Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Vélemények a 2007. márciusi számról
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > Magazin
Oldalak: 1, 2
Spányik Balázs
Most telefonált valaki, akinek már van. Ezen mondjuk meglepődtem, de akkor gyorsan csinálok neki témát.

IPB kép

-----
Abban a reményben, hogy ezt mindenki elolvassa, szeretnék reklámot csinálni az ú betűnek:
újság
Thermal
Akkor (oda) nagyon gyors a posta. tongue.gif A mázlista. biggrin.gif
kezdö
Sziasztok!
Akkor árulja el valaki, hogy mi van a márciusi számban? question.gif
Andrasek
Igen, nekem is már tegnap, pénteken megérkezett. (Ide minden hónapban ilyenkor jön.) biggrin.gif tongue.gif
Thermal
Eddig így is volt. Nekem csütörtökön jött általában, mert pénteken jelent meg. De idén már nem így van, megváltozott, most már szerdán jelenik meg.

@Andrasek
Jó neked. tongue.gif smile.gif
Ricsikr
De jó azoknak akik megkapták már az újságot, bezzeg nekem nincs semmi a postaládában. sad.gif

Amúgy a főoldalra mikor szokták kitenni az újság borítóját?
kezdö
Sziasztok
Balázs
Mikor teszitek ki a márciusi számot a föoldalra question.gif szeretném már látni a márciusi számot smile.gif
Athos
Sávszélesség-emelés 2007 c. (24. oldal) cikkel kapcsolatban lenne egy észrevételem. A következő mondat a bevezetőrészben található:
IDÉZET
[...] Fontos megjegyezni (ezzel egyúttal eloszlatni a tévhitet), hogy az emelés kizárólag a központok és vonalak tulajdonosától, a Magyar Telekomtól függ. [...]

Ha jól tudom, teljes hurokátengedésnél a hurkot bérlő szolgáltatótól függ. Én TVNetnél vagyok és kibérelték a vonalamat, ezért ha a TVNet úgy dönt, akkor most nem lenne gyorsabb netem. Viszont hála a konkurenciának 1 Mbites sávszélességről 5 Mbitre emeltek. Magyar Telekomnál az 1 Mbitesekből "csak" 4 lett, ha jól értesültem.
Tungler Antal [twinky]
Teljesen igazad van! Gábor csak azért általánosított, mert az ADSL előfizetők nagy része Magyar Telekomos, ha úgy tetszik "béreletlen" vonalon van. Szerintem egyelőre nagyon kevés hurokátengedéses ADSL előfizető van egyelőre, a legtöbb ráadásul csak a fővárosban.
Thermal
Helló!
Ma délelőtt megérkezett az újság, mindjárt át is futottam gyorsan. A külső nekem nagyon tetszik, valahogy jó a színvilága a kezdő oldalnak. (Ennél talán csak a hátulja tetszik jobban. biggrin.gif )

Az extra melléklet is jó ötlet volt szerintem, hasznos így a Vista megjelenésekor egy kicsit bemutatni a főbb funkciókat. Bár engem nem érint, mivel én XP-t használok, de azért bemutatásra nekem is érdekes. Részletesebben csak most fogom olvasni az újságot, de láttam benne egy-két érdekes cikket, a túlfeszültség-védelemről, a mesterfogásokban a biztonsági játék és végre sokak örömére megérkezett a várva várt otthoni hálozat épitése cikk. smile.gif

Na meg persze a programok és a PC Stúdió csak most következik. laughing.gif Minden jót!
istfod
Hurrá megjött!
Nagyon jól sikerült lapot kaptam. Sikeres a kül- és beltartalom. SZERINTEM megint nagyot alkotott a csapat.
JOINT72
Szuper az újság és a PC Studió! Nem kicsit, nagyon. De a Segélyvonal "Kényelmetlen?" fejezetét nem értem. Miért lesz egyszerübb editálni a Media Center csatornaneveit és a csatornák sorrendjét táviránytóval mint billentyűzettel? Én úgy látom egyátalán nem lehet átírni a csatornaneveket, az üres csatornákat egyenként kell kikapcsolni és a csatornasorszámot nem lehet átírni. Többszáz csatornánál ez továbbra is hajtépés lesz. Ráadásul mindezt a naponta frissülő EPG felül fogja írni.

