Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Pendrive gondok
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Adattárolás
Oldalak: 1, 2, 3, 4
Lacibácsi
Szevasztok!

A napokban vásároltam egy 2 Gb-os pendrive-ot (My Flash 2 Gb, A DATA). A gépemen futó Xp professional (szervizcsomag 2 telepítve) azonnal felismerte, jelezte, hogy egy külső egységet csatlakoztattam a géphez. Azonban (megbízhatóan) használni nem tudom, mert igen gyakran "eldobja" a gép, és új eszközt keresve ismét megtalálja. Tehát nagyobb állományokkal nem tudok dolgozni, mert a gép automatikusan leválasztja, majd újra felveszi az eszközt, mint cserélhető lemezt. Mi a teendő?

Használom az eszközt egy másik Xp-s (angol nyelvű) és 3 db WIN98-as gépen is. Azoknál nem tapasztaltam a fent leírt jelenséget. Viszont az itthoni gépemen USB-s nyomtató és scanner, valamint régebbi, kisebb pendrive-ok hibátlanul működnek.
A válaszokat előre is köszönöm!
Andromeda
Próbáld ki egy olyan USB portpároson, amelyen nincs más eszköz. Egyszer már bejött! exclamat.gif
dryeti
Nekem egy telefonmemóriám csinálta ezt USB-s csatlakozással... miután netről letöltöttem a driverét és feltelepítettem, működött...

Nincs hozzá valami a neten?
eremit
Azt hiszem, beszerzek egy kényszerzubbonyt! angry.gif
A történet a következő.
kw7-es alaplapomon nem tudtam 2.0-ás USB-n használni sem a SanDisk cruzer, sem a TinyDisc pendrive-omat.
Most az A7N8X-E Deluxe alaplapon sem akar a TinyDisc 512 MB-os pendrive 2.0-n menni, mindig azt írja ki a Win xp, hogy az eszköz gyorsabban is működhetne, ha usb 2.0 meghajtót, vagy mit telepítenék fel. De nem hagyja telepíteni.
Az alaplapi BIOS-ban USB V1.1&2.0 beállítása után egyáltalán nem is ismeri fel a Win xp a pendrive-ot. Ha USB 1.1-et állítok be, akkor felismeri.

Gondoltam, leírom. Megoldás? Bagaméri esete: meg vagyok átkozva.
ProFiler
Az nForce driver csomagot telepítsd fel! Nincs is külön USB driver. bulb.gif

Ciao.
eremit
Kérlek, kicsit konkrétabban! Miféle csomag ez? Az alaplapi driver fenn van. Köszi!
ProFiler
Ezt tedd fel!

Ciao.
eremit
Köszi szépen, ProFiler! Már megtörtént, még tegnap, de csak rosszabb lett. (Halkabb hang, pl.)
kori
Próbáld meg PCI slot-os USB kártyát használni. Nekem is valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt az alaplapi USB csatlakozóim sorra tönkrementek és csak ez segített. bulb.gif
ProFiler
Na de egy új alaplapon? Mennie kell azoknak az USB-knek. Gyanítom, hogy valami az operációs rendszerrel lesz.

Ciao.
eremit
PCI slotos USB kártya. Mi az? Hat USB aljzatom van most, ennyi elég. Beillesztettem a pót bigyót is. (?)

Az operációs rendszer egy originál Windows xp sp2 prof., eredeti Microsoft. Két hete kaptam.

Csak tudnám, mi van.?!
mizsi
@eremit:
A PCI Slot-os USB kártya pl.::
KÉP
Létezik olyan változata is, mely előlapi kivezetéssel is rendelkezik:
KÉP

A BIOS-ban a beállítások rendben vannak az USB működését illetően? Mire állítottad őket?
eremit
Jók ezek a PCI slotos USB-k, nekem nincs ilyen. De úgy gondolom, nem is kell a 2.0-hoz, simán mennie kellene.
A BIOS-ban be van állítva ..... De most átállítom ismét, és majd jelentkezem.
Köszi mizsi!

utólag
Ismét átállítottam - ahogy az előzőkben is már -, USB V1.1 & V2.0-ra. Nem ismeri fel egyáltalán a perndrive-ot. Amikor USB V1.1-re volt állítva, felismerte, csak jelzett, hogy gyorsabb is lehetne.

