Próbáld meg újra elolvasni a szövegeléseimet, hátha...,
Megpróbálom másként:
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer két szerver. Ez a két szerver erősen különbözött egymástól (biztos más papától vannak

). Az egyik szerette a php nevű varázslatot, a másik meg kiköpte, ahogy volt, egészben. A php-t szerető szerveren van az alap weboldalam. Ez a weboldal áll 1 fejrészből (köszöntés, linkek), 1 táblázatból, ami 4 oszlopot (TD) tartalmaz és egy lábrészből (email, számláló,..). A táblázat 4. (negyedik) oszlopa egy php-s paraméterezésű szkrollozós iframe-et tartalmaz (hú, de ronda mese

) Na ezt a php-t nem szerető szerver nem kajálja meg. Én meg erőszakos fajta szerver tömő vagyok, ezért szeretném a 4 oszlopból a nem php-s első 3 oszlopot megjeleníteni a php-t nem szerető szerveren is. De! Nem akarom, hogy erre a szerverre a másik szerveren lévő weboldalt, átfabrikálva kelljen felrakni, mert akkor bármilyen módosításnál két, hasonló állományt kelle barkácsolni. Ezért gondoltam azt, hogy az első 3 oszlopot kiveszem külön állományba (<td>1</td> <td>2</td> <td>3</td>) pl. oszlop3.html és a weboldalba beincludolom:
A php-t szerető szerveren:
fejléc
<TABLE><TR> <? include("oszlop3.html"); ?> <td> 4. oszlop </td> </table>
lábrész
A php-t nem szerető szerveren:
fejléc
<TABLE><TR> ide valahogy az oszlop3.html oszlop </table>
lábrész
Na, valahogy így. Ha ennél részletesebben kell leírnom, harakirit követek el.