Ha jól láttam az Ansys-tól 700Ft/hó fizetését lehet majd igényelni Magyar EPG-t? Németeknek, Osztrákoknak stb. ingyen van EPG, nekünk miért kell fizetni?

Jó lenne ha születne erre egy ingyenes és egyszerü megoldás.
TDK
Sziasztok!
A Zoner Photo Studio aktivációs kódjában áthúzott o betű van.Tudna valaki segíteni,hogy hol találok ilyen betűt? Előre is köszi.
Bata László
Az áthúzott "O" a nulla számjegy számítástechnikai jelölése.
Athos
@twinky
Oké, oké. smile.gif Ebben van igazság.
TDK
Köszönöm! Sikerült a regisztráció
sakic
Szerintem nagyon jó ötlet a a Vista+Office melléklet meg hogy visszatért a vásárlási kalauz.
PCmaniac
Hát srácok megint nagyot alkottatok(minden új számnál ezt gondolom tongue.gif ), elnézve a Vistás bemutató-kiveséző cikk méretét, hát le a kalappal lehetett vele munka rendesen.

A netes pénzkeresős cikk megintcsak hasznos főleg a tapasztalatlanabb és hiszékeny fellhasználóknak, itt még nagyobb a veszély mértéke mint a való életben, hiszen az ilyen csalók a kis "virtuális játszóterükön" garázdálkodva sok-sok embert próbálnak átvágni, mindezt úgy, hogy csak kis részük kerül tényleges felelőségvonásra, az USA-t és más fejlett országokat kivéve meg szinte bármit megtehetnek.
Az ilyen csalóknak még arra sem kell ügyelniük, hogy legyen megfelelő sármjuk megyőző erejük, hiszen a jól és rendkívül csábítóra megírt szövegük helyettük beszél, így ha nem vagyuk elővigyázatosak úgy teszünk pénzt ezeknek az "embereknek" a zsebébe, hogy őknekik még a hétköznapi csalókhoz képest sem kell érte semmit tenniük, és ha már rájöttünk a turpisságra akkor futhatunk a pénzünk után, valószínű eredménytelenül.

Luxushumor biggrin.gif
Azon viszont jót derültem amikor a Stingerrel folytatott eszmecserém föltünt az újság hasábján, "luxusautók áráért" laughing.gif tehát az NV Quadro árából hány akciós árú kisautóra futja?... biggrin.gif Stinger, meg ne mond! biggrin.gif
Spányik Balázs
IDÉZET(JOINT72 @ 2007. március 6. 0:00) *
Miért lesz egyszerűbb editálni a Media Center csatornaneveit és a csatornák sorrendjét táviránytóval mint billentyűzettel?

Teljesen félreérted. Fel sem merül, hogy egyszerűbb volna billentyűzettel, mivel fel sem merül, hogy billentyűzettel. Távirányítóval 5 méterről. Csak ez merül fel.

IDÉZET(PCmaniac @ 2007. március 6. 15:23) *
Azon viszont jót derültem amikor a Stingerrel folytatott eszmecserém föltünt az újság hasábján, "luxusautók áráért". laughing.gif

Nem árulok el nagy titkot, de már megváltottad a "jegyed" az áprilisi Postafiókba is! yes.gif
Ricsikr
Sajnos én még nem kaptam semmit. :'( Nem lehetne megoldani, hogy a Kazincbarcikaiaknak hamarabb feladjátok az újságot?! biggrin.gif
JOINT72
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2007. március 6. 15:55) *
Teljesen félreérted. Fel sem merül, hogy egyszerűbb volna billentyűzettel, mivel fel sem merül, hogy billentyűzettel. Távirányítóval 5 méterről. Csak ez merül fel.

