Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Forma 1
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
ProFiler
Az idei év csapatai és pilótái:

McLaren Mercedes (285 - 335 - 8 - 11)
1. Fernando Alonso (88 - 15 - 15 - 381 - 2)
2. Lewis Hamilton (0 - 0 - 0 - 0 - 0)

Renault F1 Team (250 - 550 - 2 - 2)
3. Giancarlo Fisichella (178 - 3 - 3 - 246 - 0)
4. Heikki Kovalainen (0 - 0 - 0 - 0 - 0)

Scuderia Ferrari (300 - 700 - 14 - 14)
5. Felipe Massa (71 - 2 - 3 - 107 - 0)
6. Kimi Räikkönen (105 - 9 - 12 - 346 - 0)

F1 Honda Racing Team (300 - 290 - 0 - 0)
7. Rubens Barrichello (235 - 9 - 13 - 519 - 0)
8. Jenson Button (119 - 1 - 3 - 223 - 0)

BMW Sauber F1 (250 - 400 - 0 - 0)
9. Nick Heidfeld (116 - 0 - 1 - 79 - 0)
10. Robert Kubica (6 - 0 - 0 - 6 - 0)

Panasonic Toyota Racing (400 - 800 - 0 - 0)
11. Ralf Schumacher (163 - 6 - 6 - 324 - 0)
12. Jarno Trulli (167 - 1 - 3 - 175 - 0)

Red Bull Racing (140 - 300 - 0 - 0)
14. David Coulthard (212 - 13 - 12 - 507 - 0)
15. Mark Webber (88 - 0 - 0 - 69 - 0)

Williams F1 Team (270 - 370 - 9 - 7)
16. Nico Rosberg (18 - 0 - 0 - 4 - 0)
17. Alexander Wurz (53 - 0 - 0 - 32 - 0)

Scuderia Toro Rosso (100 - 110 - 0 - 0)
18. Vitantonio Liuzzi (22 - 0 - 0 - 2 - 0)
19. Scott Speed (18 - 0 - 0 - 0 - 0)

Spyker (150 - 200 - 0 - 0)
20. Christijan Albers (37 - 0 - 0 - 4 - 0)
21. Adrian Sutil (0 - 0 - 0 - 0 - 0)

Super Aguri Formula 1 (40 - 90 - 0 - 0)
22. Takuma Sato (70 - 0 - 0 - 40 - 0)
23. Anthony Davidson (0 - 0 - 0 - 0 - 0)

Jelmagyarázat:
Pilóták: (Összes eddigi futamának száma - Győzelmek - Pole pozíciók - Gyűjtött pontok száma - F1 Világbajnok)
Csapatok: (Idei tervezett költségvetés millió Euroban - Alkalmazottaik száma - Konstruktőri díjak száma - Világbajnokaik száma)

Futamok:
Március 18. - Melbourne
Április 8. - Kuala Lumpur
Április 15. - Manama
Május 13. - Barcelona
Május 27. - Monte Carlo
Június 10. - Montreal
Június 17. - Indianapolis
Július 1. - Magny Cours
Július 8. - Silverstone
Július 22. - Nürburgring
Augusztus 5. - Budapest
Augusztus 26. - Isztanbul
Szeptember 9. - Monza
Szeptember 16. - SPA-Francorchamp
Szeptember 30. - Fuji
Október 7. - Shanghai
Október 21. - Sao Paulo

Ciao.
Ulala
Régen a McLaren Mercedes-nek drukkoltam, de a tavaly előtti illetve a tavalyi év folyamán nagyot csalódtam az autóikban, így átpártoltam a Scuderia Ferrari-hoz. Még jó is, mert Alonso-t nem igazán bírom. twisted.gif Nem mint ha Kimi szebb lenne a piros ruciban, de ez mellékes. biggrin.gif
Timer
A magam részéről kitartok a Ferrari-nál! biggrin.gif
ProFiler
Én is maradok Tifosi! cool.gif Hajrá Kimi! Hajrá Massa!

