Stopperos
2005. június 18. 14:35
Segítséget szeretnék kérni, mert a grafikus kártyám nem akarja megjeleníteni egyes játékok textúráit.
Előfordulás: Halo, Mech Commander 2 - semmi textúra csak fekete háttér, de a modellek ottvannak, Rome Total War - a városokon vettem észre, hogy csak a helyüket látom, Half Life 1 - D3D módban a textúrák nem mintegyike jelenik meg, és hibásan.
Eddigi tetteim: Legújabb driver - semmi eredmény
Windows 98Se-n megpróbálva, a mech commander 2 olyan mintha szoftvermódban indítottam volna el
Konfig: Pcchips M810L Rev7,0 , 512Mb SD Ram, 850 MHz Duron, XP Sp2
Várom a segítségeteket....
Stopperos
2005. június 19. 8:42
Látom itt sem született semmi megoldás, viszont a tegnapi események után a kört mégjobban leszűkítettük a heverokkal. Szerintünk az alaplap lehet a hibás. Erre akkor jöttünk rá, mikor áttettük egy másik gépbe. Ott tökéletesem működött, semmi gond nem lépett fel.
Végső megoldásom, ami talán még bejöhet: Bios frissítés, vissza kéne térnem a régire, mert az eddigivel is problémáim voltak (a kártya vagy egy évig még működött az új bios alatt, de csak az a baj, hogy időközönként fellépnek problémák, amik később megoldódnak)
Alap- csere, talán ez lesz a legjobb: és végre kivághatom a lassú, finomhangolhatatlan régit...
Ui: Ha valaki netán találna még megoldást, akkor nyugodtan írhat, én a részemről lezárnám e X-Aktát (megoldatlan akta)....
ProFiler
2005. június 19. 9:15
Vagy az operációs rendszer. Lehet, hogy egy újratelepítés segítene.
Ciao.
Stopperos
2005. június 19. 12:44
Hallod, az már megvolt, a win98se vadiúj volt, xpt is megpróbáltam új driverekkel, mindenfélével, nem igazán jött össze...
ProFiler
2005. június 19. 13:24
Áruld el, milyen tápegységet használsz!
Ciao.
Chabi
2005. június 19. 13:35
Milyen videokártyád van ?
Milyen VGA drivert használtál Win98SE alatt ?
Milyen chipset drivert (AGP driver) használtál Win98SE alatt ?
Milyen VGA drivert használtál WinXP SP2 alatt ?
Milyen chipset drivert (AGP driver) használtál Win9XP SP2 alatt ?
Stopperos
2005. június 20. 7:20
PX 230 W ATX típusú a tápegységem
A driverek a legújabbak, de próbáltam avval is amit a kártyához még régen kaptam.
Mikor feltettem az AGP legújab driverjét(mind a két rendszerre), akkor kifagyott a rendszer egy idő után, de azt sikerült egy gyors játékindítással megnéznem, hogy a direct3d textúrái akkor sem kerültek kirajzolásra.
A videókártya egy Inno3d Tornado Mx440 128/128 4x AGP támogatással.
ProFiler
2005. június 20. 12:03
Ez a grafikus kártya felettébb megbízhatatlan. Erre még rájön az is, hogy a táp sem az igazi. Tehát nem kizárt, hogy ezekkel van a probléma. Ha már adódott lehetőséged cserére, akkor próbáld ki mindegyik alkatrészt külön-külön.
Ciao.
Chabi
2005. június 20. 16:55
IDÉZET(Stopperos @ 2005. Jun 18., Sat 15:35)
Segítséget szeretnék kérni, mert a grafikus kártyám nem akarja megjeleníteni egyes játékok textúráit.
...
Mikor feltettem az AGP legújab driverjét(mind a két rendszerre), akkor kifagyott a rendszer egy idő után, de azt sikerült egy gyors játékindítással megnéznem, hogy a direct3d textúrái akkor sem kerültek kirajzolásra...
Eddig ok hogy az alaplapi chipset driver-t frissítetted a legújabbra (ez tartalmazza az AGP drivert).
De milyen VGA drivereket használtál az op.rendszerek alatt ?
