Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Régi TV-s topik
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Videokártyák
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
CartmanSP
Sziasztok!

Van egy nagy problémám,van egy Inno3D Geforce 3 Ti200 Tv-outos videókarim.

Na most az vele a helyzet hogy összekötöttem a TV-mmel/Funai/

Már a Boot alatt sincsen kép,mikor bejön a windows,akkor elvileg a belááításoknál 2 monitor ábrának kéne lenni,na ott csak egy van.

mikor keresem a képernyőket a tv fehéren bevillódzik,és ennyi.

Kérek mindenkit próbáljon meg nekem segíteni,BIOST már piszkálgattam,cseréltem,ugysem jó,de ha van vkinek Biosa ehhez a karihoz azt megköszönném:

pontos típusa Inno3D GeForce 3 Ti200 Tv-out
Shia-ko
Próbáld TV Toolsszal.
parajdi
sad.gif Két kérdésem lenne:
1./ Garanciális csere kapcsán (idén február) kaptam egy "VGA Sapph. ATI Rad. 9550 128MB VIVO Lite" kártyát. Szeretném a videó ki és bemenetet is használni. Régóta "kínlódok", hogy a bemeneten érkező kép színesben jelenjen meg. Megpróbáltam, az általam talált állítási lehetőségeket (pl. PAL) állítani, de sikert nem hozott. Fekete - fehérben szép a kép pl. az InterVideo WinDVR 3 sw.-rel.
Kérdezném, hogy ez kártya hibára vagy a "kezelő" hibájára vezethető vissza, de akkor mit kell tennem?
2./ Második kérdésemmel kapcsolatosan talán gyakorlati tapasztalata van-e valakinek?
A videó kimenetet TV-hez csatlakoztattam (S-VIDEÓ) és mikor Windows Media Player-rel játszok le (pl. videó, MPEG File), akkor az a PC képernyőjén szépen fut, de a TV-n csak a Windows Media Player-rel kapcsolatos rész, kezelő szervek, tartalomjegyzék jelenik meg, a képmező üres. Hol és mit kellene beállítani, ha lehet?
Segítsetek!
ProFiler
Ha jól tudom, akkor ehhez a kártyához két darab S-Video átalakítót adtak. Az egyik színes, a másik fekete-fehér.

Ciao.
parajdi
Bár így volna!
Egy S-VIDEÓ átmenet van, amelyen két S-VIDEÓ és két RCA csatlakozási lehetőség van, a ki és bemenetek számára (nyíllal is jelölve vannak).
Kösz a választ!
ProFiler
Hány tűs a csatlakozója?

Ciao.
Dózsi
Nekem is volt ilyen problémám hogy fekete-fehérben jelent meg a kép, de egy új kábelt vettem és azzal tökéletes! A Winampnál Jobbra (v. ballra) kell kihúzni a videólejátszó ablakot.
parajdi
IDÉZET(ProFiler @ 2005. Jun 24., Fri 19:29)
Hány tűs a csatlakozója?

A kártya csatlakozójának képét sajnos nem lehet (v. tudom) ide másolni. Kör alakú, mint az S-VIDEÓ, de vizszintesen van négy, alatta lévő sorban három tű. Ehhez adtak egy átmenetet, amelyről írtam. Ezen két S-VIDEÓ csatlakozó van, függőlegesen bal és jobb oldalt két-két tű. A ki ill. a bemeneti csatlakozónál csak az egyik páron van jel, (de "érdekesség", hogy pont másik páron, mint az n-Vidia kártyánál volt).
Segítettem evvel?
ProFiler
Szerintem ez a kábel fekete-fehér képet szolgáltat csak. Bár nem egészen értem, hogy miért csak egy járt hozzá - főleg nem színes. blink.gif

Ciao.
Blueeight
Hello!