Ciao.
fapuma
Én is maradok - McLarenes! És persze Raikkonenes! Érdekes lesz így kétfelé szurkolni. Legalább gyakrabban lesz győzelmi öröm. smile.gif
Adani
Kiminek szurkoltam eddig, a Ferrarinak sosem szurkoltam, de szerintem idéntől nekik fogok, elvégre ottvan Kimi, és most van esélye VB-t nyerni, megérdemelné.
Digital Silence
Ferrari forever!
riddick
@fapuma

Én is teljesen így vagyok vele biggrin.gif .
Matvác
Én is Ferrarinak szurkolok, de azért Schumi hiányozni fog. sad.gif Ez olyan lesz mint amikor a nagy Schumi Barrichelo páros szét ment annoyed.gif
Gyakorlatilag minden ami megszokott volt, annak vége, új alapról indul a szurkolás smile.gif
Sebi
Ferrari. worship.gif
zsoltchelsea
Én is Ferraris voltam, de én spec. jobban bírtam a Schumi-Irvine párost. Azért az durva, hogy egyetlen világbajnok van a mezőnyben. Schumacherrel kicsit eltávozott a F1-ből a tűhegynyire kihegyezett taktika. Bár így legalább több lesz az akció a futamokon.
Digital Silence
Kigyulladt Massa Ferrarija
2007. február 12. 18:33

MNO
weep.gif weep.gif Hétfőn Barcelonában kezdte meg következő téli tesztjét tíz Formula–1-es istálló. Az első nap nem hozott szerencsét a Ferrarinak, amely az előző gyakorlásokon sem tűnt olyan megbízhatónak, mint az elmúlt években. Felipe Massa ezúttal egyetlen kört sem tudott befejezni, Ferrarija ugyanis a tesztelés első perceiben megadta magát.

A motorból előbb csak füst szállt fel, néhány másodperccel később azonban kigyulladt az erőforrás, amelyet tűzoltó készülékkel kellett eloltani. weep.gif weep.gif

- Voltak gondjaink, de semmi komolyabb, inkább elektronikai problémák. Semmi értelme messzemenő konzekvenciákat levonni ezekből, és máris temetni a csapatot. Biztosak vagyunk benne, hogy a Ferrari idén is versenyképes lesz. Az autó jó, azért vannak a tesztek, hogy az első versenyre mindent megfelelően be tudjunk állítani rajta – mondta a Ferrari sajtófőnöke. smile.gif

(samsungsport.hu)
Silent Psycho
Hajrá Kimi!!! king.gif
fapuma
IDÉZET(Digital Silence)
Kigyulladt Massa Ferrarija...

Ha azt mondanám, hogy a finn átok újra támad, attól félek, igazam lenne. smile.gif
Gereby
Ferrari smile.gif ani_wink.gif

Remélem csak valami kezdeti nehézség a tüzes massa féle ferrari... roll.gif
Red Boy
Én a Toyotának és Trullinak szurkolok. toot.gif Schumi hiányozni fog sad.gif
Frikker Dániel
king.gif Kimi Raikkonen toot.gif
Adani
Régebbne is mindig így volt. Schumi alatt alig romlott el a kocsi, ha elromlott az nagy részben Barichello és Massa alatt történt. Nyílván a jobb technikát Kimi kapja majd, a Ferrarinál ugyanis így megy, van csapatsorrend.
Digital Silence
Szerintem nincs csapatsorrend, legalább is egyelőre!
Massa már bizonyított, Kiminek pedig itt a lehetőség, győzzön a jobb! Az eredmények majd igazolják, hogy szükség lesz-e csapatsorrendet kialakítani.
bill
Go Kimi exclamat.gif superman.gif

