Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Idegesítő figurák
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
TheSaurus
Mindjárt el is kezdem, kik bírnak őrületbe kergetni:

1. Pályaudvar, péntek délután, a vonatom 5 perc múlva indul, és már csak nyolcan vannak előttem.
Az egyik figura, mikor sorra kerül, sorolni kezdi: "Kérek 3 felnőtt és két diákjegyet a vasárnap reggel 9-es IC-re ...-ig, meg két helyjegyet, ablak mellé, stb. Ja, és számlát is kérek." Ezek után kártyával fizet (vagy húszezressel, amit a pénztárosnő elvisz felváltani).

2. Szupermarket, pénztár, a sorban egy kisbolttulajdonos-vállalkozószerű alak, előtte-mögötte egy-egy plafonig megpakolt kocsi. Míg a pénztáros huzigálja a cuccokat a leolvasó előtt, a figura sasszemmel ellenőrzi a műveletet, nehogy átverjék valahogy. Végre vége, a pénztáros bemondja az összeget, a vevő magához tér és elkezd kotorászni a pénze/kártyája után az összes zsebében.

3. A helybeli nagyvállalkozó, aki a terepjárójával százzal halad a másfél sávos, kanyargós bekötőúton, közben telefonál.

4. Mindazok, akik valószínűleg az utolsó fillérjüket is az új autójukra költötték, mert már se kihangosítóra/headsetre, se gyermekülésre nem maradt.
Babó22
Egy műszaki boltban venni szeretnék technika órára LED-et és ellenállást. Odamegyek a péntárhoz, egy házaspár ott néz két antennát, ( TV antenna, egyébként a pulton volt, ugyanis antennát akartak venni ) és mindkettő ugyanúgy fogja az adást, csak az egyik a nagyobb, szélesebb, a másik kissebb, keskenyebb, de ugyanolyan erővel. És ott filozofáltak fél-háromnegyed óráig: vegyük meg valamelyiket?, a kissebbet a nagyobbat? inkább nem veszünk. Mégis vegyük meg? Majdnem voltam nekik: ideje lenne már eldönteni, mindjárt zár be a bolt.
Garono
Engem az olyan emberek irritálnak, akik mindenből bukásra állnak, de mindenkit lenéznek, és mindenkinek beszólnak. evil.gif Szerencsére szeptemberben már nem lesznek itt. twisted.gif

Meg ugyanezen személyek mondják mindenkinek, hogy 'hö, mi van te veréb?', de állandóan, és nem tűnik fel nekik, hogy ők a legnagyobb 'verebek'. Szavakban el se tudom mondani, mennyire utálom ezeket. roll.gif
JOINT72
UPC-s ügyfélszolgálatos figura, nyelvében pirszing. Mialatt intézi a befizetésem észre se veszi, hogy kilóg a szájából és szopogatja a pirszinget. Jobbról balra rakozsgatja a szájában. passifier.gif
Én meg azt se tudom hova nézzek mert a gyomrom kifordul. sick.gif Meg van bolondulva ez a világ.
zsoltchelsea
Én azokat bírom, akik csempész cigit szívnak, belefújják az arcomba, én megfulladok, ő újra szív, aztán aszmatikus hörgésbe fulladó köhögésből újabb adagot dzsuváz felém. Mire már a szemeim sincsenek helyén, csendesen szólk vagy arrébb megyek. Ha szólok visszaüvölt, hogy neki joga van, ha arrébb megyek, vagy egy másik következik vagy utánam jön.
Garono
Erről a hétfő reggelem jut eszembe:
- Hö, a haverokkal bementünk a kocsmába a nem dohányzó részlegbe, oszt' rágyújtottunk. Hö-hö.
roll.gif
Gereby
Nagyon bunkók tudnak lenni a dohányosok. És nem tudják fölfogni, hogy milyen rossz az nekünk méregmenteseknek. mad.gif
Sebi
Ne általánosíts. bulb.gif
Shia-ko
Nem is, van kivétel, aki erősíti a szabályt. twisted.gif

Engem a jelenlegi Blikk reklámok idegesítenek. Vagy óriási identitás zavarban szenvednek, vagy csak hülyére veszik az embereket, és nem tudom, hogy melyik a rosszabb.
Gereby
Persze vannak normálisok is... Szóval tisztelet a kivételnek... Csak sajnos nem sokkal találkozik az ember... annoyed.gif
zsoltchelsea
@Shia-ko: Nem hallottad még Jáksó okfejtését az általad használt okfejtésről? Haláli jó: Ha zöldborsók közé rakunk egy szem piros borsót, akkor az zöld marad, kivéve a pirosat. Ha a kivétel erősíteni a szabályt, akkor mindnek pirosnak kellene lennie, de csak az az egy piros, a többi zöld. laughing.gif
mizsi
BKV-bérletpénztár. Nyitvatartási idő 6-19-ig. 18.30-ra értem oda, elöttem vagy 15-20 ember. Mire sorra kerültem, az ablak túloldalán lévő 70-75 éves bácsika egy határozott "Záróra" felkiáltással lehúzta a rácsot. Ránéztem az órára: 19:01 perc! Ha nem lettek volna mögöttem (vagy 10 ember várakozott még), biztos mondtam volna valami censored.gif . Legalább kiszólt volna 5 emberrel elöbb, hogy nem fogad több vásárlót. mad.gif
(Ha a túlórát nem fizeti a BKV, akkor mentésgére legyen mondva a bácsinak.)
Calyd
IDÉZET(Garono @ 2007. április 3. 13:32) *
Engem az olyan emberek irritálnak, akik mindenből bukásra állnak, de mindenkit lenéznek, és mindenkinek beszólnak. evil.gif...