És mit csinálsz a távirányítóval 5 méterről? Átnevezed a csatornaneveket? Mert ezt írja a cikk. Sorbarendezed? Naponta frissűlő EPG visszaírja. Teljesen mindegy, hogy billentyűzet vagy távirányító, ezt a két dolgot sehogy nem lehet megcsinálni.
PCmaniac
IDÉZET
Nem árulok el nagy titkot, de már megváltottad a "jegyed" az áprilisi Postafiókba is!

smile.gif
gegejunior
Hali,

Engem mostmár teljesen felvilágosított ez a szávszélesítésről szóló cikk! Nagyon jó köszönöm! smile.gif Viszont lenne még egy kérdésem: a Music Makerhez honnan tudom a többi hangot letölteni?
Thermal
Megveszed a Sound Pool DVD 12-t amiben több mint 6000 db hangminta van. (5990 Ft.-) ani_wink.gif
gegejunior
De a magazinban írták, hogy a deluxe változatban több a hangminta és ezeket pénzért le lehet valahonnan tölteni csak nem tudom honnan... hmm.gif
Lalo
Nagyon röviden: köszönet a márciusi szám Vista mellékletéért! Szinvonalas tananyag, mellyel már el lehet kezdeni felfedezni az új operációs rendszert.
Neo
@'Tungler Antal [twinky]

"Teljesen igazad van! Gábor csak azért általánosított, mert az ADSL előfizetők nagy része Magyar Telekomos, ha úgy tetszik "béreletlen" vonalon van. Szerintem egyelőre nagyon kevés hurokátengedéses ADSL előfizető van egyelőre, a legtöbb ráadásul csak a fővárosban."

Egy kis kiegészítés:

A szolgáltatómtól (Datanet) azt a tájékoztatót kaptam, hogy még az idén az egész ország területén meg fog valósulni, mivel erre vonatkozóan törvényi rendelkezés van. Szerintem ezt kezelhetjük korrekt, pontos információként!
József
Hello!
Nem tudja valaki esetleg, hogy a márciusi számba benne van-e a Vista? Mert úgy hallottam, hogy van benne egy olyan Vista, ami júniusig használható vagy meddig, hogy ez igaz?
Köszönöm.
JOINT72
Novemberi számban volt az RC1 bétaverzió, külön lemezen. Ehhez lehetett igényelni bétakulcsot. Ha tudsz szerezni ilyen RC1-et akkor tudok küldeni 1db bétakulcsot hozzá. Bár nem is tudom hogy átruházható-e.
JOINT72
A múlthavi internetvédelmi szoftverek tesztje nem azt sugallja, hogy a Kaspersky váltja fel a NOD32, Agnitum, MPP3 regisztrációs káoszt? Nagyon díjaznám a váltást? Maradhatna a havonkénti regisztráció is.
Spányik Balázs
IDÉZET(JOINT72 @ 2007. március 6. 18:01) *
És mit csinálsz a távirányítóval 5 méterről? Átnevezed a csatornaneveket? Mert ezt írja a cikk. Sorbarendezed? Naponta frissűlő EPG visszaírja. Teljesen mindegy, hogy billentyűzet vagy távirányító, ezt a két dolgot sehogy nem lehet megcsinálni.

A cikk azt próbálta elmagyarázni, hogy ez egy foschtalichka. De ezek szerint még nagyobb foschtalichka, mint eredetileg gondoltam. Hát ez van. smile.gif

Itt hívnám fel kedvesen a figyelmet, hogy Vélemények a 43. adásról, 2007. március. Köszöntem alássan! thumbsup.gif
Papp Gábor
IDÉZET(Neo @ 2007. március 7. 19:36) *
@'Tungler Antal [twinky]

"Teljesen igazad van! Gábor csak azért általánosított, mert az ADSL előfizetők nagy része Magyar Telekomos, ha úgy tetszik "béreletlen" vonalon van. Szerintem egyelőre nagyon kevés hurokátengedéses ADSL előfizető van egyelőre, a legtöbb ráadásul csak a fővárosban."

