mike22
2007. július 22. 9:55
Igen , én is meglepődtem, hogy Hamilton beleszállt a falba, bár riportereink azt mondták szinte gondolkodás nélkül: "Hamilton első hibája". Azután, mikor mutatták a balesetet, már visszafogottabbak lettek. Én is remélem, nincs semmi komolyabb baja, de én sem hiszem, hogy elindítják. Ha valami történne vele a versenyen, nem tudom, ki vállalná a felelősséget!
A lényeg, hogy nyerjen Räikonen, és a Ferrari az 1-2-re hozza be a gépet

! Tudom, hogy gonoszság ezt most mondani

, de ha nyerne Räikonen, és a Ferrari 1-2 lenne, nagyon sokat hoznának a bajnokság mind két részén. Bár, senki nem így akarja, hogy egy ilyen baleset miatt dőljön el a bajnokság sorsa

!
riddick
2007. július 22. 10:10
Adani
2007. július 22. 10:34
Ez egy jó hír, hátha pontot is tud szerezni, bár a dobogóról valószínűleg pályafutása alatt elsőzör le kell mondania. Nagyon szurkolok neki, ahogy eddig is tettem ( annak ellenére, hogy Raikkonen drukker vagyok évek óta), amit eddig csinált az minden tiszteletet megérdemel.
Sebi
2007. július 22. 11:58
IDÉZET(riddick @ 2007. július 22. 11:10)

fapuma
2007. július 22. 12:08
Ennek én is örülök. Remélem, Hamilton is tud majd hasonló teljesítményt nyújtani, mint a másik három egy ilyen helyzetben.
ProFiler
2007. július 22. 13:01
Megint második lesz.
Ha nem jutna dobogóra, az lenne nála a csoda.
Esőben indulnak. Izgalmas lesz, remélem.
Ciao.
Timer
2007. július 22. 13:27
Azért ott a célegyenes végén már kezdtem Destruction Derby-s pillanatokat felfedezni!:) A traktort üsd, csak a traktort!
fapuma
2007. július 22. 13:31
Azt hiszem, az utolsó vagy az utolsó előtti brazil futamon volt hasonló, csak ott egy hosszú ív közepén volt a vízátfolyás, és a kocsik 250-nél szálltak ki a versenyből. Na az roncsderbi volt.
tanulo91
2007. július 22. 14:29
IDÉZET(ProFiler @ 2007. július 22. 14:01)

Ha nem jutna dobogóra, az lenne nála a csoda.
Khm, csoda törént!
Azért ez komoly volt, kivételesen előre tudták az időjósok hogy milyen idő lesz!

Ez a Winkelkock (vagy ki) meg biztos valahonnan a környékről származik hogy előre tudta hogy ide bizony eső gumi kell, na Ő a tehetség nem Hamilton! Azért ha F1 pilótának nem is, de időjósnak biztos jó lesz még. Ja, Hamilton... Esőben az ÓRIÁSI vezetői tehetségével kicsúszik olyan helyen ahol 10., 20. helyezettek csúsztak ki (roncsderbi rulez!), aztán még vissza is mehet a pályára, folytathatja a versenyt ráadásul SafetyCar alatt még az 1 kör lemaradását is behozhatja?

Érdekes egy szabály annyi fix. SC-os kör alatt még egy kérdés felvetődött: Winkelkock miért nem ment be az alatt a 3 kör alatt Intermediate gumiért? Tisztán látszott hogy szárad a pálya. Lazán tarthatta volna az 1. helyet. (az más kérdés hogy 5 körön belül lehet ugyanúgy elfüstölt volna a motor)
Go, Massa, go! Innen már megnyerted!
(15:15-kor PIP-es reklám volt. Bal oldalt ment a F1 jobb oldalt a reklám.)
fapuma
2007. július 22. 14:52
IDÉZET(tanulo91 @ 2007. július 22. 15:29)