Csak ismétlésképpen:
IDÉZET(eremit @ 2005. szeptember 17., 12:41 - szombat)
kw7-es alaplapomon nem tudtam 2.0-ás USB-n használni sem a SanDisk cruzer, sem a TinyDisc pendrive-omat.
Most az A7N8X-E Deluxe alaplapon sem akar a TinyDisc 512 MB-os pendrive 2.0-n menni, mindig azt írja ki a Win xp, hogy az eszköz gyorsabban is működhetne, ha usb 2.0 meghajtót, vagy mit telepítenék fel. De nem hagyja telepíteni.
Az alaplapi BIOS-ban USB V1.1&2.0 beállítása után egyáltalán nem is ismeri fel a Win xp a pendrive-ot. Ha USB 1.1-et állítok be, akkor felismeri.

n-e-m é-r-t-e-m a-z e-g-é-s-z-e-t
mizsi
Milyen BIOS-od van?
eremit
11/12/2004-nVidia-nForce-A7N8X-E. Phoenix - Award BIOS

Olyan kékes színű az egész, felső menüsoros.
Main - Advanced - Security - Hardware Monitor - Exit. Ezek a menüpontok. Bejön még egy menü, ha elég gyors vagyok, az F4-re. Raid beállítás. Elég fura. A weben nincs friss BIOS hozzá. Néztem.
mizsi
Olyan beállítás esetleg nincs az USB-re vonatkozóan, hogy Enabled, Disabled, Auto?
eremit
Nem találtam ilyet.
mizsi
Ezek után Én sem tudom mi lehet a probléma forrása blush.gif
Lehet, hogy ProFilernek van igaza, és Windows gubanc van.
chipmix
Én is hasonló cipőben járok, a BIOS az AMI BIOS. 1.1-en szépen működik nálam
az USB, és mivel már én is kipróbáltam minden létezőt, hát így hagytam. A régi gépnél még azt gondoltam AWARD BIOS, hogy ez alaplapi gond, de most egyenlőre pihentetem ezt a problémát, mivel nekem csak noname pendrive-im vannak. Pedig biztos van akinél kifogástalanul működik.
eremit
Kétféle pendrive sem működött/működik 2.0-án két alaplapban sem.
nascar
Lenne egy kérdésem!
Lehet pendrive-ot formázni? roll.gif
eremit
Én már sokszor formáztam. Simán. TinyDisk 512 MB.
ProFiler
IDÉZET(nascar @ 2005. október 11., 14:23 - kedd)
Lehet pendrive-ot formázni? roll.gif

Nyugodtan!

Ciao.
Chico
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni? A problémám a következő: Bedugom a pendriveot a gépbe, lennt a tálcán látom hogy csatlakoztatva van, viszont semmilyen filekezelő program nem látja! Ugyanez a helyzet a fényképezőgéppel is!
Az eszközkezelőben azt mutatja hogy megfelelően működik!
Mi lehet az oka?
Shia-ko
Nem lehet, hogy olyan betüjelet oszt ki neki a win, amit egy másik eszköz használ?
Chico
Nem tudom, hol kell azt megnézni?
Adani
Vezérlőpult. Felügyeleti eszközök, számítógép, lemezkezelés.
ProFiler
Az is lehetséges, hogy rosszul, vagy rossz fájlrendszerre lett formázva/partícionálva. De nekem például egy elromlott pendriveom is ugyanezt a jelenséget produkálja. Fel felismeri, de a memóriája meghalt. Ajánlom, hogy próbáld ki más gépen is!

Ciao.
Chico
Más gépen tökéletesen működik, szerintem itt nem a pendrive-al van a gond, mert másik pendrive-al is ugyanezt csinálja! de azért köszi a tippet!
Shia-ko
Akkor kilőném az összes hozzá tartozó bejegyzést az eszközkezelőből, hogy rakja fel újra.
Chico
Megoldódott a probléma, tényleg egy használatban lévő meghajtóhoz rendelte a pendriveot! Köszönöm a segítségeteket!
LinuXP
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. október 26., 15:10 - szerda)
Akkor kilőném az összes hozzá tartozó bejegyzést az eszközkezelőből, hogy rakja fel újra.

Ja, ja, szerintem ez a legjobb megoldás! Próbáld meg!
capovics
A problémám az, hogy mióta újra telepítettem a rendszerem, bármely USB Drive bedugása után a rendszer ugyan felismeri az eszközt (a lemezkezelőben is látszik), de betűjelet nem kap és nem is látszik a meghajtók között.
Elég sok meghajtó van a gépben, nem tudom van e köze hozzá.
ZoneAlarm a tűzfalam lehet, hogy ez tiltja?
Kérlek segítsetek.
Kiskalóz
OP rendszer?

USB meghajtó nem kell?
capovics
Elfelejtettem leírni az operációs rendszerem Win XP Prof. Felismeri bármelyik PenDrive-ot, de betűjelet nem kap.

Nálam valamiért nem is oszt ki betűjelet, de ha az eszközkezelőben hozzárendelek egy használaton kívülit akkor sem látszik a fájlkezelőben.
ProFiler
IDÉZET(capovics @ 2005. december 25., 15:01 - vasárnap)
Elég sok meghajtó van a gépben, nem tudom van e köze hozzá.
ZoneAlarm a tűzfalam lehet, hogy ez tiltja?

Azzal nem függ össze, hogy sok a meghajtó a gépben. A ZoneAlarm sem piszkál ebbe bele.

Az alaplapod chipkészletének driverét frissítsd, esetleg nézd meg, hogy külön kell-e USB-driver. Próbáld meg másik USB aljzatba is bedugni!

