Aztán '94-ben Pusztavacsra költöztünk, ez a jelenlegi lakhely is. Költözködésben egyébként profik vagyunk, azt hiszem 15-öt tartunk számon (bár a legutolsó 200m-re történt
A pusztavacsi ált. iskolából egy közeli városba, Dabasra kerültem egy 8 osztályos gimnáziumba. Nagyon jó évek voltak, most is egy csapat a fiúk majdnem fele. (Az igazsághoz tartozik, hogy ez - magamat is beleértve - négy embert jelent és kilencen voltunk srácok.
Szüleim jóvoltából elég sok "régi" zenét hallgattam: Illés, Beatles, meg hát ami az "ő zenéjük". Aztán meg az ízlésem elkanyarodott a rock zenék felé is, és valamikor 10-es koromban elhatároztam, hogy márpedig én megtanulok gitározni. A gimi maradék két évében zeneiskolába is jártam, ez az alapokra elég is volt - nem akarok én művész lenni!
Aztán 12-ik elejére a gitárral olyan szintre jutottam, hogy már akartam egy elktromos gitárt. Ezért egy barátom révén (aki most csoporttársam az egyetemen) felvettek a McDonald's-ba. Három és fél hónapot dolgoztam itt. Én szerettem, szerintem tök jó kis hely. Anyámék viszont nem örültek a dolognak, úgyhogy ki kellett lépnem. Mindegy, a pénzem meglett, így beszerezhettem a gitárom, amit mai napig használok. Egy Epiphone Special-II, Gibson pick-up-okkal. Elég sokat gyakorlok, állítólag nem játszom rosszul...
Ekkor kellett a továbbtanulásról érdemben elgondolkodni. Mivel a reál dolgokat kedveltem a legjobban, nem volt kérdés, hogy ezzel akarok tovább foglalkozni. (Bár matek-töri faktos voltam.) Tanítani szerintem tök buli lehet, matekot imádom, számítógépért élek-halok így megszületett a döntés: matematika-informatika tanári szak. Négy helyre adtam be a felvételit, első helyen az ELTE volt. Az érettségimre egy betűt nem tanultam, anyámék a hajukat tépték, de hát a Csillagkapu jobban lekötött.
Hát ennek az egyetemnek a padjait koptatom most is, lassacskán csak elfogynak az évek!
Nagyjából ennyi. Megpróbáltam a lényeget összeszedni, talán sikerült. Talán nem a legjobban összeszedett, de most egyébként is csapongnak a gondolataim.
ui: gimis szerepjátékhalmok kimaradt.