Egymás után több drivert is kipróbáltál ?
A régi driver-re rátelepítetted az új drivert ?
szabika 21
2005. július 3. 11:24
Hi minenki!
Hasonló próblémával küszködök, mint Stopperos. A játék (Metal Gear 2) indításakor ezt az angol szöveget irja ki:
"Could not add Decoder renderer filter to graph! hr=0X80004003."
A game indul, zene van, kép nincs.
ATI 9600 SE a kártyám, az újság DVD mellékletéről most raktam fel a Catalyst CCC 5.6-ot.
Az első játék, amelynél ilyen probléma jelentkezik.
Tud valaki segíteni?
ProFiler
2005. július 3. 14:57
Tedd fel inkább az Omegát.
Ciao.
nagyjani
2005. július 4. 9:54
Egy Directx diagnosztikát lefuttatnék. (futtatás/dxdiag)
szabika 21
2005. július 4. 15:59
Hi!
ProFiler, mi az az Omega?
Nagyjani, lefuttattam,mindenhol azt irja, hogy nincs próbléma, kivéve a "DirectX fájlok" fülnél.
Itt ez van: A(z) directx.cpl fájlnak a hibakeresési verziója van a számítógépen, amely lassabban fut, mint a kereskedelmi verzió.
Nincs ötletem.
Amugy köszi az infót,ezzel a diagnosztikálással 1 új dolgot tanultam.
ProFiler
2005. július 4. 16:14
IDÉZET(szabika 21 @ 2005. július 04., 16:59 - hétfő)
ProFiler, mi az az Omega?
OmegaEgy alternatív, módosított grafikus meghajtóprogram.
Ciao.
szabika 21
2005. július 5. 14:21
Felraktam az Omegát, ugyanaz.
Sikerült megoldani a problémát. Kodec hiba!!! Ace kodecet lecseréltem K-Lite-re, és már nem irta ki azt az angol szöveget.
DE mégsem indul a game, most más a baj.
Azt irja, hogy a mgs2.exe hibát észlelt, és leáll.
Ez egy komoly probléma, már másik 2 játéknál (Splinter cell: Pandora, Pool Shark 2) is előfordult. Haverok is küszködnek ilyen bajjal.
Olyan összefüggést találtam, hogy minden játék régebbi, több éves game.
Lehet, hogy XP tehet róla, vagy az SP2?
Próbálkozzak 1 régebbi ATI driverrel?
ProFiler
2005. július 5. 15:55
Mondjuk az a sok kodek csomag rendesen beszennyezhette a gépedet. Lehet, hogy nekik is az van fennt.
Ciao.
Stopperos
2005. július 8. 9:21
IDÉZET(Chabi @ 2005. június 20., 17:55 - hétfő)
IDÉZET(Stopperos @ 2005. Jun 18., Sat 15:35)
...
Mikor feltettem az AGP legújab driverjét(mind a két rendszerre), akkor kifagyott a rendszer egy idő után, de azt sikerült egy gyors játékindítással megnéznem, hogy a direct3d textúrái akkor sem kerültek kirajzolásra...
Eddig ok hogy az alaplapi chipset driver-t frissítetted a legújabbra (ez tartalmazza az AGP drivert).
De milyen VGA drivereket használtál az op.rendszerek alatt ?
Egymás után több drivert is kipróbáltál ?
A régi driver-re rátelepítetted az új drivert ?
Nem emlékszem már hogy a probléma először mikor jelentkezett (de nem lehet több hat hónapnál, mert akkor szereztem meg a rome total wart, és az működött, akkor)
A drivereket legalább háromszor lecseréltem, mikor kezdett elfajulni a dolog (olyan játékot akartam játszni ami csak direct3d-s), ez kb 3 hete lehetett.
A drivereket először csak frissítettem, majd később teljesen leszedtem(kivettem a kártyát és az alaplapra integráltat hsználtam, hogy leszed hessek mindent.) majd újra feltetem a legújabbat, de semmi.