Engedjétek meg, hogy beillesszek egy másik fórumból:
IDÉZET
Ruis kérdése privát | 2003.10.12. 23:17 | válasz 
Hali!
Az a problémám, hogy a notebook-om s-vdeo kimenetét TV-hez kötöttem és csak fekete-fehér képet kapok, de semmi képhiba nincs, sőt hang is van. (SCART a TV bemenete)
mrzool hozzászólása Ruis (23:17) részére előzmény | privát | 2003.10.12. 23:27 | válasz 
Valószínűleg rosszul van bekötve a kábeled (mint mindegyik, amit lehet kapni - legalábbis jóval én még nem találkoztam). Kicsit forrasztanod kell: a SCART csatit szétkapod, majd a színességjelet egy ~600pF-os kondenzátoron keresztül ráforrasztod a világosságjelre. A két jel földjét is kösd össze. Ezután színes lesz.
f:d: hozzászólása Ruis (23:17) részére előzmény | privát | 2003.10.12. 23:56 | válasz 
De első nekifutásra megpróbálhatod beállítani a megfelelő PAL/NTSC színrendszert is. Az én laptopomon ezt pl. a BIOS beállítások közt lehet megtenni...
mrzool hozzászólása f:d: (23:56) részére előzmény | privát | 2003.10.12. 23:59 | válasz 
Ez nem tudom mennyit segítene, ha egyszer rosszul van bekötve a kábel.smile.gif Nem értek a videotechnikához, biztos van valami oka, hogy a színességjelet az RGB red lábára kötik, de hogy sem a TV-m, sem a videóm nem ismerte fel a színt, az tuti.smile.gif Kompozit jellel viszont ragyogóan működik azóta is.
mrzool hozzászólása Ruis (23:17) részére előzmény | privát | 2003.10.13. 11:27 | válasz 
Sikerült megoldani? Vagy készítsek kapcsolási rajzot?smile.gif)
Ruis hozzászólása mrzool (11:27) részére előzmény | privát | 2003.10.13. 17:21 | válasz 
Kösz mrzool, és jó lenne az a kapcsrajz, hogy megcsináljam végre azt a  kábelt

Nem lehet, hogy ez a gondod? Próbáltad simán RCA-val csatlakoztatni?

Blue8
parajdi
Hello Blue8!
Kábel hibára nem gondoltam, mert korábban, míg működött az nVidia kártyám, addig ugyanezen kábellel színes volt a kép. (Csak bedöglött a kártya és három csere se volt működő képes!)
Ki fogom próbálni az RCA csatlakozót, csak kell szerezni egy elég hosszú (3 m) kábelt.
Kösz az ötletet.
Parajdi
parajdi
Folytatás Blue8 részére!
Egy kicsit kezdtem olvasgatni és az a kérdés merül fel bennem, hogy az ajánlott kondis átkötés nem akkor használ, amikor a PC-ről jövő kép fekete-fehér a TV-n? Az én gondom (az egyik!!!), hogy a PC-be jövő kép (TV, Videó) a fekete-fehér.
Az ellenkezó irányban is van gondom, mint írtam, hogy az eddigi megfigyelésem szerint az MPEG-ben tárolt képek nem mennek ki a Windows Media Playerrel, meg mással sem!
Üdv: Parajdi
Blueeight
Hello!

Próbáltad már RCA csatlakozóval? Ennek függvényében léphetnénk tovább a probléma megoldása felé. Lehet, hogy valóban csak fekete-fehér képek átjátszására képes csatlakozót kaptál (bár ilyenről még nem hallottam blush.gif ).

Az is előfordulhat, hogy a TV nem alkalmas a korrekt vételre. A két kártya közötti kis feszültségeltérések már számíthatnak. Próbáld egy másik TV-vel vagy videón keresztül. Az én Philips TV-m meg sem jelenít semmilyen RCA-n érkező külső jelet. Csak a SCART kell neki. A szervízesek azt mondták, hogy rossz a készülék és javíttassam meg.

Nekem ATI 9200 VIVO-m van és minden hibátlan, bár S-Video-n sosem közlekedtem, mert egyik készülékem sem tudja fogadni. Nekem az RCA-s kép tökéletesen megfelel. RCA-n adtam jelet a videómnak és RCA-n digitalizáltam. Üzleteltem is vele, tehát annyira nem rossz. roll.gif

Blue8
parajdi
Hello!

Köszönöm a tanácsaidat! A composit az RCA-kon keresztül bejött. Összehasonlítva az S-VIDEÓ-s fekete-fehérrel, észre vehető a kissé gyengébb minőség (pl. felíratoknál), de színes. De ismét mondom, ez nekem nem a TV-vel volt gondom, mert a PC-TV irány mindig is színes volt. Most még azért az volna a jó, ha az S-VIDEO-t is színessé lehetne varázsolni. Mi a véleményed, a kondis átkötést érdemes megpróbálni (Scart 15-19! közt és nem a 20 )? A PC irányában ez segíthet?
A másik gondom, amit írtam, hogy a PC-ről nem megy ki a műsoros program, az megoldódott az ATI kártya beállításával (és az "ultraweb.hu" segítségével. Kösz neki!)

Parajdi

Ne idézz be közvetlenül előtted íródott teljes hozzászólást! <PF>
Blueeight
Hello!

Javaslom próbáld meg. Legalább elmondod milyen lett a végeredmény.
Nekem nem volt szükséges, mert kicsi a TV-m és nem feltünő a különbség.