...Ja, Hamilton... Esőben az ÓRIÁSI vezetői tehetségével kicsúszik olyan helyen ahol 10., 20. helyezettek csúsztak ki (roncsderbi rulez!),
Tudsz olyan versenyzőt, aki még nem csúszott ki félig-meddig önhibájából?
IDÉZET
aztán még vissza is mehet a pályára, folytathatja a versenyt ráadásul SafetyCar alatt még az 1 kör lemaradását is behozhatja?
Igen, megerősítem: ezt a szabályt idén az F1-ben debütáló első színesbőrű versenyző tiszteletére hozták, előrelátásból.
IDÉZET
Winkelkock miért nem ment be az alatt a 3 kör alatt Intermediate gumiért? Tisztán látszott hogy szárad a pálya. Lazán tarthatta volna az 1. helyet.
Az plusz egy kiállás lett volna, vagyis nem segített volna rajta.
Frikker Dániel
2007. július 22. 14:56
Milyen igazad van a "Hamilton-szabály"-ról!

Utálom Hamiltont és Alonsót is! De szerencsére már nem szerez sok (kicsit se) pontot.

Szegény Kimi...
tanulo91
2007. július 22. 15:04
IDÉZET
Tudsz olyan versenyzőt, aki még nem csúszott ki félig-meddig önhibájából?
Nagyon sokan nem csúsztak ki! Páran megcsúsztak, de csak 5-6 versenyző csúszott ki, közülük az egyik Ő volt.
IDÉZET
Igen, megerősítem: ezt a szabályt idén az F1-ben debütáló első színesbőrű versenyző tiszteletére hozták, előrelátásból.
Szinte biztos voltam benn.
IDÉZET
Az plusz egy kiállás lett volna, vagyis nem segített volna rajta.
SafetyCar alatt? Teljesen mindegy, nem lehet előzni addig, legalább is boxkiállás után vissza jöhetett volna az első helyre.
fapuma
2007. július 22. 15:20
IDÉZET(tanulo91 @ 2007. július 22. 16:04)

Nagyon sokan nem csúsztak ki! Páran megcsúsztak, de csak 5-6 versenyző csúszott ki, közülük az egyik Ő volt.
Nem a mai versenyről beszéltem.
IDÉZET
SafetyCar alatt? Teljesen mindegy, nem lehet előzni addig, legalább is boxkiállás után vissza jöhetett volna az első helyre.
Csak a pályán nem lehet előzni...

Láttál már olyat, hogy SC alatt, amíg az első kiállt a boxba, a többiek leparkoltak a pálya szélére? Nem várom meg a válaszodat: nem. És mivel a pályán nem lehet előzni, nem vehette volna vissza az első helyét. Szóval marhára nem teljesen mindegy.
tanulo91
2007. július 22. 15:24
IDÉZET(fapuma @ 2007. július 22. 16:20)

Csak a pályán nem lehet előzni...

