Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: KÉPESKÖNYV - Legszebb videokártyák
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Videokártyák
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5
Chabi
Ezennel megnyitom smile.gif

Amit most találtam azt nem tartom szépnek csak érdekesnek.
Belépőszintű FIC XGV364X az XGI Volari 3 lapkájára épül.

IPB kép

DVI csati be van kötve, a D-sub nincs :blink:

Majd még gyűjtők szép képeket a videokártyákról smile.gif
cereal180
Azért elfogadnék egy ilyet:
IPB kép
Chabi
Nitrogénes hűtés B)

Úgy nézne ki igazán jól ez a kép ha egy dual-procis alplapban lenne benne a 2db VGA és a procikat is nitrogénnel hűtenék biggrin.gif

4 "kémény" lenne akkor laughing.gif
ProFiler
Szép. B) Csak nehogy zárlatot okozzon.

Ciao.
Chabi
IPB kép
IPB kép
IPB kép

Egy kis infó az 512MB-os X800XL kártyáról:

IDÉZET
Május végén kerül piacra a megduplázott RAM-mal ellátott videokártya

Az ATI ma hivatalosan útjára bocsátotta 512 MB memóriával felszerelt Radeon X800 XL grafikus vezérlőjét. A kártyán szolgálatot teljesítő 16 futószalagos, R430 kódnevű GPU a kevesebb RAM-mal ellátott modellel azonos, 400 MHz-es órajelen üzemel. Nem változott a 256 bites memóriavezérlőre csatlakozó memória 980 MHz-es effektív órajele sem.

A kártyán két DVI-I interfész, illetve egy VIVO-, azaz videobemenetként is funkcionáló csatlakozó kapott helyet; az alaplaphoz PCI Express x16 felületen keresztül kapcsolódik. A 256 MB-os Radeon X800 XL 299 dolláros ajánlott árához képest a memória megduplázása jelentős drágulást okozott, az új modell javasolt ára 449 dollár.

A kanadai vállalat szerint a nagyobb memória olyan esetekben fejt ki teljesítményfokozó hatást, amikor a nagy felbontás bonyolult effektusokkal, például a mozgás miatt elmosódó formákkal, nagy dinamikatartományú megvilágítással, lágy árnyékokkal vagy többrétegű felületekkel párosul.

IPB kép

Az ATI adatai szerint 1600x1200 pixeles felbontásnál, 6xAA és 16xAF filterek használatakor az 512 MB-os változat minden esetben számottevő mértékben gyorsul a 256 MB-os X800 XL-hez képest, de sokszor még a feleakkora memóriával rendelkező X850 XT-t is lefőzi. Igaz ugyan, hogy más beállításokra ez utóbbi kijelentés nem terjeszthető ki automatikusan.

Szóval nem gyenge B)
ProFiler
Majd meglátjuk, mit tud az nVidia SLI-jéhez képest. Ja egyébként az nVidia is ki fog adni egy jobbat, mire ez a piacra kerül - úgyhogy szoros lesz az Atinak.

IDÉZET(Chabi @ 2005. May 04., Wed 14:26)
Belépőszintű FIC XGV364X ...
DVI csati be van kötve, a D-sub nincs blink.gif

Van benne, csak be kell kötni. roll.gif

Ciao.
Chabi
Asus dual GeForce 6800 GT ninja.gif

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

Nagyon komoly B) Bár kissé brutálisan nagyra sikeredett a kártya huh.gif

ninja.gif
eremit
Átlátszó falú házzal IPB kép. Egyébként rejtett szépség!
Maverick
@Chabi

Ez valami überbrutál!! IPB kép
Mennyit teljesít vajon 3DMark05-ben?... roll.gif
ProFiler
Túl nagy. sad.gif Megint kezdhetnek törekedni a kisebb méretre. Ha azt nézzük, hogy az az A8N SLI sem egy kis darab, akkor azt megállapíthatom, hogy ezt jobb házon kívül használni. (ház nélkül) SLI-ben pedig nem is gondolkoznék a teljesítményen. Most kérdem én: "Ati hol vagy?"

Ciao.
cereal180
A hangja sem lehet semmi. Van rá egy tippem, hogy nem menne rá egy vízhűtés sem.
Lakatos Gergely [Stinger]
Dehogynem ninja.gif

Csöppség wub.gif
cereal180
Rosszúl tudom akkor, hogy ezeken nincsenek lyukak a GPU(-k) köröl?
ProFiler
A szabvány szerint megtalálhatók ezen is a megfelelő helyen.

