Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Adatátviteli sebességet mivel lehet mérni?
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Egyéb internetes programok
andrasbiro
Kellemes estét.
Nemrég óta van kábeltévés internetem, és az a gyanum hogy nem igazán hozza az igért sebességet, de nem tudom lemérni.
Tudnátok valamit ajánlani erre a célra?
Koszi.
Realitycheck
Mondjuk ezt:

Infotechna.HU sávszélesség mérője
Faresz
Pontosan ugyan ezt akartam kérdezni: Kábeles vagyok, de a letöltések sokszor lassúak. Mivel tudom mérni a sebességet, hogy utána a szolgáltató felé panaszt tehessek? (Egyáltalán tegyek?)

Valaki tudott már egyáltalán panaszt tenni? És mi lett az eredménye?
Halasi Miklós
A Segélyvonal CD-n van egy program: NET Traffic Meter. Az nem segíthet?
andrasbiro
Köszönöm, mindjart megpróbálom
Faresz
IDÉZET(Realitycheck @ 2005. június 12., 1:31 - vasárnap)

Köszi, többször is megmértem, persze egyszer sem hozta a szerződött sebességet csak kb 66%-ot. Ez a mérés mennyire lehet hiteles? Csináltam róla egy fényképet is. Kiváncsi vagyok, hogy mit szól a UPC testvér! evil.gif
Faresz
IDÉZET(andrasbiro @ 2005. június 29., 22:00 - szerda)
Köszönöm, mindjart megpróbálom

Szia, kiváncsi vagyok a véleményedre! Megpróbáltad az ajánlott szoftverrel? Össze hasonlítottad a fentebb említett linkelt mérési lehetőséggel?
Maverick

Szvsz inkább EZZEL! bulb.gif
Faresz
IDÉZET(Maverick @ 2005. július 07., 3:54 - csütörtök)

Szvsz inkább EZZEL! bulb.gif

Szia,

Kipróbáltam az általad javasolt mérést is: Az eredmény ugyan az, mint az Infotechnikánál: 1142Kb/sec. 1500 helyett.

A héten ha időm engedi, felhívom a UPC-t, utána pedig ugyan azzal a lendülettel a fogyasztóvédelmi felügyelőséget. Megkérdezem, hogy az 1kg húsért miért kell fizetnem 1,5kg hús árát!? evil.gif
Maverick
Mondjuk ezek nem hitelesített eszközök/módszerek, de azért nem hinném, hogy ennyit tévednének... roll.gif
Még olyasmit is kipróbálhatsz, hogy egy jó nagy file-t letöltesz valahonnan, és stopperrel méred a letöltési időt,
majd a file mérete és az idő alapján kiszámolod az átlagsebességet... bulb.gif
Persze olyan helyről kell tölteni, ahonnan folyamatosan a teljes sávszéllel töltődik le a file..
repcsi
IDÉZET(andrasbiro @ 2005. június 12., 0:59 - vasárnap)
Kellemes estét.
Nemrég óta van kábeltévés internetem, és az a gyanum hogy nem igazán hozza az igért sebességet, de nem tudom lemérni.
Tudnátok valamit ajánlani erre a célra?
Koszi.

Nekem segített az internetszolgáltatóm. van saját sebességmérője . ami szinte pont a megfelelő sebességet mérte.De kipróbáltam amit mondtatok ott a felét sem érte el.Viszont ahogy mondták nekem lehet csinálni egy új internetcsatlakozást
azonosító adsl@test
jelszó test
ha ez megvan akkor a www.adslteszt.matav.hu- t kell beírni és ott szinte ua jött ki sebességre smile.gif
Joebácsi
Szélessávú kapcsolatom van /kábeles/. Tudtok oyan progit ajánlani ami a valósidejű átviteli sebességet méri? question.gif
nagygabor
DU meter, DU Super controler. Utóbbival tudod a sebességet limitálni is.
Joebácsi
IDÉZET(nagygabor @ 2006. január 13., 22:29 - péntek)
DU meter, DU Super controler. Utóbbival tudod a sebességet limitálni is.

laughing.gif Kösz nagygabor! A DU meter tökéletes! Üdv!
nyekk
Sziasztok!
Feltettem ezt a du-meter progit, de nekem nem akar mérni!Felismeri a hálókártyákat, az intel Pro/Wirelesst is,de nem mér semmit.
Elöször gondoltam a Cfosspeed miatt, de letiltottam, kivettem iduló progik közül is,nem is indul el,de ugyanaz a probléma van.
Mit kell beállítani?Vagy az alap elég?Belőttem a kártyát,a net típusát, meg átengedtem a tűzfalon is!
Van valami ötletetek?
warynski
Ezt ismeritek?

Speedtest

Azonkívül, hogy meg tudod mérni a le- és feltöltési sebességet, a Global Stats fül alatt régiókra, sőt városokra is kereshetsz. Érdekes adatokat lehet megtudni.
LiLO
A speedtest.net szerint a 8 megabites ADSL Maximum helyett 40kbps a letöltés! A feltöltésig el sem jut... weep.gif Már elég régóta van... a cache legyen a mentségemre... blush.gif A speedtest.net hibázik, vagy a Firefoxszal van a probléma? yikies.gif
Pjotr
Kezdj el tölteni egy fájlt, aztán figyeld, mennyivel jön. roll.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.