Láttál már olyat, hogy SC alatt, amíg az első kiállt a boxba, a többiek leparkoltak a pálya szélére? Nem várom meg a válaszodat: nem. És mivel a pályán nem lehet előzni, nem vehette volna vissza az első helyét.
Én olyan Hamilton-szerű kör "visszavételre" gondoltam inkább. Ha neki lehetett akkor az első helyzettnek nehogy már ne! Szóval kimegy a boxból és a többiek mellett elhaladva visszatérne az első helyre. Szerintem így megy ez, esetleg ha tudod a hivatalos versenyszabályzatot nyugodtan bemásolhatod ha nem így lenne.
fapuma
2007. július 22. 15:35
Csakhogy a boxkiállás kb 28 másodpercig tart, míg egy kör abban az esőben kb 110 másodperc, Safety Carral meg még több. Rövid matek után kiszámolhatod, hogy Winkelhock nem kapott volna kört, hanem valahol a 20. hely környékén besorolt volna. Bocs, hogy nincs türelmem kikeresni a szabályzatot, de azt hiszem, tisztában vagy vele, hogy csak az előzhet vissza, aki le van körözve.
tanulo91
2007. július 22. 15:39
Akkor hagyjuk. Nem érdemes most ezt találgatni hogy mi lett volna ha... Mint írtam teljesen mindegy, ha 5 körön belül úgyis leáll a motorja.
Adani
2007. július 22. 15:43
Az más volt. Akkor mehet előre, ha le van körözve, ha meg addig áll a boxban, hogy a többiek SC mögött lekörözik akkor ott már komoly baj van, és akkor már csak utolsó lehet. Hamilton azért mehetett előre, mert körhátrányban volt. Azon én is meglepődtem, hogy visszatették a pályára, de hát ugye ha Schuminál lehet akkor itt is lehet, akkor ugyanúgy szidták Schumit mint Hamiltont most, de attól még szabályos volt. Legalább kettős mércét nem alkalmaztak, ugyanis volt már rá példa, hogy Alonsot pl. nem tolták monzában vissza hasonló helyzetben ( 2004-ben azt hiszem, pont ugyanúgy állt az autója mint Schuminak egy évvel ezelőtt). Hamiltont ezért most viszont kár szidni, mert pontot nem tudott szerezni, nem ezen múlik a VB ( 2003-ban ezen múlott, ha Schumit nem tolják vissza Kimi a bajnok).
Az meg, hogy akkor kicsúszott. Istenem, ő is ember nem hibátlan, ő is hibázhat. Eddig hibátlanul versenyzett végigg 9futamot, nincs oka szégyenkezni ,hogy ott és akkor hibázott. Az megint más kérdés, hogy valószínűleg esélye sem volt, mert megállt a pályán a víz és ott már irányíthatatlan
. Jól mondjátok 2003 Brazil futamon pont ez volt, és ott sokan kicsúsztak. Az ilyen vízátfolyások ugyanis hírtelen alakulnak ki, a másik meg az, hogy mikor átmegy rajta valaki idő kell, mire újra megáll a víz, igaz ez csak pár mp, ha ekkor megy rá valaki, akkor gond nélkül el tud menni, ha nem akkor kicsúszhat, ha nem lassít. És előre senki sem tudhatja, hogy mikor meheté s mikor nem. Én úgy láttam, hogy akik akkor azon a a részén voltak ap lyának mind kicsúsztak, igen a mezőny hátsó része csúszott ott ki, Hamilton akkor ott autózott, mert a rajtnál valamiért visszaesett és sokan megelőzték. Később pedig mire az élmezőnyo daért már bent volt az SC meg gondolom szóltak is nekik, hogy vigyázzabnak.
tanulo91
2007. július 22. 15:47
Áh, inkább nem is írok semmit, úgy látom sok itt a Hamilton fan, nem rontom tovább a levegőt, megyek egyet motorozni.
fapuma
2007. július 22. 15:51