Egy kis kiegészítés:

A szolgáltatómtól (Datanet) azt a tájékoztatót kaptam, hogy még az idén az egész ország területén meg fog valósulni, mivel erre vonatkozóan törvényi rendelkezés van. Szerintem ezt kezelhetjük korrekt, pontos információként!

Mármint miről van pontos rendelkezés? Szerintem arról, hogy a teljes hurokátengedés az ország egész területén megvalósítható, nem pedig arról, hogy kötelező megcsinálni. Szerintem minden szolgáltatónak saját joga van eldönteni, hogy hol akar szolgáltatni és hol nem. Ha jól emlékszem, a Pantel is ígért valami hasonlót...na azóta sem történt semmi.

Pontosítás: ebben a cikkben a T-Com területen NEM hurokátengedéses ADSL sávszélesség emelésről volt szó. Tehát azért is általánosítottam, mert a hurokátengedéses ügyfelek nem ide tartoznak, sőt a cikk születésének időpontjában még csak a UPC jelezte, hogy emelni fog, de pontos részleteket még arról sem tudtunk.
Dávid Csaba
Megjött az újság... Kicsit késett, nem? Nah, mindegy, végre itt van a kezemben.

Az első dolgom a Vista-val foglalkozó rész tanulmányozása.
Őszintén megvallom: nekem sokáig nagyon ellenszenves volt a Vista. Egyrészt mert a hardvereim többsége nem túl fiatal (a legfiatalabb is másfél éves), másrészt mert azt vettem ki szinte mindenhonnan, hogy állandóan a neten kell lógni ahhoz, hogy teljesen kihasznált és jó operációs rendszere legyen a mezei pórnépnek. Ezen felül felesleges csiricsárénak tartottam sok pénzért, amit csak azért kell megvenni, hogy az MS megint kaszáljon egy nagyobb összeget.

De ez most egy kicsit (nagyon?) megváltozott. A Vista Home Basic elnyerte a tetszésemet. A leírások, ismertetők alapján az én igényeimnek megfelelő rendszert kapnék korrekt áron, leváltandó az XP Home Editiont a gépemen. Még így is lehet, hogy egy kis bővítésre/cserére szorul majd a konfigurációm, de így már sokkal kellemesebb a leányzó fekvése. Köszönöm az összeállítást, a tájékoztatást!

Egyelőre ennyi. Ezen felül még csak a biztonsági szoftvereket frissítettem és a Postafiókig jutottam el. Megyek is vissza, olvasok tovább.
Halasi Miklós
Akkor most mondjam azt, hogy az én gépem sacc három éves lesz idén, és a Vista szépen fut rajta? ani_wink.gif Nézd meg a pontszámaimat, itt a fórumon van ennek egy topik. Tehát ha nem új a gép, az sem baj. A verziók összefoglalásánál írtam is, hogy nem kell megvenni az űberverziót. Azért van annyiféle, hogy azt vedd meg, amit használsz. Később meg majd ha van pénzed bővíted. roll.gif
Neo
Gábor, hidd el, ezt a tájékoztatást kaptam. A félre tájékoztatásomnak az lehet az oka, hogy megemlítettem: szándékomban áll szolgáltatót váltani.

Fél éve lejárt a hűségnyilatkozatom, és szerettem volna sávszélességet váltani (512 -> 1 Mbit) már a múlt évben, de sajnos csak lista áron tudták volna biztosítani (10.000 - 11.000,- Ft/hó). Most a sávszélesség bővítés kapcsán ismét felhívtam őket, hátha változás történt, de sajnos minden a régi. Ezután a felmondás pontos részleteiről érdeklődtem... nos, ekkor hangzott el, hogy kötelező megcsinálniuk. A törvényi rendelkezés erre vonatkozik!

@Gábor

"Szerintem minden szolgáltatónak saját joga van eldönteni, hogy hol akar szolgáltatni és hol nem." Ez eszembe sem jutott...