A nyaraláson volt időm gondolkodni, és arra jutottam, hogy az AGP driver nem a legjobb. Ha fissítem a legújabbra, akkor kifagy a kártya, ha egy pár verzióval visszamegyek, akkor meg nem egésséges (tehát a Windows össze-vissza csíkokat rajzol ki, ha megkergül, ez öt percenként jött elő).
Úgyhogy visszaraktam az eredeti drivert.
Rámférne egy BIOS-frissítés is......
MicroNet
2005. augusztus 25. 14:14
Sziasztok!
Nemrég egy régebbi gépben a videokártyán megállt a hűtőventillátor. Szerencsére a kártyának nem lett semmi baja, elég régi darab, egy Inno3D GeForce 4 MX 440-es, de gondoltam, hogy nem árt egy új hűtés. Az új cooler felszerelése után a gép el is indult, de a Windows betöltődésénél a monitor készenléti módba vált. Mi lehet a gond?
ProFiler
2005. augusztus 25. 17:00
Szedd le csökkentett módban a régi drivert és tegyél fel újabbat.
Ciao.
Qweer
2005. november 5. 11:07
Van egy mx440-s kártya. Xp alatt a driver telepítésekor elszáll a Windows. Van amikor rendesen végigmegy, de az eszközkezelőben akkor is azt írja ki, hogy nincs driver, Windows ME alatt müködik a kártya illesztő, de hiányzik az XP. Lehet hogy az Xp telepítő rossz, vagy probáljuk meg inkább Omega driverer forceware helyett?
Chabi
2005. november 5. 11:40
Az alaplapi chipset (AGP) driver fel van telepítve ?
juhi
2005. december 15. 11:52
Nekem is van egy ilyen kártyám (Tornado geForce4 MX 440-8X 64MB).
Az a kérdésem, hogy honnan lehetne biost letölteni hozzá és hogy kell biost frissíteni?
Esetleg bios frissítés helyett tuningolni?
Nem indul el vele a Princ of Persia Sands of Time a fiam gépén.
Chabi
2005. december 15. 12:24
Nem lehet BIOS frissítés után tuningolni.
Azért nem indul a játék a fiad gépén, mert az MX440 csak DirectX7-es kártya. A játék hardver igénye minimum DirectX8.
juhi
2005. december 15. 12:30
És biost frissíteni hogy lehet?
Bencce
2005. december 15. 12:31
Furi nekem is volt ilyen kártyám és nem is volt rajta hűtés. Csak egy hűtőborda és kész...
nortol
2005. december 15. 13:03
IDÉZET(juhi @ 2005. december 15., 12:30 - csütörtök)
És biost frissíteni hogy lehet?
véleményem szerint azt a kártyát ne bántsad egyáltalán. főleg ne a BIOS-át!
fogadd el, hogy az a kártya már nem viszi a mai játékokat, akármit is csinálsz. legyen bármilyen erőmű a géped, a kártya szabja meg a látványt, és a játszható játékok számát.
Chabi
2005. december 15. 13:08
IDÉZET(Bencce @ 2005. december 15., 12:31 - csütörtök)
Furi nekem is volt ilyen kártyám és nem is volt rajta hűtés. Csak egy hűtőborda és kész...
Nekem is volt Inno3D GF4 Mx440 kártyám és volt rajta cooler
red
2007. október 13. 18:11
Hello.Még a múltkor vettem haveromtól egy használt Nvidia GeForce 4 MX 440 with AGP8Xvideókártyát, és a következő problémáim vannak vele:Minden játékból vagy kilép, vagy egy ,,hibát észlelt ezért leáll" hibaüzenetet dob ki.Haveromnak kiválóan működött.Ez miért van?
Omega32
2007. október 13. 18:26
Driver hibára gyanakszom. Ez sajnos már egy régebbi kártya, úgyhogy több drivert próbálj ki (uninstall, aztán jöhet az új driver), lehetőleg régebbit is tegyél fel (Google). A legfrisebb driverek nekem is különböző hibákat okoztak a Geforce 4Ti-mal (érdekes fagyások, bizonyos megjelenítési problémák), így visszatértem a régire, és azóta is azzal megy (71.89). Valahol ennél a verziószámnál keress (a régebbi kártyákra nem sok figyelemet fordítanak a gyártók

)!