Privátba elküldöm a leírást.

Bye

Blue8
parajdi
Hello Blue8!

Megkaptam az üzenetedet. Gyors szemle után van egy észrevételem. A rajzot tartalmazó (a szövegből következik) file nem jött át hibátlanul, mert nincs rajz. Ha esetleg más formában átküldhető lenne, azt megköszönöm.
Üdv.
parajdi

Ne idézz be közvetlenül előted íródott teljes hozzászólást! Már másodszor szólok, ne kelljen még egyszer! bust_red.gif <PF>
Blueeight
Hello!

Beszúrom akkor IDE , hátha kell másnak is. Most egy jpg és egy .rtf filokat csomagoltam be. Remélem ez már átmegy.

Blue8
parajdi
Tisztelt "PF"! mad.gif mad.gif

Igaz, hogy kétszer szóltál, hogy "ne idézzek" az elözőtő hozzászólásából.
Láthattad volna, vagy legalább sejthetted volna, hogy kezdő hozzászóló vagyok és segíthettél volna, hogyan kell "nem idézni"! Én eddig az üzenő hozzászólónál a "válasz" gombot nyomtam meg és írtam a választ. Ha megnézem az üzeneteket, nem is látom a kifogásolt idézeteket. Hol vannak?
Lehet, hogy "szégyen", de az újszülöttnek minden új és nem tudósként születik.
Harmadik figyelmeztetés helyett, légy szíves segíteni!
Köszönöm! question.gif
parajdi

A szólj hozzá gombbal kell nem-idézni. (Alul jobbra). <PF>
parajdi
Hello Blue8!
(Most így írok, hátha nem lesz "PF" által kifogásolt nemkívánt idézet)

Kipróbáltam a kondit a 19-15 lábak közt. Sajnos, mint sejthető volt, "visszafelé" nem színesített, maradt a PC-n fekete-fehér a kép. Tehát a compositnál kell maradnom.
Köszönöm a segítségedet.
parajdi
Blueeight
Hello!

Örülök ha segíthettem. thumbsup.gif

Blue8
Nabukodonozor
Sziasztok!
Vettem egy videokártyát és elvileg össze lehet kötni TV-vel. Meg tudnátok mondani hogyan?
Köszi
Chabi
Ha van a videokártyán TV-kimenet akkor kell hozzá egy kábel ami a TV video bementére kell kötni.
A hangkártya hang kimenetét meg a TV hang bementére kell kötni hogy legyen hang.
A videokártya driverében a TV-t mint kijelzőt be kell állítani.
Nabukodonozor
köszi szépen
Frankyboy
Sziasztok, ez az első jelentkezésem, eddig mindent megoldottam saját erőből, de most úgy érzem, erdőben vagyok... weep.gif
Abban kérek segítséget, hogy egy az egyben átköltöztettem a gépemet egy új házba, összedugtam a kábeleket, és a videókártya (S-video) kimenetéről azóta nem jelenik meg a kép a tv-n. Egy héttel ezelőtt gond nélkül ment... sad.gif
A legújabb driver van fennt (77.72_win2kxp_international_whql), a kábel rendben, nem sérült. Végigcsináltam az összes procedúrát a varázslókkal és a többi beállításokkal, a gépet mindíg újraindítottam, a tv-t is ki, majd bekapcsoltam.
A területi beállítás PAL-B, felbontás 1024x768 60Hz-en, DualView, de klónban sem működik, sem másik felbontással, sem más PAL-rendszerrel. Vagy homogén szürke, vagy átlós, a jobb felsőtől a bal alsóig csíkos, vagy sima fekete... A (Panasonic) videóba dugva a helyzet ugyanez...
A tv: Samsung 72cm-es, 100Hz-es.
A konfi: Gigabyte GA-8INXP alaplap, P4 Cel 2Ghz - 3Ghz-re felhúzva (FSB 151Mhz),
2*256 ddr 400-as Infineon ram 300-on, mert az alaplap csak max. 266-ost tud,
Asus V9280 TD AGP8x videókártya 128Mb GeForce4 Ti 4200, alapbeállításokkal 8x AGP-n,
Samsung 200Gb-s SATAII winyó SATAI-nek jumperelve, hogy az alaplap kezelni tudja,
SoundBlaster AudigyII ZS hangkártya + az alaplapi,
Terratec Cinergy Tv600 tuner,
NEC USB 2.0 PCI kártya,
HP deskjet 5652 nyomtató USB-n,
HP scanjet 4470 scanner szintén. A net UPC-n jön, és az oprendszer XP SP2, orrba-szájba frissítve smile.gif
Minden driver korrekten fent van, úgyhogy kezdem megadni magam, mert akármit játszom le, akár a Mediaplayerrel, akár a Nero-val, akár a PowerDVD-vel, a lejátszás megkezdésekor a tv elkezd csíkozni, és ennyi...
Bocs, ha hosszúra sikerült, de megpróbáltam elsőre megadni minden infót...
Frankyboy fvarga@chello.hu
Halasi Miklós
Csak egy kérdés: másik kábel? roll.gif
atzs
Javallok egy kártya kihúzást-visszadugást... Hátha valami fránya érintkezési hiba. A kártyát nem feszítetted meg, nincs rajta elpattant forrasztás? A csatlakozóban nincsen elgörbült tű? Próbáltál-e más képfrissítési frekvenciát?
Frankyboy
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. július 25., 13:53 - hétfő)
Csak egy kérdés: másik kábel? roll.gif