Azt gondolom, ahogy most elő van írva, hogy egyik szolgáltatótól nem mehetsz azonnal át egy másikhoz, akció keretében, csak 90 nap után és ez idő alatt nincs ADSL a vonalon, úgy most lesz egy előírás a szolgáltatóknak, hogy kötelező megcsinálniuk a hurokátengedést...és én, mint felhasználó, majd eldöntöm élek-e vagy sem ezzel a lehetőséggel.

Köszi, az infót!
Dávid Csaba
@ Halasi Miklós

Érdekes lenne, ha a Vista vadul hasítana ezen a konfiguráción:

Processzor: AMD Athlon 2500+ (1,8Ghz)
Memória: 2 x 256Mb 400MHz Samsung
Videókártya: ATI Radeon 9200 (128bit/128Mb)
Winchester: 40Gb Samsung PATA, 80Gb Hithachi PATA
Alaplap: ASUS A7N8X-E Deluxe

MÁS:
Dolgozzunk fesztelenül! (68-69. old.) cikkhez kérdés: a Centrallion Blazer (azt hiszem így kell írni) nevenincs márka? Két éve őrzi a gépem, eredményesen. Azért kérdem, mert az ilyen témájú cikkekben általában az APC, az MGE és hasonló hárombetűs márkákat vesztek etalonnak. Ezekhez képest az enyém milyen???

A Mesterfogások rovatban lehet hogy csak én nem vettem észre, de az benne van, hogy a netet lehetőleg ne rendszergazdai fiókból böngésszük? Vagy ez már nagyon köztudomású?!

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem: kábelnetem van 1024/256kbps (maximum), korlátlan, havi 5490 HUF-ért. A PCWorld stábjának listája alapján (26.-27. old.) nem is olyan rossz ez egy kisvárostól az ország közepén, monopolhelyzetben lévő szolgáltatóval. smile.gif
Halasi Miklós
Sógoromnak majdnem ugyanez a konfigurációja, csak pakolj bele még 512 MB memóriát és egy ATI 9600 XT-t láss csodát! ani_wink.gif De ha nem is cserélsz videokártyát, a RAM sokat dob majd. ani_wink.gif
JOINT72
105. oldalon a vásárlási segédlet 400W-os Chieftek tápot ajánl. 1 hónapja vettem ilyet és nem vagyok megelégedve a hangjával, nem tartom elég halknak. Sipoló, zúgó hangja van. Ha ennyire halkak a 12 cm ventis tápok, akkor aktív hűtésű táppal nem lehet hangtalan média PC-t készíteni.
qutakodo
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2007. március 2. 11:08) *
Most telefonált valaki, akinek már van. Ezen mondjuk meglepődtem, de akkor gyorsan csinálok neki témát.

Nem bánnám ha a kiadótok ráírná ˝Össze nem hajtható˝
Papp Gábor
IDÉZET(Neo @ 2007. március 8. 19:53) *

Azt gondolom, ahogy most elő van írva, hogy egyik szolgáltatótól nem mehetsz azonnal át egy másikhoz, akció keretében, csak 90 nap után és ez idő alatt nincs ADSL a vonalon, úgy most lesz egy előírás a szolgáltatóknak, hogy kötelező megcsinálniuk a hurokátengedést...és én, mint felhasználó, majd eldöntöm élek-e vagy sem ezzel a lehetőséggel.

Köszi, az infót!

Sajnos az ügyfélszolgálat sincs mindig képben a dolgokkal, némelyik azt sem tudja mit árul:) Viccet félretéve, a törvényben szerintem az van megszabva, hogy a vonalat bárki kibérelheti a vonal eredeti tulajdonosától (T-Com, Invitel, Hungarotel stb.), kvázi a tulajdonosnak kötelező engedélyezni a hurokátengedést, de! Ezt nem köteles egyik alternatív szolgáltatónak sem igénybe vennie, és szerintem saját maguk dönthetik el, hol akarnak szolgáltatni - mint említettem.

