Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: mIRC
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Csevegők
csum-pi
Én nagyon sokat használom a mIRC-et... egyszerű (szerintem). Hallottam, hogy a program legálisan terjeszthető, és nyílt forráskódú. Ez igaz? Vagyis azt "programozok"át rajta, amit akarok?
Adani
Maga a mirc nem nyílt forráskódú, de programozni lehet a beépített scriptnyelvével, és a Help-ben rengeteg infót is találsz róla. De a már megírt scriptek tanulmányozásával is is sok dolgot lehet tanulni.
Sanzi
Mint ADani is írta nem nyílt forráskódú, de bárki (aki ért hozzá) scriptelheti. Ha keresgélsz a neten rengeteg dolgot találhatsz az IRC-ről. Jah, és ha ajánlhatok egy IRC servert, mely nem nállam dobog, de sok közöm van hozzá. biggrin.gif
Server: gn.myip.hu Port: 6667
Mindenkit szeretettel várunk!
Adani
Mindjárt meg is nézem.

Ha pedig az irc érdekel adok egy linket

IRC.hu

Itt elég sok dolgot megtalálsz az IRC-ről.

Ha pedig a programozhatósága érdekel, régebben megjelent az Internet Kalauzban egy többrészes cikk erről "A mi Mircünk" címmel.
Aneurysm
Van egy mIRC-es quiz játék amit szeretek nyomni, de van ott egy srác akinek harmadannyi a pingje mint nekem (naná, svédo. 100mbit), így nincs sok esélyem. Mit lehet tenni? Maga a quiz bot norvég szerveren lóg.
Sanzi
Én is játszottam régen ilyet, és tényleg elég idegesítő, mikot te azt látod, hogy te voltál a gyorsabb, közben mégse. Lagolsz, és ilyenkor nincs mit tenni... (DDoS-old le az ellenfeled twisted.gif biggrin.gif )

u.i.: Javítva. ani_wink.gif
Aneurysm
IDÉZET(Sanzi @ 2005. december 23., 19:13 - péntek)
(DOS-old le az ellenfeled twisted.gif biggrin.gif )

Mit értesz ezalatt?
Adani
Halmozd el pingekkel az IP címét, így belassul, de egy 100 mbites ellen esélyed sincs, mert a te kapcsolatoddal nem tudod annyira leterhelni, hogy laggoljon ( hacsak nincs min. 100 mbites kapcsolatod).
Sanzi
Igazad van, de erre is van megoldás. twisted.gif De érdeklődjön utánna az, akit érdekel... ani_wink.gif
Adani
Csak nem a smurf-re gondolsz? Esetleg be lehet vonni jó sok gépet az akcióba.
Sanzi
Nem én mondtam. ani_wink.gif De erre gondoltam. Sok BOT, és van sávszélesség. 100 Mbit nem akadály. biggrin.gif
Aneurysm
Elmondjátok hogy hogy működik?
Sanzi
Nem, mivel nagyon erősen illegeláis. Azt nem tudom(hatom biggrin.gif ), hogy hogyan kell léterhozni ilyet, de azt talán elmondhatom, hogy akkor pontosabban mi is ez. Ezt más fórumokon is megtalálod. ani_wink.gif Egyszerű. Írsz egy scriptet, mely egy bizonyos IP tartományt scannel. Ha talál egy IP-t, ahova be tud jutni (tűzfal, meg biztonsági javítások hiánya, tehát ezek erősen javasoltak!), akkor oda megtelepül, és bekerül egy listába. Majd amikor felmész egy IRC csatornára, ahol megtalálhatóak a BOT-ok, azzal tudsz lőni IP-ket. És a BOT-ok feltöltési sebessége az lefoglalja a célszemély sávszélességét, és így vagy nagyon nagy lesz a ping-je, vagy jobb esetben ping timeout-tal elszáll. ani_wink.gif De ehhez nagyon-nagy tudás, és felkészültség kell. Nomeg ILLEGÁLIS AZ EGÉSZ, tehát NEM JAVASLOM!!!, csak poénból írtam az első hozzászólásomba!
Adani
Meg ott a Smurf, ez egy ügyes kis progi volt anno, ami az IRC hiányosságait kihasználva elérte, hogyha te elküldtél neki egy pinget, akkor akár 255-öt is kaphatott, vagyis 1 MB-nyi pinget lősz neki ő 255-öt kap, és előbb-utóbb a nagy adatforgalom miatt kivágja a szerver. Ha sok bottal csinálod a siker garantált. Sőt volt erre anno egy script is, amiben beépítve ott volt a lehetőség, hogy egy közös felületről vezéreld a botokat. Egymás után csatlakoztathattad fel őket akár több proxy szerver segítségével, és ha összejött elég, egyszerre adhattál nekik utasításokat. Ham ondjuk 100 BOt-al ráugrottál egy emberre, 99%, hogy elszállt.
Aneurysm
Smurf linkjét ide tudjátok adni?
Sanzi
Én nem pontosan ilyenről tudok, de ehhez BOT kell, ami külső userek netét használja, ami illegális. exclamat.gif Meg ha kezdő IRC-és vagy, akkor bonyolult lehet... Meg mire össezgyűjtesz 100 Mbit-nyi sávot, az nem két perc...
Adani
A smurfot nem adhatom oda, egyrészt, mert illegális, másrészt mert már nincs meg, utoljára kb. 5 éve használtam. De talán meg lehet még találni a neten.
bl4ckf0xi
Ez itt nem a reklám helye...de mindenkit szeretettel várok az irc.takesland.hu szerver #kifagy csatiján, még a PC<'>World szerkesztőket is biggrin.gif.
Dasd. Ott is segítsünk egymásnak! Okos emberek opot kapnak biggrin.gif.
Kösz! Légy szíves ne töröljétek...kösz!
Ruzsa Dániel
Már cask egy kérdés mielőtt mennék hozzátok, honnan lehet IRC klienset letölteni? biggrin.gif
Aneurysm
http://www.mirc.com

