web
2005. június 12. 11:57
Hali!
Olyan gondom lenne a photoshoppal, hogy amikor képet elkezdek radírozni és felnagyítom valamiért a képen kép-piros-sárga, vonalkák, csíkok jelennek meg.
De miért van ez?
ProFiler
2005. június 12. 12:05
Milyen színmódot használsz?
Ciao.
web
2005. június 12. 12:58
@ProFiler
RGB használok
ProFiler
2005. június 12. 14:07
Akkor azzal nincs gond. Grafikus kártyád? Meghajtó rendesen telepítve van? Nyomtatva is csíkos?
Ciao.
web
2005. június 12. 14:27
Nyomtatva azt nem tudom, de elmenti a képet a csikokkal együtt, minden meghajtóm rendesen fel van telepítve amúgy.
intruder
2005. június 17. 15:27
És mikor látszódnak a színes csíkok? Minden nagyításnál, kicsinyítésnél, vagy csak ha belenagyítasz? 100%-on is látszik? Milyen felbontású a kép? Csak a radírozás környékén vannak csíkok vagy az egész képen? Mennyi memória van a gépben?
web
2005. június 17. 18:01
@intruder
512Mb ddr ram van a gépben, amikor belenagyítok csak akkor jelennek meg a csíkok és csak amikor radirozok, és a radír mellett vannak csak csíkok.
intruder
2005. június 20. 12:12
@web
Elvileg 512 mega rammal is eldöcög a Photoshop, de nem elképzelhetetlen, hogy csak frissítési problémái vannak. Nekem a munkahelyi gépen 2.5 GB memóriával is előfordul, hogy maszkok illesztésénél, retusálás mentén többszörös nagyításnál vékony fehér csík jelenik meg a képernyőn. Elvileg és 99%-ban gyakorlatilag is ami 100%-os nézetben nem látszik, illetve látszik az a nyomaton sem fog illetve fog látszani. Valahogy próbálj egyet printelni, vagy írni egy színrebontott ps-t...
benkovics
2005. június 20. 20:38
Csak egy tipp:
Próbáld meg a következőt, ha windows-t használsz:
Az asztal üres területén jobb klikk, tulajdonságok-->beállítások-->speciális-->színkezelés ott hozzáadás-->adobe RGB1998
Nekem ez megoldotta az egyébb gondjaimat! Nem kell alapértelmezettre állítani....
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.