Ciao.
Athos
IDÉZET(Chabi @ 2005. May 04., Wed 14:26)
... DVI csati be van kötve, a D-sub nincs blink.gif ...

Van egy kábel, amivel be kell kötni. A kártyán ott van az aljzat hozzá. ani_wink.gif

Később vettem észre, hogy ProFiler már írta. :unsure:

IDÉZET(ProFiler)
... "Ati hol vagy?" ...

Ne aggódj! Jönnek ők is. smile.gif Bár engem nem vonz az SLI. Dupla fogyasztás, dupla zaj. A teljesítmény meg nem dupla. blink.gif
cereal180
Szemre lemértem, hogy ez a Dual-GPU-s szörnyeteg beleütközne a házam winchestertartó-keretébe.Egy szó mint száz, tuti nem férne bele. Mondjuk nem valami hosszú a házam, csak 470X195X440mm-es. Egyébként szerintem semmi szükség erre a nagy teljesítményre a 3DMark 05-ön kívül. Egy 6600 GT-n is minden játék fullon megy akadás nélkül, élvezhetően.
Utonium
Kivételesen beelőzöm Chabi-t tongue.gif :
IPB kép

És a hozzá tartozó rövidke ismertető: HardwareOC.hu - Új SLI óriáskártya a Gigabyte-tól
Chabi
@Utonium

Ránézésre nagyon szép a kártya. De valahogy nem merném betenni a gépembe, mert félnék hogy letörik... laughing.gif

3dfx Voodoo 5 6000

A 4 magos VGA szörnyeteg 128MB SDRAM-mal cool.gif

IPB kép

IPB kép IPB kép

(sose került gyártásba, csak prototipus létezik belőle)
Chabi
Matrox Millennium P650 LP PCIe 64

Low profilú kártya.

IPB kép

IDÉZET
S-Video és kompozit videokimenetet biztosító adapter felár ellenében szerezhető be a gyártótól.

sad.gif Ez nem szép dolog tőlük, de nekem is hiányzik az adapter kábel a régi Millenium 2MB-os video-in kártyámhoz. Talán majd írok nekik mailt, hogy tudnak-e még adni ilyet. 1996-os a kártyám.
ProFiler
blink.gif Ez szép kártya? Szerintem nagyon ronda. blush.gif Vagy ez hogy jött ide?

Ciao.
Chabi
Ízlések és pofonok laughing.gif

Kinek mi tetszik ani_wink.gif tongue.gif
Chabi
Az nVidia új üdvöskéje cool.gif

Képek a G70 referencia kártyáról:

IPB kép

IPB kép

A felső képen látszik hogy SLI-s smile.gif
Chabi
Csak mint érdekesség:

Manli ATi Radeon X550 blink.gif

(de úgy is jelölik, hogy X600lite)

400MHz/500MHz

IPB kép

IPB kép
ProFiler
Na látod a G70 már szép! biggrin.gif cool.gif

Ciao.
Chabi
MSI X800 dual interface

AGP 8x és PCI-Express 16x egy kártyán blink.gif

IPB kép

ATi Crossfire működés közben cool.gif

IPB kép

Utonium által előzőleg betett Gigabyte 3D1 Dual 6800GT kártyáról még képek smile.gif

IPB kép IPB kép

Brutális ez a hűtőborda ami rajta van blink.gif
ProFiler
Na ezek tényleg szépek! Az MSI megoldására kíváncsi leszek. Bár ez csak azoknak kell, akik még nem szeretnének váltani komplett rendszert. A Gigabyte-nál már lassan olyan érzésem van, hogy a számítógépház 70%-a hűtőből áll. biggrin.gif cool.gif

Ciao.
Chabi
IDÉZET(ProFiler @ 2005. Jun 01., Wed 13:04)
A Gigabyte-nál már lassan olyan érzésem van, hogy a számítógépház 70%-a hűtőből áll.

Hát ez az elszomorító benne pont. weep.gif

Ok értem hogy 2 nagyteljesítményű GPU van rajta, de hát akkor is nevetséges megoldások ezek.

