Utonium
2005. június 16. 9:17
Mivel az utóbbi időben több különféle böngészőket összehasonlító topik is nyílt, ezért úgy gondoltam az lesz a legjobb ha ezekből egy témát csinálunk, elkerülendő a rengeteg felesleges topikot. Íme tehát ez, ahol szavazhatsz hogy melyik a te kedvenced, kiemelheted előnyeit a többivel szemben, vagy akár rámutathatsz azok hátrányaira is.
UI: Ha valaki olyanra szavazna ami nem szerepel a listán, akkor jelezze
PÜ-ben és be fogom tenni.
Ja és tudom hogy az Avant Browser illetve a Maxthon nem böngésző, csak egy kiegészítés az IE-hez.
eremit
2005. június 16. 9:26
A Firefoxra szavaztam. Jó benne a laponkénti böngészés, az Adblock, a MouseGestures, a Gmail Notifier, a ForecastFox. Ezeket használom. Ezek (is) toronymagasan a legjobbá teszik az Opera, a Mozilla és az IE előtt. Ezenkívül kicsi, gyors.
Az Operában nagyon-nagyon jó a jobb egérgombos on-line fordítás (is). Ezüstérmes.
Örülök, Utonium, hogy ténykedésed találkozott a véleményemmel.
Shia-ko
2005. június 16. 9:38
Otthon Opera, de sok helyen IE.
benkovics
2005. június 16. 9:46
Most az Opera-t használom, mert a Firefox hülyéskedik mostanában! Időnként a feladatkezelőben kell leállítani, főleg, ha több ablakot nyitok meg egymás után!
Ruzsa Dániel
2005. június 16. 12:27
Ilyen próblémám nekem is van ezért figyel ott melllette az AVANT!
Adani
2005. június 16. 12:39
Operát használok, ment rá egy szavazat.
google
2005. június 16. 13:31
Firefox...
dreamer1
2005. június 16. 13:38
Leginkább Mozillát használok, de vannak olyan funkciók amikhez kell az IE.
Jester
2005. június 16. 15:35
Firefox.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 16. 15:37
IDÉZET(dreamer1 @ 2005. Jun 16., Thu 14:38)
de vannak olyan funkciók amikhez kell az IE.
Jaja....Winupdate
Szavazat a foxira....
apacs
2005. június 16. 16:34
Szintén foxi...
cölöp
2005. június 16. 17:03
Netscape---Opera
szavazat a Netscape-re ment , azt használom többet , de csak mert a billentyűzet Home gombját erre állítottam
GoodSpeed
2005. június 17. 20:05
Opera.
ordító egér
2005. június 17. 20:39
Avant (Természetesen)
Thermal
2005. június 17. 21:28
Firefox. - Egy szavazat a rókára.
nagylevin
2005. június 18. 18:52
Az Operára szavaztam, bér 1 ideje vacakol. lsd.: topik
Ha túl sokat vacakol, firefox
Lalo
2005. június 19. 15:26
Operára nyomtam egyet...Mert kezes és szép, mert udvarias és utálja a betolakodókat, mert jó vele levelezni és letölteni és kitöltögeti a nyomtatványokat, mert nem felejti el a jelszavakat, mert biztonságos...No meg azért, mert barna haja van és kék szeme, és 96-60-96...
Shia-ko
2005. június 19. 15:39
kor-fokos láz-millió font a bankban?
Utonium
2005. július 3. 16:10
Mellesleg jegyzem meg, hogy a
Secunia szerint a böngészők közül az Opera 8.01 az egyetlen, amelyben nem találtak biztonsági rést. Ugyanitt az IE highly critical (azaz erősen kritikus), míg a Firefox moderately critical (közepesen vagy mérsékelten kritikus) minősítést kapott.
Chabi
2005. július 3. 16:24
IE

Nekem nincs vele semmibajom sem
Joebácsi
2005. július 3. 18:52

Tűzrókát! Nekem gyorsabb, mint az IE!
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. július 3. 19:02
Jelenleg Firefox, de várom már a 7-es Explorert, és ha olyan lesz, amint amire számítok, akkor visszaváltok rá. Persze, elöbb alapos tesztnek lesz alávetve, 90%-ban a megjelenítésre koncentrálva, 8 % "extra" (kinézet, eszköztár, faviconok), és csak 2 %-ban a biztonságossága.
Maverick
2005. július 4. 1:37
Mozilla (NEM a Firefox, azt majdnem annyira utálom, mint az IE-t!..

), hanem a Mozilla Suite részét is képező böngésző...
Mellette még az Opera, de a szavazatom a síma Mozillára ment...

Utólag: Ezért kár, hogy nem lehet a szavazás eredményét megnézni...
(Persze kijelentkezve, vagy másik böngészővel igen, de arra lusta voltam...