Van, de sajnos, csak 1.5m, én meg 2-nél közelebb nem tudom hozni a cuccot, de megoldódott! Köszönöm!
arpsoft
És mi volt a megoldás?
Frankyboy
IDÉZET(atzs @ 2005. július 25., 15:57 - hétfő)
Javallok egy kártya kihúzást-visszadugást... Hátha valami fránya érintkezési hiba. A kártyát nem feszítetted meg, nincs rajta elpattant forrasztás? A csatlakozóban nincsen elgörbült tű? Próbáltál-e más képfrissítési frekvenciát?

Iggen, a kártya-kihúzás/visszadugás segített smile.gif , eközben jöttem rá, hogy a ház hátulján, ahol a kártyák csatlakozói hozzáférhetőek, olyan keskeny a rés, illetve olyan széles az elválasztó fémlemez, hogy az S-video kábel műanyag teste felfeküdt alulról az elválasztó fémlemezre, és ezért ferdén volt benne... mad.gif
Köszönöm! smile.gif !
totya7
Sziasztok!

Van egy TV-outos kártyám és 2 normál TV-m.Szeretném rájuk kilőni a desktopot,de a kártyán csak egy RCA-kimenet van és a Windows-ban a kártya(6600GT) vezérlőpultján csak egy TV-t ismer fel.Mik ennek a kockázatai?Kiéghet,jelerősség problémák,esetleg jelerőssítő honnan oldható meg?

Köszönöm a válaszokat!

clap.gif
Blueeight
Hello!

Ha ugyanaz a kép kell mindkét TV-re akkor egyszerűen oszd ketté a jelet. Vegyél egy csatlakozót ami egy RCA bemenetű és 2 RCA kimenetű. KB 60 forint.
Úgy gondolom nem kellene észrevehető gyengülésnek lennie.

Blue8
Bazs
hello
Nekem egy olyan problémám lenne az fx 5200-as kártyámmal hogy megpróbáltam tévérekötni minden ment is simán és mőködik is csak annyi a baj hogy fekete-fehr a kép a tv-n és nem éles a kép. sad.gif weep.gif
Valaki tudna nekem segíteni a hiba kiküszöböléseben?
Előre is köszönöm. smile.gif
Bazs
atzs
Lehet állítani, hogy NTSC vagy PAL legyen a kimenete a kártyának?

A kártya kompozit vagy S-video jelet ad ki? Ugyanarra van a TV bemenete állítva?
Bazs
A kártya s-video jelet ad ki azt bdugtam a tv-be a video jelbe és kész a tv nem hinném hogy van s-video jel bemenet. A kártya azt írja hogy ntsc-t ad ki de a tv tudja azt is fogadni de lehet hogy nem olyan jól mert a tvnek csak ntsc 4.43-asa van és ez nem tudom milyet ad ki nem tudnád esetleg megmondani hol lehet átállítani pal-ra a kártyát?
előre is Kösz.
Bazs
atzs
Nem tudom, hogy a kártyát hogyan kell átkapcsolni, vagy hogy lehet-e egyáltalán.

Leírnád, pontosan milyen kábelt használsz az összekötésre? Esetleg S-VHS - SCART?
Bazs
sima rca kábelt és a vidikártyához adtak egy átalakítót amibe be lehet dugni az rca-t
atzs
OK, akkor a kártyád kompozit jelet ad ki, a bekötés rendben. Akkor az NTSC lehet a gond.
Baludada
Nekem van egy problémám mer ha összekötöm a TV-vel a gépet akkor nem kapcsol be a Windows betöltése elött megfagy és nem megy tovább. az a sima monitornál még egyszer se fordult elő.
Geforce Fx 5200 asom van.
Crocket
Melyik az alapértelmezett megjelenítő? Ha a monitorod, ezért elvileg nem fagyhat le. Elvileg roll.gif
atzs
De igen... weep.gif

Hasonlót csinált a Radeonom is egy újrainstall után. Indítsd el úgy, hogy a videokábel ki van húzva, és a videokari vezérlőprogramjában kapcsold ki a TV-kimenet automatikus detektálását, ha van benne ilyen.