Mivel ez egy régebbi kártya az is elképzelhető, hogy a mostani játékokkal egyszerűen nem bír, és ezért szál el... Erre sajnos nincs gyógyír, csak egy új kártya...
(A fórumszabályzatot pedig olvasdd el, a helyesírás szabályai kötelező érvényűek ezen a fórumon!)
red
2007. október 13. 18:42
Köszi a segítséget (meg a figyelmeztetést).Utánnanézek egy régi drivernek, vagy megkérdem haveromtól, hogy ő a driveres CD-ről tette-e fel.Hát hogy nem bírná az újabb játékokat nem hinném, mert haveromnak simán ment minden.
nagyjani
2007. október 13. 19:36
Az új játékoknál sem léphet ki. Inkább tényleg driver gond lehet, de előtte a chipset drivert is frissítsed, vagy tedd fel ha eddig nem tetted meg. (az agp helyes kezelése miatt)
ba.mart
2007. november 25. 19:13
Hello!
Nekem is lenne baj egy játékkal csak piros és barna meg fekete összevissza színeződik!
Nagyon kéne a segítség!!!
Gaborom
2008. január 8. 9:57
Hello!
Kérdésem lenne:
A gépem: Athlon 2800+, A7V600 alaplap, 2 Gb Ram, 2600Pro 512Mb videókártya, Sirtek 380W-s táp
Mióta megvan az új videókártya nem indulnak el a játékok, indítás után a gép újraindul. A dxdiag-ban a Direct3D teszt indításánál szintén újraindul a gép.
szg
2008. január 8. 10:23
A következőket javaslom:
1) Start => Futtatás => sysdm.cpl, Speciális fül, Indítás és helyreállításnál válaszd ki a beállításokat, majd pedig vedd le a pipát az Automatikus újraindításnál. Ezek után az újraindítás helyett a BSOD fog megjelenni, ami megjeleniti a hibával kapcsolaton információt.
2) Továbbá az Eseménynaplóban (Start => Futtatás => eventvwr.msc) keresd ki a save dump bejegyzéseket, és küld be ide ezek tartalmát, mert ennek alapján sokszor be lehet azonosítani a hiba okát.
Az újraindítás/BSOD hardveres vagy szoftveres (driver) hibára utal. Elképzelhető, hogy csupán le kell tölteni az ATI-től a legfrissebb drivert, és feltelepíteni azt.
szallertom
2008. január 23. 17:04
Hali! Kéne egy kis segítség. A Nvidia geforce4 mx440 with agp8x-os videókártyám nem futtatja el a játékokat, mert elméletileg nincs a videókártyának memóriája. Pedig 64mb-s kártya. Légy szíves SEGÍTSETEK!
Légy szíves írj rendesen! Üdv.:Gereby
Gereby
2008. január 23. 17:40
Ez a kártya ma már nagyon semmire se jó.
Alex99
2008. január 24. 12:44
Esetleg jó lett volna, ha előbb az alábbiakban írottakkal megpróbálkozol, ha nem működik, akkor csere.
IDÉZET(Omega32 @ 2007. október 13. 18:26)

Driver hibára gyanakszom. Ez sajnos már egy régebbi kártya, úgyhogy több drivert próbálj ki (uninstall, aztán jöhet az új driver), lehetőleg régebbit is tegyél fel (Google). A legfrisebb driverek nekem is különböző hibákat okoztak a Geforce 4Ti-mal (érdekes fagyások, bizonyos megjelenítési problémák), így visszatértem a régire, és azóta is azzal megy (71.89). Valahol ennél a verziószámnál keress (a régebbi kártyákra nem sok figyelemet fordítanak a gyártók

)!
Mivel ez egy régebbi kártya az is elképzelhető, hogy a mostani játékokkal egyszerűen nem bír, és ezért szál el... Erre sajnos nincs gyógyír, csak egy új kártya...
(A fórumszabályzatot pedig olvasdd el, a helyesírás szabályai kötelező érvényűek ezen a fórumon!)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.