Ciao.
Dj Fernandez
Van egy avixe márkáju 512 MB-os penem. Nem tudom miért a becsomagolt állományokat és programokat egy CRC hibára alapozza a hibát sad.gif Amikor a pen-re felmásolom az állományt akkor még elingul az állomány de ha kiveszem a penet majd visszarakom akkor már nem indul el de néha a hangálományokat se tudja elindítani olvasási hiba miat. Leformáztam de semmit sem tesz mi a hiba
Athos
Mielőtt kihúzod, leállítod a Windowsban? Ugyanis, ha ezt nem teszed meg, akkor lehet még nem írt ki minden állományt a pendrive. A másolás látszólag lezajlott, de elképzelhető, hogy a háttérben még dolgozik. Mikor leállítod, minden műveletet befejez.

De sajnos az is lehet, hogy a pendriveban lévő memória egy része hibás. Nem tudom milyen szoftverrel lehet ellenőrizni. roll.gif
Chabi
IDÉZET(Athos @ 2006. január 25., 8:38 - szerda)
Mielőtt kihúzod, leállítod a Windowsban?

Pontosabban ott az ikon a tálcán hogy el kell távoltíani az USB ezközt.
Ercsi
Heló Mindenkinek!

Van egy 512-es Pen Drive-om és valahogy irásvédett lett. Nincs rajta semmilyen gomb amivel át lehetne állítani. Hogyan lehet ezt megszüntetni???

Köszi előre is.
ProFiler
Formázni tudod? Nem lett valami driver feltelepítve, amely szoftverében ezt lehetne állítani?

Ciao.
Dj Fernandez
IDÉZET(Athos @ 2006. január 25., 8:38 - szerda)
Mielőtt kihúzod, leállítod a Windowsban? Ugyanis, ha ezt nem teszed meg, akkor lehet még nem írt ki minden állományt a pendrive. A másolás látszólag lezajlott, de elképzelhető, hogy a háttérben még dolgozik. Mikor leállítod, minden műveletet befejez.

De sajnos az is lehet, hogy a pendriveban lévő memória egy része hibás. Nem tudom milyen szoftverrel lehet ellenőrizni. roll.gif

Mindig normálisan leálítottam a pent a Windowsban semmi munkát nem végzet. És ráadásul felmentem a gyártó honlapjára és letöltöttem a javitó szoftverjét de nem ismerte fel a pent. Ez miért van roll.gif !!

Köszi a segítséget!!!
Dj Fernandez
Igen az Ikonra katintva álítottam le!!!
c3098
üdv

Van egy 128MB-os pendriveom, de csak Windows 98-as operációs rendszerem van és nem ismeri fel. Nem adtak a PD-hez semmiféle telepítő lemezt. Nem tudtok hozzá valamilyen illesztőprogit?
ProFiler
Milyen típusú? A gyártó oldalán nincs?

Ciao.
tsab
Az USB tárolóm (AVIXO USB 2.0) az egyik pillanatról a másikra bedöglött.
Előző nap még használtam, a következő napon már nem ismerte fel a számítógépem. Több gépen is kipróbáltam, de nem működik. (tudtommal semmi külső behatás nem érte). Úgy tűnik, hogy nincs energiaellátása (a visszajelző led nem világít).
Van valakinek elképzelése, hogy mit lehet vele tenni?
Vissza tudon valahogy nyerni belőle az adatokat?
(Sajna garanciája már nincs...) question.gif
Pötyi23
Hát, ha valóban nincs energiaellátása rádugáskor, akkor sajnos a helyzet menthetetlen. Azért meg kéne próbálni többször ki-be dugdosni a gépedbe, hátha az visszahozza, és csak pillanatnyilag fagyott le.
Ha ez nem segít, akkor passzolom, de szerintem akkor az adataidnak annyi.
És mint annyiszor mások, most én is elmondom: nem véletlenül találták ki a hardver biztonságos eltávolítása funkciót! Ezzel elkerülhető, hogy művelet közben rántsd le a pendrive-ot, és meghalaszd egy röpke mozdulattal....
tsab
Megpróbáltam többször, de nem jött be...
Akkor ezek szerint kezdhetem temetni? weep.gif
Laali
Egyet még meg lehet próbálni. A pendrive csatlakozóját megnézni, hogy nem piszkolódott-e el. Ez 4 db aranyozott érintkező, csak valami nagyon finom anyaggal tisztítható.

Ha adatok is vannak rajta, akkor óvatosan szétszedni, és ugyanezeket megnézni, nem tört-e le valamelyik. Ha átlátszó akkor kívülrő is látható esetleg.
goog
Hellóka!
Kb ugyanaz a problémám, mint az előző arcnak: Van egy új Kingston pen drive-om, de csak Win98-as a rendszerem, kéne valami illesztőprogr. Légyszi kioktatni, hogy mit kell guberálni, mert tök lúzer vagyok blink.gif
Köszike! blush.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.