Hát ha nem tudsz ésszerűen és higgadtan gondolkodni, ne minket vádolj elfogultsággal. Főleg azért, mert én Raikkonennek szurkolok. És Adani is.
Adani
2007. július 22. 15:56
@Fapuma
Részben jól leírtad tömören a dolgot, anynit tenénk hozzá, hogy mikor a mezőny elhalad a boxkijárat előtt nem lehet a pályára hajtani, pirosra vált a lámpa, ezért csak utolsóként mehetne vissza. Ezért zárták ki Massáékat Kanadában, korábban Montoya is kapott ezért kizárást, az látványosabb volt, mert ő tényleg betolakodott a mezőny közepébe.
Ezt az előzgetős SC szabályt meg idén hozták, Hamiltonnak msot jól jött, de korábban Schuminak is jól jött az a módosítás, amit szintén az új szabályokkal jött be, hogy járó motorú autó külső segítséggel visszaállhat a mezőnybe, előtte ugyanis ez tilos volt, akkor úgy volt, hogy külső segítséget nem vehet igénybe, ha mégis megteszi kizárják. Egy példa jut erre eszembe, ha jól emlékszem 2000-ben a belga nagydíjon Barichellonak fogyott ki a benzinje a boxutca bejáratánál és mutogatta kézzel-lábbal a felé szaladó pályabíróknak, hogy ne tolják, megvárta, ameddig értejönnek a csapat emberei és ők tolták be, de végül nem tudott visszaállni. Előtte sokáig nem élt ez a szabály, és megszokott dolog volt, hogy letoltak versenyzőket a szegélyről, addig tolták a kocsit ameddig beindult a motor. Azért hozták először azt a szabályt, hogy külső segítséget nem vehet igénybe, miután addig mutogattak a versenyzők a bíróknak, hogy tolják, ameddig be nem indult az autó. A 2003-as szabálymódosításnál került újra bele, hogy ha jár a motorja az autónak és úgy lehet a legkönnyebben eltávolítani a veszélyes helyről, hogy betolják és elmegy a saját lábán ( kerekein) és folytatni tudja a versenyt akkor megtheeti és nem zárják ki. Ha viszont nem jár a motor és a tolás közben indul újra akkor már nem, de természetesen ha így a legbiztonságosabb akkor elmehet, de onnan már nincs versenyben.
Az SC-s szabályt meg azért hozták, mert korábban sok gond volt abból, hogy a lekörözöttek feltartották az élmezőnyt, láthattunk ilyet sokszor a korai években. Ami jogtlaan előnyhöz juttatja azt, aki elöl van, mert ugye a vonalig nem előzhet, és a lekörözendő elalszik és nem gyorsít időben akkor sokat veszít az üldöző.
Timer
2007. július 22. 16:00
Ezt már nehezen hiszem: Massa mit dobott el magától... Én elhiszem, hogy gyorsabb volt a spanyol, azt is elhiszem, hogy a második hely értékes, de ha én ülök Massa helyén, a ferrari-m roncsai mellett egy mclaren-t is talált volna a traktoros arc. Lehet, hogy ezért nem vagyok F1 pilóta. Többek között.
bill
2007. július 22. 16:37
Elég régóta rajongok már az F1-ért láttam már sok mindent. Ez alapján arra a következtetésre jutottam, nincs világbajnok szerencse nélkül.
Nagy szerencse nélkül. Bár Kiminek szurkolok mióta betette a lábát az F1-be de azt kell mondanom nincs meg a világbajnokokhoz szükséges szerencséje. Nem lesz világbajnok!
Mielőtt néhány amatőr F1 rajongó azt a süket dumát nyomná hogy szétüti az autót, azoknak azt üzenem értse is az F1-et ne csak nézze. És főleg ne más hülyeségeit szajkózza! Ez olyan fatális baromság mint az "ezeknek a versenyautóknak kuplungja csak 1 rajtot bír ki"