Kötelezni már csak azért sem lehet, mert ez nem megy két perc alatt . Az alternatív szolgáltató csak oda fektet be, ahol előbb-utóbb megtérül a kiadás - mivel nem úgy működik az egész, hogy elfordítunk egy kapcsolót, és máris megy a hurokátengedés, hanem ehhez eszközök kellenek.

Arról nem is beszélve, hogy hazánban a kötelező szónak más a jelentése. Elvileg mindenhol kötelező a visszairányúsított kábeltv hálózat kiépítése, mégis a legtöbb helyen nincs ilyen. Vagy másik példa: a digitális adások bevezetése kötelező lesz 2010-re (vagy most már 2012?). Meglátjuk, ebből mi fog megvalósulni.

IDÉZET(JOINT72 @ 2007. március 8. 23:20) *
105. oldalon a vásárlási segédlet 400W-os Chieftek tápot ajánl. 1 hónapja vettem ilyet és nem vagyok megelégedve a hangjával, nem tartom elég halknak. Sipoló, zúgó hangja van. Ha ennyire halkak a 12 cm ventis tápok, akkor aktív hűtésű táppal nem lehet hangtalan média PC-t készíteni.

Nos, nekem is van ilyen tápegységem, és szinte alig van hangja, csak nagy terhelés alatt zajos egy kicsit (de akkor sem visít, vagy sípol, hanem csak "szélzaj" hallatszik). Ha jól tudom, ennél a típusnál a ventilátor fordulatszáma a hőmérséklet függvényében változik. Ha nem szív be forró levegőt, akkor halk marad. Nem a tápventilátorral kell megoldani a ház szellőztetését, akkor többnyire megoldódik a probléma.

Természetesen vannak sokkal halkabb 12 centiméteres ventilátorral szerelt tápegységek is, azonban nem ennyibe kerülnek -- legalábbis nem azok, amik a megbízható kategóriába sorolhatóak. A Chieftec GPS széria a Delta Electronics belsőre épül, ami az egyik legmegbízhatóbb, ezért került be az ajánlóba.
Atys
Engem az érdekelt volna, hogy lehet-e telefonelőfizetés nélküli Interenetet szerezni a T cégtől. Mert ugye a vonal az ott van, de a mobilkorszak eljövetele után a vonalast lemondtam.
El is mentem az egyik ügyfélszolgálatukhoz Debrecenben. Feltettem a kérdést egy szép fekete hajú nőnek, aki kedves (és egy kicsit bután boldog) képpel válaszolta, hogy még nem tud erről a lehetőségről.
Akkor most mi az igazság?
Papp Gábor
A kérdésedre a válasz le van írva a cikkben egy keretes részben. Egyébként azóta kiderült a pontos időpont: március 30-tól lehet igénybe venni a telefon nélküli ADSL-t.
JOINT72
IDÉZET(Papp Gábor @ 2007. március 9. 12:26) *
Természetesen vannak sokkal halkabb 12 centiméteres ventilátorral szerelt tápegységek

Erről kellene valami kis szösszenetet írni. Nekem két év alatt nem sikerült egy olyan gépet összehozni aminek a hangjával meg lennék elégedve. Főleg éjjel zavaró a legkisebb zúgás is. Gépemből csak a tápnak szűrődik ki a zaja. Boltban nem segítenek választani, sajna ez a tapasztalatom. Azt ajánlják ami van.

IDÉZET(Papp Gábor @ 2007. március 9. 12:26) *
Nos, nekem is van ilyen tápegységem
Nem tudod véletlen milyen fordulatszámtartománya van a tápventinek? Milyen halkabb ventire lenne érdemes kicserélni?
Papp Gábor
Szösszenet? Miről pontosan? A tápos cikkben írtunk erről is.
A bolt az bolt, általában nem segítenek. Ha halk táp kell, akkor: Seasonic, Zalman...ezek tuti halk tápok, de drágábbak. Tökéletesen csendes gépet nem fogsz tudni összeállítani, mivel ha a táp már elég halk lesz, akkor valami másnak fogod hallania hangját. Tapasztalat...én is csak a három merevlemez morajlását hallom, azzal meg már tényleg nem lehet mit kezdeni...azaz lehetne: gumialátétek, de nekem nem olyan házam van, amivelmeg lehetne valósítani. Szóval mindig lesz valami zajkeltő.