No igen, erről egy Zorán dal jut eszembe:
IDÉZET
"Mondom tanulj fiam, csak a tudással élsz tovább! Miért van ez így? Hogy oly magasról néz le a bukott, hülye diák! Miért van ez így?"

[ui: nem jöttem rá, hogy kell használni az "Idézet" gombot... blush.gif ]

Gereby
Pedig nem is olyan nehéz, ahogy látod... twisted.gif

Vissza a témához. Egyik tanárom mondotta: "Aki hülye, haljon meg!" És igaza volt...
Calyd
Ezzel a mondással csak az a bajom, hogy nem definiálja megfelelően, hogy ki is a hülye!? Persze értem én, hogy miről van szó, de szerintem ez a mondás a használóját is kb. arra a szintre süllyeszti, mint akiről szól(na).

[Nem a hozzászólás írásánál találhatóra gondoltam, hanem az "Idéz" gombtól balra levőre, ami előtt a "+" jel van.]
Garono
Arra jó, hogy több hozzászólásnál is be tudod jelölni, és autómatán beidézi azokat. De ezen a fórumon inkább ne használd. tongue.gif
Gereby
Hát igen ez azokhoz szólt, akik egy év programozás után se tudtak többet írni az #include <stdio.h> #include <conio.h> void main() { -nél... De aztán mindenkit áteresztett...
zsoltchelsea
@Gereby: Az én töritanárom is szokta azt mondogatni. Csak annyival egészíti ki, hogy "De abba, amit ő csinál!" laughing.gif
PCmaniac
Hát ha a hülyeségnél tartunk, az igen relatív, hogy ki kicsodát és miért nevez hülyének, olyan könnyen hülyézik egymást ma az emberek, hogy az nem igaz.

1.
Hogy ki is az igazán idegesítő figura? aki érzékelen és csak saját magával törődik, tudjátok van az az ember aki megkérdezi, hogy hogy vagy, de meg sem várja a választ vagy továbbmegy vagy elkezd saját magáról beszélni.

2.
Vagy a Bizniszmen aki mint tudjuk kigyúrt tele arannyal, nagy luxusautó, amit tanknak képzel, és mindenhol el kell engedni vele, de ő senkit nem enged be vagy el, mindíg neki van igaza, és biztos maffia kapcsolatait is megemlíti ha keresztezik az útját. És persze Petőfiről is annyit tud, hogy egy híd Pesten, sőt büszke is magára, hogy hülye.

3.
Rendkívül elfoglalt Pc boltos eladó (újságot olvas), aki kérésemre, hogy tudna e segíteni, azt a választ adja, hogy nem, és jó lenne ha békén hagynám mert fontos dolga van, meg árut vár.
Ekkor elszámoltam 10-ig, hogy ne hajtogassam be a pult alá, és inkább elmentem máshová.
Jah azóta kirugták, biztos túlhajtotta magát tongue.gif
Calyd
Szerintem már kicsit off, de azért egy érdekes gondolat. Nem szeretnék rá válaszokat, csak érdekesség képp írom le. Szóval egyszer pedagógián firtattuk, hogy mi is számít tévedésnek a gyerek szemszögéből? Ez a "Ki is a hülye igazán?" kérdéshez kapcsolódik. Nem szorosan, de kicsit mégis. Szóval ha valaki az előzetes ismeretei alapján úgy gondolja, hogy a helyes választ adta egy kérdésre, akkor tényleg hibázott, ha esetleg rossz a válasz? Mondok két példát. Az egyiket biztosan nagyon vitatnátok, a másikat talán kevésbé:
1: Egy kisgyerekkel mondjuk lerajzoltatod a Földet, és mondjuk elhelyezteted rajta saját magát. Ha még nincs egy bizonyos szinten, akkor tuti, hogy kört fog rajzolni a "tetejére" saját magát. (Bár vannak ettől extrémebb fázisok is). Biztos "hülye" az a kisgyerek? [Persze ez volt a vitatható! smile.gif]
2: Ez akár felnőttekkel is eljátszaható. A kérdés, hogy mi a sűrűbb: a víz vagy az olaj? Giottin alá a nyakam, hogy bő 3/4-e a megkérdezetteknek azt mondja, hogy az olaj. Pedig hát ugye a víz. Tehet szerencsétlen ember arról, hogy még annó iskolában nem tették neki világossá a sűrűség és a viszkozitás fogalmát?

Tudom, ezek erősen vitatható dolgok, csak arra szerettem volna - kicsit valóban elrugaszkodott - példákat hozni, hogy kit és miért nevezünk hülyének.
PCmaniac
Tudom, hogy off, meg nem is válasznak szánom.
De ha jobban melegondolunk, hogy amikor valaki lehülyézi a másikat, nem feltétlenül a szellemi képeségére érti hanem az adott cselekedetre amit ő máshogyan gondol...

Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.