)
Ha előre láttam volna az állást, inkább az Operára szavazok, hátha behozza azt a rusnya Firefoxot..
eremit
2005. július 4. 5:50
Ha vezet a Ff, akkor mégsem rusnya!
De vajon miért ez a már-már gyűlölködő Ff-ellenszenv? Több oka lehet.
- Valamit tönkretett a gépeden?
- Olyan személy szereti, akit nagyon utálsz?
- Zavar mások lelkesedése?
Ezek csak kérdések voltak.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. július 4. 6:09
Lehet, hogy "csak úgy" az oka.

Bár szerintem ez ilyen "utálom az Internet explorert" szerű dolog.
Én pontosan pontosan tudom, miért nem fogom soha rendszeresen használni a Mozillát, és az Operát, de nem utálom őket. Maradok az Internet Explorernél/Firefoxnál.
eremit
2005. július 4. 6:19
Na ez az! Én sem használom a Mozillát, se az IE-t, de nem utálom őket. Pontosabban az IE-t muszáj néha használni, mert egy-két oldal (kb. 100-ból) nem jön be normálisan mással. Persze ez a weblap készítőinek a hibája, és nem a böngészőé, akik nem szabványos nyelven készítették.
benkovics
2005. július 4. 8:25
Illetve, ha activeX-et használnak, mint pl. WU, OU......

Mert azt is csak az IE támogatja....
Ruzsa Dániel
2005. július 4. 9:01
Én AVANT-ot használok meg OPERA-t,de most kezdem igazából észre venni, hogy az OPERA gyorsabb, mint az AVANT,de valamiért nem tudok tőle elszakadni
Maverick
2005. július 4. 9:58
IDÉZET(Eremit @ 2005. július 04., 6:50 - hétfő)
- Olyan személy szereti, akit nagyon utálsz?
Ilyen pitiáner dolog miatt SOHA nem utálnék semmit

(Nemhogy egy síma böngészőt...

)
Úgy őszintén: el tudsz rólam ilyen gyermeteg dolgot képzelni, hogy azért nem szeretem a Firefoxot, mert Gipsz Jakab
-akit utálok, mert elszerette előlem Annácskát- Firefoxot használ?..
Ugye nem...
Rettenetesen csúnyának és primitívnek találtam, ezért nem szeretem, de ez pusztán
magánvélemény,
és bocsánatot kérek, ha ezzel
akaratom ellenére bárkit is megbántottam!

Az Opera
lenne a tökéletes böngésző számomra (már a neve miatt is..

