Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Rejtélyes bejegyzések a vendégkönyvben
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Általános / Vegyes
centrum
Üdv!

Honlapomra feltettem egy vendégkönyv PHP-szkriptet. (egy ilyet: vendégkönyv)

Az utóbbi időben valaki vagy valami mindig beír egy értelmetlen szöveget.

Adatokhoz ezt írta:

Neve: psvxxx
Város: czhac
E-mail: pffg@abfsquh.com
Honlap: http://fm7.biz/abcbaa58e7

Az üzenet pedig:

this is abcbaa58e7 here

Én valami reklámnak nézem. Kérdésem: lehetséges-e, hogy már nem csak e-mail formájában kapok kéretlen dolgokat, hanem már így is?!

A script egyébként nem mySQL-el működik.

Válaszokat várom, és előre is köszönöm! smile.gif

mizsi
Bitony, már a Fórumokat is támadják az ilyenek, többek között ezt is. sad.gif
Sanzi
Többek között a blogomat is elárasztják. Egyelőre harcolok velük, aztán remélem akövetkező Wordpress-ben már lesz ez ellen valami védelem.
centrum
Basszus... Hú, köszi a válaszokat!
h.arpad
Centrum, ha jól értem, a te eseted nem azonos a Sanziéval, tekintettel arra, hogy ő WordPress-t használ. Így aztán módosíthatunk egy kicsit azon a PHP-scripten, hogy csak egy (véletlenszerűen előállított) ellenörző szám beírása után lehessen üzenetet küldeni. Idézd csak ide be a kódot, már korában is foglalkoztam ezzel a kérdéssel. ani_wink.gif
dorka76
Egy olyanba kérném segítségetek , hogy van egy ismerösőmnek egy közös képviselő weboldala és nem ért a php-hez melyik programot ajánljátok kezdőnek , mert tényleg nem ért ehhez a php-s dolgokhoz.

Puszi Dóra
Spányik Balázs
A PHP egy programozási nyelv. Ennél fogva nem értelmezhető az a kérdés, hogy "melyik programot ajánljátok hozzá". Ha nem beszélsz egy programnyelvet, a legjobb hozzá való programmal sem tudsz mit kezdeni. (Kb.: A barátom nem tud írni, melyik szövegszerkesztőt ajánljátok neki?)

Közelítsük meg onnan a problémát, hogy mit szeretne a barátod, aminek köze van a PHP-hoz és egyben a Rejtélyes bejegyzésekhez a vendégkönyvben. Ez a téma ugyanis erről szól!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.