El tudjátok mondani hogy melyik a legjobb formája a nick-stealnek? Mert én most nickenként +1 mIRC-et futtatok, nem túl profi megoldás.
bl4ckf0xi
Irc kliens: http://pantheon.nonoo.hu/view.php?dir=/pro...t_pro_2.100.exe

Parancsok: /server irc.takesland.hu
/j #helpdesk

CSATI neve: #helpdesk !
Sanzi
Megyek is föl. ani_wink.gif

u.i.: Senki sincs fönt, de elfér az asztalon a mIRC. ani_wink.gif
bl4ckf0xi
Már 4-en vagyunk!
Aneurysm
Ha közzéteszek IRC-es játékhoz egy cheat scriptet akkor az legális?
Sanzi
Szerintem nem, ha nem védi külön valami. De azért érdeklődj utánna exclamat.gif
Aneurysm
Meg tudja mondani valaki hogy miféle mask a 348*!*@* ? Először azt hittem hogy értelemszerűen a 348-cal kezdődő nickekre vonatkozik, de nem, teljesen más. Mit jelent pontosan?
Aneurysm
Tudja valaki hogy hogyan tehetek be mIRC-be norvég (vagy svéd) karakterkészletet? Mert most nem tudja helyesen megjeleníteni a: ø å karaktereket. Köszi.
kdavid
Hát szerintem ilyet nem lehet beállítani rajta esetleg ugy hogy a Svéd nyelvűt szeded le...
Aneurysm
Én közben megoldottam. Az nem segít hogyha a norvég mircet szedem le, mivel a windows fontokat használja. Olyan betűtípust kell beállítani ami tudja a nyugati kódolást, pl. Times New Roman. Fixedsys ugye az alapértelmezett betűtípus és abban csak közép-európai kódolást lehet választani. Letöltöttem egy olyan betűtípust, ami tisztára úgy néz ki mint a fixedsys, de mindenféle kódolást ismer.
once
Hi! Nem tudok egy magyar szerverre, meg szobákba sem csatlakozni. Kezdő vagyok. Külföldiek bejönnek de magyart nem találok,vagy nincs jól beállitva. Pl : irc.elte.hu ez abszolut nem jön be. Mindig csak ezt irja ki, hogy connection time out. sad.gif
aty
atw.irc.hu
extra.irc.hu
hub.irc.hu
Próbálgasd...
once
melyik irc hálózatban legyek? IRCnet-ben? ezek amiket adtál melyiken jönnek be? nekem ezek sem jönnek be.

a hub.irc.hu n azt irja ki hogy érvénytelen username.

köszi azert,most valami Groovenet bejött ami magyar,majd csak rájövök hogy működik.
aty
Igen Ircnet. atw.irc.hu biztosan megy például, csak légyszíves várd ki azt a fél percet, ameddig ellenőrzi, hogy nem open proxyn keresztül akarsz-e felmenni.
once
Várok én 3 percet is, de az atwén is invalid username azt irja ki, hiába adok meg más nevet.
once
mondjuk pl: a magyar csatornák közül a #hungary-ba hogyan csatlakozhatok?
aty
Nah milyen nevet is adsz meg? Milyen email címet? Identnél mi szerepel? Valamelyik helyen tuti illegális karaktert használsz.
#hungary - szerintem a legtöbb hálózaton van ilyen csatorna roll.gif
once
once, köszi az email címem volt biztos a rossz,működik, bejött az atw is smile.gif thx mégegyszer!
root_kiskacsa
KÓD
mondjuk pl: a magyar csatornák közül a #hungary-ba hogyan csatlakozhatok?

hasznos parancsok
Csatornára belépés
/join #szobaneve
Rövidebben
/j #szobaneve
Szobák kilistázása(kilistázza a szerveren lévő szobákat..)
/list

Majd folytatom, most szenvedek nettel biggrin.gif
once
Köszi! Kezdem érteni! Sokat segítettél biggrin.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.