Nálam le nem fagyott a gép, csak valami elvarázsolt frissítési frekvenciát adott a monitornak, amit nem bírt megjeleníteni.
pocok007Jani
Hát én már megjártam ezzel az összeköttetéssel mert a TV nem bírja az álló képeket és pl.:a Star menü,az internet keretei stb.
Haveromnak füstölt a TV-je mert már kb.:14 órája ment egyfojtában.
Szóval csak óvatosan!
atzs
Akkor annak idején az összes TV tönkrement volna, ahol használtak C64-et, Spectrumot, stb. Maximum beég a képcső, de nem jobban, mint a 12-es sárga karikától, ami szinte folyamatosan ott van a képen amikor bámuljuk a kereskedelmi adókat. roll.gif

(Ez a beégés nem szó szerint értendő! Arról van szó, hogy a képcsöves és a plazmaTV képpontjai hajlamosak egy idő után emlékezni, ha folyamatosan ugyanazt a színt kell megjeleníteniük. Ez persze jelentkezett a C64-nél is, egy idő után tévénézéskor is látható volt a felső sorban a kedvenc játékprogram kerete... De arról szó nincs, hogy emiatt egy készülék elfüstölne, annak más oka kellett hogy legyen.)

A másik, hogy TV-n a számítógép képe élvezhetetlen. Nem azért kötjük TV-re a gépet, hogy a windowst nézzük, hanem azért, mert a gépben van a DVD lejátszó... Az meg ugye nem állókép.
Bencce
Nem azon van a lényeg, hogy nem állókép, hanem, hogy ami egy filnézéshez jó minőséget produkál a tv felbontásilag, mig az 1280X1024 az majdnem a 2Xese a tv felbontásának... azt hiszem smile.gif
Crocket
Viszont be lehet állítani a TV (mint másodlagos monitor) képfelbontását. Maximum kicsit elcsúszik a kép, de élvezhető. Erre is van beállítás, el kell játszani vele...
riddick22
Hello!

Minden segítségre szükségem lenne! blush.gif weep.gif
Nemrég vettem egy GeForce 6600-as, 256megás, tv-kimenetes, agp-s VGA-t! Mikor ki akarom lőni a képet a tv-re akkor sajnos csak fekete-fehér!
Sokan azt mondják, hogy a kábel a hibás de annak semmi baja sincs mert a GF4-emmel hibátlanul működik (azóta a GF4-et eladtam...) A 81.94-es drivert használom és biztos vagyok benne, hogy itt kell(ene) valamit beállítani de sajnos nem tudok rájönni, hogy mit. weep.gif

Jah még annyit, hogy a vga-ból egy s-videó átalakítón keresztül lövöm ki a képet egy rca kábel segítségével!

Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni, mert biztos vagyok benne, hogy sokan küzdenek ugyanezzel a problémával (ismerősöm is így járt egy ugyanilyen vga-val csak az pci-express-es).

Előre is köszönöm a segítségeket!
nagyjani
Először is a TV szabványt át kell állítani pal-ra, lehet hogy ntsc-n van.
Az átalakítónak csak azt lehet használni, amit a videokártyához adtak. Más nem jó, mivel eleve nem ugyan az az svideo, scart, vga, rca jel, ezért csak úgy nem lehet átalakítani. Csak a gyári átalakítót használva fogja felismerni a videokártya, hogy milyen jelet adjon a kimenetre. Ha megnézed a video kimenetet a kártya hátulján, nem sima svideo, csak hasonló, sokkal több csatlakozója van.
A gyári kábelt használva is csak akkora lehet a távolság, amilyen hosszú a kábel, különben nagyobb árnyékolás és erősítés is szükséges. Általában rca-nál 1-2m, svideo-nál 2-3 m a max alap kábelekkel. A profi kábel viszont nagyon drága és vastag, nem véletlenül.
urughai
A kérdés: A Sapphire Atlantis Radeon 9600-os tud-e az s-video kimeneten 100Hz-es jelet adni?
titusz
Tud.
urughai
Úgyis, hogy közben a monitor kimenet is megy?
titusz
Igen. Egyszerűen csak átállítod a frekvenciát.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.