De ha te csak a tápot hallod, akkor az pont az a probléma áll fent, amit említettem: a tápnak melege van. Ha az a táp hűvös levegőt kap, elhalkul. Egyébként a legjobb az lenne, ha meg lehetne oldani, hogy ne a ház meleg levegőjét szívja be. Én például a procihűtő és táp közé faragtam egy kartonlemezt, így a meleget kiszívja a hátó házventilátor, a tápba meg hűvösebb levegő jut a perforált oldallemezen keresztül. így már elég halk.
JOINT72
Teljesen langyos levegő jön ki a tápból tehát nincs felpörgetve a venti.

Általános cikk volt korábban a tápokról konkrét tipusok nem voltak említve. Seasonic S12-t már szinte ugyanannyiért lehet kapni mint a chieftecet: Link. Kár hogy nem tudtam egy hónapja.
Papp Gábor
Szépen offoljuk a témát, Balázs ki fog minket nyírni ani_wink.gif

"Általános cikk volt korábban a tápokról konkrét tipusok nem voltak említve." - Tudom, én írtam. De nem is volt szándékomban konkrét típust írni. Annak nem sok értelme lett volna, hogy egy csomót bekérunk és meghallgatjuk. Komolyabb mérésekhez - tényleges terhelhetőség stb. - viszont komolyabb felszerelések kellenének (nem elég egy multiméter).

Picit drágább a Seasonic, nem vészes. Viszont ha pörgetve nagyon a ventilátor, akkkor nem értem minek van hangja smile.gif Valószínűleg a tiédben rossz a ventilátor, az itthoni teljesen halk. A többit PM-ben, ha még van kérdés.
Gabesz0107
Az új szám nagyon király!!! Főleg a Vista tippek!!! Bár volt rá 1 hetem, hogy kitapasztaljam rajta, hogy mi hol van!!! Az Office tippek is egész jók!! mondjuk kell is mert a felület nagyon megváltozott!!!
Nagyon jó az újság!!! Így tovább
Tiszetelettel:
Gabesz0107
hedgehog
Sziasztok!

Eddig többen dicsérték a Vistás összeállítást, hát én most kicsit kritizálnám.

Kicsit visszafogottabban kellene dicsérni a Microsoftot, vagy pedig ráírni az egészre, hogy reklám. (Láttam az impresszumot, hogy az MS közreműködésével készült.) Nekem valahogy hihetetlennek tűnik, hogy egy új, nagyon összetett op.rendszerben semmilyen negatív dolgot nem találtok. A Vistás részben egyszer sem szerepel a "sajnos", "kár", "negatívum" vagy hasonló szavak, csak a pozitívumokról van szó. (Az Office bemutatása jobb ebből a szempontból.) Az ilyen megjegyzések meg, hogy "Legyünk az elsők közt", akik megszerzik, nagyon visszatetszőek számomra - ha egy független lapban olvasom őket.
Erre a PCW impresszumban olvasható "Szép munka volt Microsoft!" csak rátesz 1 lapáttal. Ha egy cég abból él, hogy olyan programot gyártson, amit sokan megvesznek, miért kell azért agyon dicsérni, ha ez sikerül neki?! El lehet ismerni, hogy jó, de azért mértékkel, mert az újság címe nem MS World...

Nem azt akarom mondani, hogy feltétlenül kritizálni kell, meg rosszakat írni, de lehetne árnyaltabban fogalmazni. Ezenfelül nem vagyok MS-gyűlölő, nekem is tetszik a Vista. Csak az újság színvonalának érdekében írtam ezt. Ha tényleg nagyon jó véleményetek van a Vistáról, akkor is fel kellene hívni a problémás pontokra a figyelmet, de legalább a "legyünk az elsők..."-höz hasonló buzdításokat mellőzni. Kicsit olyan személyi kultusz íze van ezeknek.