majd 1 évig ez ment. Százezrek megették. Nézzétek meg pl. Sumi éves statisztikáit technikai hibák tekintetében, nincs mit nézni gyakorlatilag nincs is. Az aktuális csapattársaihoz képest is nagy az eltérés, pedig ott 1 a technika. Nem fejtem ki most ezt részletesen mert hosszú lenne, 1 a lényeg. Csapatok pilóták közötti szoros versenyben szerintem az 1 évben "megengedett" technikai hiba miatti vereség max 2-3 futam.
De akkor is: GO Kimi GO GO GO:!:

Nem adom fel még egy darabban látsz!
fapuma
2007. július 22. 16:54
@Adani
Igaz, ezzel a piros lámpával nem voltam teljesen tisztában. Kösz, hogy leírtad.
tanulo91
2007. július 22. 18:00
IDÉZET(belsoseg.blog.hu @ 2007. július 22.)

Vajon mit szólt a mai versenyhez Jackie Stewart? Aki a régi pályán 1968-ban olyan időben nyert, mint ami a mai verseny első két percén volt. Pávafaroknyi vízpermetek és pataknyi átfolyások.
Videó
h.arpad
2007. július 22. 18:54
IDÉZET
Bár Kiminek szurkolok mióta betette a lábát az F1-be de azt kell mondanom nincs meg a világbajnokokhoz szükséges szerencséje.
Nem hiszek a puszta szerencsében, és véleményem szerint Kimiből nemcsak a szerencse hiányzik.
Alonsoban azt tisztelem, hogy 100%-ban a sportra tud koncentrálni. Hamilton sem tesz másképp, és egyáltalán nem véletlen, hogy eddig csak dobogós helyezései születtek. Nyilvánvaló, hogy az eső tehet róla, hogy most nem.
Azért tulzás lenne ebben a sportban ennyire a szerencséről beszélni, több éven keresztül (l. M. Schumacher korábbi teljesítményét).
fapuma
2007. július 22. 19:07
Pont a Schumacherrel való összehasonlításban válik látványossá a szerencse szerepe.
tanulo91
2007. július 22. 19:36
[quote name='h.arpad' date='2007. július 22. 19:54' post='197862'][quote]Bár Kiminek szurkolok mióta betette a lábát az F1-be de azt kell mondanom nincs meg a világbajnokokhoz szükséges szerencséje.[/quote]
Nem hiszek a puszta szerencsében, és véleményem szerint Kimiből nemcsak a szerencse hiányzik.
Valóban, a jó autó is hiányzik alóla, még mindig. Bár lehet hogy vele van valami mert se a McLaren se a Ferrari nem ment tönkre ennyiszer egyik pilóta alatt sem. Váltson sportágat inkább mert ez már tényleg röhejes!
fapuma
2007. július 22. 20:16
Végülis, szokott snowboardozni is, csak abból nem tudna megélni. Viszont abban tutira nem romlik el a motor.
Pocak
2007. július 22. 21:01
@bill
"Mielőtt néhány amatőr F1 rajongó azt a süket dumát nyomná hogy szétüti az autót, azoknak azt üzenem értse is az F1-et ne csak nézze."
Ugye ez nem azt akarja jelenteni, hogy, minden forma1 rajongónak szakértőnek kell lennie?
Sajnálattal közlöm a legtöbb (99,9%) F1 rajongó amatőr a kocsik terén. Jól van! Kiminek szurkolsz. Na és? Tiszteletben tartom, hogy Kiminek szurkolsz. Ezért nem tartalak amatőrnek, mert Kiminek szurkolsz. Bár szerinten Kimi valahol a fakéz és a béna közt van. Mondom ezt annak ellenére, hogy Ferrai szurkoló vagyok és amatőr. Azért, még megértem a kommentátorok és különböző szaklapok tudósításaiból, hogy ki, mikor és miért győzött és veszített.
Félreértés ne essék, nem vettem személyeskedésnek a hozzászólást. Csak azt nem értem. miért kell leszólni, ha valakinek tetszik valami és rögtön nem szakértője a témának?
ProFiler
2007. július 22. 21:35
IDÉZET(tanulo91 @ 2007. július 22. 16:47)

Áh, inkább nem is írok semmit, úgy látom sok itt a Hamilton fan, nem rontom tovább a levegőt, megyek egyet motorozni.

Bár én nem szóltam bele, de azt azért leszögezném, hogy én is szívesebben szurkolok Hamiltonnak, mint annak a beképzelt (... nem mondom ki, kinek). Egyébként Kiminek akartam szurkolni, de nem egyszerű, ha Massa jobb nála, meg még előzni sem tud rendesen.
Ciao.
Gereby
2007. július 22. 21:51
Én az előbb néztem meg a sport klubon. Nem semmi egy verseny volt... Volt egy "adás szünetem" a 20. körtől egészen a 3.-ig, onnan csak arra emlékszem, hogy kimi alatt megállt a technika, meg hogy palik örjöng, hogy Alonso megelőzte Massát. Kicsit lehangolt a végeredméyn.
Adani
2007. július 22. 22:46
Az meg pont ma hangzott el, hogy Kiminek finom vezeési stílusa van, nem hajtja szét a kocsit, egyszerűen megint peches volt. Ha a McLarennél marad akkor most lehet jobban járt volna.
A kuplungok pedig valóban nem csak egy rajtot bírnak ki, de nem is sokat, 2-3 nál többet biztosan nem, manapság pedig ritka az, hogy új rajtot rendelnek el ( állórajtra gondolok, nem olyan repülőrajtra mint most volt, hogy az SC mögül kezdik).
mike22
2007. július 23. 6:21
Nem hiszem el, hogy Kimi alatt már megint meghalt a kocsi