Az viszont tetszik a Gigabyte kártyáján, hogy kisebb mint az ASUS dual-GPU kártyája. Nem olyan magas és nem olyan hosszú.
Utonium
Asus videókártya vezeték nélküli tévékimenettel:
IPB kép

Részletek: ProHardver.hu
Adani
Huhh, ez már igen. Egyedi és ötletes dolog.
Utonium
Nekem mondjuk jobban tetszene ha az antennát sem kellene külön drótozni, hanem közvetlenül a VGA-ba lehetne dugni (vagy beletekerni), hasonlóan a PCI-os Wi-Fi kártyákhoz.
Ulala
Lassan már tele lesz mindenféle sugárral a ház. Nem elgondolkoztató, hogy ez mennyire káros? roll.gif

Ciao. <PF>
Chabi
Egy kis Crossfire cool.gif (kattintsatok a kis képekre)
IPB kép IPB kép

IPB kép

FX-57 procival tesztelték question.gif cool.gif Már kijött ez a proci ? blink.gif
attika80
Sziasztok.

Chabi még itt Amerikában nem lehet kapni FX-57 sajnos. Kicsit megörültem, ahogy írtad de sajna nem lehet még itt beszerezni. sad.gif sad.gif Sziasztok
ProFiler
Az Athlon 64 FX-57 már a tesztelőknél és magazinoknál közkézen forog. Úgy tudom, hogy hatodikától lehetett hozzájutni. Rövidesen a piacra kerül. Egyébként ez itt OFF.

Ciao.
Jester
Én szívesebben nézném meg ezt a kártyát egy 6800U SLI párosítással szemben, de mondjuk inkább Doom3, HL2, Battlefield 2, és UT2004 tesztben.

A Fent említett MSI AGP+PCIE kártya nekem nagyon tetszik. Kivitelezése is ötletes. Kíváncsi leszek rá.
Chabi
Egy új kép a Geforce 7800 GTX kártyáról. Az előző kicsit fakó volt.

IPB kép IPB kép

Új széria a kártyáknál, új hozzá az nVidia csaj is smile.gif (remélem nem baj hogy idetettem...)
ProFiler
Wildcat Realizm 800
IPB kép

- 2x P20 VSU
- 1x W20 VSU
- 640MB GDDR3
- 2x DVI
- PCI-x16
- 1700 Euro

cool.gif

IPB kép
Adatok

cool.gif cool.gif cool.gif

Apple geForce 6800 Ultra DDL
IPB kép

Ciao.
Chabi
IDÉZET(ProFiler @ 2005. Jun 17., Fri 13:30)
- 640MB GDDR3
- 2x DVI
- 1700 Euro

512MB 512bit GDDR3 + 128MB 128bit GDDR3 framebuffer

2x DVI és még hozzá: >> Wlidcat Realizm Multiview Card <<

Már "csak" ennyi ? Megy le az ára smile.gif februárban még 2500 euro volt cool.gif

Az Apple-s GF6800 nagyon jó smile.gif
Chabi
Igaz ezek nem VGA-k, de ideteszem őket tongue.gif

TeraRecon VolumePro 1000

IPB kép IPB kép

TeraRecon XTrillion Reconstruction Solutions

IPB kép
Chabi
Voodoo 5 5500

IPB kép

smile.gif
ProFiler
Ahhoz képest, hogy mennyire ronda ez a Voodoo egész szép. biggrin.gif (érthető, nem? ani_wink.gif )

Ciao.
eremit
Nem is ronda ez a Voodoo! Sőt! 'Olyan csúnya, hogy az már szép.' Különben is szép, és a zárt házban nem látszik!
cereal180
Nyers ERŐ!
Jester
Szép hosszú...
Chabi
nVidia GeForce 7800GTX

IPB kép IPB kép

cool.gif
Chabi
GF 7800GTX AGP

IPB kép

Egyenlőre nem terezik a gyártását AGP-vel.
ProFiler
Egyenlő sosem lesz, mert a PCI Express eleve nagyobb sávszélre képes!

Ciao.
CDNorbi8
Sziasztok!!

Bocs, hogy ezt az üzit ide írom, de az első oldalon láttam, hogy beszéltetek a nitrogénes hűtésről. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nekem van egy nitrogénes hűtésű prociról készült videofelvételem. laughing.gif laughing.gif laughing.gif
Nagyon brutál.
A lényege, hogy a procit túlhajtják 5,5Ghz-ig. ole.gif

Akit érdekel az írjon ide.

Sziasztok!!!
Chabi
OFF

Csak nem ez ? http://users.atw.hu/chabi/video/p4-5ghz.avi (~24MB)
Ha igen akkor ezt tavaly már a régi fórumban bemutattam.

ON
CDNorbi8
Chabi!

Bocs, tényleg ez ua. a video. Bocs, de én még új vagyok!

Heelo
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.