Hát a Ferrarinak eddig nem sok minden jó néz KI MI? blush.gif
Maradt egyáltalán még valaki a régi gárdából? Valaki már megint lépett tőlük!
Nem hinném hogy Kiminek bármit is bizonyítani kéne! Inkább egy csapat kellene aki végre olyan autót tesz alá ami kibírja a hétvégéket. Nehéz úgy pontokat szerezni hogy 16 futamból 8-9-et fejez be! Mondjuk Sumi 15-16-ával szemben!
Szerintem Massa nem is bizonyított. hmm.gif Eddig a csapattársai mindig elverték. thumbdown.gif De majd Adani lexikon kijavít ha kell! smile.gif
Gereby
Massa-t mikor eleresztették, akkor tarolt, és első lett. Amikor más feladata volt, akkor azt is tökéletesen ellátta. Felnőtt a feladathoz. smile.gif
Adani
Igen, de ez a lényeg, mindig másodhegedűs volt. Neki akkor is Schumi mögött kelelett maradnia mindig ha úgy kell betolnia a célba Schumit akkor sem előzheti meg. Ugynez volt Irvine és Barichello feladata is, Irvine ezért is hagyta ott őket, elege lett a másodhegedűs szerepből, Barichello tovább bírta. Pedig neki nem egyszer át kellett engednie a helyét is Schuminak még akkor is, amikor semmi szükség nem volt rá, egyáltalán semmi sem indokolta. Maximum az, hogy akkor Schumi még nem tudott nyerni az A1-Ringen, de szerintem ő sem így akart nyerni. Egy év múlva enélkül is megnyerte, igaz akkor ezt nem tudhatták.
Digital Silence
Végül is még csak tesztek vannak, és mint a cikkben írva vagyon nem estek kétségbe a csapatnál, hogy elfüstölt a gép. Persze biztosan nem örültek neki, hogy a nyilvánosság elött történt. Sőt, inkább a teszteken füstöljön mint élesben! Kíváncsi lennék más csapatoknál hány motor, váltó, és egyéb alkatrész száll el még a fékpadon? Biztosan jó pár, de ez a technika, ez viszi előre a fejlesztéseket, ha kiderülnek-mégegyszer hansúlyozom még időben-a problémák. Aztán, bizonyosan lesznek a versenyeken is majd bajok, de ez benne van a pakliban. Egy-két pályán képtelenség szimulálni az évadot, gondoljunk csak az időjárási körülményekre, páratartalomra, gumiválasztásokra, és egyéb nyalánkságokra, amelyek mind visszahatnak a technikára.
Silent Psycho
IDÉZET(ProFiler @ 2007. február 11. 22:16) *
...
10. Robert Kubica ( - - - - 0)
...
17. Alexander Wurz ( - - - - 0)
...

arrow.gif 10. Robert Kubica (6 - 0 - 0 - 6 - 0)
arrow.gif 17. Alexander Wurz (53 - 0 - 0 - 32 - 0)
ProFiler
Köszi! Kiegészítettem.

Ciao.
Silent Psycho
Nincs mit.

hmm.gif A Ferrari toronymagassan vezet a szavazáson. smile.gif
ProFiler
Várható volt. Eddig is már a nagy többség a Ferrari mellett volt, most még többen átpártoltak "hozzánk" Kimi átigazolása miatt. smile.gif

Ciao.
zsoltchelsea
Klikk
bill
Én Kiminek szurkolok!
A Ferrarit nagyon nem csípem! evil.gif
(Nem szavazok) lock_01.gif
Sebi
A Renault kilépett a GPMA-ból
mike22
Én is hasonlóan gondolkodok, mint Adani. Räikonennek szurkolok, és a McLarent is szeretem. De azért jelöltem a Ferrarit, mert megérdemelne már egy jó szezont Räikonen!
riddick
Ehhez kapcsolódva.

IDÉZET
Ha nem fog brillírozni, és csak néhány versenyen remekel, akkor Felipe fogja átvenni az irányító szerepét a Ferrarinál

Nézzük például a 2005-ös szezont: Raikkönen szinte végig remekelt csak hát az autó nem volt valami megbízható...