Személy szerint egy kicsit csalódtam, mert nem mindig veszem az újságot: ezt a számot csak emiatt vettem meg, és kiegyensúlyozottabb elemzésre számítottam. (Legalább lehett volna egy kis külön rész a hátrányokról, kérdéses dolgokról.) A Vista előnyeinek ecsetelését a MS honlapján is el lehet olvasni.

Ezzel együtt hasznos és info-gazdag volt az összeállítás. A fenti okokból nekem az Office-os rész tetszett legjobban.
Halasi Miklós
Mivel én írtam a cikket, így reagálnék is rá.
(Közben keresem vadul a "Legyünk az elsők közt" szöveget..)

Először is, a cikkösszeállítást igyekeztem úgy megcsinálni, hogy bemutassam az új Vistát, hogy mennyi minden van benne. Terveim szerint lett volna a végére még egy olyan rész is, ahol pont az általad kritizált "negatívumokról" és tévhitekről esett volna szó, de helyhiány miatt (tényleg, bármennyre is hihetetlen, mert jóval több lett volna...) ez már nem fért bele, aolyan magánvélemény-szerűség lett volna. Így is a Product Guide 330 oldalát kellett valahogy közérthető formában, 24 oldalba sűríteni, hogy kedvet is kapj hozzá, és a fontos dolgokból ne maradjon ki semmi.

A másik oldala a dolgoknak, hogy tesztelő isvagyok és visszaolvashatsz a korábbi PC World számokban, hogy első alkalmakkor nagyon nem tetszett nekem a Vista. Bármilyen furcsa, a végére meg rájöttem olyan apróságokra, amivel jóval használhatóbb lett. Sőt, azt kell mondjam, hogy ha a hardvergyártók most nem szórakoznának a driverekkel, akkor már élesben is ezt használnám. Nekem ez kábé olyan, mintanno a Win98-ról a Win2000-re való lépés. Komolyan és nem reklámból mondom.

Az a sok dolog, ami a cikkben van, tényleg benne van a rendszerben, tehát nem csak a 3D ablakváltóból áll. Ami nagyon tetszett, a naptár, a spamszűrős Windows Mail, a hangfelismerő, még ha angolul is van, a játékokkal fél napot elvoltunk, és sorolhatnám.

Tehát amit éreztél a cikkel kapcsolatban téves: én TÉNYEG azt és úgy éreztem, hogy ez így van. És szigorúan a Vistára koncentráltam. Mert sajnos az nem a Vista hibája, hogy a hangkártyához, videokártyához és webkamerákhoz nem tudnak egy év alatt összerakni egy drivert. Ugyanis ennyi idő volt a Vista nyilvános tesztelésére, mégsem tették... Ezért nem moroghatok a Vistára, mert jogtalan lenne.

Minden, amit belepakoltak szuper. Az összeállítás legelején, a változatok összehasonlításának végén írtam is, hogy nem kell mindjárt Ultimate verzióért rohanni. Meg lehet venni a kisebbet, ha csak az kell. Ez nem hiszem, hogy Microsoft duma lenne.

Tudom, nehéz elhinni, hogy lelkesedem a Vistáért más szerkesztőtársammal együtt. A Microsoft abban támogatott, hogy még megjelenés előtt el tudjuk készíten a premierre az összeállítást, és ezért adtak telepítőket, hogy legyenek képek, meg tudjuk írni.
Nem reklámnak szántam tehát, hanem ami ott van, mind saját, személyes tapasztalat és a szolgáltatások és újdonságok öszegyűjtésében támaszkodtam a product Guide-ra.

Komolyan.
hedgehog
Én elhiszem, hogy tetszett, és írtam is hogy jó a cikk, csak valami véleményezést is vártam volna, ami ezek szerint megvan, csak kimaradt. A legyünk az elsők közt a 16. oldalon van a * után.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.