! Miért mindig alatta hal meg a technika? Nagyon sokat tudott volna hozni Ő is a bajnokságban, de nem így történt! Persze van még így is esélye, de mégsem így kellett volna történnie. Még a győzelemre is lett volna esélye

! Remélem a Ferrari összekapja magát, mert így szépen-lassan tényleg elúszik a világbajnokság!
Aneurysm
2007. július 23. 8:38
Räikkönen fejezett be valaha versenyt a Nürburgringen? Úgy emlékszem ez az a pálya ahol mindig elromlott az autója, itthon már a rajt előtt elmondtam a családtagoknak hogy ne is számítsanak Kimi győzelmére, mert itt mindig kiesik.
intruder
2007. július 23. 9:29
IDÉZET(Adani @ 2007. július 22. 22:46)

Az meg pont ma hangzott el, hogy Kiminek finom vezeési stílusa van, nem hajtja szét a kocsit, egyszerűen megint peches volt. Ha a McLarennél marad akkor most lehet jobban járt volna.
Tényleg nem bántani akarom, de azért az tényleg furcsa, hogy Räikkönen és az épp alatta lévô technika statisztikája valahogy úgy alakul az évek során, hogy: (McLaren) nem megy-nem megy-nem megy-nem megy-idén hirtelen jó lett, (Ferrari) megy-megy-megy-megy-megy-megy-idén hirtelen megbíthatatlanná vált.
Értem én, hogy a csapatokban is voltak változások, de azt azért tudjuk, hogy a versenyzô instrukciói mennyit számítanak a mérnököknek, a csapatnak és az adott technikának. De ha nem így van és az évekig tartó sikertelenség csak a pechességének tudható be, akkor viszont elmondhatja magáról, hogy bár évek óta tartó
pech sorozata van, mégis százmilliókat keres. Úristen, mi lenne, ha még szerencséje is volna???
Adani
2007. július 23. 10:52
Akkor már lenne két VB címe. De egy biztosan. 2003-ban 2 ponton múlt, hogy nem őü nyerte a VB-t, és pont a Nürburgringen esett ki toronymagas előnnyel vezető helyről. És bizony abban az évben több kiesése is volt.
Pocak
2007. július 23. 12:21
Majdnem mindenki csak Kimiről beszél. Michael S. elneveztek egy S kanyart.

Kimiről mikor neveznek el valamit?
Adani
2007. július 23. 12:41
Ki tudja, majd ha ő is VB lesz, ha egyáltalán lesz.
Digital Silence
2007. július 23. 15:46
Kimiről lehet, hogy ivót neveznek el!
Nem akarok senkit megsérteni, én is szurkolok neki!
bill
2007. július 23. 16:12
Nincs valakinek véletlenül fordítása arról a kis "párbeszédről" ami Massa meg Alonsó között volt az eredmény hirdetés előtt. Massa hihetelen mennyire magánkívül volt.

Úgy éreztem mindjárt a bökdösésből ütés lesz!

Alonsó meg még tette is alá a lovat vigyorgott az arcába serényen!