Egyébként kommenteket várok smile.gif .
Gereby
Hát igen... Az való igaz, hogy a kocsin csúszott el párszor a VB címe... Tavaly is alig tudott versenyt befejezni.
mike22
Nagyon remélem, hogy Villenuve-nek nem lesz igaza. Amúgy meg pont jó mondja, Villeneuve is elég érdekesen állt hozzá a Forma1-hez, Ő volt a "fenegyerek"!
riddick
Egyébként sokan kritizálták Raikönnent mióta kiderült hivatalosan is hogy meg a vörösökhöz. Még szűk egy hónap és megtudjuk az
igazságot smile.gif .
Adani
Villeneuve sem votl egy Schumi neki is az votl a stylusa, hogy nyomta mint a süket a csengőt, mint eleinte Kiminek is. Meg ugye ő sem gondolkodott semmit előre ( Schumi ezt tette), 1997-ben ő maga mondta, hogy a szakadék szélén szeret autózni, akár az apja, aki szintén a kamikaze köröket nyomta. Ha egy körben megpördült valahol, akkor legközelebb ugyanúgy övig nyomta gázt. Legjobb példa erre Spaban volt, ahol két évben is egymás után elszállt egy bizonyos kanyarban ( a célegyenes utáni híres lejtőből emelkedő, nem emlékszem a nevére), és azt nyilatkozta mind a kétszer, hogy élete egyik legjobb bukása volt.
mike22
Eau Rouge a kanyar neve. Gondolom erre gondoltál ani_wink.gif ?
Adani
Igen, arra.
bill
Szerintem "szimplán jó"= Massa. blush.gif "Kiemelkedő versenyző" = Kimi. cool.gif De az tényleg lehet hogy ha a ferrari sem tud alá olyan autót tenni ami befejezi a versenyeket, akkor átmegy más szériába.
Adani
A Ferrari szerintem idén biztosan versenyképes marad. Ugye idéntől egy gumiszállító van és a Bridgestone gumikat a Ferrarihoz igazítják már évek óta, ők ismerik a legjobban. Valamint megvan még a lendület is az előző évekből, ezek együtt szerintem egy évig még kitartanak utána nem tudni mi lesz velük. Kulcsemberek távoztak el a csapattól, ennek lehet visszahúzó ereje ha nincs kivel pótolni őket.
zsoltchelsea
Heidfeld parádéja.
SzoZo
IDÉZET(Adani @ 2007. február 21. 12:17) *
egy gumiszállító van

Ez monopólium! Hol a verseny? annoyed.gif

IDÉZET(Adani @ 2007. február 21. 12:17) *
Kulcsemberek távoztak el a csapattól, ennek lehet visszahúzó ereje ha nincs kivel pótolni őket.

Azért MSC ott marad segíteni! ani_wink.gif
riddick
Link

Szerintem nem kéne "törölni" az ívet onnan... Tudom veszélyes dehát ez adta az Indianapolisi futam varázsát... sad.gif
ephébos
Nekem sem tetszik ez a folyamat, ami a Forma 1-ben zajlik. Remélem észbekapnak mielőtt megölnék a sok korlátozással, sarkítással ezt a sportot.
Gereby
Imádom azt a pályát az ívével... Mikor üvegen jár a motor, és mennek mint az állat. MARADJON! A pilóták meg a csapatok vannak olyan tökös legények, hogy megoldják... laughing.gif
bill
És az a folyamat hogy tetszene hogyaszongya "éjszakai versenyek". blink.gif
Mert hogy ez a legújabb ötlete Börninek. Forma 1-es autókon lámpák? (Lehet hogy Börni is sokat nyomja TMN-t,TMU-t ?) Vagy annyira jól bevilágítanák a pályát hogy nem lenne rá szükség?
A pályafentartók tutira utálni fogják hogy már megint súlyos zsetonokat kell invesztálni a pályába, no meg a fentartásba. (Kicike, óccó vijjany cámla)
Meg valami évi 20 versenyről is hallottam, ez nekünk nézőknek jó lenne, de a pilóták biztos nem engednék. Így is sokat kell melózniuk (meg persze mindenkinek aki a téli tesztelésekben is tevékenyen részt vesz) a fejlesztés meg ugyancsak nem állhat meg. Magánélet nem nagyon van, ami meg van a fele utazgatásra megy el. blush.gif
Aneurysm
IDÉZET(riddick @ 2007. február 26. 20:12) *
Link

Szerintem nem kéne "törölni" az ívet onnan... Tudom veszélyes dehát ez adta az Indianapolisi futam varázsát... sad.gif

Ennyi erővel akkor törölhetik a monacoi futamot is, hiszen az semmiféle biztonsági előírásnak nem felel meg, még dobogó sincs.
ephébos
@bill: Még tavaly -ha jól hiszem- elmélkedtünk ilyesmikről itt a fórumon. Én speciel örülnék neki, ha lennének ilyenek is. Kellő átgondoltsággal kivitelezve hasznosak lehetnének az ilyesfajta újítások, szerintem.
Adani
Érdekes lenne az biztos, jöhetnek az esti futamok. A döntött kanyar meg maradjon az a varázsa annak a pályának.
zsoltchelsea
Szerintem is maradjon meg. Az volt a helyszíne annak, hogy a 2006-os szezonban Fisichella állva hagyta Alonsot.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.