), ha nem lenne az az egy-két zavaró hibája...
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. július 4. 10:53
Egyik böngésző sem tökéletes (a Firefoxszal is van bajom bőven) az Internet Explorer viszont akkor mérheti össze a tudását a többi alternatív böngészővel, ha kijön a 7-es. Mert a mostani igen csak elmaradott szegényke.
Maverick
2005. július 4. 10:58
Na igen, én is kíváncsian várom a 7-es IE-t...
Ha beválik, természetesen használni fogom..
alakulat
2005. július 17. 8:37
HI!
Szerintem a Maxthon is jó böngésző!!! Van olyan jó mint bármelyik másik!
ephébos
2005. július 17. 8:50
Én IE -t használok, mert megérdemlem.
(nem értek a lovakhoz, csak használom, amennyire tudom
)
Timer
2005. július 22. 4:48
Opera! Bár én a 7.54-et használom még, tökéletesen elégedett vagyok vele! Talán egyetlen dolog zavar: hogy nem teljesen ingyenes.
CHRIS111
2005. július 22. 10:14
Firefox 1.06-ot biztos ami biztos-eddig semmi gondom nem volt vele-nem úgy az Internet Explorerrel.
Utonium
2005. július 22. 10:34
IDÉZET(Timer @ 2005. július 22., 5:48 - péntek)
Opera! Bár én a 7.54-et használom még, tökéletesen elégedett vagyok vele! Talán egyetlen dolog zavar: hogy nem teljesen ingyenes.
Esetleg ha megnéznéd az
Opera topik 3. oldalát, ott is a legelső (általam elkövetett) hozzászólást, akkor szert tehetnél egy frissebb, ingyenesen használható változatra.
Kicsi Sims
2005. július 22. 10:46
Most Operát használok. Előtte IE-t és Avant Browsert használtam illetve egy kicsit kipróbáltam a Firefox-t is.
gabesz.68
2005. július 22. 10:56
A firefoxra szavaztam; mára már minden gépen ezt használom ahol hozzáférek a nethez (otthon, mhely, család más gépei). Eddig még nem ajándékozott meg az explorerhez hasonló "ajándékcsomagokkal" (startlap-eltérítés és ehhez hasonló agyhalál), úgyhogy egyenlőre jó, persze addig amíg jószándékú emberek ennek is meg nem lelik a kiskapuit...
pigri
2005. július 29. 18:36
Opera 4ever!
BDenes
2005. augusztus 5. 17:09
Én Mozilla Firefox-ot használok. Gyors, jól használható...
chipmix
2005. augusztus 5. 18:36
Nem tudom, valaki megpróbálta-e már használni az 1st' Zip Commander(NET) böngészőt. A honosító mühelytől lehet letölteni. Véleményem szerint ez is skin.
Engem az Avantra emlékeztet.
Atyafi
2005. augusztus 5. 19:57
Szerintem most a firefox a legjobb. Gyors, biztonságos, kicsi, áttekinthető, többplatformos.
Az előző kedvencem az Opera volt, de ott az ingyenességért el kellett tűrni a reklámablakot.
pigri
2005. augusztus 5. 20:20
Atyafi. Tévedés "kicsi" Operanal kisebb böngésző nincs. Az Opera is több platformos még jobban mint a FireFox. Opera elérhető PDA, Okos telefon, PC, belül: Solaris, Linux, Unix, Windows. Elégé több platformos.
pigri, figyelj a szóközeidre kérlek! hol elvesznek, hol tobzódnak, hol rossz helyre keverednek!
kissipos
2005. augusztus 5. 20:32
Hali!
Sokszor volt bajom az Opera-val. Főleg a beta és pre verziókkal, de ennek ellenére soha eszembe nem jutna lecserélni másik böngészőre. Sosem fogom elfelejteni, amikor először használtam. Azóta ráadásul sokat fejlődött. Próbálgattam Avant-ot, meg Firefoxot is, de egyik sem állt úgy kézre, mint az Opera. Win alatt IE-t használtam, majd' két éve csak Opera-t használok. Linux alatt mindig is Opera-t használtam.
...
Szerintem nincs még egy olyan jól konfigurálható, átlátható böngésző, mint az Opera, mely tényleg a leggyorsabb, és a legstabilabb. Ja és még letöltésvezérlő sem kell, mert ami benne van, az tökéletesen elláttja a feladatot-feladatát.
Atyafi
2005. augusztus 5. 20:47
@pigri
Attól a Firefox még kicsi, hogy nem a legkisebb.
Attól a Firefox még többplatformos, hogy az előző kedvencem is az.
Viszont nem akarok ingyenes reklámcsíkot nézni.
Kicsi Sims
2005. augusztus 5. 21:19
Nekem is az Opera a kedvenc böngészőm!
Igaz nekem voltak vele gondjaim (estleg még akadnak, de lehet azért, mert betat használok), de már én se cserélném le, mivel ez az egyik legbiztonságosabb böngésző illetve nekem nagyon is kézre áll.
Szóval mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom.
Utonium
2005. augusztus 5. 21:36
IDÉZET(Atyafi @ 2005. augusztus 05., 21:47 - péntek)
...nem akarok ingyenes reklámcsíkot nézni.
Már belinkeltem egyszer honnan tölthetsz le reklámcsík nélküli Opera-t. Továbbá ha az Opera honlapjára mutató linket helyezel az oldaladon és onnan kellő számú emberke tölti le, akkor ingyen kapsz hozzá egy termékkulcsot. Szóval a lehetőség adott a reklám eltávolítására, ne ez legyen ellene a legfőbb kifogás.
kissipos
2005. augusztus 6. 8:35
Hali!
Reklámcsík... reklámcsík...
Nos bevallom őszintén régebben engem is zavart így kerstem serialt. De mivel testreszabtam, így adódtak gondjaim: linuxban nem akartam törni, de így máshogy nézett ki a kettő. Úgyhogy a legközelebbi telepítéskor már eszembe sem jutott kitörni. Egyébként egyáltalán nem zavar... sőt, sokszor észre sem veszem a csíkot, pedig ott van az, csak mivel nem érdekel így nem is zavar. Jelllemző, hogy egyik netezés alkalmával a barátnőm szólt, hogy: "nézd ott van egy hasznos link!" én meg: "Hol?"
Szóval: nem olyan biztos, hogy az a csík olyan feltűnő, és zavaró; és az sem olyan biztos, hogy teljesen használhatatlan, vagy káros...
Ez a sokak által károsnak tűnő tulajdonság még nem ok arra, hogy bármelyik konkurense mögé helyezzük...
Olyan hasznos tulajdonságai vannak, amelyek nélkül már nem tudnék böngészni, és nem is akarok...
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. augusztus 6. 9:51
IDÉZET(Utonium @ 2005. augusztus 05., 22:36 - péntek)
Továbbá ha az Opera honlapjára mutató linket helyezel az oldaladon és onnan kellő számú emberke tölti le, akkor ingyen kapsz hozzá egy termékkulcsot.
Ez hogyan lehet megcsinálni?
Mert gondolom, ehhez valami spéci azonosítós kód kell ...
Utonium
2005. augusztus 6. 10:08
Itt választ kapsz a kérdésre:
KLIKK!A lényeg, hogy be kell regisztrálni és egy a felhasználóneveddel megspékelt linket kell az oldaladra elhelyezni.
UI: Csak nem Opera-t fogsz ajánlani ezentúl a weblapodon?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.