Aztán meg hazudozott hogy elnézést kért Massától az előbb, ja persze Massa azért kopogtatta minden mondata előtt egyre erélyesebben hátúlról !
Miért hiszi azt ez az Alonso gyerek hogy amikor jó megy alatta a szekér, akkor őt el kell engedni. Pont amikor begyüjthetné az elismerést a teljesítménye után, akkor nagyképűsködik, púposkodik. Mutogatja az autóját hogy bi-bis lett, és ilyet nem szabad!
Pocak, szerinted a Ferrari fakezeket és bénákat szerződtet?

Gondolkozz el ezen
Kimit úgy kapott szerződést az F1-ben hogy nem is ült életében a tesztek előtt együléses versenyautóban. Szerinted mit láthattak ebben a fakéz szerencsétlen balkézben hogy ennek ellenére szerződtették. Egy dologban az F1 könyörtelen, a pilóta nem tarthat titokban, és nem hazudhat semmit a csapatának mert a telemetriában mindent látnak. És ott az a fránya stopper
aki gyorsabb, az gyorsabb, azt szerződtetik. Ő volt a szabad pilóták közül a leggyorsabb.
És nem kell szakértőnek lenni, csak nem kell úgy tenni.
Ha Kimi "tönkre vágja mindig az autót" akkor ezek az újságírók és szaklapok és kommentátorok nézzék meg mit kapnak pl. a Mclarenek az idén

A Egyes szaklapok szerinti "művészi lassításokból" a tompa agya nem látja a lényeget

Pedig itt láthatná ki hogy vezet. A Mclaren valamit nagyon eltalált, mert ezt a terhelést nem tudom hogy bírja amit Alonsó oszt neki. Hamilton lágyabban Sumisan vezet szerintem. Ha a Mclaren ezt tartani tudja és nem fárad el ( Kimi alatt is leszakadt a meki felfüggesztés az első helyen uccsó körben )mint az utóbbi években az év közepére akkor Massanak és Kiminek nehéz dolga lesz, hát még ha a Ferrari hol Massa, hol Kimi alatt áll meg.
Aneurysm
2007. július 23. 16:14
Räikkönen számára nagyon rossz a pontrendszer, mert ha kiesik akkor rengeteget veszít, de ha nyer akkor meg alig tud hozni néhány pontot. Neki jobb lenne a 10-6-4-3-2-1.
Adani
2007. július 23. 17:18
Kiminek először nem is akartak licenszet adni, mondván még tapasztalatan, mert alig egy tucat együléses autós versenye volt neki. Aztán mikor az első futamán pontot szerzett megmutatta, hogy nem véletlenül van itt. Ráadásul félig aludt. Ismerős a történet. A futam előtt 1 órával kezdték keresni, hogy merre lehet, aztán rátaláltak az egyik kamionban, ahol békésen durmolt. Életre pofozták, beöltöztették, hogy mars versenyezni és akkor még félig alva pontot szerzett az első futamán. Már akkor is mondták, hogy mi lesz ha egyszer felébred?
Alonso és Massa párbeszéde az Indexen volt leírva, röviden annyi, hogy Alonso beszólt Massának, hogy miért húzta rá a kormányt, meg ilyet nem szabad. Massa meg válaszul annyit mondott, hogy mit foglalkozol ezzel, hiszen nyertél, hol a probléma.
Pár évvel ezelőtt ugyanígy veszekedett napokig R. Schumi és Barichello. A rajtnál Barichello cikázott Ralf előtt majd fékezett és Ralf beleszállt. Ralf meg mondta, hogy micsoda sportszerűtlenség, háromszor váltott irányt, pedig csak egyszer szabad. Erre Barichello közli, hogy nem igaz, mert lehet háromszor is, megaztán ha ott be akart volna fordulni akkor már rég neki is fékeznie kellett volna. Ralf erre csak annyit szólt be, hogy ja, az ő vezetési tudásával biztosan fékezni kellett volna.
Pocak
2007. július 23. 18:06
IDÉZET(bill @ 2007. július 23. 17:12)

Pocak, szerinted a Ferrari fakezeket és bénákat szerződtet?

Gondolkozz el ezen
Semmiképp nem akarom leszólni a Ferrarit.

De valóban van olyan, amikor Fakezet és bénákat

szerződtet. Barichello ugyanazt a technikát kapta, mint Sumi, mégis mire ment vele? Nagyon sokszor úgy viselkedett, mint aki fakezű. Persze Barichello nem egy rossz pilóta, csak nem az a nyertes típus. Igaz másodhegedűs volt, de attól még nem végezte el úgy a feladatát, mint Massa. Ha valaki valóban jó pilóta, akkor fogják hagyni kibontatkozni. Lehet, hogy elfogult vagyok Sumi iránt, de szerintem még mindig Ő a legjobb.
Néhány éve David Coulthard nyilatkozta az Auto-Motor-nak a kis szállodájában, hogy - Idézem -
"vagyok olyan jó pilóta, mint MS". DC mikor bizonyította be a szavait, hogy olyan jó pilóta, mint MS?
Majd, ha valaki bizonyít, mint például Alonso, (nem tehetek róla, nem szeretem a stilusát) akkor mondhatja, vagyok olyan jó, mint MS 7-szeres világbajnok. A legutolsó versenyét elveszítette, de, amit ott alakított, nevezetesen kétszer is előre jött a hátsó részből egy futam alatt. Körülbelül ilyen dolgokat kell tenniük a pilótáknak, hogy valóban azt mondhassa a közönség, hogy láttam egy jó futamot.
Adani
2007. július 23. 18:48
Barichellonak kétszer is satufékkel kellett Schumi elöl félreállnia, még a látszatra se mfigyeltek.
Pocak
2007. július 23. 19:42
Ez igaz, és nekem sem tetszett. És a többi alkalom, amikor pld: Palik majd kiesett a képernyőből úgy mondta hogy Barrichelo már megint mit csinált ugyanazzal a technikával, mint Sumi?
fapuma
2007. július 23. 22:11
@Pocak
Szóval akinek nincs hét bajnoki címe és nem dönt történelmi rekordokat, az már kapásból fakezű?
Adani
2007. július 24. 7:29
Az utóbbi pár évben egy fakezű volt. Ide, akinek végül bevonták licenszét is, semmi tapasztalata nem volt mégis beültették az autóba.
Pocak
2007. július 24. 8:10
@fapuma
Lehet, hogy erősen fogalmaztam, de ez a kis eszmefuttatás Kimi-től indult el, amikor én nemtetszésemet fejeztem ki Kimi iránt. Vagyis, hogy nem sok mindent mutatott az elvárásnak megfelelően. Lehet, hogy csak rossz passzban van. Ott mondtam rá, hogy fakezű. Bill meg visszakérdezett:
"Pocak, szerinted a Ferrari fakezeket és bénákat szerződtet?
Gondolkozz el ezen
". Erre válaszoltam, hogy a Ferrari nem mindig szerencsésen vállasztott pilótákat. Barichello-t hoztam fel példának. És itt is használtam a "fakezű" jelzőt, ami átvitt értelemben nem a legjobbat jelenti.
Elnézést azoktól, akiket ez a jelző sért. nem szándékosan mondtam.
Az is igaz,
akinek nincs hét bajnoki címe és nem dönt történelmi rekordokat, az már nem a legjobb.
mike22
2007. július 24. 9:20
Miért van az, hogyha valaki többször első lesz, akkor Ő az isten, de ha egyszer elromlik a gép alatta, akkor egy béna

?
fapuma
2007. július 24. 10:43
IDÉZET(Pocak @ 2007. július 24. 9:10)

Az is igaz, akinek nincs hét bajnoki címe és nem dönt történelmi rekordokat, az már nem a legjobb.
Igen, mert legjobból mindig csak egy van. De ez nem degradálja a többi "nem a legjobb" pilóta tudását, főleg azért nem, mert az hogy ki a "legjobb", nem csak a tudáson/tehetségen múlik.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.